Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri vel 12, 2025 19:17

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 453 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31
Autor Poruka
PostPostano: Pet sij 24, 2025 22:44 

Nadbiskup Hranić i Vladimir Grebenar su izgladili nesporazum:

https://dijalog.hr/vjera-i-duhovnost/izgladen-nesporazum-susreli-se-nadbiskup-hranic-i-voditelj-podcasta-evandelje-dana-iz-medugorja-vladimir-grebenar/63454/

Vrh

PostPostano: Sub sij 25, 2025 21:20 

Hajde neka hvala ti Bože da su se ova dvojica konačno našli i bilo je dosta gnjavaže kao dva ovna na brvnu ili je sve uveličano, previše su nas opteretili.

Meni bi veće čudo bilo kad bi se susreli hrki i majkićka, o kakav bi to susret bio?

Molim ekipu za komentar ovog pitanja.

Vrh

PostPostano: Uto vel 11, 2025 08:12 

Istina je kako sam već dosta ranije (kada smo žestoko raspravljali pro i contra rada i djela cijenjenog laika VG) najavio izašla vrlo brzo na vidjelo!
Ispostavilo se ovim trosatnim sastankom nb Hranića i laika VG da je Vladomir Grebenar dobar katolik, dobar evangelizator, dobar čovjek
Ja u to nisam ni sumnjao jer sam jasno vidio koje su mu intencije, da ima dara i dobru želju da širi evanđelje, da u dobroj vjeri nama u RH i BiH prenosi katoličku vjeru
Naravno , osobe koje nemaju istančan sluh za takve osobe nadarene nekim karizmama od Boga , osobe iz kojih progovara klasični hrvatski jal i zavist na svakoga tko je u nečemu bolji ot takvih mediokriteta, prosječnih Hrvata , takve osobe nisu ni mogle imati nos za velikog laika KC, za Vladimira Grebenara i njegovu poniznu suprugu Maneuleu koja je skoro u svim uratcima molila sve krunice skupa s njim , podržavala ga u njegovom radu iako imaju sigurno jako velikih obveza sa svojih 7 djece!
Dokazano je da njihov rad nije imao za cilj držanje duhovnih obnova , posebice ne u crkvama isl, već neke druge stvari

Na ovom katoličkom forumu bilo je 4-5 osoba koje su blatile lik i djelo VG , neke eksplicitno i krajnje grubo i nekulturno,a neke perfidnim i pokvarenim podbadanjem i bockanjem...ne znam u biti šta je gore...meni se čini čak ovo drugo, jer liči na klasično licemjerstvo i dvoličnost!

Nije VG iznimka umanjivanja, kočenja , suzbijanja u radu na našim prostorima
To slično su dožiljavali mnogi svećenici na polju katoličke kariznatske obnove! ( vlč. sudac , fra ivo pavić, p. Radigović, fra James Manjackal itd)
Nažalost mnogi biskupi u svojim biskupijama su kočili , suzbijali ili čak zabranjivali rad mnogim katoličkim svećenicima u karizmatskoj obnovi...iako je KKO i formalno, kroz službene dokumente Vaticana, znači dokumentima sa samog vrha KC još od 1967. godine dobila potpunu slobodu djelovanja
Na žalost kod nas mnogi nisu imali sluha ( da li zbog svog vlastitog neznanja, da li zbog krivih šaptača i savjetnika oko njih...nevažno) ,ali nažalost mnogi nisu prošli na tom polju karizmatske obnove koju su grubo suzbijali i zabranjivali kao da je to nešto protestantsko, heretično , neprijateljsko i nedolično naših prostora
Ja to vrlo dobro znam jer sam od 2006. godine pisao na mnogim katoličkim forumima ( križ života, katolink, katoličkiorg, tebe tražim ) u vezi karizmatske obnove kada su mnogi " viđeniji i priznati ,stari" forumaši blatili, ismijavali pokret i svećenike koi su ga širili!

Hvala dragom Bogu da je dao snage i svjetlosti da se neki laici poput VG jače aktiviraju, jer kao i kod karizmatske obnove naša insituucionalna Crkva spava i djeluje u opsegu puno manjem nego što bi trebala ...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 453 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31

Vrijeme na UTC + 01:00 sata