marijaD je napisao/la:
Dragi članovi,
molim Vas za savjet.
U mladosti sam učinila veliki grijeh, bila sam u ljubavnoj vezi s oženjenim čovjekom. Jako jako jako sam se pokajala radi toga i neznam ni sama KAKO sam mogla. tada sam jako mlada dobila nove prilike i slobodu u životu i živjela sam dosta loše.
Kako je sve to bio poprilično loš život, žrljela sam stvarno tome kraj. Upoznala sam muža i svaki dan se molila Gospi, Svetom Josipu, išla na misu svakodnevo ma molila sam IZ DUBINE DUŠE za blagoslov baš iskreno sam molila da su mi suze išle da mi Bog oprosti moje grijehe, da mi da muža brak dijete, molila sam zdravo Marijo ispred Gospinog kipa za zdravo dijete.
Moj zaručnik se nekoliko mjeseci prije svadbe počeo jako jako čudno ponašati. Nakon vjenčanja počinje s ucjenama prijetnjama , užasnom ponižavanju svega što sam rekla napravila, obukla izgledala. Za moj grijeh nezna. Ali mi nije jasno zašto je odjednom takav... Život je nemoguć, nema mu pomoći svakim danom je sve gore...
Osjećam se kao da sam kažnjena ovime za svoj grijeh. Što vi mislite o tome?
Sada sam tako razočarana... Nemam snage započinjati molitvu, ići u crkvu. Osjećam se da me Bog kaznio i nemogu si pomoći.. A tako sam željela oprost, toliko sam molila i plakala da nemogu ni opisati. Osjećala sam nekako da će me stići kazna i uhvatio me strah od toga. I evo, svaki dan živim užas.
Dušom i tijelom sam željela brak, ni najmanju mrvicu svome mužu nisam loše učinila.
Ispovijedila sam se prije vjenčanja... Željela bih konačno skinuti taj teret preljuba sa sebe, osjećam se kao zarobljena. Pomozite savjetom.
Ispovjeđen i oprošten grijeh više ne postoji i grijeh je u to sumnjati. Ti kažnjavaš sama sebe, ali ta kazna više ispada đavolska napast, nego li pokora za učinjeno zlo. A ako tako misliš, osjećaš, širiš oko sebe ne baš lijepo ozračje.
Što se muža tiče, a što ti bi da se udaješ za čovjeka koji se loše ponašao mjesecima prije braka?! Potraži duhovni savjet koj nekog svećenika koji se bavi obiteljskim odnosima ili u Centru za duhovnu pomoć -
www.cdp.hr