Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon stu 10, 2025 12:17

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 573 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 39  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet svi 02, 2025 10:12 

hrki je napisao/la:
Ne , upravo suprotno, ti imaš najizrazitiji svađalački i omalovažavalački stav na čitavom forumu
Uhvatiš se nekoga na zub i proganjaš ga...ima li to veze možda sa paranojom? Ili je u pitanju sadizam?

Nigdje niti tebe niti VG ja nisam ad hominem vrijeđala niti napisala nešto slično kao što si ti meni u prijašnjim postovima. Biti će ipak da ti smatraš VG svojim idolom pa iz te pozicije napadaš svakoga tko ga ne glorificira.
hrki je napisao/la:
onda bi čula da VG spominje međugorje i ima veze sa Međugorjem

Znači tebi treba nešto povezano s Međugorjem, ali da nije u okviru redovitog župnog pastorala tamo?

Vrh

PostPostano: Pet svi 02, 2025 11:38 

Nigdje niti tebe niti VG ja nisam ad hominem vrijeđala niti napisala nešto slično kao što si ti meni u prijašnjim postovima. Biti će ipak da ti smatraš VG svojim idolom pa iz te pozicije napadaš svakoga tko ga ne glorificira.

Znači tebi treba nešto povezano s Međugorjem, ali da nije u okviru redovitog župnog pastorala tamo?

Nikoga ja ne smatram idolom, pa ni VG!
To su tvoje obične insinuacije. Ti si se nepošteno i nepotrebno uhvatila Grebenara kao da je on nekakav otpadnik i najveći problem Crkve??

Ovo što ću dalje reći govorim više za sve koji čitaju forum , a ne tebi...ti vrlo dobro znaš šta sam ranije pisao o VG i ne trebam ti ponavljati!
VGrebenar je jedan od rijetkih jače angažiranih katoličkih laika...ima dobre emisije-EDIM...na njima se svaki dan mogu moliti 3 krunice...nitko ne mora dalje slušati njegovo tumačenje evanđelja ako su mu duga itd
Nekoga pohvaliti i istaknuti kao angažiranog katol. laika nije nikakva idolatrija!
Zar su svi oni koji
masovno dolaze na njegove seminare koje drži širom hrvatske idolopoklonici??
Ili su idolopoklonici svi oni koji mole , svjedoče u vezi vjere, stavljaju komentare na njegove YT uratke-EDIM...a uratke mu svaki dan gleda preko 30 t ljudi, komentara i svjedočenja ljudi na YT emisije pozitivnih bude preko 200, 300 svaki dan
Jesu li svi oni idolopoklonici??

Svi ste vidjeli da sam ranije isticao i neke svećenike KC koji su jače angažirani oko vjere na netu, posebice YT, pa sam navodio npr.: fra Knezovića, fra Antu Vučkovića, don Damira Stojića, Iku Mandurića , fra Josipa Ikića, fra Brčinu ...nabrojao sam ih preko 20!, da ne ponavljam sve...vidjeli ste ranije koje svećenika sam isticao kao dobro angažirane u širenju vjere ovim modernim sredstvim ( youtube)
Je li slušanje youtube uradaka, emisija od svih tih svećenika idolatrija??

Vrh

PostPostano: Pet svi 02, 2025 11:59 

https://www.youtube.com/watch?v=Bhpm3xsCmPY

Vrh

PostPostano: Ned lip 01, 2025 12:02 

https://www.youtube.com/watch?v=vr88MK08ink

zanimljivo edim...od prije dva dana
započelo je i moljenje devetnice Dugu svetome i post

Vrh

PostPostano: Ned lip 01, 2025 20:38 

Bio sam na svetoj misu u crkvi svetog Ante u Zagrebu
Misu je služio fra Stjepan Brčina
Spominjao je kakvo je loše stanje KC u Njemačkoj
Kako se tamo crkva pretvara samo u socijalni rad, a gubi se skroz navještanje vjere...spominje da nema žive vjere, da su crkve prazne, da postaju muzeji, diskoteke isl.
Isus je crkvi kao primarno , a što imamo navedeno u NZ , dao zadatak da širi evanđelje, radosnu vijest vezanu za Isusa Krista
Naglašavao je fra Brčina propovijedanje koje je pomazano Duhom svetim , da je potrebno da uz puki govor postoje naglašene karizme, djelovanje živog Boga, pomazanje Duhom svetim, svjedočanstva ljudi koji će svjedočiti o živoj vjeri i događajima

U mnogo čemu se njegova propovijed poklapala sa svjedočenjem koje je u 151. i 152. EDIM i nekim ranijim davao V.Grebenar u vezi svojih iskustava sa seminara i crkvi u Njemačkoj i Austriji koje vodi zadnjih 10tak dana!
Grebenar spominje da se mnoge crkve u njemačkoj pretvaraju u muzeje, diskoteke, zabavne centre gdje se mladi opijaju i drogiraju...spominje mislim posebice primjer iz Insbruka...poslušajte detalje u u tim edim...koja grozota pustoši, katastrofa
Didžejevi imaju prednost pred evangelizatorima i svećenicima...tamo Crkva propada...još je drže samo strane misije, posebno katoličke misije iz hrvatske i BiH...NAŠI LJUDI JOŠ SPAŠAVAJU DA SVE NE ZAMRE i ne propadne do kraja!

Vrh

PostPostano: Ned lip 29, 2025 20:31 

https://www.youtube.com/watch?v=NK_R0qumd98

https://www.youtube.com/results?search_ ... 4%91ugorja

Evo predzadnji i zadnji uradak tzv.EDIM-a- Evanđelje dana iz Međugorja
Jako zanimljivi uratci...poslušajte...Grebenar najavljuje da je danas zadnji dan ovih uradaka
Točno su trajali 1 godinu-od 30.6.2024...od kada je počeo sa molitvama krunice Krvi Kristovoj...još je djelovao i 6 mjeseci prije -samo tumačenja Biblije, bez molitvi- od 1.1.2024.

Ima jako zanimljive sažetke rada, reakcija ljud, vjernika, plofova koje je donjelo EDIM
Naglašava Vladimir da je kler jedno krilo, a laici drugo krilo svete KC , i da jedno bez drugoga nikako ne može!
Poslušajte, ima svega zanimljivoha

Njegovi yt urataci ne prestaju!
I sutra se nastavlja...biti će opet Krunica Krvi Kristovj...pozivi na post, petodnevni post isl!
Dragi angažitani laiče Vladimire...nastavi dok god možeš...hvala ti na tvome velikome trudu..i trudu tvoje žene!
Tvojoj ženi, tebi i tvojoj obitelji želim obilje božjeg blagoslova i neka vas dragi Bog čuva :))

Vrh

PostPostano: Uto srp 15, 2025 22:03 

Svi znate da jako cijenim trud i rad na yt uracima koje nam daje VG...ranije, preko godinu dana u EDIM, a sada nastavno u Ora et labora
Vladimir se zbiljski trudi, daje svoje dragocjeno vrijeme na te dugotrajne uratke, u početku uvijek imamo dvije, tri krunice, zatim tumačenje evanđeljaa od toga dana, posebice iz Starog zavjeta koje rijetko tko od svećenika tumači!
Ja znam da to od svećenika svaki dan radi fra Tomislav Pervan, jak svećenik i teolog

Mislim da je VG u nekim situacijama malko naivan...ali možda griješim?
Vlado je više puta govorio o obraćenjima nevjernika, ali spominjući BiH nekoliko puta je spominjao moguće obraćenje muslimana u BiH, da mi vjernici sa ovih prostora moramo raditi na tomu!? U kontekstu djelovanja nas vjernika sa ovih prostora...ne nekom izvanrednom Božjom intervencijom!
Meni je vjerovati u tu mogućnost malo naivno od njega...jako teško ostvarivo! Obratiti muslimana u Bih našim djelovanjem je jako, jako teško

Osim toga , malo me čudi i njegovo toliko forsiranje govora u jezicima
Vladimir je barem 10 puta naglašavao tu karizmu kao jako važnu i u ovim našim vremenima
Nije mi jasno zašto toliko naglašava tu karizmu kao jako važnu u našoj katoličkoj vjeri??
To mi zbilja nije jasno?
Tu karizmu ima jako,jako malo ljudi-vjernika, i ne znam zašto Vlado " inzistira" na toj karizmi , i po meni je začuđujuće toliko forsira??

Možda sam nešto propustio u vezi toga?...ne poslušam uvijek svaki njegov uradak do kraja ili pozorno bez greške jer često sam EDIM slušao uživo odmah iza 00 h...poslije krunica bih znao povremeno zaspati, pa buditi se itd...čekalo me ujutro ustajanje na posao u 630h pa nisam mogao samo tako slušati ga do 02/03 h, pa onda sutra ustati se u npr. 9h, kao da sam umirovljenik koji ne ide rano na posao :lol:

Vrh

PostPostano: Sri srp 16, 2025 05:16 

Katolici nemaju idole i ne trebaju imati ako žele imati pravu vjeru, a čini mi se da neki od vg baš to rade.

Vrh

PostPostano: Sri srp 16, 2025 07:44 

Osim toga , malo me čudi i njegovo toliko forsiranje govora u jezicima
Vladimir je barem 10 puta naglašavao tu karizmu kao jako važnu i u ovim našim vremenima
Nije mi jasno zašto toliko naglašava tu karizmu kao jako važnu u našoj katoličkoj vjeri??
To mi zbilja nije jasno?
Tu karizmu ima jako,jako malo ljudi-vjernika, i ne znam zašto Vlado " inzistira" na toj karizmi , i po meni je začuđujuće toliko forsira??

Obično oni koji dolaze iz karizmatskih zajednica (ODS) naglašavaju važnost ovog načina molitve.
Slušao sam nedavno predavanje koje je imao Bartol Pešorda, voditelj karizmatske zajednice iz Slavonskog Broda, u kojem naglašava kako je upravo ova molitva bitna za tzv. proboj u vjeri.
Radi se o tome da mnogi ljudi iako redovito mole i primaju sakramente ne napreduju u duhovnom životu, već tavore na jednoj razini i vrte se u krug. Po njemu je za sljedeći korak s te razine prema naprijed potrebna upravo molitva u jezicima koja, po njegovim riječima, ima ogroman pozitivan učinak na duhovni život.
Mislim da je to na tragu ovoga što si napisao o Vladimiru. Netko će se složiti s tim, netko neće, nemam iskustva u toj molitvi pa ne mogu ništa reći ni za ni protiv, već samo prenosim kako Vladimir nije jedini koji naglašava važnost tog načina molitve.

Vrh

PostPostano: Sri srp 16, 2025 13:32 

Zanimljivo predavanje egzorcista oca Chada Rippergera upravo na ovu temu govora u jezicima. Pogledao sam dosta njegovih predavanja i mislim da se radi o jednom iznimnom svećeniku, intelektulacu i teologu sa jako velikim iskustvom u duhovnom boju, pa držim do njegovog mišljenja. Kod raznih karizmatskih pokreta i pojedinaca iz tih pokreta iz mog iskustva često vrlo lako može doći do različitih devijacija koje čovjeka mogu odvesti na duhovnu stranputicu, pa uz sve dobro što možeš primiti i naučiti, možeš isto tako i zastraniti i biti ranjen i razočaran.
Po meni je veliki problem kod ljudi općenito, ako im se i dogodi neko nadnaravno iskustvo ili nešto slično tome, odmah to dolazi od Boga, a znamo dobro i da demoni mogu stvarati različita čuda i pojave, pa je sasvim normalno da je tu potreban oprez, razlučivanje i vodstvo Crkve. Baš sam prije par dana uživo na svetoj Misi slušao jednog franjevca koji je upravo govorio o ovoj temi, da mu se neki žale da ne mogu nikako dobiti dar u jezicima, pa je on slično rekao, da i đavao može dati različite darove, a može se raditi i o čistoj psihološkoj pojavi. Meni bi bilo zanimljivo npr. da sam nekad doživo da netko govori u jezicima, a da postoji tu osoba koja razumije taj jezik i govori što je ovaj rekao, ali obično se radi o nerazumljivom ponavljanju određenih riječi, da ne napišem brbljanju, pa kasnije proizvoljnom tumačenju.

Čak sam ima godina čitao iskustvo jednoga čovjeka rodom iz Afrike, koji je u SAD-u prisustvovao na jednoj karizmatskoj molitvi u kojoj se molilo u jezicima, ne sjećam se više da li se radilo o katolicima ili nekim protestantima iz pentekestalnog pokreta, ali uglavnom čovjek je prepoznao dio riječi koji su ovi izgovarali i radilo se o jeziku njegovog plemena iz Afrike, a ponavljale su se teške hule na Boga, tako da me je to jako zamislio i uplašilo. Problem je isto tako, da ako pitaš nekoga iz Crkve, vrlo je vjerojatno da ćeš dobiti različite odgovore i mišljenja.

Ne sviđa mi se to, što neki govore da ako nemaš taj dar da nećeš napredovati u duhovnom životu, pa naše bake i djedovi koliko mi je poznato nisu uopće poznavali govor u jezicima, pa su po meni bili duhovniji i svetiji od većine nas danas. Danas svi lete za nekom instant duhovnosti, sve se bazira na osjećajima i zanosu. Meni nekad bude čudno i pomalo neugodo kad gledam neki duhovni seminar i krene glazba, pjevanje i govor u jezicima, kako bi se danas moderno reklo slavljenje Boga i ljudi padnu u zanos, mahanje rukama, a ja samo čekam kad će netko razbiti gitaru od pod. :mrgreen: Npr. jedna zamjerka, gledao sam par puta na youtube-u neki duhovni seminar iz kuće molitve koju vodi već gore spomenuti Bartol Pešorda, pa mi nije jasno, zašto su im prostorije gdje se događaju takvi susreti i molitve, tako sterilno uređene? Tipa, crni paneli, nema nekih katoličkih obilježja, slika ili kipova, pa čovjek na prvu ne zna uopće da li se radi o susretu katolika ili neke protestantske sekte.

Slušam povremeno i Vladimira i njegov podkast. Sada vidim da se zakačio i sa fra Mariom Knezovićem koji mu je napisao predgovor za knjigu, pa kaže da će izbaciti njegov predgovor iz novih izdanja knjige, jer je ovaj nešto bio "loše" govorio o molitvi u jezicima i navodno ga je klevetao itd. :roll: Vidim da se zakačio i sa nekim drugim svećenicima, pa pušta neke snimke njihova mišljenja o njegovom djelovanju, sve mi je to u najmanju ruku jako čudno. Krenuo sam moliti 33 - dnevnicu Krvi Kristovoj slušajući OEL, ali sam zbog takvog ponašanja odustao i sada molim sam. Uz sve dobro što kaže u podkastu, po meni zabrlja takvim ponašanjem kad mu se uputi kritika ili se netko ne slaže sa njim. Evo, baš sam slušao neke seminare gospodina Rajka Bundala kojeg spominjete na drugoj temi i meni je on od svih laika, najbolji. Doslovno kao da sam udahnuo svježi zrak kad ga poslušam.

https://www.youtube.com/watch?v=Pc0UwaF6FJQ&t=2s

Vrh

PostPostano: Sri srp 16, 2025 14:39 

Obično oni koji dolaze iz karizmatskih zajednica (ODS) naglašavaju važnost ovog načina molitve.
Slušao sam nedavno predavanje koje je imao Bartol Pešorda, voditelj karizmatske zajednice iz Slavonskog Broda, u kojem naglašava kako je upravo ova molitva bitna za tzv. proboj u vjeri.
Radi se o tome da mnogi ljudi iako redovito mole i primaju sakramente ne napreduju u duhovnom životu, već tavore na jednoj razini i vrte se u krug. Po njemu je za sljedeći korak s te razine prema naprijed potrebna upravo molitva u jezicima koja, po njegovim riječima, ima ogroman pozitivan učinak na duhovni život.
Mislim da je to na tragu ovoga što si napisao o Vladimiru. Netko će se složiti s tim, netko neće, nemam iskustva u toj molitvi pa ne mogu ništa reći ni za ni protiv, već samo prenosim kako Vladimir nije jedini koji naglašava važnost tog načina molitve.

Znam nešto iz prve ruke u vezi toga...bio sam jednu godinu u jednoj karizmatskoj molitvenoj zajednici u Zagrebu
U vezi glosolalije stvari su mi u ovo naše vrijeme( zadnjih 20 godina) dosta zbunjujuće i kontroverzne
Bio sam u zajednici gdje sam vidio kod samo jedne osobe istinski govor u jezicima, a ostali koji su kao pokušavali su bili očiti fejkeri
Vidio sam gdje vjernici na silu, neautentično kao mole u jezicima, čista gluma...potpuno nepotrebno
Osim toga , pričao sam sa dvoje vjernika koji su po meni očito glumili taj dar...kod njih sam primjetio da taj "dar" isfuravaju kao neki elitizam, posebnost, oholost je prštala
A definitivno taj dar čak nisu imali...da su ga istinski imali vjerujem da bi se u dužem razgovoru pokazali kao ponizni, obični vjernici a ne furali neki elitizam i taštinu

Uglavnom , taj dar nije loš ako je autentičan, istinski i ako primatelja i dalje drži u poniznosti
Ali koliko sam ja vidio barem u toj zajednici mnogi su na silu pokušavali govoriti u jezicima, bilo je dosta glume...čemu to?

U zadnje vrijeme čitam dosta salezijansku duhovnost, don Bosca, don Savija ,don Stojića...
U njegovoj, don Boscovoj debeloj knjizi sa preko devedest snova uglavnom se u duhovnosti i vjeri spominje kao najvažnije: sakrament svete ispovijedi, sveta pričest , održavanje čistoće, Blažena Djevica Marija, pobožnost znači Gospi...čestu molitvu, sakramentalni život i čitanje Biblije...

Slično tomu Gospa iz Međugorja najčešće kao savjete za dobar duhovni život u porukama naglašava :
molitvu, posebice krunice
čitanje Biblije
obraćenje...uglavnom nekih 5 osnovnih stupova vjere se nalazi u većini poruka Gospe
Ja nijednom nisam u porukama koje Gospa daje preko 40 godina vidio da Gospa iz Međugorja spominje govor u jezicima kao neki bitan dar, karizmu!
Slične stvari kao bitne u vjeri i duhovnom životu naglašavaju i svećenci u župnim crkvama, na "klasičnim" župnim misama

Gledajući te po meni bitne putokaze i "savjetnike" u vjeri daj dar, karizma je marginalan i nitko bitan u vjeri je ne spominje kao važnu karizmu...stoga mi je malo čudno, što je VG toliko forsira kao bitnu

Vrh

PostPostano: Sri srp 16, 2025 15:25 

Izgleda da moderni ljudi više vole nepoznato glasanje, od jasno napisanih dogmi. Dar govora u stranim, nepoznatim jezicima su dobili vjernici koji su imali poslanje evangelizirati sve narode, a ovim danas je smisao u nerazumljivom glasanju.

Vrh

PostPostano: Sri srp 16, 2025 15:46 

Znam nešto iz prve ruke u vezi toga...bio sam jednu godinu u jednoj karizmatskoj molitvenoj zajednici u Zagrebu
U vezi glosolalije stvari su mi u ovo naše vrijeme( zadnjih 20 godina) dosta zbunjujuće i kontroverzne
Bio sam u zajednici gdje sam vidio kod samo jedne osobe istinski govor u jezicima, a ostali koji su kao pokušavali su bili očiti fejkeri
Vidio sam gdje vjernici na silu, neautentično kao mole u jezicima, čista gluma...potpuno nepotrebno
Osim toga , pričao sam sa dvoje vjernika koji su po meni očito glumili taj dar...kod njih sam primjetio da taj "dar" isfuravaju kao neki elitizam, posebnost, oholost je prštala
A definitivno taj dar čak nisu imali...da su ga istinski imali vjerujem da bi se u dužem razgovoru pokazali kao ponizni, obični vjernici a ne furali neki elitizam i taštinu

Uglavnom , taj dar nije loš ako je autentičan, istinski i ako primatelja i dalje drži u poniznosti
Ali koliko sam ja vidio barem u toj zajednici mnogi su na silu pokušavali govoriti u jezicima, bilo je dosta glume...čemu to?

U zadnje vrijeme čitam dosta salezijansku duhovnost, don Bosca, don Savija ,don Stojića...
U njegovoj, don Boscovoj debeloj knjizi sa preko devedest snova uglavnom se u duhovnosti i vjeri spominje kao najvažnije: sakrament svete ispovijedi, sveta pričest , održavanje čistoće, Blažena Djevica Marija, pobožnost znači Gospi...čestu molitvu, sakramentalni život i čitanje Biblije...

Slično tomu Gospa iz Međugorja najčešće kao savjete za dobar duhovni život u porukama naglašava :
molitvu, posebice krunice
čitanje Biblije
obraćenje...uglavnom nekih 5 osnovnih stupova vjere se nalazi u većini poruka Gospe
Ja nijednom nisam u porukama koje Gospa daje preko 40 godina vidio da Gospa iz Međugorja spominje govor u jezicima kao neki bitan dar, karizmu!
Gledajući te po meni bitne putokaze i "savjetnike" u vjeri daj dar, karizma je marginalan i nitko bitan u vjeri je ne spominje kao važnu karizmu...stoga mi je malo čudno, što je VG toliko forsira kao bitnu

Pa upravo mi to smeta, taj neki snobizam, elitizam i nametanje pritiska onima koji taj "dar" nisu dobili. Pitanje je uopće o čemu se tu radi, zbilja može biti stvar čiste psihe, može biti i kako si naveo autentičan dar Božji, ali i sotonska obmana. Svako od nas može brzo ponavljati riječi, sve brže i brže, tako da kad se malo uvježbaš i uhvatiš određen uzorak, evo te, moliš u jezicima, a u biti blebećeš, ni ti sam ne znaš što prtljaš, a ni oni oko tebe. Bio sam na jednom karizmatskom susretu, i voditelj, inače laik, je molio za neke od nas osobno za dar molitve u jezicima, polažući ruke nas. Do mene je stajao mladi svećenik, gleda on mene, gledam ja njega i pita ga voditelj, da li ti nešto dolazi, on kaže ne, a tako sam se i ja osjećao. Nisam tada osjetio ništa što bih povezao sa darom govora u jezicima. Ono što bi bilo jako zanimljivo, kad bi netko dobio autentičan dar govora u jezicima i krenuo pričati na tečnom indoarijskom ili hindskom jeziku i tako krenuo obraćati ljude koji su ovdje kod nas došli u potrazi za boljim životom. To bi bilo zbilja biblijski i apostolski.

Vrh

PostPostano: Sri srp 16, 2025 20:46 

Pa upravo mi to smeta, taj neki snobizam, elitizam i nametanje pritiska onima koji taj "dar" nisu dobili. Pitanje je uopće o čemu se tu radi, zbilja može biti stvar čiste psihe, može biti i kako si naveo autentičan dar Božji, ali i sotonska obmana. Svako od nas može brzo ponavljati riječi, sve brže i brže, tako da kad se malo uvježbaš i uhvatiš određen uzorak, evo te, moliš u jezicima, a u biti blebećeš, ni ti sam ne znaš što prtljaš, a ni oni oko tebe. Bio sam na jednom karizmatskom susretu, i voditelj, inače laik, je molio za neke od nas osobno za dar molitve u jezicima, polažući ruke nas. Do mene je stajao mladi svećenik, gleda on mene, gledam ja njega i pita ga voditelj, da li ti nešto dolazi, on kaže ne, a tako sam se i ja osjećao. Nisam tada osjetio ništa što bih povezao sa darom govora u jezicima. Ono što bi bilo jako zanimljivo, kad bi netko dobio autentičan dar govora u jezicima i krenuo pričati na tečnom indoarijskom ili hindskom jeziku i tako krenuo obraćati ljude koji su ovdje kod nas došli u potrazi za boljim životom. To bi bilo zbilja biblijski i apostolski.

