Ajme meni... Koliko komentara i kritika... Nick mi je precasni, a tako ce i ostati. Ja to nesmatram ruganjem i to nije titula nego moj nick te je kao takav prihvatljiv. Bog ionako sve ljubi jednako i tebe i papu, biskupa i casnu sestru, prećasnog i ćasnog, pa je to tako svejedno. To su samo hijerarhijske titule. A ako vrijeđam neku određenu osobu onda je to druga stvar.
Sada ću vam probati reći i objasniti neke stvari (neki od vas su to već čuli, ali ponovimo gradivo radi onih koji neznaju

)
U zajednici sam bio godinu dana. Za mene je to bio zaista križni put. Krenuti ću od početka.
Da bi uopće se pridružili zaejdnici morate ići na njihove kateheze, koje sam i sam prošao. To nije ništa loše, no ono što me je već tada zaprepastilo, bilo je verbalno izražavanje. ne samo vrijeđanje čovjeka, nego i Boga!!! Nije li grijeh i sablazan reći kako je naš Gospodin i Spasitelj Isus Krist zaronio u naša g....a??? Ili da će doć na svijet i svima nam reći da smo g...a???
Nekako sam prešao preko toga uz nagaovor svoje ćasne, da vidim što je to tamo u toj zajednici.
Istina, slave Euharistiju subotom. Euharistija se može slaviti subotom uvečer kao nedjeljna, ali ne i zamjeniti. Takvo slavljenje se preporuča onima koji NEMOGU doći na nedjeljnu misu, jer idu na put ili neku operaciju, bolnicu... No onda počinje malo veći zaplet oko Euharistije.
Početi ću s pjesmama. Zašto se pjevaju samo pjesme koje su skladali vođe 'Puta'??? Zašto se nepjevaju liturgijske pjesme?
Prije čitanja su uvodi kako bi se ljudi pripremili i shvatili o čemu se radi u čitanjima... Zatim slijede odjeci koji su u mom osobnom iskustvu prelazila u prepucavanja... Tko je više sagriješio itd. Pričest dijele ljudi koji za to nemaju dozvolu!!! No da stvar bude gora, kada sam upitao kako je to, odgovorili su mi da dobiju blagoslov od župnika, no taj blagoslov se mora svaki put dati, osim ako ima posebnu dozvolu od biskupa, koju u ovom slučaju nemaju, no ni župnik ih nije blagoslivljao prije ili za vrijeme mise... Da li je ta pričest uopće valjana? Pod pretvorbom braniti ljudima da kleknu??? da se poklonim pred Spasiteljem.... Je li to u redu?
Još njihove konvencije... Uzaludno trošenje novaca...
Na jednu Euharistiju se potroši min. oko 150 kn, što je nepotrebmo!!! Nije li se moglo nešto dati ljudima u potrebi??? Ima mnogo toga, samo pitajte ili započnite raspravu... Znam da će biti mnogo onih koji će kritizirati moje postove ili mene, kao što se do sada već događalo... No stvar je u tom ešto me kritiziraju samo neokatekumeni, a ne i drugi...