Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 21, 2025 05:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 104 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Poruka
PostPostano: Čet pro 12, 2024 20:41 

Onda me bolje stavi na ignore da si miran. Ne namjeravam se cenzurirati da bi tebi ugodila.

Vrh

PostPostano: Čet pro 12, 2024 21:35 

Onda me bolje stavi na ignore da si miran. Ne namjeravam se cenzurirati da bi tebi ugodila.

Lars: ignoriraj lista od 13.10.2024. do 13.12.2024.
JMertz1917: ignoriraj lista od 13.10.2024. do 13.12.2024.
Pints: ignoriraj lista od 26.10.2024. do 26.12.2024.
Hrki: ignoriraj lista od 14.10.2024. do 14.2.2025.
Noche Oscura: ignoriraj lista od 12.12.2024. do 12.3.2025.
Zdrave: ignoriraj lista od 21.3.2024. do 21.3.2027.
Prancing Commy: ignoriraj lista od 23.1.2013. do 23.1.2063.

Vrh

PostPostano: Pet pro 13, 2024 12:41 

Zanimljivo da ni gomila navodno pročitane vjerske literature nije od nekih ljudi napravila vjernike a ponajmanje katolike.
Pa se možeš samo smijati čitajući :)

Vrh

PostPostano: Pet pro 13, 2024 16:37 

Zanimljivo da ni gomila navodno pročitane vjerske literature nije od nekih ljudi napravila vjernike a ponajmanje katolike.
Pa se možeš samo smijati čitajući :)

Ma joj... necu slusati svecenika, stovise ni duhovnika samih bogoslova, nego random lika s foruma, kako da ne.

Vrh

PostPostano: Pet pro 13, 2024 17:31 

Ma joj... necu slusati svecenika, stovise ni duhovnika samih bogoslova,.

Tako piše Kopitar, ali zašto bi itko pametan trebao vjerovati vama kako poznajete te ljude i da su vam uopće rekli kako je griješiti u redu i bezopasno.
Sotona je otac laži i nadahnjuje ljude na najpodlije laži koji nisu nikako provjerljive, a niti dokazive. Suštinski su bezvrijedne.

Vrh

PostPostano: Pet pro 13, 2024 18:33 

Tako piše Kopitar, ali zašto bi itko pametan trebao vjerovati vama kako poznajete te ljude i da su vam uopće rekli kako je griješiti u redu i bezopasno.
Sotona je otac laži i nadahnjuje ljude na najpodlije laži koji nisu nikako provjerljive, a niti dokazive. Suštinski su bezvrijedne.

Ne trebas vjerovati. Za tebe sam ionako sigurna da ne masturbiras tak da si sigurna od grijeha, za tebe ne brinem. :lol:

Vrh

PostPostano: Pet pro 13, 2024 19:00 

Ne trebas vjerovati. Za tebe sam ionako sigurna da ne masturbiras tak da si sigurna od grijeha, za tebe ne brinem. :lol:

Mislim da ne bi trebala promovirati i poticati ljude na grijeh niti ismijavati one koji grijeh smatraju grijehom. To je i Kopitar radio i bio je opravdano baniran bezbroj puta.

Vrh

PostPostano: Sub pro 14, 2024 15:50 

Mislim da ne bi trebala promovirati i poticati ljude na grijeh niti ismijavati one koji grijeh smatraju grijehom. To je i Kopitar radio i bio je opravdano baniran bezbroj puta.

Poticati na grijeh? Cime? Time sto sam napisala da bi osobno ispovijedila to prije pricesti? Ja sam obicni forumas ovdje kao i svatko, nit sam neki vrhovni autoritet, nit teolog, nit duhovnik iciji. Pisem svoje misljenje, svoja zapazanja kao i svi. Preporuka kao i onom Franu, slobodno me se stavi na ignore.

Vrh

PostPostano: Sub pro 14, 2024 16:13 

Ma nema nikakve veze što kažu svećenici, jači su neki forumaši koji su bezgriješni a svi mi ostali, skupa sa našim svećenicima idemo u pakao.
To je ono što me čudi. Niti ste u vjeri, niti u ljubavi, nitko vam nije dobar osim vas i vaših ograničenih razmišljanja. Najlakše je drugom držati propovijedi. I nikad nećete shvatiti srž katoličke vjere, da je Bog ljubav i da je Isus došao zbog griješnika. I smeta vam to, očito. Samo ste vi ispravni a drugima docirate. Prava crta koja vodi...daleko od Boga.

Vrh

PostPostano: Sub pro 14, 2024 17:21 

Ma nema nikakve veze što kažu svećenici, jači su neki forumaši koji su bezgriješni a svi mi ostali, skupa sa našim svećenicima idemo u pakao.
To je ono što me čudi. Niti ste u vjeri, niti u ljubavi, nitko vam nije dobar osim vas i vaših ograničenih razmišljanja. Najlakše je drugom držati propovijedi. I nikad nećete shvatiti srž katoličke vjere, da je Bog ljubav i da je Isus došao zbog griješnika. I smeta vam to, očito. Samo ste vi ispravni a drugima docirate. Prava crta koja vodi...daleko od Boga.

Ovo tvoje prozirno fantaziranje i glumljenje forumske žrtve neće te spasiti od ignoriraj liste, zato te upozoravam: pripazi na pisanje. :|

Vrh

PostPostano: Uto pro 24, 2024 07:49 

Upravo bio na ispovjedi u katedrali ( sada trenutno improvizirajući objekt jer se popravlja) i isto mi je rekao svećenik da po savjesti ispovijedam i idem na pričest tako da
uvjek treba slušati svećenike, svako dobro želim za Božić tebi i obitelji (::

Vrh

PostPostano: Uto pro 24, 2024 08:12 

Upravo bio na ispovjedi u katedrali ( sada trenutno improvizirajući objekt jer se popravlja) i isto mi je rekao svećenik da po savjesti ispovijedam i idem na pričest tako da
uvjek treba slušati svećenike,

Da ti je ispovijed valjana sigurno ne bi pisao ono što ti svećenik nije rekao da širiš drugima već je bilo dio pojedinačnog sakramenta pomirenja. No od tebe to ne čudi i nije nikakva novost, novost bi bila kada bi sakramentu pomirenja pristupio ispravno bez navođenja svećenika da ti kaže ono što želiš čuti i neovlašteno širiti pa navoditi druge na grešan život.
Ne treba se čuditi kada neki, okorjele savjesti i zbog ljubavi za grijeh, uzimaju opravdanje u svećeničkim savjetima pa neki i čitajući Bibliju odlaze u propast jer ju sebi prilagođavaju ne bi li ikako svoj grijeh opravdali. Tako su radili farizeji za života Kristova na Zemlji, a danas to rade moderni farizeji.
Grijeh samozadovoljavanja treba iskreno ispovjediti, odlučiti da se neće više griješiti i uzdati se u Božje milosrđe. Nije to tema za hvalisanje po forumima.

Vrh

PostPostano: Sri pro 25, 2024 10:22 
Administrator

Ono što svećenici većinom naglašavaju, pogotovo u ovo blagdansko doba je milosrđe Božje, koliko god si sagriješio, to je objektivno grijeh i zlo i nered, ali Bog ti sve to oprašta i nemoj više griješiti. Nemoj više griješiti nego slavi Boga jer ti je oprostio.
Možda bi mi pali u kušnju opravdavati svoj grijeh, ili čak uvjeravati druge da to nije grijeh kako bi se mi bolje osjećali. No Bog nam nudi nešto drugo, oproštenje i obraćenje, jer bit ćemo zaista radosni onda kada se oslobodimo ropstva grijeha, a Crkva jasno naučava da je masturbacija grijeh. Dakle, ako je grijeh i ispovijedaš ga, onda se i kaješ za taj grijeh koji si učinio, ili koji ti se dogodio. Ne želiš ga više činiti, zato ga i ispovijedaš. Kada je tako, Bog daje snagu da uz vlastitu odluku koju molimo na ispovijedi ("i neću više griješiti") Bog daje i milost da ne moramo griješiti. Za one koji su ovisni (ovisnik često ne vidi i ne priznaje da ne može bez svoje ovisnosti) bar se vidi jasan pomak, da se postepeno smanji, da bi na kraju došlo do toga da čovjek postane slobodan i može u potpunosti prestati s grijehom.
Međutim, vrlo je bitno u vezi toga znati da, ako se čovjek ne kaje, ne želi se mijenjati, već naprotiv pokušava nekako opravadavati grijeh a tako i sebe, onda nema ni milosti, niti takva ispovijed može biti valjana po nauku Crkve.
Dakle, ako svećenik kaže da po svojoj savjesti možeš se kasnije ispovijediti, odgoditi tu ispovijed ako nisi u mogućnosti, onda to nikako ne znači da je opravdano griješiti. Niti jedan svećenik ne može reći da masturbacija nije grijeh, da nije objektivno zlo i nered. To naravno niti na privatnoj ispovijedi ne može reći, bez obzira kako netko može shvatiti njegovu blagost i naglašavanje milosrđa.
Bog je milostiv, ako priznamo da smo grešni i odlučimo da nećemo više griješiti, uz Božju milost možemo postati slobodni, jer nam Bog tu slobodu daje i nudi u svojoj ljubavi da budemo istinski radosni i ispunjeni.

Vrh

PostPostano: Sri sij 15, 2025 08:34 

uvjek treba slušati svećenike, svako dobro želim za Božić tebi i obitelji (::

Ja ovdje nisam govorio o grijehu samozadovoljavanja koji po mom mišljenju treba ispovjediti već o problemu neurednosti kod bračnih odnosa.

U zadnjoj ispovjedi sam rekao svećeniku da kad nemam mogućnosti za ispovjedi da se pokajem i idem na pričest i nije mi rekao da to ne radim.

( Ovo je na individualnoj razini jer me svećenik poznaje a ne treba uzimati kao primjer općeg ponašanja jer mislim da svako treba svoj osobni slučaj iznijeti svećeniku.)

Mislim da je sudjelovanje na misi bez pričesti teža stvar od pričestiti pod grijehom za koju te savjest ne optužuje a nemaš priliku za ispovjed.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 104 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Vrijeme na UTC + 01:00 sata