Slažem se sa tobom
Našao si pravi izraz koji sam tražio ali nisam se danas sjetio:nametanje pritiska onima koji nisu dobili dar govora u jezicima :))
To je inače bila mana na karizm.susretima jer se zbilja nametala kao jako važna ta karizma...a ta karizma je najslabija karika kod karizmatika...teško je provjerljiva, ne zna se šta dotični govori, a u biti se većinom ne zna i od kojeg duha poteječe!

Zbog toga se čudim VG da ju toliko forsira i "nameće"!...Ranije sam naveo da nijedna bitna institucija u KC tu karizmu ne navodi kao bitnu. Niti sveci KC, niti Gospa u porukama itd

Pomalo stječem dojam da se VG pomalo gubi, odnosno da mu slava pomalo udara u glavu...imam osjećaj da ga sve više hvata taština i grijeh oholosti
To u vezi sukoba sa fra Knezovićem sam slušao u 10. epizodi ovog novog " serijala"OEL od prije 6-7 dana
Ne znam da li je o tome spominjao i u drugim epizodama jer ih nisam sve slušao...ako ime neko još detaljnije pojašnjenje molim broj epizode da to preslušam
Tako da mi je tu nejasno tko je u pravu ili nije, ili ima krivnje kod obojice?

Nelogično mi je da fra Mario tek sada navodi da mu nije dao predgovor za prvu knjigu koju je VG objavio nego za neku drugu??? Koju drugu? Kako to fra Mario nije ranije obznanio...tako da mi to ovako za sada, na prvu, izgleda dosta klimavo da Mario govori istinu
U svakom slučaju jako neugodna situacija za obojicu...jako ružno ako je fra Mario pod nečijim pritiskom počeo da mulja oko toga predgovora!
A još ružnije ako je VG predgovor za neku drugu knjigu prikačio na njegovu 1. izdanu knjigu Isus lider!
Tko god bio u krivu i ne govori istinu nije mu nikako na čast!

Vlado , lijepo vodiš ove uratke preko godinu dana...najbolji dio je početni dio kada molimo krunice, litanije...to je korisno svima za dušu, primaju se kroz molitve i krunice mnoge milosti od Boga
Ali, pokušaj suzbiti svađalački ton kada te netko napadne...sam si znao da će biti takivh napada, sam si rekao da si prije ulaska u te uratke znao šta te čeka...pa ako si sam znao, budi više strpljiv i ponizan.

Osnovno je ako širiš dobre duhovne stvari preko interneta koji slušaju deseci tisuća ljudi da ostaneš prvenstven PONIZAN!
Poniznost je najveća vrlina svih svetaca, svih velikana Crkve kada su bili i najjače napadani!
Dočim, oholost i taština je prvotni i najveći grijeh...to je rekla većina svetaca KC..a i sam si rekao u nekim uratcima

U svakom slučaju , očito postoji unutar KC određena želja sa slavom i čašću, a što je u biti oholost i taština, i onda dolazi do ovakvih sukoba...potpuno nepotrebno i žalosno

Vrh

PostPostano: Pet srp 18, 2025 17:56 

hrki je napisao/la:
Vlado je više puta govorio o obraćenjima nevjernika, ali spominjući BiH nekoliko puta je spominjao moguće obraćenje muslimana u BiH, da mi vjernici sa ovih prostora moramo raditi na tomu!? U kontekstu djelovanja nas vjernika sa ovih prostora...

Mnoštvo proglašenih i neproglašenih svetaca katoličke Crkve je dijelilo to mišljenje i živjelo vjeru na taj način. Modernim ljudima je to preteško i pomisliti, a kamoli nešto napraviti po tom pitanju.
hrki je napisao/la:
Meni je vjerovati u tu mogućnost malo naivno od njega...jako teško ostvarivo! Obratiti muslimana u Bih našim djelovanjem je jako, jako teško

Lakše je čitati knjige od 200 stranica i slušati satima podcaste VG, davati vjerodostojnost porukama, ukazanjima i drugim nadnaravnim pojavama.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 573 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 39  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata