Pretpostavljam da si u braku, na osnovu nekih tvojih ranijih postova. Ako jesi, pitaj svog muža jer kako kaže Sveto Pismo:
"Žene neka se pokoravaju svojim muževima kao Gospodinu, Jer je muž glava ženi, kao što je i Krist glava crkvi; on je spasitelj tijela. Ali kao što se crkva pokorava Kristu, tako i žene svojim muževima u svemu."
Čudim se tebi koji se praviš pametan, a nisi u prvom mom obraćanju pročitao da je pitanje općenite naravi, a ne osobno? Ja nemam problem s izvršavanjem nedjeljne obaveze i ne pitam za sebe. Očekivano ti nisi dao jasan odgovor na pitanje jer ti to nije bila niti namjera budući nisi napisao koga bi muž trebao pitati ako on ima dvojbu!?
Dakle za tebe vrijedi kao i za Andrijanu koja je čak bila korektnija pa rekla da se pita svećenika, ali različiti svećenici mogu o tome imati različita mišljenja pa niti njen odgovor nije adekvatan iako je stvarno bolji od tvog jer se odnosi i na djevojke koje nisu udane, mladiće, udovice i stvarno je općenitije naravi od tvog usko smežuranog neodgovora. Međutim ja sam pitala za uputu (neki dokument, neku odluku) u spomenutim nadbiskupijama pa zato i dalje moram po peti put ponoviti pitanje i molila bi neka odgovore samo oni koji to stvarno znaju.
Ispunjava li katolik nedjeljnu obavezu ako ode na nedjeljnu sv. misu kod Svećeničkog bratstva sv. Pio X? Ako netko ima uputu za Zagrebačku, Splitsku, Riječku i Osječku nadbiskupiju neka napiše jasan odgovor. Hvala.