Mariamne je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Mislim kako je važno istaknuti činjenicu da je na sve krive postavke koje je Miriamne iznijela adekvatno odgovoreno i objašnjena istina kako stvari stoje, po pitanju celibata. Dapače sad je valjda i njoj jasno kako ukidanje celibata ne bi riješilo one probleme koje ona navodi.
Naravno ostaje onaj dio njenog iskustva koji je takav kakav je, no vlastito iskustvo pojedinca nije nikada bilo mjerilo za prosudbu što je dobro a što loše za cijelu Crkvu.
Što se tiče provociranja mislim da je ono u funkciji stvaranja nekog "privida proganjanja" pa mu ne treba nasjedati osim što treba reći činjenice. Zbog toga ja uopće nisam reagirao na potpis prije nego riješimo ono bitno. Najbolje bi bilo da ona uvidi svoje pogreške pa sama korigira način svoga pisanja i djelovanja ovdje.
Svaki istinoljubiv čovjek treba samo svjedočiti istinu (naravno prije toga se s njom mora upoznati) a oni sa skrivenim namjerama se prije ili poslije moraju povući pred istinom koju se ne može sakriti niti muljati.
Tema nisam ja, nego je nešto drugo ili ipak jesam
Ova tema je Recycle Bin gdje završavaju postovi izvan teme, a moj tekst samo pojašnjava situaciju, koja se desila.
Mariamne je napisao/la:
Poštujem tuđe mišljenje, pa tako i tvoje, pa očekujem da se poštuje moje.
Poštujem tvoje pravo da imaš mišljenje, međutim ne možeš ni od koga tražiti da poštuje samo mišljenje koje ide protiv vrijednosti za koje netko smatra da su mu sveta. Tu je tanka linija koju svakako treba vidjeti i uvažiti.
Mariamne je napisao/la:
90% ljudi drugačije misli, nego što govori, a tu mislim na celibat. Neki se ne usude reći, već govore ono što moraju.
Za ovo nema dokaza i tu ti, samo iskazuješ svoje želje po tom pitanju. No i kad bi bilo drugačije zar se istina mjeri prema većinskom mišljenju pa ju moramo svako malo korigirati jer se većinsko mišljenje mijenja?
Mariamne je napisao/la:
Ja nigdje nisam napisala da se po mom vlastitom iskustvu treba mjeriti što je dobro ili nije za Crkvu. To si ti napisao
Naravno da sam napisao to kao opću konstataciju a ne kao tvoje riječi, no kad je nešto opće ujedno se odnosi i na sve nas pojedinačno pa i tebe.
Mariamne je napisao/la:
Neka se donose mjerila prema iskustvu onih koje se to tiče, a takvih ima većina u Crkvi.
Ponovio bih ono što ti je Sara već prije napisala a ja mislim da se i ovdje može primijeniti: „Zar je istina proporcionalna broju onih koji je smatraju istinom? Vjernik ne suobličava istinu svojoj slabosti, nego se za slabost kaje i nastoji rasti. Sasvim je naopako reći da istina nije istina jer joj pojedinac često nije vjeran.“
Otkud sada stav da se mjerila trebaju donijeti prema iskustvu onih koji se to tiče a prije si ti, koju se to staleški ne tiče, pokrenula raspravu u smjeru ukidanja celibata? Zar bi onda bilo normalno ostaviti Crkvi i onima koje se to tiče, rješavanje tog pitanja.
Mariamne je napisao/la:
I dalje ostajem pri svome mišljenju što se tiče celibata, koliko god nekome to ovdje smetalo. Smatram da s treba ljudima dati na volju da biraju kad se zaređuju, a ne se povoditi dvostrukim kriterijima. Jednima se da, drugima ne da.
Već ti je na to odgovoreno da se ne radi o nikakvoj diskriminaciji jer su ljudi upoznati s obredom kojem pripadaju. Ujedno se Bogu može služiti i kao oženjeni laik ili kao trajni đakon što je isto klerikalna služba. Dakle molim te da ne ponavljaš laž kako se radi o nekoj diskriminaciji, kad očito ne razumiješ ili ne želiš saznati istinu po ovim pitanjima.
Mariamne je napisao/la:
Što se tiče mog potpisa, to može značiti bilo što, i može se odnositi na bilo koga..
Ostavlja vam svima na razmišljanje..
Uostalom, svatko misli što želi i kako želi
Kao što sam prije napisao, držim da je to samo udica na koju nije trebalo nasjesti prije nego se odgovorili na sve krive teze koje si iznosila. Na taj način bi se potpuno onemogućila neka insinuacija o paljbi koja slijedi u slijedećim riječima.
Mariamne je napisao/la:
Samo činjenica je ovdje, da čim netko napiše da se s nečim ne slaže, odmah je paljba
Kao što sam već napisao, nikakve paljbe osim one Dabine nije bilo. Sve tvoje teze su mirno i civilizirano pobijene pa mislim da ne možeš reći kako trpiš neku paljbu. Trpe tvoji stavovi, koje ne možeš istinito braniti zbog silnog proturječja kojim oni obiluju.
Mariamne je napisao/la:
Niti sam napisala da me netko proganja ovdje, to je opet tvoj zaključak da ja stvaram takav privid. Samo reagiram na neistine koje je napisao dotični član gore.
A nitko ne voli da mu s implicira nešto što nije, zar ne?
Shvaćam no ja sam se samo trudio objasniti stanje stvari.
Mariamne je napisao/la:
Stojte mi dobro!
Bog Vam!

Neka je Bog i Njegova Milost sa svima nama.