Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 30, 2026 20:05

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 121 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon sij 12, 2015 23:30 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Na osnovi učenja crkvenih otaca zapada i istoka i na osnovi zapisa velikih katoličkih mistika sv. Katarine, sv. Brigite, sv. Ane emmerich, Marie Valtorte ítd itd...nauk o putenoj seksualnosti je vrlo jasan i konzistentan tokom povijesti, tek 60.godina prošlog s. dolazi do zaokreta pod utjecajem protukršćanske seksualne revolucije

Nisam znao da je Marija Valtorta proglašena od Crkve za mistika. Tvoja teorija je samo tvoja teorija. Sv. Augustin i sv. Toma uče da bi spolnog odnosa bilo.

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 09:04 

jeste li se ikad zapitali zašto je Bog odredio židovima da obrezuju baš spolni organ?

zapitajte se, razmislite, kontemplirajte o tome....da li je Adamovo rebro bilo doslovno rebro koje je Bog izvadio ili se možda radilo o metaforičkoj slici, je li jabuka bila doslovno jabuka ili je Adam zapravo zagrizao u spolnost i putenost.....

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 09:26 

KRIŽAR2 je napisao/la:
jeste li se ikad zapitali zašto je Bog odredio židovima da obrezuju baš spolni organ?

zapitajte se, razmislite, kontemplirajte o tome....da li je Adamovo rebro bilo doslovno rebro koje je Bog izvadio ili se možda radilo o metaforičkoj slici, je li jabuka bila doslovno jabuka ili je Adam zapravo zagrizao u spolnost i putenost.....

Ma čovječe, o čemu ti govoriš? Kakva jabuka?
Misliš li ti da su sadržaji vjere švedski stol pa ne moraš slušati Crkvu nego uzimati što ti se i kako sviđa?
Izvještaji o stvaranju nisu novinarski uradci pa da stvari uzimaš doslovno. Rebro je blizu srca i ono jasno označava da su muškarac i žena iste naravi, u drugom, tj. svećeničkom izvještaju nema ni slova o rebru.
A jabuke, pak, nema nigdje da se na trepavice postaviš.
Što se obrezanja tiče, ono ima i svoj higijenski značaj.
Preporučam ti da više učiš, a kontempliranje ostaviš za ono o čemu treba kontemplirati, a i tada ne donosi zaključke na svoju ruku, jer jedino možeš završiti u herezi i glupostima.

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 10:01 

Križar dok čekam tvoj odgovor na ova pitanja
KRIŽAR2 je napisao/la:
zapitajte se, razmislite, kontemplirajte o tome....

Jesu li tvoji stavovi produkt takve kontemplacije.

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 10:07 

Adam je u povijesnom biblijskom izvještaju pjesnički i metaforički opisanom zagrizao u plod sa stabla spoznanja dobra i zla. Kakav je to plod, je li u pitanju bilo doslovno stablo? Zasigurno ne.
Ljudski je rod Adamovim zagrizom u putenost i neurednu spolnost stupio u stanje životinjstva do te mjere da je Bog morao potopiti svijet.
Obrezanje spolnog organa koji je Bog naredio židovima ima puno dublje teološko značenje a ne samo higijensko.

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 12:13 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Adam je u povijesnom biblijskom izvještaju pjesnički i metaforički opisanom zagrizao u plod sa stabla spoznanja dobra i zla. Kakav je to plod, je li u pitanju bilo doslovno stablo? Zasigurno ne.
Ljudski je rod Adamovim zagrizom u putenost i neurednu spolnost stupio u stanje životinjstva do te mjere da je Bog morao potopiti svijet.
Obrezanje spolnog organa koji je Bog naredio židovima ima puno dublje teološko značenje a ne samo higijensko.

Obrezanje je bilo znakom prepoznavanja izabranog naroda (i danas je), no tebi se sve vrti oko seksa. Shvaćaš li da je oholost izvor, početak ljudskog zla? Ovako ispada da je to ljudska spolnost.

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 13:28 

Slažem se da je to oholost.
Adam je iz čiste oholosti htio postati stvaratelj života kao Bog pa je sagriješio spolnim organom.

Zato se židovi obrezuju dan danas.

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 14:36 

evo isječci iz 26. poglavlja objava sv. Brigite Švedske kao dokazi mojih tvrdnji:

"Ali sada, Moja nevjesto, radi koje se sve ove stvari govore i pokazuju, mogla bi upitati kako bi djeca bila rađana od njih da nisu zgriješili? Ja ću ti odgovoriti: U istini, po ljubavi Božjoj i međusobnoj odanosti i uniji tijela, u čemu bi oboje bili zapaljeni iznutra, krv ljubavi posijala bi svoje sjeme u ženino tijelo bez ikakve sramotne požude, i tako bi žena postala plodna. Nakon što je dijete začeto bez grijeha i putene požude, Ja bih poslao dušu u dijete iz Mojega Božanstva i žena bi nosila dijete i rodila ga bez boli. Kada je dijete rođeno, bilo bi savršeno poput Adama kada je stvoren u početku. Ali ova je čast prezrena od čovjeka kada je poslušao đavla i poželio veću čast od one koju sam mu Ja dao. Nakon što je neposluh počinjen, Moj anđeo došao je nad njih i oni su se posramili svoje golotinje, i smjesta su iskusili požude i želje tijela, i otrpješe glad i žeđ. Tada su Me također izgubili, jer kada su Me imali, oni nisu osjećali nikakvu glad niti grešnu tjelesnu požudu ili sram, nego sam Ja sam bio sve njihovo dobro, i zadovoljstvo, i savršen užitak.

Ali kada se đavao radovao nad njihovom propasti i padom, bio sam dirnut suosjećanjem prema njima i nisam ih napustio, nego im pokazao trostruku milost: Ja sam ih odjenuo kada su bili goli i dao im kruh iz zemlje. A za senzualnost koju je đavao u njima izazvao nakon njihova neposluha, dao sam i stvorio duše u njihovu sjemenu kroz Moje Božanstvo. I sve zlo kojim ih je đavao dovodio u iskušenje , okrenuo sam u dobro za njih u cijelosti.
Nakon toga pokazao sam im kako živjeti i štovati Me, i dao sam im dopuštenje da imaju odnose, jer su prije Moje dozvole i proglasa Moje volje bili pogođeni strahom i bojali se ujediniti i imati odnose. Jednako tako, kada je Abel ubijen i bijahu u žalosti dugo vremena, promatrajući suzdržljivost, bio sam dirnut suosjećanjem i tješio ih. A kada su shvatili Moju volju, počeli su ponovno imati odnose i rađati djecu od koje Ja, njihov Stvoritelj, obećah da će obitelj biti rođena. Kada je obijest djece Adamove rasla, pokazah svoju pravdu grešnima, ali milost Mojim izabranicima; od ovih bijah smiren, tako da sam ih sačuvao od uništenja i podigao jer su se držali Mojih zapovijedi i vjerovali u Moja obećanja.

Kada je došlo vrijeme milosti, pokazao sam svoja moćna čuda i djela kroz Mojsija i spasio svoj narod prema svom obećanju. Hranio sam ga anđeoskom manom i išao pred njim u stupu oblaka i vatre. Dao sam mu svoj Zakon i objavio svoje tajne i budućnost kroz svoje proroke. Nakon toga Ja, Stvoritelj svih stvari, izabrah za sebe djevicu rođenu od oca i majke, i jesam li od nje uzeo ljudsku narav i udostojio se biti rođen od nje bez grijeha. Baš kao što bi prva djeca bila rađana u raju kroz Božansku ljubav njihove očinske i majčinske uzajamne ljubavi i privrženosti bez ikakve sramotne žudnje, tako je Moje Božanstvo uzelo ljudskost od djevice bez ikakve sramotne žudnje i bez ometanja ili oštećenja njezine nevinosti."

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 14:53 

Papa Pio XI., Casti Connubii (# 17), Pro. 31, 1930: “Primarni je cilj braka rađanje i odgajanje djece.”

Papa Pio XI., Casti Connubii (# 17), Pro. 31, 1930: “Budući da je stoga bračni čin namijenjen ponajprije, po prirodi, rađanju djece, oni koji konzumirajući ga namjerno izigravaju njegove prirodne moći i smjeraju grijehu protiv prirode, počinjavaju djelo koje je sramotno i suštinski pokvareno.”

Papa Pio XI., Casti Connubii (#’s 53-56), Pro. 31, 1930: “Ali ni jedan razlog, koliko god težak, ne može biti stavljen ispred, putem kojeg bi išta suštinski protiv prirode moglo postati pokorno prirodi i moralnim dobrima.

“Malo ih se pita, u tu svrhu, ako Sveto Pismo svjedoči kako se Božansko Veličanstvo odnosi s najvećim gnušanjem prema ovom stravičnom zločinu i ima vremena kada ga je kažnjavalo smrću. Kako Sv. Augustin navodi, “Odnos čak i s vlastitom zakonitom ženom nezakonit je i grešan gdje je začeće potomaka spriječeno.” Onan, sin Judin, učinio je tako i Gospodin ga je ubio zato. (Postanak 38:8-10).”

Sveti Cezar iz Arlesa: „ ONOLIKO ČESTO KOLIKO UPOZNA SVOJU ŽENU BEZ ŽELJE ZA DJECOM… BEZ SUMNJE POČINJAVA GRIJEH.“ (W. A. Jurgens, Vjera Zemaljskih Očeva, Vol. 3: 2233)

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 17:10 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Adam je iz čiste oholosti htio postati stvaratelj života kao Bog pa je sagriješio spolnim organom.

Ne griješi se ni rukom, ni nogom, a ni spolnim organom!
Grijeh izlazi i dolazi iz srca, duše i uma.

I svrha braka je ljubav, prema životu koji je u ženi ili mužu, ali i djetetu...

Vrh

PostPostano: Uto sij 13, 2015 18:26 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Slažem se da je to oholost.

Zato se židovi obrezuju dan danas.

Očito je da ti stvari ne razumiješ, nego namećeš svoje bez poslušnosti Crkvi.
Adam je htio biti onaj koji određuje dobro i zlo, tj. izravnati se sa Stvoriteljem što je nemoguće. I odbacio je poslušnost pa je bez milosti Božje postao bliži životinji, ali i đavlu.
Spolnost je dio naravi i nagon je kojega treba prožeti duhom. Interesantno je da Bog baš u spolno sjedinjenje muškarca i žene stavio mogućnost sustvaranja ljudskog života. Ljudski se život ne stvara samo tjelesno, nego ga roditelji grade barem do djetetove punoljetnosti. No, oni dvoje su jedno tijelo i kao što kaže Pavao nije svatko gospodar svoga tijela, nego onog, supružničkog. I još napominje da se ne uskraćuju jedno drugome, osim po dogovoru, povremeno, da se posvete molitvi. I navodiš neko pisanje svetaca koje može biti i pogrešno, daješ mu još i svoje tumačenje (jer po tebi nema dobre spolne želje, samo želja za djetetom), ali Pavla ne spominješ.
Uskratiti bračnom drugu normalan spolni život zbog svojih fiks ideja je za mene grijeh. Kome je spolna želja uvijek i po sebi griješna, neka lijepo živi u djevičanstvu i stvar riješena.

Vrh

PostPostano: Pon sij 19, 2015 21:18 

http://www.jutarnji.hr/papa---dobri-kat ... -/1277301/

Vrh

PostPostano: Uto sij 20, 2015 08:48 

teo je napisao/la:
http://www.jutarnji.hr/papa---dobri-katolici-ne-bi-trebali-biti-poput-zeceva-/1277301/

papa je izvrsno detektirao problem.
europa je zbog prevelikog broja katoličke djece u smrtnoj opasnosti od prenapučenosti. jednostavno nema dovoljno zraka! Bog kad je rekao plodite se i množite htio je još dodati "ali ne previše" ali to nisu stigli zapisat u Bibliji!

kakva tragikomična izjava. :roll:

pa danas skoro i nema katoličke kuće u europi koja ima više od dvoje djece!!!

Vrh

PostPostano: Uto sij 20, 2015 10:55 

Tipično, članak u dokazano anticrkvenom dnevnom listu i odmah napadi u sarkastičnom stilu. Takav model je više puta primjenjivan na temi Tradicionalizam i odnos prema papi
Kod:
http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=1822
viewtopic.php?f=3&t=1822 Da li se itko potrudio vidjeti cjeloviti tekst o čemu se tu radi ili bar pričekao očitovanje vatikanskog ureda?

Vrh

PostPostano: Uto sij 20, 2015 11:09 

Barnaba je napisao/la:
Tipično, članak u dokazano anticrkvenom dnevnom listu i odmah napadi u sarkastičnom stilu. Takav model je više puta primjenjivan na temi Tradicionalizam i odnos prema papi
Kod:
http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=1822
viewtopic.php?f=3&t=1822 Da li se itko potrudio vidjeti cjeloviti tekst o čemu se tu radi ili bar pričekao očitovanje vatikanskog ureda?

izašlo je u svim medijima koji postoje a ne samo u yutarnjem!
ljudi koji sami određuju koliko će imat djece se igraju Boga jer smatraju da su sami pametniji od Boga koji stvara tu istu djecu i šalje ih na zemlju!
normalno, ako postoji teški zdravstveni problem, onda su bračni parovi pozvani na sveti celibat, na molitvu i pokoru!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 121 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata