Rio je napisao/la:
Citat:
Samo da podsjetim na tvoje riječi iz onog posta na temi "Liječenje rodoslovnog stabla"
Rio je napisao/la:
Šta će ti ispravan stav o rodoslovlju kao vjerniku ako nemaš ljubavi - pa da malo podsjetim na to.
Primjeni to, molim te, i ovdje u raspravi.
I moja mi žena (povremeno) ide na živce pa je ni tada ne prestajem voljeti, kao i sve druge ljude (naravno ne na Ženidbeni već kršćanski način). Dakle, molim te lijepo oslobodi se te neke čudne kršćanske skrupuloznosti - tipa nemoj nikad pokazati negativne emocije ili reći nešto oštro, i pusti me da se izrazim u
svoj svojoj čovječjoj konstituciji. Sara mi (povremeno) ide na živce jer piše besmislice, a nekad i s visoka, a u slijedećem postu ću joj argumentirati kako sam najavio.
Trebao bi ti ipak pokazati malo više dosljednosti jer se često pobijaš u dva posta napisana u dvije minute (karikirano). Čisti je promašaj govoriti o nekoj ljubavi na takav način jer ili ju imaš ili nemaš a te priče o pričanju s visoka (koje ti navodno smetaju kod Sare) i sam primjenjuješ npr. ovdje:
Rio je napisao/la:
Citat:
Zar on ovdje ne naučava zabludu? Možemo li podržati herezu nasuprot jasnom izričaju Katoličke vjere o Krštenoj milosti, vidi KKC 1263?!
Mislim da sam bio jasan. Ali za svaki slučaj razložit ću bolje: Bundalo ima zanimljive stavove (dakle ne sve), no recimo tako Szentmartoni ima točnije (utemeljeno je). Vi dalje razglabajte, od mene dosta po ovom pitanju,
pozdrav
Budući se radi o stvarima koje su očita hereza a ti nonšalantno prelaziš preko njih te ih u neku ruku promoviraš preko tog intervjua onda u najmanju ruku ne bi trebao dijeliti lekcije o nekoj "autoekskomunikacij".
I još nešto u tradiciji Crkve se podrazumijeva da je naviještanje rezervirano za kler a laici su po tom pitanju uključeni na samom kraju "zlatnog doba tradicije" što je u neku ruku bila moderna prekretnica i izuzetak. No ima i za to tema pa se može konstruktivnije na njoj raspraviti a ovi prigovori Sari po tom pitanju su deplasirani.
sara je napisao/la:
Rio je napisao/la:
Citat:
Evidentno da uopće nisi shvatio što sam napisala, a s obzirom da ti idem na živce, nemam namjeru dalje po tome piliti pogotovo se neću igrati biblijskim citatima. Tvoja je fiks ideja da govorim s visoka, samo ne volim dugo i to besmisleno razglabanje.
Naprotiv, ništa nije evidentno osim što je evidentno da si napisala besmislicu koju sam ja pobio. Kao što sam primjetio povremeno pisanje besmislica, i još češće pisanje s visoka, primjetio sam i kada ti stvari ne idu u prilog ideš ih zamuljati sa ovakvim konstrukcijicama da "netko nešto nije shvatio što si ti napisala". Ne i ovoga puta. Ako je moja "fiks ideja" da ti govoriš s visoka, još je više tvoje "fiks sljepilo" zbog kojeg ni ne možeš uočiti da govoriš s visoka.
Misli i piši o meni što hoćeš - tvoja stvar.
Ne može on pisati na takav način jer je to protivno pravilima i očiti offtopic. Pogotovo bi bilo deplasirano takvo što dozvoliti jer postoji opcija na ovom forumu da se uopće ne vide postovi nekoga tko nas "živcira"
faq.php#f60