Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri ožu 19, 2025 16:14

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sub pro 28, 2024 12:56 

Vjerujem da je većina forumaša čula za don Stojića?
On je poznat kao studentski kapelan u Zagrebu i pastoralni rad u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu

Čitao sam jednu njegovu odličnu knjigu: 303 pitanja o vjeri i životu, Don Damir odgovara
https://verbum.hr/don-damir-odgovara
Don Damir se hrabro uhvatio u koštac sa mnogim škakljivim, graničnim i teškim pitanjima iz sfere naše katoličke vjere...za to je trebalo naravno i veliko znanje ali i hrabrost

Šta znate o don Stojiću, koliko ga cijenite kao svećenika, pastoralnog radnika, teologa?
Da li je dobar Božji radnik i širitelj vjere koda nas?
Šta mislite o njemu?

Vrh

PostPostano: Sub pro 28, 2024 13:54 

https://www.youtube.com/watch?v=OApehTO68nA

Ovo je zadnji yt uradak koji sam slušao od don Stojića
Zanimljivo izlaganje o kajanju za grijehe, pristupanju Bogu preko sakramenta ispovijedi...Bog nam kroz ispovijed i pokajanje odmah zaboravlja grijehe
Ljudi često kompliciraju oko ispovijedi, pokajanja i oprosta grijeha...slušajući don Damira otkriti ćete kako je to jednostavno :))

Ima zanimljivo svjedočenje don Stojića ...dok je bio u salezijanskoj školi u KAnadi kad je bio na ispovijedi i prešutio neke grijehe, naišao je na svećenika koji je imao dar spoznaje i koji mu je rekao sve njegove neispovijeđene grijehe!
On je bio izvan sebe jer je tada Majku Crkvu smatrao nazadnom i samo kao instituciju, tada je shvatio da je Crkva ne puka institucija, kruta organizacija nego da je u Crkvi živi Bog-Isus Krist! :idea:
Spominje i zgodu nevine časne sestre Faustine Kowalske koju je imala sa svojim ispovjednikom :))
Spominje i zgodu kada nije bio ispovijeđen preko 7 dana i kada je zloduh preko jedne opsjednute djevojke pred svima rekao njegove grijehe...

Vrh

PostPostano: Sub pro 28, 2024 20:23 

Vjerujem da je većina forumaša čula za don Stojića?
On je poznat kao studentski kapelan u Zagrebu i pastoralni rad u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu

Čitao sam jednu njegovu odličnu knjigu: 303 pitanja o vjeri i životu, Don Damir odgovara
https://verbum.hr/don-damir-odgovara
Don Damir se hrabro uhvatio u koštac sa mnogim škakljivim, graničnim i teškim pitanjima iz sfere naše katoličke vjere...za to je trebalo naravno i veliko znanje ali i hrabrost

Šta znate o don Stojiću, koliko ga cijenite kao svećenika, pastoralnog radnika, teologa?
Da li je dobar Božji radnik i širitelj vjere koda nas?
Šta mislite o njemu?

Vrijedan je i cijenjen, njegova knjiga je priručnik za poznavanje vjere (najprije za sve strastvene apostole na društvenim mrežama, a onda za one znatiželjne koje zanima samo komadić blaga Crkve)..

Moj je dojam da je za svakog korisnije triput više čitati nego što se danas piše po internetu... :;

Vrh

PostPostano: Pet sij 03, 2025 18:28 

Korisno je čitati
Don Stojić nema puno knjiga a ima puno više internet seminara, svjedočanstava isl.,pa je dobro slušati ga na internetu :))
nedavno sam pogledao i ovaj kraći yt snimak iz crkve u Metkoviću

https://www.youtube.com/watch?v=7zBZTudhPL4

Don Damir nam opet na jako šaljiv način daje 3 svjedočanstva iz njegovog života , od 5 . godine pa nadalje...priča nam o ŽIVOM Isusu, a ne o papirnatom Isusu...koji i dan danas čini čudesa

Jako je simpatičan sa onim svojim ne skroz točnim hrvatskim jezikom ali je jako zabavan/ humorističan u svome izlaganju :))
Ima i svjedočanstvo kada je prvi put ispovijedao u Međugorju kada mu je grupa od 50 čudnih ljudi došlo odjednom na ispovijed da ih nabrzaka ispovijedi i da im blagoslov..on samo nabrzaka križa kao da je prometnik :lol:

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 21:12 

https://www.youtube.com/watch?v=YgZZjcWDpm0

Don Damir Stojić - Tko je Bog? Tko sam ja?

Evo jedan lijep događaj u velikoj dvorani u Međugorju gdje nam don Damir pokušava prenjeti tko je Bog
Mnogi možda ne znaju tko je don Stojić...to je jedan jako zanimljiv svećenik koji je našeg porijekla,živio je večinu života u Kanadi, vratio se u RH i jako je plodonosan svećenik
Napisao je i zanimljivu knjigu 303 pitanja ...u kojoj nam objašnjava teže stvari iz Biblije, teška i granična pitanja naše vjere, probleme koje muče mnoge vjernike...jako dobra knjiga , preporučujem svima da je pročitamo jer nam pojašnjava mnoge stvari iz Svetog pisma i KKC koja su nam teže shvatljiva ili nejasna

Don Stojića nažalost nisam imao prilike puno puta slušati jer sam stariji...njega su na Jarunu, u crkvi Sveta Mati slobode slušali pretežito zagrebački studenti, on je bio u SKAC-u i radio je puno sa studentima
nedavno sam ga slušao na koncertu duhovne glazbe u zagr. areni Progledaj srcem...čovjek je zanimljiv, jako duhovit,simpatičan svećenik :)) ...posebno je simpatična njegova dikcija, izgovor... miješanje padeža jer hrvatski jezik malo miješa sa engleskim i to sve još povećava draž i humorističnost u njegovim izlaganjima :DD

On je jako komunikativan, dobar komunikolog
On je salezijanac, ali nije zatvoren svećenik...posjećuje , surađuje sa svim redovima u KC, druži se i sa franjevcima na Svetom Duhu ( vidio sam ga par puta iza mise)
Inače salezijanci imaju jako dobar pastoralni rad, posebice sa mladima...po uzoru na njihovog osnivača Don Bosca ( oratoriji itd)

Vrh

PostPostano: Sub vel 01, 2025 21:16 

https://www.youtube.com/watch?v=fW3C6HwThfQ

Danas sam na YT naletio na zanimljivo predavanje don damira...vjeronauk studentima u crkvi sveta Mati slobode
Blaženstva- blago čistima srcem

Vrh

PostPostano: Ned vel 02, 2025 11:28 

https://www.youtube.com/watch?v=wNUcCOz4yds

Don Damir je izvrstan u ovoj evangelizaciji
Govori o grijehu lijenosti, duhovnoj lijenosti...grijesima modernog čovjeka...depra,dosada, stanje beda, stanje izgubljenosti modernog čovjeka
Za razliku od mirotvoraca koji šire Kristov mir i vjeru...koji čeznu za Bogom...koji se i pored grijeha koje čine,pa i velike, stalno čeznu i traže Boga

Davno je jedan francuski poznati književnik, ateist , bezbožac pričao o SPLINU ZAPADA...
Danas su mnogi mladi u velikoj dosadi ,duhovnoj lijenosti... velikom splinu :cry:
Očaj i izgubljenost na zapadu...čovjek više ne traži Boga...i stalno je nezadovoljan
Nema čežnje za Bogom...sve nam je dosadno...tražimo samo hedonizam
Čak i neki vjernici sa svetu misu , taj najbliži susret sa Bogom kažu da je dosadna??

Vrh

PostPostano: Pon vel 03, 2025 08:20 

https://www.youtube.com/watch?v=wNUcCOz4yds
...
Danas su mnogi mladi u velikoj dosadi ,duhovnoj lijenosti... velikom splinu :cry:
Očaj i izgubljenost na zapadu...čovjek više ne traži Boga...i stalno je nezadovoljan
Nema čežnje za Bogom...sve nam je dosadno...tražimo samo hedonizam
Čak i neki vjernici sa svetu misu , taj najbliži susret sa Bogom kažu da je dosadna??

To je zato jer nema autentičnih svjedoka vjere pa ljudi, osobito mladi, imaju dojam da je vjera samo dio tradicije/foklora nekog naroda i nema veze sa stvarnim životom.
Živimo u vremenu u kojem te "duh svijeta" izražen kroz agresivni materijalizam/hedonizam zapljuskuje snažno na svakom koraku i malo je ljudi koji su u takvom ozračju spremni odvažiti se i krenuti putem koji traži odricanje od samoga sebe i nošenje križa.
Uzmimo na primjer naš narod koji slovi kao katolički, a jedva 10% ljudi živi svoju vjeru, što znači da redovito prima sakramente i brine o svom duhovnom životu.
Ali zato rado laskamo sebi kako imamo preko 80% katolika ili 90% kršćana i živimo u nekom paralelnom svijetu i hranimo se iluzijom kako smo bolji od drugih, osobito onih zapadno od nas, gdje vjera izumire, a kod nas kao cvjeta.
Mislim da trebamo krenuti od sebe i kako reče Gandhi biti promjena koju želimo vidjeti u svijetu oko sebe. I mi ovdje na forumu svjedočimo svoju vjeru pa je zato bitno paziti da nekoga ne sablaznimo, odnosno ne utvrdimo u uvjerenju kako je vjera samo puka tradicija.

Vrh

PostPostano: Pon vel 03, 2025 14:32 

To je zato jer nema autentičnih svjedoka vjere pa ljudi, osobito mladi, imaju dojam da je vjera samo dio tradicije/foklora nekog naroda i nema veze sa stvarnim životom.
Živimo u vremenu u kojem te "duh svijeta" izražen kroz agresivni materijalizam/hedonizam zapljuskuje snažno na svakom koraku i malo je ljudi koji su u takvom ozračju spremni odvažiti se i krenuti putem koji traži odricanje od samoga sebe i nošenje križa.
Uzmimo na primjer naš narod koji slovi kao katolički, a jedva 10% ljudi živi svoju vjeru, što znači da redovito prima sakramente i brine o svom duhovnom životu.
Ali zato rado laskamo sebi kako imamo preko 80% katolika ili 90% kršćana i živimo u nekom paralelnom svijetu i hranimo se iluzijom kako smo bolji od drugih, osobito onih zapadno od nas, gdje vjera izumire, a kod nas kao cvjeta.
Mislim da trebamo krenuti od sebe i kako reče Gandhi biti promjena koju želimo vidjeti u svijetu oko sebe. I mi ovdje na forumu svjedočimo svoju vjeru pa je zato bitno paziti da nekoga ne sablaznimo, odnosno ne utvrdimo u uvjerenju kako je vjera samo puka tradicija.

Na čemu ti temeljiš ove nebulozne tvrdnje kako mladi ljudi ne žele sudjelovati na liturgiji i vjerskim aktivnostima koje su tradicionalno usmjerene. Baš me zanimaju ta istraživanja. To su tvoje pretpostavke i želje bez obzira što mladi ljudi misle o vjeri.

Vrh

PostPostano: Uto vel 04, 2025 08:49 

https://www.youtube.com/watch?v=GahYMWTEDrA

Tema 1: Uvod u blaženstva iz Isusovog govora na gori

Sve u crkvi je za spasenje...svrha je da spasimo dušu...

https://www.youtube.com/watch?v=Dwzicm3wyxo

Blaženstva - Blago progonjenima zbog pravednosti (9/9)

Ova evangelizacija don Stojića ima 9 dijelova...preslušao sam 4-5 ...sve su bile odlične :))

Vrh

PostPostano: Ned vel 16, 2025 15:11 

https://www.youtube.com/watch?v=FI8iI7-NSGY

Zanimljiva kateheza don Damira, u crkvi Svete Mati Slobode

Bog nas je stvorio, svemir, Zemlju, nas ljude... a ne neka puka slučajnost iz kaosa, neintiligentna nepoznata sila, evolucija isl.

Bog nas bezgranično voli i želi nam dobro...želi da vjerujemo u Isusa Krista Njegovog Sina

Vršenje Božje volje je i zahvala Bogu za sve što nam daje i što će nam dati

Trebamo biti bogobojazni i što manje griješiti...činiti dobro jest Božja volja
Braniti vjeru je Božja volja

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata