Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 18, 2025 18:25

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon ožu 10, 2025 13:54 

naravno da nije svećenik

Ako je blizanac onda ima i brata.

Da objasnim, budući da se držimo teme jer se blog poziva na Tomu blizanca onda je legitimno pitanje od koga je on blizanac. Ako se neko predstavlja kao nečiji blizanac on time poručuje da je ta osoba veoma bitna i važna čak do te mjere da sebe stavlja ispod te osobe.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 11, 2025 12:53 

da, blog i je Toma i brat blizanac...proguglaj i vidjeti ćeš svašta :;

Vrh

PostPostano: Uto ožu 11, 2025 14:10 

Sjetimo se povratka javne tradicionalne latinske mise koja je bila služena u crkvi sv. Martina 20. 2. 2011. Zahvaljujući Božjoj providnosti grupa zainteresiranih laika uspjela je zajedno s prečasnim Stanislavom Vitkovićem organizirati dostojanstveno i pobožno služenje Svete misne žrtve.
https://tomablizanac.blogspot.com/2011/ ... la-se.html
Dopusti nam, milosrdni Bože,
da ono što je Tebi milo:
žarko žudim,
razborito tražim,
istinoljubivo prepoznajem
i savršeno ispunjavam.

Nije loše, treba otići.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 11, 2025 17:16 

Molim vas nemojte trolati

Vrh

PostPostano: Uto ožu 11, 2025 17:56 

Ti koja si ovaj blog ovdje donijela, govoriš da ne trolamo???
..."Ja vjerujem u Gospu Fatimsku, ali se nadam da neću zbog toga povjerovati naposljetku i u amsterdamsku, preko akitske, pa i u međugorsku, možda preko čivitavekijske. U amsterdamsku, negdašnju Mariju, kao ni u međugorsku, međuvjersku, ne vjerujem, pa onda ni u akitsku i čivitavekijsku. [b]Ali se pribojavam da zbog toga ne obnevjerujem i kad je riječ o Fatimskoj."[/b]

Gle, malo se regulirao...Kraj je radnog vremena pa ne mogu tražiti ono o fatimskom svetištu, nije bilo lijepo..
Samo ovo sam sad našla.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 13, 2025 20:56 

totus tuus je napisao/la:
Ti koja si ovaj blog ovdje donijela, govoriš da ne trolamo???

Da jer skrećete raspravu u čudne vode. Vjerujem da ti nisi imala loše namjere, ali ovo od kopitara su bizarnosti.
totus tuus je napisao/la:
"Ja vjerujem u Gospu Fatimsku, ali se nadam da neću zbog toga povjerovati naposljetku i u amsterdamsku, preko akitske, pa i u međugorsku, možda preko čivitavekijske. U amsterdamsku, negdašnju Mariju, kao ni u međugorsku, međuvjersku, ne vjerujem, pa onda ni u akitsku i čivitavekijsku. Ali se pribojavam da zbog toga ne obnevjerujem i kad je riječ o Fatimskoj."

Gle, malo se regulirao...Kraj je radnog vremena pa ne mogu tražiti ono o fatimskom svetištu, nije bilo lijepo..
Samo ovo sam sad našla.

Ako nisi našla onda toga niti nema, a ovo što si kopirala je napisao gostujući autor, a ne autor bloga. Ali ovo nije tema o tome, a imaš nekoliko koji se bave svakakvim ukazanjima pa to tamo stavi.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 27, 2025 15:14 

S pojmom "tradicionalist" prvi put sam se srela na drugom, već bivšem katoličkom forumu a onda i na ovom. Nisam puno razmišljala o tome, nije mi nešto bitno.
No neki se dan ponovo aktivirao slučaj maloga Emilea, koji je bio nestao u Francuskoj i koga su pronašli tj. kosti njegove.
https://express.24sata.hr/top-news/sluc ... tpage-home
Zanimljivo, obitelj tradicionalista...
Pa se sjetim nekog tu, tko se tako predstavljao, ženama nije priznavao pravo glasa.
Pa mi to sve skupa ne izgleda ok.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 27, 2025 16:31 

S pojmom "tradicionalist" prvi put sam se srela na drugom, već bivšem katoličkom forumu a onda i na ovom. Nisam puno razmišljala o tome, nije mi nešto bitno.
No neki se dan ponovo aktivirao slučaj maloga Emilea, koji je bio nestao u Francuskoj i koga su pronašli tj. kosti njegove.
Pa se sjetim nekog tu, tko se tako predstavljao, ženama nije priznavao pravo glasa.

Ovo je zaista dno dna. Pa kakve veze ima neka obitelj iz Francuske (pa de se i baš predstavlja kao obitelj tradicionalista) koja je počinila zločin, sa tradicionalnim naukom Katoličke Crkve i tradicionalistima?! Možeš li mi to na neki barem imalo suvisli način objasniti?! :roll: :roll: Kako te nije sram?! Ajde odgovori. Ženo! Nemoj prosipati žuč. :| Dobro da nisi napisala da je neki Franjo iz Mozambika ubio desetero braće i onak "slučajno" i "usput" spomenula da se naš papa zove Franjo. Kakve to niske strasti vladaju tobom?! Vidi ovo, citiram;

Onak usput, kao obitelj tradicionalista. :|

Vrh

PostPostano: Čet ožu 27, 2025 18:13 

Ovo je zaista dno dna. Pa kakve veze ima neka obitelj iz Francuske (pa de se i baš predstavlja kao obitelj tradicionalista) koja je počinila zločin, sa tradicionalnim naukom Katoličke Crkve i tradicionalistima?! Možeš li mi to na neki barem imalo suvisli način objasniti?! :roll: :roll: Kako te nije sram?! Ajde odgovori. Ženo! Nemoj prosipati žuč. :| Dobro da nisi napisala da je neki Franjo iz Mozambika ubio desetero braće i onak "slučajno" i "usput" spomenula da se naš papa zove Franjo. Kakve to niske strasti vladaju tobom?! Vidi ovo, citiram;

Onak usput, kao obitelj tradicionalista. :|

Korisna primjedba, nadam se da će izvući pouku...

Vrh

PostPostano: Čet ožu 27, 2025 22:16 

Ti, kao govoriš njemu o meni i pouci :D Ne doliči ti.
Taj je zadnji koji bi nekog podučio, na ignore mi...
A sasvim je legitimno da zaključim da mi to sve više nalikuje na neku sektu, iz primjera ljudi koji su tu pisali. Članak je samo povod, no kako rekoh, nešto tu ne štima. Ti ljudi, osim što ne prihvaćaju puno toga u katoličkoj crkvi ( jedan je čak pisao da misa nije valjana, tj ne priznaju je), izgleda imaju slična razmišljanja i o ženama i još ponečemu.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 27, 2025 23:22 

Ti, kao govoriš njemu o meni i pouci :D Ne doliči ti.
Taj je zadnji koji bi nekog podučio, na ignore mi...
A sasvim je legitimno da zaključim da mi to sve više nalikuje na neku sektu, iz primjera ljudi koji su tu pisali. Članak je samo povod, no kako rekoh, nešto tu ne štima. Ti ljudi, osim što ne prihvaćaju puno toga u katoličkoj crkvi ( jedan je čak pisao da misa nije valjana, tj ne priznaju je), izgleda imaju slična razmišljanja i o ženama i još ponečemu.

Svaka čast ženo! :| Sasvim suvislo si uspijela objasniti vezu između nekog zločina iz Francuske i tradicionalnog nauka Katoličke Crkve. Kako to odmah nismo vidili iz tvojeg prvog posta?! :roll: Dečki moji! Borme hudo.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 31, 2025 06:27 

Mislim da ne bi trebala osuđivati katoličku tradiciju zbog nekoga tko se samo predstavljao tako, a nema dokaza da je to stvarno i bio. Moja obitelj njeguje tradicionalan odnos prema liturgiji i katoličkom nauku i pri tome nikome ne oduzimamo prava niti se zalažemo za ikakav progon ljudi. Zašto mene osuđuješ?

Vrh

PostPostano: Pon ožu 31, 2025 14:15 

Zašto mene osuđuješ?

A eto vidiš. Neki tip u Francuskoj poklao familiju i sad si ti iz nekog, moram priznati doista misterioznog razloga kriva. A kriva si valjda što si živa. Dalmatinci bi rekli: nit luk jela nit luk mirisala. :|

Vrh

PostPostano: Pon ožu 31, 2025 14:41 

Mislim da ne bi trebala osuđivati katoličku tradiciju zbog nekoga tko se samo predstavljao tako, a nema dokaza da je to stvarno i bio. Moja obitelj njeguje tradicionalan odnos prema liturgiji i katoličkom nauku i pri tome nikome ne oduzimamo prava niti se zalažemo za ikakav progon ljudi. Zašto mene osuđuješ?

Tko te spomenuo? Osim ako nisi bila ti pod baniranim nickom koji je vrijeđao žene i zalagao se za inkviziciju?
Pa pišu ljudi ovdje dosta o tvojim postovima, mahom negativno i sad te, kao, ja osuđujem?
No, eto, dobila si neočekivanu podršku :lol: :lol: :DD

Vrh

PostPostano: Uto tra 01, 2025 13:22 

Tko te spomenuo? Osim ako nisi bila ti pod baniranim nickom koji je vrijeđao žene i zalagao se za inkviziciju?
Pa pišu ljudi ovdje dosta o tvojim postovima, mahom negativno i sad te, kao, ja osuđujem?
No, eto, dobila si neočekivanu podršku :lol: :lol: :DD

To je nekakvo izvrnuto i nepravilno shvaćanje. Ponavljam tradicionalna sam katolkinja, a čovjek kojeg spominješ napadao je i mene pa očito ima problema s odnosom prema ženama, a posve je nebitno što je za sebe tvrdio kako je tradicionalist.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata