Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 30, 2026 16:54

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sri pro 28, 2011 09:20 

Vanja je napisao/la:
tvina je napisao/la:
a koliko bi ti imala djece? don damir stojić kaže da brak treba konzumirati često..jer to je obnavljanje bračnih zavjeta..a bog valjda zna..koliko je djece dosta valjda? navodno sotona želi razdvoljiti muža i ženu da ne konzumiraju brak.. :?

Uopće nije bitno koliko bih ja djece željela imati.

Pitanje je što ljudi rade kad metoda plodni i nepolodni dani ne djeluje, a cilj im nije imati 9 djece.

Što misliš pod ovime da Bog valjda zna koliko je djece dovoljno? Misliš koliko će ih roditelji moći hraniti ili koliko će moći skupiti pomoći preko interneta kad ih bude hrpa pa će se drugi morati brinuti o njima?

I ja već dugo pokušavam dobiti odgovor na ovo pitanje. Ali nisam ga našao.

Vrh

PostPostano: Sri pro 28, 2011 10:40 

Citat:
I ja već dugo pokušavam dobiti odgovor na ovo pitanje. Ali nisam ga našao.

Pa znaš ti odgovorr, ali ti se čini težak, pa tražiš tko će ti govoriti da smiješ ono što si naumio, a to je sex be obveze.
E ne ide to tako prijatelju!!
Nema sexa i to ti je to, bračna apstinencija, do smrti.
Ako mogu svečenici, možeš i ti. Uostalom što je to spram cijene duše za viječnost!! :D

Vrh

PostPostano: Sri sij 04, 2012 08:11 

Citat:
Pa znaš ti odgovorr, ali ti se čini težak, pa tražiš tko će ti govoriti da smiješ ono što si naumio, a to je sex be obveze.
E ne ide to tako prijatelju!!
Nema sexa i to ti je to, bračna apstinencija, do smrti.
Ako mogu svečenici, možeš i ti. Uostalom što je to spram cijene duše za viječnost!!

Ne znam. Da znam, ne bi postavio pitanje. Ali, možda sam upravo sada dobio odgovor na pitanje, a možda i ne. Sumnjam, da bi se svi, pa čak i bolji poznavatelji ove tematike, složili s tobom.

Vrh

PostPostano: Sri sij 04, 2012 16:44 

Citat:
Sumnjam, da bi se svi, pa čak i bolji poznavatelji ove tematike, složili s tobom.

Pa nek onda laskaju.
Ako se toliko jako vole sexat, onda nek se seksaju.
A to koliko djece treba da bi se tražila pomoć preko interneta, ne znam.
Sveta Katarina Sijenska (1347-1380) je bila 24-to od 25 djece. I što misliš koliko su oni skupili para preko interneta?????? Ako ćemo tako razgovarati "šta bi bilo kad bi bilo" i "da je baba muško zvala bi se Duško"!!
Uglavnom kad se kreneš sexat, stavi si lubanju mrtvaca kraj kreveta, da te podsječa na smrt i posljednji sud, možda ti se spusti.
Ako ne, onda ti nema pomoći!! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Ned ožu 11, 2012 17:37 

tvina je napisao/la:
a koliko bi ti imala djece? don damir stojić kaže da brak treba konzumirati često..jer to je obnavljanje bračnih zavjeta..a bog valjda zna..koliko je djece dosta valjda? navodno sotona želi razdvoljiti muža i ženu da ne konzumiraju brak.. :?

Zaboravila sam još nešto napisati na ovo.

Zašto bi se brak trebao što češće konzumirati? Ne vodi li to ka nekoj ovisnosti i pretjeranom pridavanju pažnje seksu?

Vrh

PostPostano: Ned ožu 11, 2012 17:49 

Vanja je napisao/la:
tvina je napisao/la:

Zašto bi se brak trebao što češće konzumirati? Ne vodi li to ka nekoj ovisnosti i pretjeranom pridavanju pažnje seksu?

Da ako na seks ne gledaš na ispravan način. No ako ne spolni odnos potpuno darivanje supružnika - duhovno, emocionalno i tjelesno, onda je jasno da se radi o poželjnom jedinstvu supružnika.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 11, 2012 17:56 

sara je napisao/la:
Vanja je napisao/la:
tvina je napisao/la:

Da ako na seks ne gledaš na ispravan način. No ako ne spolni odnos potpuno darivanje supružnika - duhovno, emocionalno i tjelesno, onda je jasno da se radi o poželjnom jedinstvu supružnika.

Da, ali ljudi bi trebali raditi i neke druge stvari, a ne samo gledati kako da što češće imaju seksualne odnose.

Zar ne bi jednu ženu ponižavalo da muž stalno ide oko nje? Možda bi se zapitala zašto je on nju oženio? Ima li on mogućnost na neki drugi način uspostaviti kontakt s njom i darivati se?

Vrh

PostPostano: Ned ožu 11, 2012 18:49 

Vanja je napisao/la:

Da, ali ljudi bi trebali raditi i neke druge stvari, a ne samo gledati kako da što češće imaju seksualne odnose.

Zar ne bi jednu ženu ponižavalo da muž stalno ide oko nje? Možda bi se zapitala zašto je on nju oženio? Ima li on mogućnost na neki drugi način uspostaviti kontakt s njom i darivati se?

Spolni odnosi su vrlo važan dio braka, ali su u funkciji jedinstva i ljubavi, a ne sebi svrhom. A vrlo je jadno ako je muž taj koji ih želi, a žena ih podnosi - tu nešto ne štima. Normalno je da žele jedno drugo, naravno da je intenzitet te želje ovisan o mnogim faktorima i promjenjiv. Ali ako nije darivanje i prihvaćanje dara, onda ti odnosi postaju zloupotreba.

Vrh

PostPostano: Pon svi 13, 2013 21:36 

Mislim da je opcenito kod zena situacija, sto se tice pristupa sexu drugacija nego kod muskaraca! Htjeli mi to priznat ili ne! Zene imaju najcesce puno vise obaveza unutar obiteljskog zivota koliko god drustvo bilo moderno ili ne! Majka je majka! Majka se brine, majka ne spava, majka cuva, majka tjesi ... Sto zahtjeva fizicki i psihicki napor! I razumljivo je da zene odbijaju ponekad bracne obaveze jer su preopterecene, i jer upravo zele da taj odnos bude pravo davanje sebe partneru a ne da se sve svodi na neki ritual... I tako sto se tice broja djece, prije svega, sa stajalista jedne majke, treba planirati obitelj prema odredjenim faktorima koji utjecu na zivot pojedinca, odnosno opterecuju ga! Ja osobno imam 2 djece i nemogu reci to je to! Ne zelim vise! Bojim se to i pomisliti a kamoli izgovoriti pred Bogom! Ali, osjecam trenutno da sam fizicki slaba i da za trece dijete nebi mozda!?!? imala snage a kamoli jos ovo dvoje malih! No, smatram da ce i to proci i da ce mi bog dati snage da krenem dalje pa se desi mozda i jos jedno, dva ... Neznam! Uglavnom smatram i ne osjecam griznju savjesti sto trenutno ne planiram trece, al bih osjecala kada bi srce skamenila i rekla ne zelim vise! Dao bog da se dogodi da moram rjesavati taj "mali" problem! Vjerujte i bog ce vam uvijek pomoci i dati odgovor za nastalu situaciju, kakva god da ona bila! Ne treba se plasiti zivota, tu smo da zivimo po bozjoj volji pa kako bude...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 24 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata