Barnaba je napisao/la:
Ja osobno mogu reći kako stvarno nemam iskustva s prelaturom kao takvom već su moja iskustva vezana samo za izvrsnog ispovjednika velečasnog Jorge Ramosa i djela sv. Josemaría Escrivá de Balaguer a dvojim da li je prepričavanje iskustava iz druge ruke (od mojih poznanika) baš mjerodavno.
ruta je napisao/la:
Nikada neću zaboraviti Ispovijed kod vlč. Jorgea Ramosa u katedrali. Tada je još jedva govorio hrvatski ali to nije predstavljalo smetnju. Sve teško je palo, a ja sam lebdjela. I puno ljudi svjedoči takva iskustva.
...
Ako izostane osmijeh i radost onda sve nema smisla, pa niti molitva. I poruka prelature Opus Dei je jasna - najveće je čudo naše vjere svakog dana iznova, strpljivo i s radošću prihvatiti i ponijeti svoj križ.
Ignisardent je napisao/la:
Meni su ta predavanja i ispovijed kod oca Ramosa pomogli da razriješim neke osobne dileme i sumnje. Osim toga, i meni je pomogao zagovor Sv. Josemarije.
Bogu hvala na duhovnicima poput don Ramosa. Naime, iako imam oko sebe nekolicinu dobrih svećenika, vidjevši da je don Ramos u mom gradu, a obožavam Escrivu - nisam dvojila i nisam pogriješila otišavši k njemu po preporuci.
Naime, zadnjih mjesec dana imam posla preko glave, a i sve se drugo oko mene raspada. Jednostavno mi je sve previše.
U nekoliko dana se toliko pravde i nepravde na mene strovalilo da sam "zanijemila", nisam mogla ni govoriti, ni plakati - bas ništa.
Svaki sam se dan prije spavanja smirivala kako bih uopće mogla zaspati.
Zadatke sam napravila u roku, napisala i odradila što sam trebala - skrivajući koliko se raspadam - da bih na kraju dana primijetila, u navršenoj 28.oj, da mi se ruke tresu, da danima liježem i ustajem s glavoboljom, da mi se ženski ciklus od stresa poremetio.
Gledala sam kako se "dio mene" urušava.
Ja koja bih po uru dnevno molila, željela sam moliti, a ni to nisam mogla. Prica s početka kad sam postavila pitanje u podforumu "Odgovori" (Molitve i Njegova volja) je nestala. Također, o tome se ne priča možda, ali za neke molitve nismo duhovno jaki.
Ovog puta bih u tišini pred raspelom i sutila, rijeci nisu izlazile.
Iako sam došla na "običnu" ispovijed, bilo je sve samo ne to. Nakon nabrojanih grijeha i moga "molim pokoru i odrješenje", odmah me "pročitao" i rekao da mene nešto muci, a ja mislim da se nikad nisam ispred nekoga tako rasplakala.
Rijeci su same izlazile iz mene, a suze isle niz obraze. Na kraju mi je rekao da će sluziti misu tu večer za mene - a savjeti koje sam dobila ne mogu se mjeriti ni s cim.
Do kraja dana su mi se suze skupljale u očima, a rasplakati se u Zarinoj kabini i nije baš neki "lifegoals".
I vjerojatno sam otišla u offtopic, ali tko ima priliku, kome treba savjet - svakako preporučujem razgovor s don Ramosom - za mene je on hodajući svetac.
Milost i duhovnost koju taj čovjek ima ne mogu riječima opisati.