Pronađena je napisao/la:
po mom misljenu Isus je bjeza od senzacija jer se nije uzdizao nad svima, jer nije zelio biti hvaljen od svjetine.... ali opet nije prestajao raditi cuda....bez obzira na to sto su izazivala senzacije.... Bog reda i mira, je isto tako ucinio potop nad zemljom, u starom zavjetu uzburkao jaaaako puno puta... a Isus dopunio u novom, razbacivanjem stvari u hramu, razno raznim čudima od kojih bi posebno istaknula da je nahranio 5000 ljudi s par ribica i pogača. Duh sveti između ostaloga djeljitelj darova, i zar nije rečeno Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, djela, koja ja činim, i on će činiti, i veća će od ovih činiti, jer ja idem k Ocu.
pa ako je on liječio, izgonio zloduhe, uzdizao od mrtvih... ne bi li bilo logično da će oni koji će i veća djela činit izazivat senzaciju kod svjetine....
odlično si to primjetila
ali , mnogi "dušebrižnici o pravovjernosti svećenika duhovne obnove-karizmatika" kad stvore o nekome loše mišljenje ( često i apriori ili blizu tome...bez da dobro poznaju tu granu teologije) se onda hvataju bilo čega, i onoga što je vrlo malo vjerojatno, samo da se ne prihvati mogućnost da Isus preko nekog karizmatika ozdravlja , iscjeljuje
jednostavno, ti ljudi njima ne vjeruju, ne vjeruju da se čuda događaju u 20. ili 21. stoljeću...misle da su čuda bila rezervirana samo za 12. stoljeće
ja to naprosto ne mogu razumno objasniti moja pronađena...pratim takvo pisanje i šprdanje s karizmaticima već od 2005. godine!
to ti je nešto ala neofarizejština...novovjeki strogi psimoznanci koji ne bi vjerovali ni da se danas pojavi ista osoba kao Isus prije 20 stoljeća i da čini ista djela ( odnosno recimo to ovako- da se danas pojavi Isus oni u njega ne bi vjerovali , bojim se)
za njih je to nered a ne red, senzacije , glumljenje, šarlatanstvo...sve će mogućnosti koliko god da su malo vjerojatne biti prije u igri, nego mogućnost da je na djelu ipak čudo!!
kažem ti , to je racionalističko-protestantsko razmišljanje koje se uvlači u katehetizam kod naših teologa i kateheta
slično tomu je i nevjerovanje u mogućnost da se ukazuje Gospa u Međugorju ( sve će prije biti, samo ne Gospa!)...eto i ti slično tu razmišljaš, pa ćeš možda lakše shvatiti i te skeptike koji tebi ne vjeruju da je PUD vjerojatno rezultat Duha svetoga...sve će prije po niima biti...samo neće biti DS!
u tom smjeru i ti razmišljaš u vezi Međugorja...možda skužiš u čemu je kvaka?...ja ne mogu , jer nisam u toj poziciji