ruta je napisao/la:
Ma da, brojevi u Svetom pismu imaju značenja, koja su mi, nažalost, malo poznata. Jedan je svećenik za propovijedi objašnjavao o višestrukim primjerima značenja broja 40 u Bibliji. Pa broj 7, pa broj 9...
Zaista sada razmišljam da li nakon 9 dana ustrajne molitve treba smatrati da si zapravo uslišan? Da će Bog riješiti naše molitve po zagovoru svetaca onako kako je to najbolje za nas? Promijeniti nakane i nastaviti?
Evo, za mene moliti u devetnici znači odlučiti se da ustraješ u svakodnevnoj molitvi kroz 9 dana, što je sigurno bolje nego pomoliti se jednom pa onda nekoliko dana uopće ne moliti. Iako Bog i takve jednodnevne molitve može uslišiti, a na devetnicu ponekad ne „reagirati“ onako kako bismo mi to htjeli. Jer znamo svi da Bog nije automat koji trenutačno ispunjava naše želje, ali niti nije ravnodušan. Koji put se dogodi da ono za što molimo u jednoj devetnici, osjetimo ispunjenim tek nakon nekoliko tjedana ili mjeseci. Bog najbolje zna je li to za što molimo uopće dobro za nas ili On ima drugačije planove…
Jedino je možda njihov nedostatak što su to često molitve s točno određenim obrascem i to najčešće prosne molitve, kojima bi katkada trebalo dodati molitvu zahvale ili molitvu klanjanja ili blagoslova, ali ne ih odvajati od nakane na koju prikazujemo svetu misu, od ostalih molitava kao što je krunica ili od nakana na koju prikazujemo neku žrtvu ili post… Sve bi to po meni (svaki način molitve) trebao biti povezan…