Gospodo, ovo je vaš forum i radite što hoćete s njime i onima koji se na njemu na vlastiti rizik javljaju.
međutim, nije pošteno da to radite ljudima koji to ne zaslužuju.
1. U skladu s nazivom stranice Katolički odgovori, možebitni vjernici katolici bi trebali dobiti katolički odgovor na svaki post i pitanje.
2. ja sam reagirao na post osobe koja se predstavila kao neokatekumen i iznjela niz neprihvatljivih tvrdnji,a vi ste, neznam iz kojih razloga krivotvorili sve što sam rekao:
a) premiještajući moju izjavu pod novo poglavlje.
b) premda sam jasno napisao da reagiram na određeni tekst koji nije u
skladu s naukom o crkvi, a ne ulazim u neokatekumenski pokret kao takav, jer znam da je od pape priznat, ali sigurno ne u formi kako ga je predstavila ta osoba.
c) u tom smislu sasvim ste dali iskrivljen naslov u suprotstavljanju moga
tobože vlastitog mišljenja i službenog stava Crkve.
d) ne poznajem statut neokatekumenskog pokreta, niti sam ga dužan poznavati - još jednom, reagirao sam na određeni post koji nije u skladu s crkvenim naukom.
Zašto onda to radite? Takvo postupanje se jedino može okarakterizirati kao bezobrazno postupanje.
Pa nisam tu osobu htio dotuči, nego joj ukazati na krivi put kojim ide.
Inače, nije pošteno nečije mišljenje vaditi iz cjelog konteksta, otvarati novo poglavlje i tamo se s njime, na vama već poznat način obračunavati.
Ovo ipak još nikome niste napravili na tako drastičan i nekorektan način.
Bilo bi pošteno i red da vratite sve na svoje mjesto, da još jednom trijezno pročitate što sam napisao i da ne izvodite zaključke kojima me kompromitirate na takav način.
Možda je poželjije i pristojnije kazati: Nisi dobrodošao, mi imamo svoje viđenje Crkve i crkvenosti i ne bih vam zamjerio jer na to imate pravo, ali nemate pravo pod naziv katolički na nekorektan način štititi što tu ne spada.
Nemojte mi samo još jednom spominjati kako su neokatekumeni priznati od crkve. Znam to, kao što znam zbog čega sam reagirao na onaj post!