Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 09:17

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto tra 16, 2013 17:27 

Pozdrav....

Osmi sam razred i do prije nisamimao problema s ocjenama... prosao bih s 5... prosjek oko 4.7, 4.6...
Ali sada kako sam osmi razred imam mnogo problema.. Vise nisam onaj stari, vise nisam odlican ucenik, nego mi vec fali jedna ocjene da prodem s pet.... U skoli kao da su izgubili nadu u moje znanje.. kao da mi ne vjeruju... iako ja to pokusavam promjeniti...
Postoji li molitva za bolje ocjene??
I hoće li mi DRAGI BOG podariti znanje i ocjenu?

Bog Vas blagosovio!

Vrh

PostPostano: Uto tra 16, 2013 18:18 

Luka123 je napisao/la:
Pozdrav....

Osmi sam razred i do prije nisamimao problema s ocjenama... prosao bih s 5... prosjek oko 4.7, 4.6...
Ali sada kako sam osmi razred imam mnogo problema.. Vise nisam onaj stari, vise nisam odlican ucenik, nego mi vec fali jedna ocjene da prodem s pet.... U skoli kao da su izgubili nadu u moje znanje.. kao da mi ne vjeruju... iako ja to pokusavam promjeniti...

Bog Vas blagosovio!

Bog nema ništa s ocjenama, ima pošteni rad, tj. učenje. Tko bi to trebao imati nadu u tvoje znanje i što se tu ima nadati. Naučio si ili nisi.

Vrh

PostPostano: Sri tra 17, 2013 08:31 

Luka123 je napisao/la:
Pozdrav....

Bog Vas blagosovio!

Pozdrav Luka123
Bog je bogat milosrđem koje nesebično dijeli ljudima, s tim da On najbolje zna što nam je u kojem trenutku pravi blagoslov. Zato Ga slobodno možemo moliti da nam pomogne u učenju i radu. Takve molitve nisu upućivali Bogu samo oni koji su imali problema već i veliki učenjaci poput sv. Tome Akvinskog (crkveni i Anđeoski naučitelj, zaštitnik katoličkih škola, učitelj čovječanstva itd. http://hr.wikipedia.org/wiki/Sveti_Toma_Akvinski ) koji se molio na ovaj način:

O draga Gospo, Prijestolje mudrosti, po Tvom zagovoru mnogi su ljudi srednjih sposobnosti postigli divne uspjehe u znanosti.
Ja sam Te izabrao za čuvaricu i zaštitnicu svojih nauka. I molim Te ponizno da mi isprosiš milost od Duha Svetoga, da mognem shvatiti razumom i zadržati u pamćenju, izraziti riječima i primjerom svoga života sve što može poslužiti na čast Tebi i Tvom Sinu. Amen. (Sv. Toma Akvinski)

Još molitava imaš na http://www.duhos.org/index.php?option=c ... &Itemid=91

Korisna je molitva i sv. Antunu za uspjeh u učenju
Sveti Antune! U svome si se životu proslavio učenošću i mudrošću i bio velik prijatelj učenika i studenata. Ti znaš od kolike je važnosti moje učenje i koliki trud zahtijeva! Zato mi isprosi čvrstu volju da budem ustrajan, bistru pamet da uspješno napredujem u učenju. Daj mi dobro pamćenje da lakše svladavam sve teškoće. Neka mi škola bude ozbiljna priprema za život. Po tvom primjeru želim, uz ljudsko znanje i mudrost, sve bolje upoznati Isusa Krista i njegovu Radosnu vijest. O, dragi Sveče, daj da mogu uspješno nastaviti svoje obrazovanje, sretno položiti sve ispite i spreman poći u život, na korist društvu i Crkvi. Amen.

Molitva prije i poslije učenja će ti sigurno koristiti pa ni ocjene neće biti problem. Neka te Gospodin blagoslovi i čuva.

Vrh

PostPostano: Pet svi 31, 2013 20:03 

sara je napisao/la:
Bog nema ništa s ocjenama, ima pošteni rad, tj. učenje. Tko bi to trebao imati nadu u tvoje znanje i što se tu ima nadati. Naučio si ili nisi.

Profesorice, stvarno ne bih htio biti vaš učenik :mrgreen:

Luka hrabro, molitva prije učenja mi je uvijek pomagala, makar i samo jednostavno zazivanje Duha Svetoga da mi rasvijetli pamet i daje snagu da mogu učiti, pamtiti. Molitva je najjače oružje protiv lijenosti u učenju. Barnaba je lijepo napisao :wink:

Vrh

PostPostano: Pet svi 31, 2013 21:38 

gran senal je napisao/la:
sara je napisao/la:

Profesorice, stvarno ne bih htio biti vaš učenik :mrgreen:

Luka hrabro, molitva prije učenja mi je uvijek pomagala, makar i samo jednostavno zazivanje Duha Svetoga da mi rasvijetli pamet i daje snagu da mogu učiti, pamtiti. Molitva je najjače oružje protiv lijenosti u učenju. Barnaba je lijepo napisao :wink:

Da samo znaš kako se malo radi, a kako se žele ocjene. Ok, bila sam prekratka i valjda prestroga, kad sad čitam, vidim i ja.
Dakle, molitva uvijek i svakako, ali ona ne smije biti izgovor za nerad, to sam željela reći. Bog pomaže onome koji se trudi.

Vrh

PostPostano: Uto lip 04, 2013 00:10 

Ma znam na što ciljaš, i da si tako i mislila u gornjem postu :wink:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata