Pa upravo mi to smeta, taj neki snobizam, elitizam i nametanje pritiska onima koji taj "dar" nisu dobili. Pitanje je uopće o čemu se tu radi, zbilja može biti stvar čiste psihe, može biti i kako si naveo autentičan dar Božji, ali i sotonska obmana. Svako od nas može brzo ponavljati riječi, sve brže i brže, tako da kad se malo uvježbaš i uhvatiš određen uzorak, evo te, moliš u jezicima, a u biti blebećeš, ni ti sam ne znaš što prtljaš, a ni oni oko tebe. Bio sam na jednom karizmatskom susretu, i voditelj, inače laik, je molio za neke od nas osobno za dar molitve u jezicima, polažući ruke nas. Do mene je stajao mladi svećenik, gleda on mene, gledam ja njega i pita ga voditelj, da li ti nešto dolazi, on kaže ne, a tako sam se i ja osjećao. Nisam tada osjetio ništa što bih povezao sa darom govora u jezicima. Ono što bi bilo jako zanimljivo, kad bi netko dobio autentičan dar govora u jezicima i krenuo pričati na tečnom indoarijskom ili hindskom jeziku i tako krenuo obraćati ljude koji su ovdje kod nas došli u potrazi za boljim životom. To bi bilo zbilja biblijski i apostolski.
Slažem se sa tobom
Našao si pravi izraz koji sam tražio ali nisam se danas sjetio:nametanje pritiska onima koji nisu dobili dar govora u jezicima
To je inače bila mana na karizm.susretima jer se zbilja nametala kao jako važna ta karizma...a ta karizma je najslabija karika kod karizmatika...teško je provjerljiva, ne zna se šta dotični govori, a u biti se većinom ne zna i od kojeg duha poteječe!
Zbog toga se čudim VG da ju toliko forsira i "nameće"!...Ranije sam naveo da nijedna bitna institucija u KC tu karizmu ne navodi kao bitnu. Niti sveci KC, niti Gospa u porukama itd
Pomalo stječem dojam da se VG pomalo gubi, odnosno da mu slava pomalo udara u glavu...imam osjećaj da ga sve više hvata taština i grijeh oholosti
To u vezi sukoba sa fra Knezovićem sam slušao u 10. epizodi ovog novog " serijala"OEL od prije 6-7 dana
Ne znam da li je o tome spominjao i u drugim epizodama jer ih nisam sve slušao...ako ime neko još detaljnije pojašnjenje molim broj epizode da to preslušam
Tako da mi je tu nejasno tko je u pravu ili nije, ili ima krivnje kod obojice?
Nelogično mi je da fra Mario tek sada navodi da mu nije dao predgovor za prvu knjigu koju je VG objavio nego za neku drugu??? Koju drugu? Kako to fra Mario nije ranije obznanio...tako da mi to ovako za sada, na prvu, izgleda dosta klimavo da Mario govori istinu
U svakom slučaju jako neugodna situacija za obojicu...jako ružno ako je fra Mario pod nečijim pritiskom počeo da mulja oko toga predgovora!
A još ružnije ako je VG predgovor za neku drugu knjigu prikačio na njegovu 1. izdanu knjigu Isus lider!
Tko god bio u krivu i ne govori istinu nije mu nikako na čast!
Vlado , lijepo vodiš ove uratke preko godinu dana...najbolji dio je početni dio kada molimo krunice, litanije...to je korisno svima za dušu, primaju se kroz molitve i krunice mnoge milosti od Boga
Ali, pokušaj suzbiti svađalački ton kada te netko napadne...sam si znao da će biti takivh napada, sam si rekao da si prije ulaska u te uratke znao šta te čeka...pa ako si sam znao, budi više strpljiv i ponizan.
Osnovno je ako širiš dobre duhovne stvari preko interneta koji slušaju deseci tisuća ljudi da ostaneš prvenstven PONIZAN!
Poniznost je najveća vrlina svih svetaca, svih velikana Crkve kada su bili i najjače napadani!
Dočim, oholost i taština je prvotni i najveći grijeh...to je rekla većina svetaca KC..a i sam si rekao u nekim uratcima
U svakom slučaju , očito postoji unutar KC određena želja sa slavom i čašću, a što je u biti oholost i taština, i onda dolazi do ovakvih sukoba...potpuno nepotrebno i žalosno