nina je napisao/la:
nisam ja razorila niciji brak ja sam njega upoznala nakon dosta vrimena od kad se je razveo,,,da se razumimo..................a vidim da na ovom portalu nema bas nekog suosjecanja ,,,,,samo se pise o zakonima i zapovijedima,,,,,,ajd priznajmo da zivot nije bas tako lak da nam se nekad dese stvari kakve mi nebi tili i nismo nikad na njih promislili nekazem da sami ne odlucujemo .......i jos nesto ja jesam gresnica zivim u grijehu i sve to stoji ali ja mislim da ima puno gorih i tezih stvari od ovog mog i ne tjesim se stim samo vidim sta se sve dogada ....................covik s kojim zivim kojeg volim i on mene sad ce te rec da to nije ljubav nego grijeh pa ako je onda neka me nema - mozda je ozenjen drugom zenom koja mu je unistila zivot familiju snove i sve sta se je dalo unistit u samo par miseci zar on nema pravo pocet ispocetka .......i zasto je toliko tesko dobit crkveno ponistenje mislim da bog sve vidi i zna................svecenici odlucuju ko moze dobit a tko ne od kud oni mogu znat sto je neko prozivljava....
Draga Nina. Ako nekoga pitas za savjet... dali zelis da ti iznese istinu ili trazis da podrzi tvoje misljenje? Ko ti u tome vise pomaze?
Kazes nema suosjecanja. Koji je motiv ljudi koji ti odgovaraju? Mislim zelja da ti pomognu, bez nekih skrivenih interesa.
Mozda neciji nacin izrazavanja moze zvucati kao osuda...ali u biti pozivanje na zakon je istina.
Zakon nije na nasu osudu, vec nas oslobada od nas samih i gresne naravi, priblizava nas Bogu.
Svi smo mi gresni, al jos gresnije je svjesno pristajati na zivot u teskome grijehu...kazes ima gorih...ali to sto ima gorih, nas same ne opravdava...pitanje s kim se usporedujemo? Jel ti sebe smatras boljom od te bivse supruge? Moze li i tvoj stav o njoj biti osudujuci?...jesi se zapitala
Ljubav dolazi od Boga i to je dar. Ljubav je zrtva, davanje sebe drugomu.
"tesko dobiti crkveno ponistenje braka?" Covjece dao si zavjet Bogu, znas li tezinu koju to nosi...
"svecenici odlucuju ko moze dobit a tko ne od kud oni mogu znat sto je neko prozivljava.... "
-zato sto se osoba ispovjeda...nije ti potreban odvjetnik...nije to svjetovni sud, pa da ovisi o necijim manipulacijama i sposobnostima tumacenja zakona.
Samo slusaj svoju savjest, ona je uvjek u sluzbi ljubavi...