Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 20, 2026 11:08

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 41  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 16, 2024 20:12 

Ovo ti je najcrnji modernizam....

Nisam napisao da je to dobro, samo sam konstatirao da je tako. I čuj nju "najcrnji" modernizam... :mrgreen:
Pa nije modernizam crn sam po sebi... ima dobrih i loših strana, kao i tradicionalizam.

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2024 20:42 

zanimljiv tekst dolazi od fra Marina,nekako mi smrdi da bi mogao imati veze sa ovom temom. https://hkm.hr/duhovnost/fra-marin-kara ... E3TXIWqlDQ

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2024 21:23 

LIDER ISUS
Lider Isus, to je naslov knjige
I nevjernik čita je bez brige.
Isus u njoj sporedne je role,
Autora ljudi štuju, mole.
Autor je maštovit i mudar,
Na tih način on izvrši udar.
Međugorju ukrao je primat,
Ljudima se sad obraća privat.
Svako jutro preko You Tub veze,
On iznosi sve znanstvene teze.
Kako molit i postiti treba,
Kako lakše stigne se do Neba?
Vojska njega prati, sluša, slijedi…
Evanđelje sad njegovo vrijedi.
„Prije njega nisam postit mogla,
A sada sam bez problema smogla.
To pismeno poslala sam njemu,
Zahvalila ljubazno na svemu“.
Ovo jedna saopćila meni,
A odgovor bio ovaj ženi:
„Dakle, ženo, Gospa naša Majka,
Za te i sad obična je bajka…
Poruke joj nisi htjela čuti,
A na dobro sve ovo ne sluti.
On će sada prenijet dalje svima,
Obraćenja svakim danom ima.
A to i jest prodavanje magle,
Kad se dese te promjene nagle.
Jedno vrijeme te proroke prate,
al se brzo navikama vrate.
To je tako kad se lider slijedi
I za njega itekako vrijedi:
Gdje je bio, zašto tamo nije
U Vinkovcim, steko simpatije.
Zašto rodnu napustio grudu,
Prepustimo susjedima, sudu.
On u planu neki projekt ima,
Samo on zna, nepoznat drugima.
Novac skuplja, tako ljudi vele,
Projektu se već sada vesele.
Ajmo, reći, ljubomore ima
Često NE je tuđim uspjesima.
Zašto Lider odmah ne pokuša,
Međugorja okus čim okuša,
Propovijedat Evanđelje svima,
Jer Hrvata po svem svijetu ima?
Nije bilo za podvig temelja,
On je bio nepoznata zemlja.
Volontirat u Centru je htio
Simpatije ljudi brzo uhitio.
ISUS ZA SE NIKAD REKO NIJE
U MENI SE JEDAN LIDER KRIJE.
Rekao je, ja sam Pastir Dobri,
Nisam lider, odgovor je pobri!
On sa križa ubojicam prašta,
Ne radi mu osvetnička mašta:
Ubojice gorjet će u vatri,
Ajde, Petre, osveti se, satri.
Kod lidera proradio EGO
Biskup Hranić na ponos mu lego:
Da on, biskup, tako nešto piše,
Uvreda je mojoj djeci više.
Još se meni ispričao nije,
Ima l' išta od tog perfidnije?
Laicima neka je na znanje,
Biskupovo ovo je poslanje:
Za pastoral i za brigu duša,
Biskupa se, ne lidera sluša.
Međugorje dva biskupa ima,
Mora biti jasno laicima:
I svi fratri koji ovdje rade,
Nisu ovdje zbog neke parade.
Od biskupa imaju ovlasti,
Evanđelje širom svijeta slati.

To je Evanđelje iz Međugorja,
A ne iz jednog stana iznad Konzuma!

Međugorje, 12.11.24.
Autor anoniman.
LIDIJA Paris predala javnosti a a ona zivi sa fratrima i radi za župu Međugorje i itekako zna svu istinu o lideru i o fratrima.
Tako, otvorite oči

Vrh

PostPostano: Sub stu 16, 2024 21:27 

[ Jesi li lak plijen? ]

Vjerujem da smo svi gledali dokumentarne emisije gdje u divljini tigrovi ili lavovi love svoj plijen. Uvijek je cilj od krda ili stada odvojiti onoga koji je najslabiji, jer će onda biti lak plijen.

Krdo ili stado čuva svoje pripadnike i nije ih lako napasti sve zajedno, ali kad se netko odvoji od krda ostaje nezaštićen i vrlo brzo će postati lovina.

Nekako bismo taj primjer mogli usporediti i s našim duhovnim životom. Čim se čovjek odvoji od svete mise, sakramenata, molitve - postaje "lak plijen" grijehu. Čim nismo dio zajednice mnogo teže se obraniti od napasti.

Zajednica te čuva, zajednica brine o tebi; kako je lijepo kad netko primijeti da si tužan, kad imaš s kim popričati i podijeliti svoj život, kad nekome možeš reći da se pomoli za tebe. Kako je spasonosno kad živiš od Tijela Kristova koji te iscjeljuje, hrani i hrabri svojim sakramentima.

Đavao je onaj koji razdvaja, koji razdjeljuje, a Isus nas uvijek poziva u zajednicu, zato i govori: "Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima."

Crkva je tvoj dom, tu pripadaš i tu te Gospodin zove. Tu imaš svoje poslanje. Tu je tvoj Otac, tu su tvoja braća i sestre. Iako smo svi grešni, Crkva je Kristova, sveta je i uvijek ti pruža utjehu i spas.

#StvoreniZaMnogoViše #fmk # 33 f
ra Marin Karačić
Da, oba statusa jasno govore o VG i o DČ
Pa ljudi konačno povjerujte Crkvi a ne sebi.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 07:33 

Nisam napisao da je to dobro, samo sam konstatirao da je tako. I čuj nju "najcrnji" modernizam... :mrgreen:
Pa nije modernizam crn sam po sebi... ima dobrih i loših strana, .

Što bi ti odgovorio čovjeku koji tvrdi da je katolik, a napiše da hereza ima i dobrih strana?

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 11:37 

da...iz ovog se vidi zabrana
Ali se ne vide razlozi, objašnjenje za zabranu njegovog djelovanja?...
Vjerujem da postoji neki raniji dokument ili anex ovoj odluci gdje se vide razlozi neke suspenzirajuće odluke
neka se objavi i taj( ti ) dokumenti da se točno vidi o čenu se sve radi

Bio bi red da se vjerničkom puku u RH i BiH pokaže neki dokument gdje se navode razlozi za neku odluku...ovako to je nepotpuno...nigdje se ne vide razlozi!
Crkva je inače u ovo moderno doba jako temeljena na pravu, pravnom formom, juridičkim jezikom...a evo kada se donose odluka kontra nekoga , onda odjednom nemamo dokaza o juridičkoj utemeljenosti odluke, odnosno dokaza o tolikoj opasnosti neke osobe po sustav , institucionalnu Crkvu, ili sam katolički puk -koji i sam dio Crkve

Slažem se da je trebalo napisati obrazloženje te odluke, ovako otvaraju prostor za razne interpretacije i tumačenja. Po meni to napraviti na ovaj način nije ispravno ni uredu.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 11:57 

Malo razmišljam, nedavno se jako postilo i molilo preko ED za novo političko vodstvo, znači ili obraćenje postojećih ili ako oni tvrdoglavo odbijaju obraćenje, dolazak novih ljudi kojima će na prvom mjestu biti Krist. Sada ispliva ova ogromna afera u zdravstvu... Užasavajuće je i čitati do koje sve razine seže korupcija, sprega političara, zdravstvenih djelatnika i kriminalnog podzemlja. A nekako mislim da ovo nije kraj jer stalno izlaze nove informacije i pitanje je što će još sve izaći na svjetlo dana i što će se sve razotkriti. Možda je to plod tih molitava i posta...

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 13:03 

imamo raskol i otpad od 50 000 ljudi u Crkvi. Imamo tipa sa poremecajem osobnosti koji vjeruje da je mesija i to zeli dobro naplatiti.
Imamo Crkvu koja je zakasnila u reakciji i zato stanje nije smiješno. Imamo odnose svih mogućih relacija koji stradavaju zbog ovog raskola. I taj samoprozvani prorok prijeti biskupima i svecenicima koji ga nazovu laznim i napisu mu zabranu. Gdje ce se on u svojoj ulozi mesije zaustaviti nitko ne zna i sto mu sve moze pasti na pamet jer mu svaka zabrana ugrozava egzistenciju i tada poludi i glumi zrtvu "jer je on samo otac 7 djece koji nije nista" krivo napravio.
Ljudi koji ga slijede te mole s njim i poste svi trebaju na molitve oslobođenja. Ovo je istovjetno Knjizi istine.
Nije smijesno, imamo veliku krizu u Crkvi i ljude koje ovaj mesija vodi do ludila da rade za njega sve sto im kaže.
Nije nikako smijesno ovo sto Grebenar radi.
Čak i kad je Crkva izrekla sve o knjizi istine katolici i je ipak čitaju.
Ovo je isto.
Egzorcisti isjeruju sotone iz ljudi koji čitaju knjigu istine i koji mole molitve iz te knjige.
Ovo je isto.
On kad je stjeran u kut i kad napada i prijeti svecenicima i biskupima i kad kaze da je samo otac 7 djece koji nije nista pogrijesio tada nam otkriva sav svoj poremecaj osobnosti i svoje ludilo kao i očaj i razloge zasto ovo sve radi. Nema drugi poslovni plan i u sebe kao mesiju je sve uložio. I sad mu se mora sve isplatiti.

Knjiga istine i EIM koje vodi dr.grebenar su neusporedive stvari
Ljudi koji slušaju EIM sigurno neće trebati egzorciste! To je čista podvala i laž
Grebenar u EIM poziva na najvrijednije stvari iz naše katoličke tradicije
Poziva nas na post
Poziva nas na moljenje krunica, Krvi Kristovoj, Gospine krunice, moljenje litanija, proklamaciju itd
Poziva nas na borbu protiv abortusa, na Hod za život, protiv Istanbulske konvencije,na moljenje krunice na trgovima, na sve pozitivne akcije gdje se može čuti glas nas laika...neka vide da nas ima!i da je vjera u Hrvata i dalje živa i da smo hrabri braniti našu vjeru!
Poziva nas da budemo aktivni katolici koji redovito idu na euharistiju, na ispovijed...fr. grebenar i njegova obitelj idu svaki dan na euharistiju
EIM je čisti katolicitet i nije protestantizam kako veli kamensputa
dr.grebenar daje sigurno puno od sebe , svoga vremena, svoga komoditeta...nije čovjek koji odvaja samo 1 sat u nedjelju kako čini većina katolika za Boga
snimiti svaki dan EIM koje traje od 1 do 2,5 sata ( kad je već montirano) je zbilja veliki trud , veliki aktivizam
VG ima svoga duhovnika koji ga vodi...vjerujem da je isti duhovnik,moguće i tim svećenika iz međugorju sudjelovao u izradi svIh ILI BAREM nekih od ovih 320 yt uradaka EIM koje nam daje VG!
Jedan čovjek , pa bio on i bacc.teologije sigurno ne može ovo sve sam napraviti!...teoretski može , ali jako teško

VG u EIM upozorava na negativnosti u KC, na opasnosti koje prijete našoj Crkvi i našem narodu
Više puta je spominjao LGBT agendu koja se pomalo uvlači u KC ( vidite svi šta se već godinama događa u mnogim državama europe koje su nominalno katoličke...posebice u njemačkoj koja želi kroz sinodalni put uvesti u KC totalno nemoralne i nekatoličke stvari, to je čisti protestantizam i teške hereze!..zastave u duginim bojama, LGBT agende, ređenje homoseksulaca, ređenje žena , uništenje svih svetih otajstava i svetih sakramenata koje ima jedino kC!!)
Pogledajte samo komentare ispod EIM ...koliko pozitivnih učinaka, koliko probuđenih ljudi u vjeri koji počinju postiti, moliti krunice, opet ići na ispovijed i svete mise, itd
Mnogi ljudi svjedoče o obraćenjima, jačoj molitvi , redovitijem i češćem postu, redovitijem odlasku na svetu misu ...svjedoče o čistim katoličkim stvarima, a nikakvom protestantizmu!
VG često u svojim uratcima ukazuje na te opasnosti koji u budućnosti prijeti i Crkvi u BIH i RH!

INSTITUCIONALNA CRKVA MORA PRIZNATI I NEGATIVNOSTI KOJE se događaju u njenim redovima!...ne smije se pederluk, pedofilija u Crkvi sakrivati pod tepih...svi slučajevi koji se otkriju unutar klera se moraju najstrože kažnjavati, takve stvari gdje ima osnovane sumnje i dokaza predati na suđenje na civilni i crkveni sud!
Time će se izbiti pretjerano ocrnjivanje Crkve i uveličavanje tih pojava...ako se ne budu sakrivale i branile takve stvari , te pokretali postupci protiv homoseksualaca i pedofila u Crkvi izbiti će se generaliziranje i priče da su svi svećenici takvi...Crkva mora tome stati na kraj i suditi takve nemoralne i užasne stvari koje se moramo svi priznati događaju i u našoj crkvi, našim samostanima, našim novicijatima

Crkva mora biti aktivnija...mora dati jasnu podršku svim akcijama koje poduzima laikat, građani ( npr. Hod za život, borbu protiv abortusa, molitve krunica na trgovima raznih gradova u RH isl.
Institucionalna KC je nažalost tu jako pasivna , samo šuti na sve napade koje vjernici trpe od puno aktivnijih LGBT udruga i atesta
Znam kad se uvodila IK mislim 2015. na trgu u Zagrebu je bio protestni skup...od svećenika,biskupa sam vidio samo biskupa Košića!
I kod nekih drugih akcija čuo se glas podrške samo biskupa Košića...drugo šute?
Crkva u RH se sakrila u sakristiju i samo šuti...šutnja je jača nego kad smo bili pod komunizmom, UDBOM...to je nečuveno, jadno
Institucinalna KC ne smije i ne može biti kupljena od vlasti, HDZ-a isl tim novcem koji prima temeljem Konkoradata sa vaticanom...to nije velika suma, mislim cca 300 miliona eura...civilne udruge, lgbt pokreti primaju barem 3 puta veće novce iz proračuna RH!!...ČEMU ONDA STRAH i povlačenje zbog tih 300 mil. eura..a oni su zajamčeni međunarodnim ugovoro, konkordatom!

Ukoliko INSTITUCIONALNA KC u RH i BiH neće biti aktivnija, ukoliko neće izaći iz straha i šutnje i iz sakristije, ukoliko će se kočiti karizmatski pokret ( znamo kakav smo polet, buđenje imali početkom 2000tih kada je krenuo karizmatski pokret kod nas ( turneje poznatih svećenika rufusa, de grandisa, james manajckala itd...naših vlč. sudca, fra linića, radigovića itd) onda će otpad i hlađenje od vjere biti sigurno još veći!

samim time stvoriti će se potreba da se sami laici aktiviraju , kao što se u dobroj vjeri aktivirao i dr. Grebenar!...MOGUĆE JE DA ONDA BUDE I LOŠIH AKTIVNOSTI LAIKA, koje bi došle iz samog protesta, očaja isl.

Uopće se ne slažem sa nekima koji tvrde da se radi o običnom prevarantu koji to radi da proda svoju knjigu i da će prvom prilikom odmagliti , pobjeći sa novcem!
Pozitivnu recenziju i predgovor za knjigu je dao naš poznati svećenik, voditelj emisije AGAPE , fra Knezović...osobno sam slušao na desetine njegovih emisija, osobno i poznam svećenika, prije nekoliko godina sam bio u crkvi kod hercgevoačkih franjevaca u Dubravi na promociji njegove jedne knjige o komunikaciji ( kupio sam ju , dobio posvetu od fra Maria ...i jako je dobra knjiga)
Sve u svemu, po meni dr. Grebenar radi sve u dobroj vjeri, njegove nakane su časne i u korist naše vjere...čovjek radi u smislu daljnje evangelizacije, u smislu da nas upozorava na opasnosti koje se uvlače u Crkvu i daje nam načine kako da se borimo protiv negativnosti KOJE SE UVLAČE ILI ŽELE UVUĆI U KC

Nema nikakvog otpada 50000 ljudi iz crkve nego mislim suprotno...nema SIGURNO nikavog otpada iz crkve ljudi koji slušaju EIM!
Ja znam desetak ljudi koji slušaju i nitko ne otpada , ne izlazi iz crkve nego baš suprotno...ljudi jače prianjaju uz sve čisto katoličke stvari...post, molitvu, krunice, češće idu na ispovijed , ide redovitije na misu i svetu pričest...te tvrdnje o otpadu iz Crkve RADI EIM su čisto paušalne , zlonamjerne teze za koje nema dokaza

Zadnja izmjena: hrki; Ned stu 17, 2024 13:24; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 13:11 

Malo razmišljam, nedavno se jako postilo i molilo preko ED za novo političko vodstvo, znači ili obraćenje postojećih ili ako oni tvrdoglavo odbijaju obraćenje, dolazak novih ljudi kojima će na prvom mjestu biti Krist. Sada ispliva ova ogromna afera u zdravstvu... Užasavajuće je i čitati do koje sve razine seže korupcija, sprega političara, zdravstvenih djelatnika i kriminalnog podzemlja. A nekako mislim da ovo nije kraj jer stalno izlaze nove informacije i pitanje je što će još sve izaći na svjetlo dana i što će se sve razotkriti. Možda je to plod tih molitava i posta...

Da
Vlado je u nekoliko uradaka spominjao korupciju, spominjao loše političko vodstvo koje je uvelo Instabulsku konvenciju itd...rekao je da se molitvom i postom može stvoriti podloga da te loše stvari izađu na vidjelo...naravno neke stvari će otkriti i EPPO , ali vjerujem da i naše molitve dolaze do Boga i da nam Bog pomaže da se neke stvari ubrzaju i pozitivno riješe :))

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 13:51 

Vam iz sekte Grebenari je svima ispran mozak i vazno je i znate samo sto vam lider sekte govori.

Kako neuk i povrsan skup naroda.
Vidim po ovom sto pišete.
VG nema, podrsku ni suradnju svecenika iz zupe Međugorje. Ako mi ne vjerujete idite tamo i pitajte.
I kad citam ovaj gore post vidim da sve sto sam vam objasnila kao i sve sto Vam KC govori o VG vama vise nista ne znaci. I to je taj raskol i otpad koji je VG stvorio svojim liderstvom i sektom.
Nema vama pomoci bez egzorcizma. Samo vlado pva lado pa vlado. Vlado rekao ovo, ono, pa, to i to. Nije bitno sto kazu svecenici, ni njegov biskup ni njegovi zupnici,ni oni koji ga poznaju kakav je. Vi članovi njegove sekte ste odgojeni u ime evanđelja po Vladi i sirite to sektasko evanđelje kao jedino ispravno. Strasno, u kakvom ste stanju.
Milijoni Hrvata mole oduvijek za oslobođenje Hrvatske i za njen blagoslov. Nama je Vlado jasan od pocetka. Lider sekte i lazni prorok i nije katolik. I mi smo svojim molitvama i zrtvama uvijek čuvali Hrvatsku i rat oruzani zaustavili.
A vi grebenari sekta samo pjevate kao vam vas lider vase sekte svira. Tako vam je to u sektama. Ne smijete misliti svojom glavom.
Otpali od Crkve a mozak vam ispran da jedino bi sad molite i valjate. Kao i ovi ljudi koji su zbog sekte grebenari završili na molitvama oslobođenja ni vama bez njih nema povratka u majku Crkvu Katoličku. Bas
Ista sekta i otpad knjige isti ste samo se vi zovete grebenari. Tamo lova ide nekoj bogatoj Mariji iz Irske a ovdje Grebenaru iz Vinkovaca koji je shvatio da ce mu plan uspjeti samo ako preseli u Međugorje.
70 000 clanova sekte nije mali broj.
Nema vam pomoci bez egzorcizma.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 14:03 

Opet čitaj sto je napisao o Petar Galić sluzbeni egzorcist St nadbiskupije. On od pocetka upozorava na VG svoje zupljane da, je raskolnik koji je doveo do otpada a onda je upozorio cijelu Hrv KC kad je napisao status o VG.
Katolicima je sve jasno.
Vama koji ste otpali nije nista jasno.
Pa kako bi vam i bilo kad ste u sekti tipa koji je udren u glavu i ispire vam mozgove.
Kad vam VG kazei da ste vi izmolili i pobjedu Oluje nemojte ni tada progledati. I to ce biti istina jer VG sve sto kaze je samo istina.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 14:10 

Hrki ne zovi me lašcem dok nisi sto posto se uvjerio da ti nakon molitvi i posta te slusanja VG ne trebaju molitve za oslobođenje.
Ne znas nista o meni i ne zovi me lašcem. Radije odi na ispovijed i na molit e oslobođenja od grebenari sekte i molitvi i posta.
Vidim da o knjizi istine nemas pojma
Oni ti rade sve isto ko grebenari sekta. Poste i mole iste molitve za spasenje drzava i svijeta. Sve potpuno isto. A egzorcist i dobro znaju tko su i VG i Knjiga istine.
Da me vise nisi zvao lazovom. Lazov ti je tvog grebenar koji svjesno svuda govori da je teolog a nije. I ti to znas i još mu uvijek vjeruje?
I imas 55 g?? Idi pitaj tvog lidera, da ti pokaze diplomu te teologije. Eto tko je laz ovdje.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 14:20 

Jučer navečer sam bio na predivnoj misi i srce mi je puno.
Imam potrebu reći kako sam sretan da sam naišao na forumsku zajednicu kojoj je stalo. Nema veze jeste li tradicionalisti ili liberali, primate li pričest na ruke ili na usta, imate li pokrivenu ili golu glavu... važno je da vam je stalo, da tražite Krista i da u tom traženju ponekad i ogolite dušu u online svijetu. Sve je bolje od ravnodušnosti i mlakosti.

Zadnja izmjena: pints; Ned stu 17, 2024 14:37; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 14:23 

Što bi ti odgovorio čovjeku koji tvrdi da je katolik, a napiše da hereza ima i dobrih strana?

Rekao bih mu da gleda u Krista i nikada ne svrne pogled.
Treba vjerničke zrelosti da se shvati vrijednost Učiteljstva, ali prije svega čovjek mora imati temelje: pogled uperen u Krista, predanje Kristu. Sve ostalo će nadoći kada čovjek bude za to spreman. Ne sazrijevamo svi istim tempom.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 14:26 

Postom možemo zaustaviti ratove i mijenjati prirodne zakone. Tako Gospa kaže!

Mi u Rijeci smo imali trodnevni post za našeg biskupa i svećenike, rezulatati su brzo došli. Niti jedna molitva i post neće propasti!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 41  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata