Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 21, 2025 06:30

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 138 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet tra 17, 2015 19:55 

hrki je napisao/la:

a koje bi to bilo stanje psihe kod dotične forumašice?
i načelno, kod drugih ljudi koji počivaju u duhu?

stanje u kojem je podložna sugestiji i autosugestiji ta nazovimo stanja opuštenosti iskorištavaju i bioenergičari kada ljuljaju ljude ili recimo onaj Braco kada ih gleda a oni svi osjećaju toplinu,sreću i kako si tko umisli

Vrh

PostPostano: Pet tra 17, 2015 20:26 

sara je napisao/la:
Po mojoj osobnoj procjeni tu je samo osobni doživljaj koji, ne sporim, može biti duboko religiozan, ali je osoban. Takav je moguć i na mnogo razlitih mjesta, u mnogo različitih prilika.

na ovoj temi je netko link gdje mr. fra ivo pavić detaljno opisuje padanje u duhu i tvrdi da je to Božje djelovanje
on je u rimu prije 3-4 godina i magistrirao milsim baš na polju duhovne karizmatske obnove ili vezano za to
vjerujem da si čitala taj članak jer si dobro pratila ovu temu cijelo vrijeme

zašto imaš tako negativan stav prema tome da to može biti djelovanje duha svetoga??
ti u svim svojim odgovorima nisi ostavila nikakvu šansu da bi mogli biti tako?
zar smatraš da je fra ivo pavić , is vi drugi katolički svećenici koji ne negiraju PUDmanipulator i da laže kada kaže da je počivanje u duhu onih osoba koje ne glumataju i povodljivo se bacaju, padaju svojom svjesnom voljom,da je to počivanje pod utjecajem božjeg djelovanja
jer , ako ivo govori istinu, onda bi i ti kao vjeroučiteljica trebala prihvatiti taj fenomen u KC kao vjerodostojan
ako fra ivo ne govori istinu, i izmišlja da postoji ijedno PUD koje je potaknuto od sile Božje, onda zašto ga nakon toliko godina rada mjesni biskup i crkvene institucije ne spriječe u širenju neistina oko tih pojava na njegovim seminarima i obnovama
nema sredine!...ako je to izmišljotina to institucije Crkve trebaju zabraniti
ja , sam uvjeren da je to laž i manipulacija da bi to do sada bilo njemu strogo zabranjeno ( polaganje ruku iznad vejrnika i čekanje da oni počivaju, tj padnu)
očito je da se ne radi o laži, jer Crkva dopušta takve pojave

Vrh

PostPostano: Pet tra 17, 2015 21:07 

Malo je ružno nazivati ljude malte ne labilnim osobama koje je jedan obični svećenik sposoban svaliti na pod.... još mi je gore što jednog svećenika kao što je pok.Linić koji je svoj zivot posvetio propovijedi koja je obratila toooliko ljudi svime ovim prozivamo da ne zna što je radio ili još gore da je izvodio šarlatanske radnje nad labilnim ljudima....o ostalima neću ni govoriti.... jasno mi je da su mišljenja oko karizmi podjeljena....al ono što je za mene najbitnije da KC nije izrekla nikakav negativan stav prema ovakvim stvarima, što znači ako svećenici KC prakticiraju molitvene susrete s ozdravljenjima i oslobođenjima, sve dok se netko ne izjasni suprotno za mene su to darovi i milosti, pružena ruka Božija. A za takvo nešto tvrditi da je stanje psihe je jako ružno. Ili se vama Duh Sveti izjasnio o svom načinu djelovanja a mene očito preskočio.

Vrh

PostPostano: Pet tra 17, 2015 21:32 

Pronađena je napisao/la:
Malo je ružno nazivati ljude malte ne labilnim osobama koje je jedan obični svećenik sposoban svaliti na pod.... još mi je gore što jednog svećenika kao što je pok.Linić koji je svoj zivot posvetio propovijedi koja je obratila toooliko ljudi svime ovim prozivamo da ne zna što je radio ili još gore da je izvodio šarlatanske radnje nad labilnim ljudima....o ostalima neću ni govoriti.... jasno mi je da su mišljenja oko karizmi podjeljena....al ono što je za mene najbitnije da KC nije izrekla nikakav negativan stav prema ovakvim stvarima, što znači ako svećenici KC prakticiraju molitvene susrete s ozdravljenjima i oslobođenjima, sve dok se netko ne izjasni suprotno za mene su to darovi i milosti, pružena ruka Božija. A za takvo nešto tvrditi da je stanje psihe je jako ružno. Ili se vama Duh Sveti izjasnio o svom načinu djelovanja a mene očito preskočio.

Ružno ili ne to je istina kao i placebo i nocebo efekt činjenica je da smo svi podložni sugestijama i još ako su nabijene jakom dozom emocija to je dobitna kombinacija za padanje.U prilog tome evo pa prosudi sama o čemu se radi https://www.youtube.com/watch?v=T99fUvuuYOg i ovaj od 6:00 minute na dalje https://www.youtube.com/watch?v=4Zv3x6pRMjo

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 08:33 

teo je napisao/la:
Ružno ili ne to je istina kao i placebo i nocebo efekt činjenica je da smo svi podložni sugestijama i još ako su nabijene jakom dozom emocija to je dobitna kombinacija za padanje.U prilog tome evo pa prosudi sama o čemu se radi https://www.youtube.com/watch?v=T99fUvuuYOg i ovaj od 6:00 minute na dalje https://www.youtube.com/watch?v=4Zv3x6pRMjo

...a što, onda kontemplaciju mozes nazvati jednom vrstim samohipnoze...meditiranje umišljanje ne znam ti ni ja čega.... darove poput spoznaje itd vračanjem.... s ovakvim tezama prozivaš doslovno svećenike za neposluh i okrivljivaš ih na poticanje autosugestije kod ljudi.

a video... za mene je ovo cirkus i sablazan. Ali zbog ovakvih sablazni nepošteno je reći sa ima puno ljudi koji dožive nešto stvarno. Ljudi su samo ljudi... skloni senzacionalizmu...histeriji...i onoj staroj narodnoj... vidila žaba da se konji potkuju pa i ona digla nogu....

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 08:45 

hrki je napisao/la:

na ovoj temi je netko link gdje mr. fra ivo pavić detaljno opisuje padanje u duhu i tvrdi da je to Božje djelovanje
on je u rimu prije 3-4 godina i magistrirao milsim baš na polju duhovne karizmatske obnove ili vezano za to
vjerujem da si čitala taj članak jer si dobro pratila ovu temu cijelo vrijeme

zašto imaš tako negativan stav prema tome da to može biti djelovanje duha svetoga??
ti u svim svojim odgovorima nisi ostavila nikakvu šansu da bi mogli biti tako?
zar smatraš da je fra ivo pavić , is vi drugi katolički svećenici koji ne negiraju PUDmanipulator i da laže kada kaže da je počivanje u duhu onih osoba koje ne glumataju i povodljivo se bacaju, padaju svojom svjesnom voljom,da je to počivanje pod utjecajem božjeg djelovanja
jer , ako ivo govori istinu, onda bi i ti kao vjeroučiteljica trebala prihvatiti taj fenomen u KC kao vjerodostojan
ako fra ivo ne govori istinu, i izmišlja da postoji ijedno PUD koje je potaknuto od sile Božje, onda zašto ga nakon toliko godina rada mjesni biskup i crkvene institucije ne spriječe u širenju neistina oko tih pojava na njegovim seminarima i obnovama
nema sredine!...ako je to izmišljotina to institucije Crkve trebaju zabraniti
ja , sam uvjeren da je to laž i manipulacija da bi to do sada bilo njemu strogo zabranjeno ( polaganje ruku iznad vejrnika i čekanje da oni počivaju, tj padnu)
očito je da se ne radi o laži, jer Crkva dopušta takve pojave

Ne vidim da je fra Ivo Pavić neki autoritet čijoj procjeni bih se ja trebala podložiti, bez obzira što ti mislio. Moj mjesni biskup nije izdao nikakvu uputu o tome, a ja svoje mišljenje temeljim na tome da je Bog Bog reda i mira i da je Isus bježao od bilo kakvih senzacija. Nažalost Crkva dopušta mnoge pojave koje nisu dobre. Koji je razlog, ne znam.

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 09:32 

Pronađena je napisao/la:
...a što, onda kontemplaciju mozes nazvati jednom vrstim samohipnoze...meditiranje umišljanje ne znam ti ni ja čega.... darove poput spoznaje itd vračanjem.... s ovakvim tezama prozivaš doslovno svećenike za neposluh i okrivljivaš ih na poticanje autosugestije kod ljudi.

a video... za mene je ovo cirkus i sablazan. Ali zbog ovakvih sablazni nepošteno je reći sa ima puno ljudi koji dožive nešto stvarno. Ljudi su samo ljudi... skloni senzacionalizmu...histeriji...i onoj staroj narodnoj... vidila žaba da se konji potkuju pa i ona digla nogu....

aha kod drugih je to cirkus a kod nas baš nitko nije podložan emocijama i baš svi padnu u duhu bravo.Za kakav neposluh prozivam svećenike?zašto tu moć sugestije i autosugestije smatraš lošom pa Hagioterapija liječi ljude upravo na tom principu.i za kraj molim te pročitaj ovo http://www.obnovauduhu.com/psiholosko_d ... Nikica.php i možda ti bude jasnije o čemu pričam.Evo i konkretan dio članka-"Labilne osobe s puno potisnute agresivnosti i raznih psihotrauma u ambijentu karizmatskih seminara gdje se opuste emocije i potiče spontano ponašanje, vrlo lako mogu regredirati na primitivnije stadije svoga razvoja i aktivirati potisnutu patologiju s kojom kasnije nije lako izaći na kraj. Nije čudo da nakon tih seminara neke osobe imaju velikih problema i da moraju potražiti pomoć na psihijatriji kako bi im se psiha stabilizirala." i ovo -"Sedma opasnost: psihološki učinak proglašavati darom Duha Svetoga. Tako se, smatram i na tim seminarima događa da padaju oni koji žele pasti ili koji to svjesno ili nesvjesno očekuju, dok drugi koji su prema tom fenomenu kritični, ne padaju. Prema tome, to bih nazvao psihološkim fenomenom koji se kod nekih događa, a kod nekih ne, a ne prvenstveno to nazivati počivanje u Duhu Svetom. " Nadam se da ti je sada jasnije o čemu pričam

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 10:27 

teo je napisao/la:
aha kod drugih je to cirkus a kod nas baš nitko nije podložan emocijama i baš svi padnu u duhu bravo.Za kakav neposluh prozivam svećenike?zašto tu moć sugestije i autosugestije smatraš lošom pa Hagioterapija liječi ljude upravo na tom principu.i za kraj molim te pročitaj ovo http://www.obnovauduhu.com/psiholosko_d ... Nikica.php i možda ti bude jasnije o čemu pričam.Evo i konkretan dio članka-"Labilne osobe s puno potisnute agresivnosti i raznih psihotrauma u ambijentu karizmatskih seminara gdje se opuste emocije i potiče spontano ponašanje, vrlo lako mogu regredirati na primitivnije stadije svoga razvoja i aktivirati potisnutu patologiju s kojom kasnije nije lako izaći na kraj. Nije čudo da nakon tih seminara neke osobe imaju velikih problema i da moraju potražiti pomoć na psihijatriji kako bi im se psiha stabilizirala." i ovo -"Sedma opasnost: psihološki učinak proglašavati darom Duha Svetoga. Tako se, smatram i na tim seminarima događa da padaju oni koji žele pasti ili koji to svjesno ili nesvjesno očekuju, dok drugi koji su prema tom fenomenu kritični, ne padaju. Prema tome, to bih nazvao psihološkim fenomenom koji se kod nekih događa, a kod nekih ne, a ne prvenstveno to nazivati počivanje u Duhu Svetom. " Nadam se da ti je sada jasnije o čemu pričam

čekaj...šta bi svećenici trebali prvo obaviti razgovor sa svakim polaznikom seminara da bi ustvrdili tko je podoban za molitvu a tko ne....ja ne kažem da su padanja u duhu isključivo djelo Boga, napisala sam ti u gornjem postu da puno ljudi pada zato što to vidi od drugoga, zato što su čuli....neki da bi malo glumatali...neki jer računaju da će ih gledat ko grešnike ako ne padnu.... Bog čini čuda, evo ja ti mogu reći samo jedno svoje svjedočanstvo....upoznala sam momka na seminaru, cilo vrime je izlazio vanka sa seminara nije mu se dalo, a za samu molitvu koja je trebala biti je smatra da svecenici hipnotiziraju i nije mu padalo na pamet pristupit molitvi....ima je dosta problema u zivotu s narkoticima, bandama i slično. Al eto, doša je tu jer je tija vidit o čemu se radi. Bio je izričito ljut jer mu je sve bilo bezveze, toliko toga se nasluša i smatra je da je njegov dolazak uzaludan jer više nije niti siguran u postojanje Boga. Puno smo pričali, i dogovorili se da otiđe do tabernakula i kaže Isusu da ga traži i da sutra ide ća, da mu kaže sve što mu je u srcu, i da je ljut na njega. Otiša je i na polaganje ruku, pa je u duhu. Sutra sam ga našla kako mi suznih očiju priča, da mu je na podu Isus pruža ruku i da ga je pita da izabere kome će. Uzasno ga je potreslo, reka mi je da se osvjestio ko da mu je neko šamar prilipio...da je gorko plaka nad svojim zivotom i svime što je činio. Momak je dobio milost raskajanja....na kraju, ma da je i pao zato što je labilna osoba, destruktivna itd to mi uopce nije bitno.... sami taj trenutak koji mu se dogodio Božijom milosti jako puno ljudi nikad ne doživi. Otvorio je srce svojom rečenicom Tražio sam te.... pa umislio sve ili ne, plod tog svega je bio da se ispovijedio prvi put u zivotu žaleći nad svime.... i ko zna, mozda mu je bas taj trenutak spasio dušu....

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 10:40 

sara je napisao/la:
Ne vidim da je fra Ivo Pavić neki autoritet čijoj procjeni bih se ja trebala podložiti, bez obzira što ti mislio. Moj mjesni biskup nije izdao nikakvu uputu o tome, a ja svoje mišljenje temeljim na tome da je Bog Bog reda i mira i da je Isus bježao od bilo kakvih senzacija. Nažalost Crkva dopušta mnoge pojave koje nisu dobre. Koji je razlog, ne znam.

po mom misljenu Isus je bjeza od senzacija jer se nije uzdizao nad svima, jer nije zelio biti hvaljen od svjetine.... ali opet nije prestajao raditi cuda....bez obzira na to sto su izazivala senzacije.... Bog reda i mira, je isto tako ucinio potop nad zemljom, u starom zavjetu uzburkao jaaaako puno puta... a Isus dopunio u novom, razbacivanjem stvari u hramu, razno raznim čudima od kojih bi posebno istaknula da je nahranio 5000 ljudi s par ribica i pogača. Duh sveti između ostaloga djeljitelj darova, i zar nije rečeno Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, djela, koja ja činim, i on će činiti, i veća će od ovih činiti, jer ja idem k Ocu.
pa ako je on liječio, izgonio zloduhe, uzdizao od mrtvih... ne bi li bilo logično da će oni koji će i veća djela činit izazivat senzaciju kod svjetine....

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 13:34 

Pronađena je napisao/la:
po mom misljenu Isus je bjeza od senzacija jer se nije uzdizao nad svima, jer nije zelio biti hvaljen od svjetine.... ali opet nije prestajao raditi cuda....bez obzira na to sto su izazivala senzacije.... Bog reda i mira, je isto tako ucinio potop nad zemljom, u starom zavjetu uzburkao jaaaako puno puta... a Isus dopunio u novom, razbacivanjem stvari u hramu, razno raznim čudima od kojih bi posebno istaknula da je nahranio 5000 ljudi s par ribica i pogača. Duh sveti između ostaloga djeljitelj darova, i zar nije rečeno Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, djela, koja ja činim, i on će činiti, i veća će od ovih činiti, jer ja idem k Ocu.
pa ako je on liječio, izgonio zloduhe, uzdizao od mrtvih... ne bi li bilo logično da će oni koji će i veća djela činit izazivat senzaciju kod svjetine....

odlično si to primjetila
ali , mnogi "dušebrižnici o pravovjernosti svećenika duhovne obnove-karizmatika" kad stvore o nekome loše mišljenje ( često i apriori ili blizu tome...bez da dobro poznaju tu granu teologije) se onda hvataju bilo čega, i onoga što je vrlo malo vjerojatno, samo da se ne prihvati mogućnost da Isus preko nekog karizmatika ozdravlja , iscjeljuje
jednostavno, ti ljudi njima ne vjeruju, ne vjeruju da se čuda događaju u 20. ili 21. stoljeću...misle da su čuda bila rezervirana samo za 12. stoljeće

ja to naprosto ne mogu razumno objasniti moja pronađena...pratim takvo pisanje i šprdanje s karizmaticima već od 2005. godine!
to ti je nešto ala neofarizejština...novovjeki strogi psimoznanci koji ne bi vjerovali ni da se danas pojavi ista osoba kao Isus prije 20 stoljeća i da čini ista djela ( odnosno recimo to ovako- da se danas pojavi Isus oni u njega ne bi vjerovali , bojim se)
za njih je to nered a ne red, senzacije , glumljenje, šarlatanstvo...sve će mogućnosti koliko god da su malo vjerojatne biti prije u igri, nego mogućnost da je na djelu ipak čudo!!
kažem ti , to je racionalističko-protestantsko razmišljanje koje se uvlači u katehetizam kod naših teologa i kateheta

slično tomu je i nevjerovanje u mogućnost da se ukazuje Gospa u Međugorju ( sve će prije biti, samo ne Gospa!)...eto i ti slično tu razmišljaš, pa ćeš možda lakše shvatiti i te skeptike koji tebi ne vjeruju da je PUD vjerojatno rezultat Duha svetoga...sve će prije po niima biti...samo neće biti DS!
u tom smjeru i ti razmišljaš u vezi Međugorja...možda skužiš u čemu je kvaka?...ja ne mogu , jer nisam u toj poziciji

Vrh

PostPostano: Pon tra 20, 2015 17:26 

hrki je napisao/la:

odlično si to primjetila
ali , mnogi "dušebrižnici o pravovjernosti svećenika duhovne obnove-karizmatika" kad stvore o nekome loše mišljenje ( često i apriori ili blizu tome...bez da dobro poznaju tu granu teologije) se onda hvataju bilo čega, i onoga što je vrlo malo vjerojatno, samo da se ne prihvati mogućnost da Isus preko nekog karizmatika ozdravlja , iscjeljuje
jednostavno, ti ljudi njima ne vjeruju, ne vjeruju da se čuda događaju u 20. ili 21. stoljeću...misle da su čuda bila rezervirana samo za 12. stoljeće

ja to naprosto ne mogu razumno objasniti moja pronađena...pratim takvo pisanje i šprdanje s karizmaticima već od 2005. godine!
to ti je nešto ala neofarizejština...novovjeki strogi psimoznanci koji ne bi vjerovali ni da se danas pojavi ista osoba kao Isus prije 20 stoljeća i da čini ista djela ( odnosno recimo to ovako- da se danas pojavi Isus oni u njega ne bi vjerovali , bojim se)
za njih je to nered a ne red, senzacije , glumljenje, šarlatanstvo...sve će mogućnosti koliko god da su malo vjerojatne biti prije u igri, nego mogućnost da je na djelu ipak čudo!!
kažem ti , to je racionalističko-protestantsko razmišljanje koje se uvlači u katehetizam kod naših teologa i kateheta

slično tomu je i nevjerovanje u mogućnost da se ukazuje Gospa u Međugorju ( sve će prije biti, samo ne Gospa!)...eto i ti slično tu razmišljaš, pa ćeš možda lakše shvatiti i te skeptike koji tebi ne vjeruju da je PUD vjerojatno rezultat Duha svetoga...sve će prije po niima biti...samo neće biti DS!
u tom smjeru i ti razmišljaš u vezi Međugorja...možda skužiš u čemu je kvaka?...ja ne mogu , jer nisam u toj poziciji

...dokle god stoji u crkvenim okvirima i nije izrečeno kao zabranjeno za mene vrijedi....
mislim da se ljudi više vračaju korijenima tradicionalističke Crkve i da se (možda i s pravom) boje nečega što nije definirano.....znaš i sam da ima jako puno ljudi koji će to sve izdramatizirat i samim time navuć tisuće upitnika nad time. Sto ljudi sto ćudi, a kad se radi o milijunima to preraste i u cirkus... nažalost....
Slična stvar je i s ostalim darovima, ljudi vape za senzacijama a kad ih nema najčešće ih sami stvaraju.... što se tiče govora u jezicima toga sam se uvijek bojala... ma nije meni problem da se razumimo krenit nešto pričat, ni u duhu ni van duha....al baš zbog moje mašte takve stvari su me uvijek plašile.... šta pričak i tko zna šta pričam.... vrlo vjerovatno da izmišljam...što je još donekle i ok, samo mi je bilo nedaj Bože da psujem i proklinjem.... tako da to mi je nedefinirano.... doh padanje u duhu je pod vostvom svećenika i znaš moj stav.
a sto se tiče Međugorja, raspravljamo već na temi M. nećemo i ovdje vuć.... :; :DD :))

Vrh

PostPostano: Sri tra 22, 2015 09:35 

pax je napisao/la:
Ne znam što tko govori i priznaje po pitanju ove teme. Samo znam što sam osjetila i vidjela prilikom polaganja ruku u Taboru,pa ću vam tako i ispričati što mi se dogodilo jer je sve to na slavu Božju;
Prije polaganja ruku dobili smo zadatak na duhovnoj obnovi da napišemo na papirić koji nas zlodusi muče,tj.kojih se grijeha i napasti želimo osloboditi.Svi smo se skupili sa svojim papirićima i čekali u redu ka oltaru na polaganje ruku.Ja sam samo zamolila Isusa da me odriješi ovoga što me morilo,ili da me odriješi nečega drugoga što ja nisam navela na papiru,a On smatra da je potrebno.Kako bilo,stala sam u red.Što sam se ja više približavala oltaru moje srce je sve brže kucalo.Mogla sam ga osjetiti,čuti.Sama sam sebi govorila da se prestanem obazirati na to jer sam to vjerojatno umislila od silnog uzbuđenja.Kad sam došla do svećenika on je položio ruke na moju glavu i molio za ono što sam napisala na papiru,a ja sam otvorila svoje srce.Zatvorila sam oči pitajući se molim li dovoljno iskreno.U tom trenutku VIDJELA sam kuglu prečiste svjetlosti koja me bacila na pod.Počivala sam u Duhu,a onda otvorila oči te mi je neka gospođa pomogla da ustanem.Čim sam ustala počela sam plakati i plakala sam stvarno dugo.Ne mogu opisati zašto sam točno plakala,ali osjećala sam Božju milost.To mi je bio trenutak spoznaje i trenutak kada sam shvatila kako grijehom zapravo vrijeđamo Njega.
Zanimljivo je da sam prije toga pitala svećenika kako da učvrstim svoju vjeru.Bog je pronašao način. :D

Možeš li,al ono,iskreno,posvjedočiti da se tvoj život,dakle što se tiče morala i duhovnosti nakon toga dramatično promjenio?
Naime,tog padanja u duhu ima i kod protestanata ,pogotovo karizmatika olitiga pentekostalaca!Bio sam prisutan na nekoliko takvih događanja a i kod katolika karizmatika sam to video,bio prisutan.Izgleda kao neko čudo Božje,nešto veliko,stvarno,snažno Božje djelovanje,no kod ljudi koje poznam,prijatelja,i katolika i protestanata ne vidjeh neke dramatične rezultate.Pali,digli se i ostali isti!

Vrh

PostPostano: Sri tra 22, 2015 09:38 

Isto je i sa darom jezika.Znam dosta njih koji imaju dar jezika , kao nešto nadnaravno,neko posebno duhovno iskustvo a po pitanju duhovnosti i morala ne vidim nikakvu razliku između njih i onih koji su istinski vjernici a dar jezika nemaju!

Vrh

PostPostano: Uto tra 28, 2015 12:06 

patriot_1 je napisao/la:
Isto je i sa darom jezika.Znam dosta njih koji imaju dar jezika , kao nešto nadnaravno,neko posebno duhovno iskustvo a po pitanju duhovnosti i morala ne vidim nikakvu razliku između njih i onih koji su istinski vjernici a dar jezika nemaju!

pa što bi ti morao vidjeti, i kako vidjeti ( sa sigurnošću)
ako Bog one ljude koji počivaju u duhu lagano liječi , vraća ka Bogu nisu to stvari koje se odmah vide
na kraju krajeva , šta i koliko mi znamo o osobama koje su PUD pa da bi mogli meritorno komparirati njihovo ponašanje, vjeru , milosti ...

Vrh

PostPostano: Pet svi 01, 2015 20:31 

hrki je napisao/la:

pa što bi ti morao vidjeti, i kako vidjeti ( sa sigurnošću)
ako Bog one ljude koji počivaju u duhu lagano liječi , vraća ka Bogu nisu to stvari koje se odmah vide
na kraju krajeva , šta i koliko mi znamo o osobama koje su PUD pa da bi mogli meritorno komparirati njihovo ponašanje, vjeru , milosti ...

Ne vidim u tome smisla,znam neke koji su padali puno puta,,i nakon nekoliko godina,ostali isti!Počeli činiti iste grijehe kao prije!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 138 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata