Karizmatski pokreti ,seminari i sastanci,privlace narod masovno,obracaju se i ozdravljaju,a u Hr..je postalo ono sto se kaze "in" A ipak sva ta "okupljanja" postala toliko popularna,privlaci i djeluje,dokaza ima...da se stvarno obraca.Ako je Vatikan odobrio,onda nema sumnje...da se to ne podrzi...Jer odemo od toga da je nam svima potrebno "izljecenje" Takvi Karizmatski susreti su dobri... Zasto se to ne rasprostrani po cijeloj zemlji ,svakoj zupi ,da se napravi vise mali "Cibona,ili mjesta koje Vl.Zlatko Sudac okuplja...??Znamo da vlada razlicito misljenje u nasoj RKC,sto se Karizmatike tice.Zasto uopce uzimamo rijeci od drugih Religija,a kada imamo svoje.Sv.Otac Papa je odobrio,a ipak od Biskupije do Biskupije je razlicito??Ovako nas proglasavju,da kopiramo to od drugih Religija i pokreta...! Ako je vec svakako doslo do masovnog "obracanja",na mnogim sastancima...onda mora da ima nesta ,sto je covjeku na korist...Ali mi smeta,kada se sve trpa u jedan locan,i postaje navikana moda."trend"...A omalovazavaju se mnogi Svecenici i zupe,kako nisu sposobne da ponude isto tako nesto...Oni koji se obracaju ,vjerojatno su pretezno ljudi koji su bez vjere zivjeli.sada su pronasli,i spoznali moc i djelovanje Duha Svetoga..i oni koji su postali "obraceni ljudi" ..Ja znam i uvjek smo molili ,da nas Duh Sveti "Nadahne" da me "prosvjetli,pamet i razum" da "izlije rosu Bozjeg blagoslova",da mi udjeli "darove",znaci mi jednostavno molimo da nas "obnovi",i da popravi ono staro,sto je oslabilo kod nas..Onaj koji je cvrsto vjerovao,to se i dogadjalo uvjek u nasim Crkvama..Mnoga obracenja su bivala kroz sva vremena... (Citat) "Duse Sveti,koji si Crkvi kao njezin nezabludivi vodja,razlij puninu svojih darova na ekumenski koncil....obnovi sva divna djela danas-kao na nove Duhove....Ivan XXIII,1962." Duh Sveti je "zaspao" kod nekih ,a sada je doslo do budjenja,i idemo u potrazi za "znakovima vremena"...i u tome se vidi buducnost,naroda i Katolicke Crkve. Pkreti Duha nisu nikada sasvim mirovali,a ako je ista preobrazilo lice zemlje,onda su too "Ukazanje Majke Bozje",gdje su se uvjek dogadjala "cuda ozdravljenja, bolesnih fizivki i dusevno"bez obzira gde u svijetu bila svetista....Sva su ta ukazanja takodjer su plod Duha Svetoga...Duh se sluzi Marijom..Duh preko Marije i danas djeluje i odjekuje njezin glas prepun Duha Svetog.Tako svijet i danas ocekuje od nas svjedocanstva,jer svijet vapi za blagovjesnicima i svjedocima,koji cu nam govoriti o Bogu.Zato potreban nam je Duh molitve,ljubav prema svima,skromnost,samoprijegor,odricanje. Drugim rijecima bez biljega "svetosti" Bozja rijec nece doprijeti do srca ljudi s kojim zivimo. Znamo iz iskustva da narod masovno ide u "Svetista Marijina",i da uvjek urodi plodom,pa tako smatram da i "Novi Duh"danas u obliku Karizmatskih pokreta ne moze biti nista loso,nego dapace velika vrijednost..ako se shavti,da "Izljev Duha" je Blagoslov odozgo.. ujedno ...kazimo tako..(energija koja lijeci) Tako on dolazi ponovno u obliku "izljeva i nadahnuca".budi me u mojem srcu i tijelu i dusi...uljeva mi ..vjeru,ufanje i ljubav..i cini cuda ozdravljenja...
Sve Duhovne vjezbe,svako sakupljanje moze da vodi k poboljsanju zivota,k Duhovnom napredku Katolicke Crkve,k revnom citanju Svetog pisma, dubljem razumjevanju vjere. Jedino mislim da nam je potrebna "budnost"pred mogucim zamjenjivanjem religioznog dozivljavanja za vjersku nauku.Tako dasak Duha budi u Crki zadrijemale. I kako se vidi mnogi vide "sansu za Crkvu"uz uvjet postojane razboritosti.Crkvi je potreban Duh Sveti,potrebno je osjetiti kako se iz njezine dubine,poput suza,dize moleci glas Duha Svetoga,koji govori mjesto nas,moli u nama i za nas.U svemu tome mozemo prepoznati,tajnovito djelovanje duha,koji je Dusa Crkve.. Karizma je za mene (razboritost) ,gdje covjek postaje predmet Bozje ljubavi.,koja sluzi na korist bliznjega i drustva,i zajednicu vjernika.
Ipak mi je nesto nejasno,zasto se karizmatizam toliko proslavio u Hrvatskoj,a u drugim zemnjama Europe....je puno manje...Ima isto toga...ali ne tako u tom obliku..?? Od uvjek je bilo u RKC...kada se nesto mijenjalo ,da se u pocetku gledalo skepticno,a ipak je bilo na veliko pozdravljeno...Razlike su velike...a ista Crkva...!
_________________ "Čovječe stvoren si na sliku Boga koji je ljubav. S dlanovima da daješ, sa srcem da ljubiš i s dvjema rukama - upravo toliko dugačkima da zagrle drugoga".Vergelt’s Gott
|