Leja je napisao/la:
Da zadnjih godina pojavilo se jedno novo tumacenje ,s kojim mi stari vjernici nismo imali prilike susreti se i cuti u Crkvi..Danas se na veliko prica i pise o tome i misljenja nam se tuku.Bez razlike sto su nam misljenja razlicita,ima jako puno dobrog,a i dosta nesigurnog...tako da ne mozemo ostati ravnodusni,pogotove ne sto se cesto spominje"cudesna ozdravljenja",pogotovo "ozdravljenja obiteljskog stabla"...i u takvim prilikama se stvara atmosfera jako pogodna za novu Vjeru,jer po nekim bolestima,nosimo svi posljedice nasih predaka,do 3.4, i 7 koljena??
Meni nije jasno,prvo na "Krstenju" brisu se svi grijesi,a i iz kojih razloga se grijesi predaka ,vracaju nazad na svijet u obliku bolesti?Tako i taj novi trend "ljecenje cijelog obiteljskog stabla"..generacijsko ljecenje,nekako mi "nejasno"...jer ja odgovaram
za moj zivot i za moje grijehe,cak i za neke moje bolesti.
Pokojnici ,kada umru i odu na onaj svijet,placamo sv.mise.i molimo za njih..Cak su nekada bile i Gregorijanske sv.mise 30 ili 33 ....
Radjanjem novog djeteta,Krstenjem se brisu svi grijesi..sta je onda s Krstenjem.?
Kako onda ta nanesena steta,nasih predaka ,je bila pritajena i nevazna do sada ?Gdje je nasa molitva za pokojnike bila do sada..Oni su isli na Sv.Ispovjedi,prilikom umiranja,a i kroz zivot,i najcesce su primili "Posljednju pomast",odakle onda tolika steta??
Karizmatizam i Karizmatski pokreti su bili potrebni,ali oni nemaju po mojem misljenju "svoje korijene u RKC" ne u takvom obliku.Duh Sveti je uvjek bio prisutan u Crkvi,ali sada izgleda kao da se probudio..i to je za mene sasvim u redu,ali to tumacanje s pokojnicima nije mi sasvim jasno.?
Krštenjem se ne brišu svi grijesi. Samo Istočni grijeh. Postaješ Božje dijete, ali podložno grijehu. Samo što ti je dostupan sakrament ispovijedi da se ispovijediš. O nasljeđivanju grijeha naših predaka ne znam puno
Neki drugi naziv,(novi pokret Duha Sv..ili budjenje,ili obnova ,nadahnuce,) vjerojatno bi vise bilo jasnije,mozda cak i prihvatljivije. znaci Duh Sveti bi djelovao,i obnavljao i preobrazavao,pa i ozdravljao bolesne i grijesne,duhovno i tjelesno.