ruta je napisao/la:
zlostavljanje znači i povišen ton. I naređivanje da pospreme sobu kad ja to hoću, a ne kad oni to žele (a oni naravno nisu željeli uopće
Da,danas a tako nekada prije i saminismo voljeli kada riditelji povise ton..?
Nikome to nije drago...Ali,danasnja djeca sama strasno vicu ,vec od vrtica...sto nikada prije nije bilo..djeca se ne znaju igrati a da ne izmedju sebe vicu...? Zasto..?
Spremanje sobe...,je za svako djete radna navika...Ako vec od male noge ne ucimo nekim praviloma,tesko da ce od toga djeteta postati dobar covjek..vrijedan covjek..
Mi svatko u svojoj kuci imamo " pravilo obitelji" gdje svatko doprinosi onoliko koliko moze za nase dobro...Tako je vrlo vazno to djeci dati do znanja..
Citat:
Toliko sam jadna ponekad da se pitam čemu uopće vjeronauk u školi ako se i glas vjeroučitelja ne čuje tako glasno kao glas ovih koji sve što je vrijedno potkopavaju i uništavaju...U (njihovoj) osnovnoj školi sam se pitala kakvi su to roditelji koji svojoj djeci ne mogu zabraniti zlo.
ne vidim da je ispravno da kazes da si jadna draga Ruta...Savrsenih roditelja i savrsene djece nikada jos nije bilo...Ti si onakva sto si dobila u roditeljskom domu,i sto si sama stekla kroz zivot...To se treba djeci objasniti..i dati do znanja..
A ni jedan roditej ne uci djecu necemu sto je lose,ili zlu...Zlo se radja u drustvu,i ono pocinje od drugih..Znam roditelje psovace,ali ipak su svojoj djeci branili psovati..
Citat:
Ja nisam idealan roditelj (više sam loša nego dobra - nemam vremena za njih, puno radim itd.itd). Da jesam idealna mati onda ne bih imala problema s time da svoju djecu uvjerim u ispravnost svog stava. Nisam niti idealna supruga jer ne mogu muža uvjeriti da treba biti oštriji s njima.
Da li netko trazi od tebe draga Ruta,da ti budes "idealna"Hm...?Mi trebamo imati ljubavi za njih...i cak i onda kada puno radis,moras biti spremna za djete,kada dodje po savjet i s pitanjem...to je najbitnije...
Mislim da je velika greska kada naucimo djecu ,da se boje oca vise nego majke..
Ja moju djecu nisam ucila,ali sam po cijeli dan bila s njima,a muz samo kratko,pa kada je nesto bilo problem bio je i tata ukljucen u to...a to je onda dobiovalo " strogost",ja bi vise rekla disciplinu...Da se neke stvari u obitelji moraju postivati,dotle dok zive u roditeljskom domu...i tako se djeca uce da se vise pokoravaju ocu u poslusnosti..
Citat:
A ako ja vičem na njih a on na mene, onda bolje da sam šutjela.
Duso,ja jos nigdje nisam cula da u odgoju sutnja pomaze...KOMUNIKACIJA je jedini spas i za djecu i za brak...Pa,kakvi bi mi bili roditelji,kada bi se unaprijed bojali njegove vike..?
zato na zapadu pokusavaju ponovno da uvedu " zabranu za nesto",kao kazna...
Ali s tim,da to bude vec uvrsteno u "pravala obitelji"
Zabrana se moze zdogovoriti unaprijed sdjecom,da djeca i sama prihvate da su zasluzili..
Jer i Bog nam je dao 1o Zapovjedi Bozji,pa ako zelimo da se spasimo,moramo svoj zivot tako ziveti,po tim pravilima..