delikvent je napisao/la:
Evo u okviru ove teme jest to, što smo ja i moja djevojka, koja živi podalje od mene, dosada konzumirali sex. Ja hoću da to ne radimo dok ne sklopimo brak, prestao sam i onanisat(nije lako bilo ali sad se osjećam moćniji od svog tijela). Moja djevojka, pošto je to veza na daljinu, još ne zna za moju nakanu, ali kako da joj je saopćim? Što će ona reći meni na to, msm bruka me sada njoj reći: "ej slušaj ljubavi, ja sam ti sada veliki vjernik i ne želim seks prije braka". Ne bi rado mijenjao curu samo zato što ona neće prihvatit to ili nez :S Imali itko neki dobar savjet?
Prijatelju, dosta slična situacija kod mene bila prije puno godina.
I prije nego nastavim dalje, drž se, isplati se.
A što se tiče ostalog vidim da ti je, počinje ti biti jasnije ljepota i čvrstoča vladanja nad sobom. Tu te još čeka svega i svačega no ne bi sad o tome.
Iz ovog posta zaključujem da tražiš savjet kako to priopčiti curi i da ona uvaži tvoje stavove.
1. Iznenaditi ćeđ se koliko cure zapravo blagonaklono gledaju na to. (na predbračnu čistoču)
2. Nemoj joj početi pričom "ej slušaj ljubavi, ja sam ti sada veliki vjernik i ne želim seks prije braka" jer ja da sam žensko odmahnuo bi glavom na to
već se potrudi naučiti objetivne razloge za to (tu ti je skroz dobar video uradak koji ti je postao alan ford)
Osobno nisam se odlučio na taj korak bračne čistoče zbog vjere, niti zbog Boga. Nego možda iz jednog sebičnog razloga. Što sam htjeo da meni bude dobro u životu. I kada zbrojiš dva i dva. Želim u životu imati dobru obitelj. da bi to imao moram imati zdrav brak. da bi to imao moram se slagati sa ženom. da bi se u braku slagao sa ženom moram znati s kim se ženim. da bih znao s kim se ženim moram je upoznati. da bi se upoznali moramo komunicirati. da bi zdravo komunicirali moramo ukloniti smetnje. sex je smetnja jer je dobar. On je ugoda, zbližava me sa osobom, i to se savršeno uklopi u brak kada smo se mi već duhovno odlučili jedno za drugo i tu nas on još učvrsti, ali prije brka,dok ne trepneš zaljubiš se u osobu zbog fizičke privlačnosti, a da tu osobu zapravo neznaš i to te odvuče na totalno drugu stranu od jedne zdrave komnikacije, upoznavanja osobe s kojom ćeš biti cijeli život..........
ovo je brzinski pisano ali kužiš na šta ciljam
ej javi kako je prošlo