Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 00:00

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Čet pro 04, 2014 22:40 

Da li Kršćanstvo favorizira zagrobni život umjesto ovoga-zemaljskog?

Vrh

PostPostano: Pet pro 05, 2014 10:40 

the L je napisao/la:
Da li Kršćanstvo favorizira zagrobni život umjesto ovoga-zemaljskog?

ne

Vrh

PostPostano: Pet sij 23, 2015 16:00 

Jedno i drugo su u ravnoteži, ali naglasak je na "postizanju" vječnoga života. To ne znači da treba zanemariti zemaljske potrebe i život, ali treba imati na umu da nas u vječnosti čeka nešto mnogo bolje nego na zemlji-ukoliko tamo dospijemo. U vjeri svi su oni umrli, a da nisu zadobili obećanja, već su ih samo izdaleka vidjeli i pozdravili priznavši da su »stranci i pridošlice« na zemlji. Doista, koji tako govore, jasno očituju da domovinu traže. Dakako, da su mislili na onu iz koje su izišli, imali bi još prilike vratiti se u nju. Ali sada oni čeznu za boljom, to jest nebeskom. Stoga se Bog ne stidi zvati se Bogom njihovim: ta pripravio im je Grad. (Heb 11:13-16)

Vrh

PostPostano: Pon ruj 07, 2015 17:10 

bilo bi dobro vidjeti kako kršćani zamišljaju zagrobni život ako to možemo tako nazvati, dali je to kao neko puko preživljavanje duša, individua ili je to zajedništvo u vječnom odnosu izagrljaju sa Bogom i jedni sa drugima kao jedno Tijelo, ovisni jedni o drugima, to zajedništvo je već započelo i ostvaruje se kroz euharistiu u kojoj se pričesćujemo sa kakvim Kristom? dali samo sa proslavljenim kristom ili sa cjelokupnim Kristom tj i njegovim mističnim tjelom u kojem su i svi sveti u kojem smo i mi? dali se mi onda pričešćujemo i sa samim sobom? Dali se mi pričešćujemo sa eshatološkim Kristom koji je od vječnosti koji je alfa i omega ili čekamo veliki Dan suda da bi on bio potpun , dali se mi onda sada pričešćujemo sa nekim neputpunim Kristom mislim na njegovo mistično tijelo koje je još nepotpuno ili je ono u vječnosti ipak potpuno a još nije u vremenu. Kako vi razmišljate o ovim izuzetno važnim pitanjima koja nisu baš jednostavna? :roll:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata