Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri pro 11, 2024 08:30

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 119 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Poruka
PostPostano: Sub vel 28, 2015 10:37 

Barnaba:
Oprosti ali zašto ti misliš kako imaš pravo mene prozivati zašto nešto pišem? Gle apsurda, na katoličkom forumu ti meni katoliku, spočitavaš sasvim objektivan izraz. Da stvar bude gora, praksa kojom se bavi ova tema je protestantskog podrijetla, a Autor prakse je protestant Kenneth McAll.

Dakle zbog svog neznanja ti meni nešto prigovaraš!
:lol:[/quote]
Tko je autor teme?
Koliko vidim katolik.
Dakle,kakve veze ima protestantizam sa temom?
Zašto ti misliš da nemam pravo reagirati?Zato što si katolik a ovo katolički forum?Neš ti objašnjenja.

Ima dobar članak u Glasu Koncila o obiteljskom stablu,objašnjenje je da se pojam iz ezoterije preselio među neke pentekostalce a kasnije I među katoličke karizmtike.
http://www.glas-koncila.hr/index.php?op ... ws_ID=7362

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 12:20 

patriot_1 je napisao/la:
Barnaba:
Oprosti ali zašto ti misliš kako imaš pravo mene prozivati zašto nešto pišem? Gle apsurda, na katoličkom forumu ti meni katoliku, spočitavaš sasvim objektivan izraz. Da stvar bude gora, praksa kojom se bavi ova tema je protestantskog podrijetla, a Autor prakse je protestant Kenneth McAll.

:lol:
Tko je autor teme?
Koliko vidim katolik.
Zašto ti misliš da nemam pravo reagirati?Zato što si katolik a ovo katolički forum?Neš ti objašnjenja.

Moj post se tebe nije trebao ticati i posve je nerazumna i smiješna reakcija tobožnjeg ispravljanja uz pisanje laži o porijeklu prakse kojom se bavi ova tema.
Ne protivi se istini, radije se crveni zbog svojeg neznanja.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 12:25 

Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Barnaba:

Tko je autor teme?
Koliko vidim katolik.

Moj post se tebe nije trebao ticati i posve je nerazumna i smiješna reakcija tobožnjeg ispravljanja uz pisanje laži o porijeklu prakse kojom se bavi ova tema.

Netočno.
Pojam dolazi iz ezoterije,preselio se kod nekih protestanata a ugnjezdio kod katolika.
Bar što se Hrvatske tiče!
Oćeš izvor?
Ionako to što ti tvrdiš od nekud si iskopao,kao i ja!Nemaš ti baš neko"nebesko" znanje!

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 12:30 

patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Barnaba:

Tko je autor teme?
Koliko vidim katolik.

Netočno.
Pojam dolazi iz ezoterije,preselio se kod nekih protestanata a ugnjezdio kod katolika.
Bar što se Hrvatske tiče!
Oćeš izvor?
Ionako to što ti tvrdiš od nekud si iskopao,kao i ja!Nemaš ti baš neko"nebesko" znanje!

Pošten razgovor podrazumijeva izvor, a ja sam za svoje tvrdnje dao izvor OVDJE

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 12:44 

Pošten razgovor podrazumijeva izvor, a ja sam za svoje tvrdnje dao izvor OVDJE[/quote]
Pa što nisam napisao da je to iz Glasa Koncila!

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 13:31 

patriot_1 je napisao/la:
Pošten razgovor podrazumijeva izvor, a ja sam za svoje tvrdnje dao izvor OVDJEquote]

Kao što se vidi, ja sam dao izvor u vidu izvornog članka na koji se tekst iz GK samo poziva. No to nije bitno za poantu koja govori o tvom nepotrebnom i nekompetentnom prozivanju na početku, no u međuvremenu si nešto čitao o tome, ali to ne umanjuje karakter tvoje prvotne reakcije.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 19:11 

Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Pošten razgovor podrazumijeva izvor, a ja sam za svoje tvrdnje dao izvor OVDJEquote]

Kao što se vidi, ja sam dao izvor u vidu izvornog članka na koji se tekst iz GK samo poziva. No to nije bitno za poantu koja govori o tvom nepotrebnom i nekompetentnom prozivanju na početku, no u međuvremenu si nešto čitao o tome, ali to ne umanjuje karakter tvoje prvotne reakcije.

Daj to objasni?
Što bih ja trebao nagađati na što točno ciljaš!

Koliko vidim,izgubilo se ono da lažem i da to nije točno!Glede porjekla učenja o stablu!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 10:50 

patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Daj to objasni?
Što bih ja trebao nagađati na što točno ciljaš!

Koliko vidim,izgubilo se ono da lažem i da to nije točno!Glede porjekla učenja o stablu!

Ništa se nije izgubilo sve stoji, a umjesto trolanja na brojnim temama bilo bi korisnije razjasniti sve oko tvog djelovanja na temi
Kod:
http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=1881&start=45
viewtopic.php?f=17&t=1881&start=45

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 11:09 

Sad mi ništa nije jasno,ili si ti glup ili sam ja!
Ili ti misliš da sam ja!
U Glasu Koncila postavljeno je pitanje o grijehu predaka,osoba kaže da joj je to rekao svećenik,da je to njen problem.
Svi znamo da neki svećenici(Pavić,Radigović.Balaban,Lončar-on je pak laik navodno) o tome naučavaju!
Odgovor je da je to proizišlo iz ezoterije pa se ukorjenilo među Pentekostalcima(sa tim se slažem) a činjenica je da je našlo plodno tlo među Katolicima!
Citat:
"Ta je tema bila prevladavajuća '80-ih godina prošloga stoljeća u većini pentekostalnih pokreta. U nekim ekstremnim verzijama ideja je poprimila oblik da ići liječniku zapravo znači da se nema vjere. Jedan autor - Charles Finney - išao je tako daleko da je ustvrdio da se sv. Pavao nije oslobodio svoga trna zato što »nije molio u vjeri«. No, svakome je jasno da ta stajališta nisu prihvatljiva i da ona nisu dio katoličkoga ispravnog nauka."

Vrh

PostPostano: Sri ožu 04, 2015 17:18 

patriot_1 je napisao/la:
Sad mi ništa nije jasno,ili si ti glup ili sam ja!
Ili ti misliš da sam ja!
U Glasu Koncila postavljeno je pitanje o grijehu predaka,osoba kaže da joj je to rekao svećenik,da je to njen problem.
Svi znamo da neki svećenici(Pavić,Radigović.Balaban,Lončar-on je pak laik navodno) o tome naučavaju!
Odgovor je da je to proizišlo iz ezoterije pa se ukorjenilo među Pentekostalcima(sa tim se slažem) a činjenica je da je našlo plodno tlo među Katolicima!
Citat:
"Ta je tema bila prevladavajuća '80-ih godina prošloga stoljeća u većini pentekostalnih pokreta. U nekim ekstremnim verzijama ideja je poprimila oblik da ići liječniku zapravo znači da se nema vjere. Jedan autor - Charles Finney - išao je tako daleko da je ustvrdio da se sv. Pavao nije oslobodio svoga trna zato što »nije molio u vjeri«. No, svakome je jasno da ta stajališta nisu prihvatljiva i da ona nisu dio katoličkoga ispravnog nauka."

Nemoj se brinuti, ja sam glup jer sam zanemario kako i mudri upadaju u neznanje kad se prepiru sa neznalicom.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 04, 2015 22:17 

Sve je u redu! :??
Nema potrebe za spuštanjem.Izvinjavam se za nepriličan upis sa svoje strane!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 10, 2015 14:19 

Fra Ivo Pavić o rodoslovnom stablu,propovjed:
https://www.youtube.com/watch?v=M3Ka0xE_boM

Vrh

PostPostano: Sri ožu 11, 2015 16:58 

Nevidim smisla u tome da uopće postoji takvo nešto kao liječenje rodoslovnog stabla , jer nevidim kakve bi tu oopće pravde s Božje strane bilo kad bi ljudi ispaštali zbog grijeha svojih predaka. Ako je rađanje čovjeka relativno u kojoj će se obitelji rodit onda nebi trebalo tako nešto uopće postojat jer nitko nije kriv zašto je njegov prapradjed skrivio neki grijeh ili šta već tako da je to po meni apsolutna glupost

Vrh

PostPostano: Čet ožu 12, 2015 11:05 

salesale je napisao/la:
Nevidim smisla u tome da uopće postoji takvo nešto kao liječenje rodoslovnog stabla , jer nevidim kakve bi tu oopće pravde s Božje strane bilo kad bi ljudi ispaštali zbog grijeha svojih predaka. Ako je rađanje čovjeka relativno u kojoj će se obitelji rodit onda nebi trebalo tako nešto uopće postojat jer nitko nije kriv zašto je njegov prapradjed skrivio neki grijeh ili šta već tako da je to po meni apsolutna glupost

Amen!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 119 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Vrijeme na UTC + 01:00 sata