Adrijana predlažem ti čitanje mog odgovora uz slušanje Et in misericordia…
https://www.youtube.com/watch?v=ollESD3IH9gadrijana je napisao/la:
Ako je ovo protupitanje odgovor na moje pitanje, onda zaključujem da nisi bila u misijama.. Ali još stigneš, ako te srce vuče.
Zaista, pa iz tvog odgovora proizlazi isti zaključak i za tebe. Dakle dok oboje nismo bile u misijama, možda bi ti bilo mudrije ne mjeriti srca dvostrukim mjerilom – i dopustiti drugima ono što si sama unaprijed rezervirala za sebe.
adrijana je napisao/la:
Naši hrvatski misionari djeluju u više zemalja i njihov rad nije samo "socijalna usluga" nego pastoralni rad s dušama, u konkretnim zajednicama, gdje se poučava vjeri, održavaju mise, pobožnosti
Lijepo te molim pouči me! U kojim to konkretno islamskim zemljama?
adrijana je napisao/la:
U čemu se Grebenarov poziv na misije razlikuje?.. Nadam se da ne želi da se nešto pokrene mimo Crkve ili izvan, nadam se.
Non possum scire… ali Hrki, s njegovim stručnim iskustvom, možda bi ti mogao dati iscrpnije tumačenje. I mene zanima što konkretno Grebenar baš svojim riječima kaže o obraćanju muslimana u BiH, a ne zanima me tumačenje po kojem mu se pripisuje naivnost. Ipak, Grebenarov poziv na svjedočenje vjere i obraćanje muslimana u BiH načelno se ne mora protiviti tradiciji Katoličke Crkve. Kyrie eleison, et patientia tua!