Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub tra 25, 2026 06:44

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 269 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet stu 12, 2009 00:43 

Ali ja nisam cula vece gluposti od ovih tu izrecenih na ovom forumu!

Modus vivendi ili kako se god vec zoves, ti zaista malo znas o zivotu i baratas sa recenicama koje nemaju nikakve veze sa stvarnoscu niti sa katolicanstvom. Di ti je mudrost u Duhu Svetom?!

Uputi se u znanost prije izlazenja u javnost sa izjavama. Nauci o zivotu. To ti zeli jedna matematicarka, intelektualac.

Ili se uputi u ono sto cijela katolicka crkva, samo ti ne, vjeruje. To ti zeli jedna obracenica u katolickoj crkvi.
Tko je zivi vjernik katolik zna kada zivot nastaje i ne pita se. I zna odnos duha, psihe i tijela i ne pita se, alo. Jesi ti ikad cuo za pokrete, za molitvene lance za abortiranu djecu?! Jesi ti uopce katolik ako cemo tako? Ciji si ti?

Zvucis kao moj necak koji mora sa svima biti u oprecnosti cisto zato jer je u pubertetu a ne zna dvije suvisle o znanosti nit religijama. Ako nisi tinejdzer, onda mi je zbilja zao, ta sto ti onda radis ovdje?! Idi ucit o zivotu pa onda prosipaj mudre!

Dosta mi je takvih napuhanih ko ti tu na netu, i to jos na katolickom forumu! Kako te nije stid reci da su djeca u utrobi majke neziva, nakupine? Mali, jel ti znas sto je hagioterapija?! Izmedju lijecenja ostalih teskih patnji zivota tu se lijece i ljudi koji su bili u patnji zbog abortusa, da li majka, da li otac, da li neuspjeli abortus, da li braca i sestre neuspjelog ili uspjelog abortusa.

Moj savjet ti je da se prestanes sramotit sa takvim izjavama o broju stanica i slicno, ako cemo tako i sad si nakupina stanica, a ja cu sad odluciti da li si ti covjek ili ne.....pobrojat cu tvoje stanice i smatrat te nakupinom, to je eto moj izbor.

Uspio si razljutit jedan neuspjesni abortus, slijepi covjece! Uci!

Vrh

PostPostano: Čet stu 12, 2009 09:35 

purple je napisao/la:
Ali ja nisam cula vece gluposti od ovih tu izrecenih na ovom forumu!

Modus vivendi ili kako se god vec zoves, ti zaista malo znas o zivotu i baratas sa recenicama koje nemaju nikakve veze sa stvarnoscu niti sa katolicanstvom. Di ti je mudrost u Duhu Svetom?!

Uputi se u znanost prije izlazenja u javnost sa izjavama. Nauci o zivotu. To ti zeli jedna matematicarka, intelektualac.

Ili se uputi u ono sto cijela katolicka crkva, samo ti ne, vjeruje. To ti zeli jedna obracenica u katolickoj crkvi.
Tko je zivi vjernik katolik zna kada zivot nastaje i ne pita se. I zna odnos duha, psihe i tijela i ne pita se, alo. Jesi ti ikad cuo za pokrete, za molitvene lance za abortiranu djecu?! Jesi ti uopce katolik ako cemo tako? Ciji si ti?

Zvucis kao moj necak koji mora sa svima biti u oprecnosti cisto zato jer je u pubertetu a ne zna dvije suvisle o znanosti nit religijama. Ako nisi tinejdzer, onda mi je zbilja zao, ta sto ti onda radis ovdje?! Idi ucit o zivotu pa onda prosipaj mudre!

Dosta mi je takvih napuhanih ko ti tu na netu, i to jos na katolickom forumu! Kako te nije stid reci da su djeca u utrobi majke neziva, nakupine? Mali, jel ti znas sto je hagioterapija?! Izmedju lijecenja ostalih teskih patnji zivota tu se lijece i ljudi koji su bili u patnji zbog abortusa, da li majka, da li otac, da li neuspjeli abortus, da li braca i sestre neuspjelog ili uspjelog abortusa.

Moj savjet ti je da se prestanes sramotit sa takvim izjavama o broju stanica i slicno, ako cemo tako i sad si nakupina stanica, a ja cu sad odluciti da li si ti covjek ili ne.....pobrojat cu tvoje stanice i smatrat te nakupinom, to je eto moj izbor.

Uspio si razljutit jedan neuspjesni abortus, slijepi covjece! Uci!

Poštovana gospođo, matematičarko (teoretičarko),

Prije svega, od srca se zahvaljujem se na lijepim riječima i želim naglasiti kako sam zaista uživao u vašem nadasve Katoličkom nastupu, prekrasnim i nadahnjujućim Kršćanskim riječima iz kojih izviru milosrđe, ljubav prema bližnjemu, dobrohotnost, razumijevanje i Kršćansko praštanje.

1. Ja sam Katolik od svog prvog dana života (također intelektualac, ali ne smatram da je to osobito bitno za zdrav razum).

2. Neću odgovarati na osobne optužbe, uvrede, predrasude i psihoprofiliranje jer to je zaista niska razina na koju se ne želim spuštati niti je to ovdje dopušteno.

3. Oplođena jajna stanica jest nakupina stanica (pronađi na internetu slike ''2 day embryo'') i nema razlike između bilo kojeg tkiva i tog tkiva sve dok se to tkivo ne počne formirati u oblik čovjeka.

Prvih par dana (manje od 10d) riječ je tek o nakupinama stanica, živom tkivu koje nije drugačije od živog tkiva bubrega ili nekog drugog organa, a poslije kad dođe do prvog preoblikovanja tog tkiva u nešto što je nalik na čovjeka, a bezoblična nakupina stanica počne dobivati oblik čovjeka, onda tek možemo govoriti o ljudskom životu.

Pogledati i post ispod.

Zadnja izmjena: modus vivendi; Čet stu 12, 2009 10:45; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Čet stu 12, 2009 10:33 

Citat:
Ako se dogodi pobačaj, onda je nastupila smrt! Dakle više nije živo.

Točno, ali je potrebno dati odgovor na pitanje ''što je umrlo?''
Ako je pobačaj izvršen svega par dana nakon začeća, onda je riječ tek o živom tkivu a ne o čovjeku.

Ništa drugačije od odstranjivanja bilo kojeg tkiva iz ljudskog tijela.

Citat:
Teze o bubregu itd su smiješne. Oplođena jajna stanica sadržava sve, ama baš sve što čini čovjeka, jasno u početnoj fazi. To nema niti jedan organ niti bilo koje tkivo.
Svaki organ u sebi ima zapisan genetski kod čovjeka čiji je dio, ali i sve ostalo, bilo da je riječ o koži, bubregu, očima, pa čak i noktima, a samo je pitanje dana kad će se iz vlasi kose moći stvoriti kloniranjem čovjek (osobno sam protiv toga!!).
Dakle, svaki organ ima sve što ima i ta oplođena stanica.

Citat:
i ovo je neko normalno znanje na minimalnoj razini gimnazije. No, ja od tebe, modus, nisam čula kad to "nešto" postaje netko - točno, decidirano. Ovako samo izvrdavaš i nudiš odgovore koji to nisu.

Hehe, pa bio sam dovoljno precizan, al' nisam kriv ako ti to ne možeš shvatiti.
Inače, po pitanju trenutka kada nastaje život ni crkvena praksa baš nije jasna, naime crkva ljudsko stvorenje smatra ''jedinstvom duše i tijela'' ali problem te konstatacije vezano uz abortus leži u tome što nakupina od par stotina do par tisuća stanica nije tijelo(!!)

Što se pak tiče najranijeg Kršćanstva, ono je čini se prema abortusu ponešto liberalnije, pa tako Sv. Augustin i Sv. Toma Akvinski abortus nisu smatrali ubojstvom do trenutka animacije fetusa što se događa 40 dana nakon začeća (primjeti da sam ja naveo još kraće razdoblje, manje od 10 dana).
Papa Inocencije III (1161-1216) pomaknuo je granicu "nastanka života" na trenutak kad žena osjeti da se fetus počeo micati, što je približno kriterij za legalni pobačaj u većini država SAD-a i Europe.

Citat:
I navedi gdje to liječnici tvrde da život ne počinje začećem, kao i po kojoj to logici ginekologe Petrove koji se bave i umjetnom oplodnjom(!) trpaš u vjernike?

Inače, predstojnik Petrove bolnice i član Etičkog povjerenstva, dr. Slavko Orešković se deklarira kao ''ginekolog sa prigovorom savjesti'' dakle vjernik, prema tome je sve jasno.

Većina doktora u svijetu se ne slaže oko toga kada počinje život, a kako znamo niti je naša medicina najbolja na svijetu niti su naši znanstvenici (oni u Hrvatskoj) najbolji na svijetu.

Ako pogledamo ustav RH, tamo pak piše da ljudski život počinje rođenjem i da čovjek ljudska prava dobiva rođenjem.
Ako bismo pitali liječnike Petrove koja su prava zametka od 5 dana, kao ''ljudskog stvorenja'' oni bi vrlo brzo prebacili lopticu pravnoj znanosti a ovi bi pak rekli kako pravno gledajući nakupine stanica nemaju ljudska prava pa bi poslali predmet natrag liječnicima.

Takav začarani krug događa se svugdje u svijetu gdje se vodi ova rasprava i naposliteku nema konačnog odgovora.

Inače, odluka povjerenstva Petrove bolnice, poslana je na vrhovni sud da se donese procjena valjanosti.

Vrh

PostPostano: Čet stu 12, 2009 11:12 

modus vivendi je napisao/la:
3. Oplođena jajna stanica jest nakupina stanica (pronađi na internetu slike ''2 day embryo'') i nema razlike između bilo kojeg tkiva i tog tkiva sve dok se to tkivo ne počne formirati u oblik čovjeka.

Prvih par dana (manje od 10d) riječ je tek o nakupinama stanica, živom tkivu koje nije drugačije od živog tkiva bubrega ili nekog drugog organa, a poslije kad dođe do prvog preoblikovanja tog tkiva u nešto što je nalik na čovjeka, a bezoblična nakupina stanica počne dobivati oblik čovjeka, onda tek možemo govoriti o ljudskom životu.

Pogledati i post ispod.

Citat:
Ako se dogodi pobačaj, onda je nastupila smrt! Dakle više nije živo.

Točno, ali je potrebno dati odgovor na pitanje ''što je umrlo?''
Ako je pobačaj izvršen svega par dana nakon začeća, onda je riječ tek o živom tkivu a ne o čovjeku.

Ništa drugačije od odstranjivanja bilo kojeg tkiva iz ljudskog tijela.

Citat:
Teze o bubregu itd su smiješne. Oplođena jajna stanica sadržava sve, ama baš sve što čini čovjeka, jasno u početnoj fazi. To nema niti jedan organ niti bilo koje tkivo.
Svaki organ u sebi ima zapisan genetski kod čovjeka čiji je dio, ali i sve ostalo, bilo da je riječ o koži, bubregu, očima, pa čak i noktima, a samo je pitanje dana kad će se iz vlasi kose moći stvoriti kloniranjem čovjek (osobno sam protiv toga!!).
Dakle, svaki organ ima sve što ima i ta oplođena stanica.

Citat:
i ovo je neko normalno znanje na minimalnoj razini gimnazije. No, ja od tebe, modus, nisam čula kad to "nešto" postaje netko - točno, decidirano. Ovako samo izvrdavaš i nudiš odgovore koji to nisu.

Hehe, pa bio sam dovoljno precizan, al' nisam kriv ako ti to ne možeš shvatiti.
Inače, po pitanju trenutka kada nastaje život ni crkvena praksa baš nije jasna, naime crkva ljudsko stvorenje smatra ''jedinstvom duše i tijela'' ali problem te konstatacije vezano uz abortus leži u tome što nakupina od par stotina do par tisuća stanica nije tijelo(!!)

Što se pak tiče najranijeg Kršćanstva, ono je čini se prema abortusu ponešto liberalnije, pa tako Sv. Augustin i Sv. Toma Akvinski abortus nisu smatrali ubojstvom do trenutka animacije fetusa što se događa 40 dana nakon začeća (primjeti da sam ja naveo još kraće razdoblje, manje od 10 dana).
Papa Inocencije III (1161-1216) pomaknuo je granicu "nastanka života" na trenutak kad žena osjeti da se fetus počeo micati, što je približno kriterij za legalni pobačaj u većini država SAD-a i Europe.

Citat:
I navedi gdje to liječnici tvrde da život ne počinje začećem, kao i po kojoj to logici ginekologe Petrove koji se bave i umjetnom oplodnjom(!) trpaš u vjernike?

Inače, predstojnik Petrove bolnice i član Etičkog povjerenstva, dr. Slavko Orešković se deklarira kao ''ginekolog sa prigovorom savjesti'' dakle vjernik, prema tome je sve jasno.

Većina doktora u svijetu se ne slaže oko toga kada počinje život, a kako znamo niti je naša medicina najbolja na svijetu niti su naši znanstvenici (oni u Hrvatskoj) najbolji na svijetu.

Ako pogledamo ustav RH, tamo pak piše da ljudski život počinje rođenjem i da čovjek ljudska prava dobiva rođenjem.
Ako bismo pitali liječnike Petrove koja su prava zametka od 5 dana, kao ''ljudskog stvorenja'' oni bi vrlo brzo prebacili lopticu pravnoj znanosti a ovi bi pak rekli kako pravno gledajući nakupine stanica nemaju ljudska prava pa bi poslali predmet natrag liječnicima.

Takav začarani krug događa se svugdje u svijetu gdje se vodi ova rasprava i naposliteku nema konačnog odgovora.

Inače, odluka povjerenstva Petrove bolnice, poslana je na vrhovni sud da se donese procjena valjanosti.

Moduse i u ovom slučaju nećeš više prelaziti granicu koja određuje misionarenje za proabortivnu propagandu.
Život počinje začećem i ne radi se o nikakavoj nakupini stanica! Više puta ti je u rasprvi dokazana apsurdnost te tvrdnje.
Takvo izražavanje se više neće tolerirati

Moderator

Vrh

PostPostano: Čet stu 12, 2009 13:04 

Slika
Citat:
embrij star 2 dana

Slika
Citat:
embrij star 3 dana (8 stanica)

Slika
Citat:
embrij star 6 dana

Slika
Citat:
embrij star 7 dana

Molim pažljive promatrače da pronađu; srce, mozak, pluća, ruke, noge, oči...te prve obrise ljudskog tijela

Vrh

PostPostano: Čet stu 12, 2009 13:11 

Molim pažljive promatrače da pronađu; srce, mozak, pluća, ruke, noge, oči...te prve obrise ljudskog tijela

Što hoćeš time reći da život ne počinje začećem i da se samo radi o nakupini stanica?

Vrh

PostPostano: Čet stu 12, 2009 13:16 

Barnaba je napisao/la:

Što hoćeš time reći da život ne počinje začećem?

''Život'' nije isto što i ''Ljudski život''

Život su i tkivo bubrega, neuron mozga, spermij, bakterija, virus, anaerobni i aerobni organizmi itd.

Sam bubreg nije ''Ljudski život'', samo živo tkivo nije čovjek.

Hoću reći da Ljudski život ne počinje začećem, već trenutkom u kojem višestanična nakupina postaje forma koja jasno poprima oblik tijela.

Kada tkivo preraste u tjelešce, a to se podudara sa mišljenjem onih svetaca koje sam prije spominjao, s jedinom razlikom što ja držim (ovo je moje i samo moje mišljenje!!) kako ljudski život započinje nekih 10-11 dana nakon oplodnje.

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 00:51 
Administrator

Nije me bilo nekoliko dana, tek sada sam pročitao što je sve napisano.
Modus, Barnaba te upozorio da na ovom forumu ne možeš ljudsko biće vrijeđati i nazivati ga nakupinom stanica.
Pošto si unatoč tome nastavio s takvim pisanjem, baniran si na dva tjedna.

Ivan Pavao II u "Evanđelju života" navodi da je "od vremena kada je oplođena jajna stanica započeo život koji nije ni očev ni majčin; to je život novog ljudskog bića sa svojim vlastitim rastom." Crkva dalje naglašava: "Ljudsko tijelo nikada, pa ni u prvim stadijima svoje egzistencije, nije svedivo na skup stanica. Tijelo embrija razvija se postupno prema utvrđenom planu i sa svrhom koja se očituje u rađanju svakog djeteta."

pa tako Sv. Augustin i Sv. Toma Akvinski abortus nisu smatrali ubojstvom do trenutka animacije fetusa što se događa 40 dana nakon začeća

Sv. Toma Akvinski je smatrao da je abortus grijeh od trenutka začeća, bez obzira što je tadašnja medicina imala primitivnija saznanja o začeću jer nije imala mikroskope ni saznanja o biologiji koja bi mogla pokazati kada počinje život. Toma Akvinski je teološki naučavao isto što i Crkva danas, bez obzira na znanost koja u to doba nije bila dovoljno razvijena.

Nasuprot tome današnja tehnologija i znanost je sve više u mogućnosti dokazati da ljudski život počinje začećem. To je trenutak kada nastaje genetski različita individua, u tom trenutku je određen spol, boja kose i očiju, otisci prstiju i druge predispozicije osobe.

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 12:56 

Termin „nakupina stanica“ ili "višestanična nakupina" je termin koji koriste pro-abortivni lobiji u cilju omalovažavanja ljudskog života u najranijoj fazi stoga je uvredljiv i neprikladan pogotovo kad se neprestano ponavlja s ciljem da samim ponavljanjem postane uobičajen termin u raspravi.
S stajališta Crkve je jasno kada počinje život novog ljudskog bića i to je Giovi vrlo dobro sažeo.
Giovi je napisao/la:
Ivan Pavao II u "Evanđelju života" navodi da je "od vremena kada je oplođena jajna stanica započeo život koji nije ni očev ni majčin; to je život novog ljudskog bića sa svojim vlastitim rastom." Crkva dalje naglašava: "Ljudsko tijelo nikada, pa ni u prvim stadijima svoje egzistencije, nije svedivo na skup stanica. Tijelo embrija razvija se postupno prema utvrđenom planu i sa svrhom koja se očituje u rađanju svakog djeteta."

Ukoliko smo ili želimo biti članovi Crkve (na što nas nitko ne sili već je to dobrovoljna stvar) jasno je kako moramo usvojiti i nauk koji Crkva naučava, dakle nebi smjelo biti dileme u gledanju s vjerske strane.

Sa znanstvenog stanovišta postoje određene dileme no to je s obzirom na karakter znanosti potpuno normalna stvar i dio je pogleda na svu stvarnost a ne samo na početak ljudskog života.
Kako bi se objasnilo i razumjelo sa znanstvene pa posredno i pravne strane, zašto danas već možemo reći kako znamo, a ne samo pretpostavljamo da ljudski život počinje u trenutku začeća, važno je razumjeti neke temeljne pojmove u genetici.

Svatko od nas ima jedinstveni početak, trenutak začeća, u tom trenutku kad se ono dogodi, novo ljudsko biće je definirano sa svim svojim osobnim fizičkim osobinama.
I svi smo mi bili jedna jedina stanica na početku ali ono što nas, u toj ranoj fazi, razlikuje od ostalih stanica je jedinstvena DNK struktura. Dakle DNK djeteta u svim fazama je različit od DNK majke što čistom logikom govori da se radi o dvije osobe.
Danas je tehnologija toliko napredovala pa se prepoznavanje čovjeka može napraviti na temelju jedne ljudske stanice jer svaka stanica, bilo da je iz krvi, mozga, kože, jetre, srca ili bilo kojeg drugog organa sadrži DNK kojim se prepoznaje čovjek čije su to stanice. Tom tehnologijom se policijska forenzika odavno služi i pravno je takav dokaz valjan na sudu. http://www.e-forensicmedicine.net/code.htm
Dakle ako na sudu temelju DNK dokazujemo kako je jedinstveni taj i taj čovjek bio tu i tu na osnovu samo jedne stanice zašto ta mogućnost ne vrijedi za čovjeka koji je u stadiju oplođene jajne stanice?
Naravno da je logička pa i pravna veza jasna i kako se radi o istom dokazu, međutim ljudsko pravo ne gleda uvijek na logiku već sudi po zakonima koje je država donijela a pravni sustav provodi iako znanstvena otkrića sve više i više potvrđuje ono što Crkva tvrdi.

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 15:20 

Barnaba je napisao/la:
Termin „nakupina stanica“ ili "višestanična nakupina" je termin koji koriste pro-abortivni lobiji u cilju omalovažavanja ljudskog života u najranijoj fazi stoga je uvredljiv i neprikladan pogotovo kad se neprestano ponavlja s ciljem da samim ponavljanjem postane uobičajen termin u raspravi.

Kad ne bismo Duha Božjeg u sebi imali uistinu bismo bili samo nakupina stanica - bilo u prenatalnom, bilo u postnatalnom razdoblju. Jedina razlika je što u postnatalnom razdoblju, dakle kod odraslog čovjeka, tih stanica ima više.A Duh Božji prebiva u nama od začeća.

Vrh

PostPostano: Pet sij 22, 2010 23:21 

Ne znam jel netko već pisao o ovome, ako jest unaprijed se ispričavam, zadnji postovi (zna se čiji!) čini mi se da odražavaju scenarij pisca ovih redaka:

Kako smo manipulirali javno mišljenje

Liječnik Bernard Nathansonn, koji je godinama zagovarao pravo pobačaja i sam vlastoručno izveo 15 000 pobačaja, govori o načinu propagiranja protu-životnog stava u Americi i o stravičnim brojkama koje pokazuju razmjer zla pobačaja.
...
...
Naša je skupina, NARAL, znala one 1968. godine kako bismo, da se provelo brižljivo, savjesno ispitivanje javnog mnijenja Amerikanaca o pobačaju, pretrpjeli jasni, poražavajući neuspjeh. Stoga smo postupili ovako:
Dali smo medijima i javnosti brojke uz objašnjenje da smo proveli ispitivanje i da je doista 50 ili 60% Amerikanaca za legalizaciju pobačaja.
To je bila dakako veoma korisna i veoma uspješna taktika proročanstva koje je samo sebe ispunjavalo. Jer kad se javnosti dosta dugo govori da je svatko za legalizaciju pobačaja, tada je automatski s vremenom doista svatko za pobačaj. Tek je malo ljudi rado u manjini. Bila je to jedna od naših veoma korisnih taktika, uporaba izmišljenih anketa, i želio bih svojim slušateljima svakako savjetovati da budu veoma oprezni i veoma kritični prema svim anketama o kojima čitaju u tisku i o kojima slušaju u vijestima. To je, kao što sam već rekao, još i danas korištena taktika u pokretu za pobačaj.
Mi smo isto tako znali: budemo li dovoljno dramatizirali situaciju, pobudit ćemo dovoljno simpatije, te ćemo tako moći prodati naš program legalizacije pobačaja.
Zato smo činili sljedeće: krivotvorili smo broj ilegalnih pobačaja što su bili godišnje izvršeni u SAD-u.
...
Druga taktika kojom smo se koristili, kako bismo uvjerili javnost, bila je tvrdnja da bi se i uz zabranu pobačaja još uvijek izvršavalo jednako toliko pobačaja, ali ilegalno.
A to jednostavno nije točno!
...
Važna se taktika sastoji u tome da moramo poricati znanstveni dokaz koji nepobitno dokazuje da život počinje začećem. Moramo ustrajati pri tome da je pitanje kada počinje ljudski život teološko, pravno, etičko, pa i filozofsko – samo ne znanstveno. Ovo je još jedna omiljena taktika skupina koje se zalažu za pobačaj: one ustraju pri tome da je nemoguće definirati kada počinje život, da to ne možemo znati.
...
Kao znanstvenik znam – ne mislim, nego znam – da ljudski život počinje začećem. Iako formalno nisam vjernik, vjerujem svim srcem da postoji božansko Biće koje od nas zahtijeva da konačno i neopozivo zaustavimo to beskrajno tužno i neizrecivo sramotno zlodjelo.
...
Izvaci iz govora nekadašnjeg liječnika za pobačaje dr. med. Bernarda Nathansonna o taktikama zagovornika pobačaja, koji je održan u Dublinu povodom promjene irskog Ustava.
http://fsr-kaptol.hr/2006/11/29/kako-sm ... sljenje-2/

Vrh

PostPostano: Sub sij 23, 2010 03:35 

Trenutak začeča je i trenutak početka života.Prema tome svaki abortus je umorstvo u kojemu se vrši čedomorstvo.
Imam jednu kratku priću o istome koja glasi ovako.
Žena je zatrudnila i čovjek ju je tjerao na abortus.Ona nije htjela to učiniti već je napustila dotičnog čovjka i odlučila se sama boriti za djete.Djate se je rodilo i raslo.Žena se je zaljubila i udala za drugog čovjka koji je to dijete prihvatio kao svoje.Dijete je kroz neko vrijeme dobilo braca i seku.Braća se nevjerovatno vole i žive jedni za druge.
To djete dans ima preko 20 godina i strdira STROJARSTVO,jedan je od najboljih studenata na strojarskom fakultetu,i ako ovako nastavi ne isključije se mogućnost doktoriranja na području tehničkih zanosti.
Da se je dotična žena slučajno opredjelida za abortus,sve bi to bilo ubijeno.
Međutim moramo dobro paziti jer kod abortusa se ne ubija jedan čovjek,već cijela loza koja bi proistekla od tog čovjeka.
Iako nisam teolog,već tehničar-prirodnjak,mislim da je tu grijeh kud i kamo multipliciraniji od nekih drugih grijehova sličnog karaktera.

HVALJEN ISUS I MARIJA

Vrh

PostPostano: Ned sij 24, 2010 02:17 

URIEL, apsolutno se slazem s tobom.
I kad si rekao da se ubija cijela loza abortirajuci, trnci su me prosli. Zaista je to prestrasno. :(

Vrh

PostPostano: Ned sij 24, 2010 15:24 

Prestrašno je i opravdavati ubojstvo zamagljivanjem da dijete nije živo dok se ne počne micati ili dok mu srce ne počne kucati, a najveća fora mi je ovo s deset dana...
Na stranu sva znanost i različita mišljenja stručnjaka, ali mi znamo da spajanjem dviju stanica nastaje novi život, a Bog mu u tom trenutku nastajanja udahne dušu.
Glupo je misliti da Bog čeka deset dana...

Vrh

PostPostano: Pet sij 29, 2010 18:10 

ozana55 je napisao/la:
a najveća fora mi je ovo s deset dana...
Na stranu sva znanost i različita mišljenja stručnjaka, ali mi znamo da spajanjem dviju stanica nastaje novi život, a Bog mu u tom trenutku nastajanja udahne dušu.
Glupo je misliti da Bog čeka deset dana...

Ovo s deset dana je podvala...
Dr. Bernard Nathanson o kojem piše Adrijana, u svojoj knjizi "Iz smrti u život" na strani 10 piše:
"Kad bismo tijekom čitave trudnoće rasli istom brzinom kao tijekom prvih dvaju tjedana života, u času rođenja težili bismo blizu 13 tona"
Druga stvar, pobačaj u prvih 10 dana trudnoće je neizvediv. Zametak se u većini slučajeva još nije niti spustio iz jajovoda u maternicu i trudnoću je nemoguće niti potvrditi.
Problem pobačaja raste, u Americi se Obama i Hilary Clinton bore da ponovno postane dopušten sve do zadnjeg mjeseca trudnoće, upravo onako kako je dr. Nathasnon radio 70-tih godina prošlog stoljeća. Jako me se dojmilo kad piše o tome kako je u istj klinici na drugom katu vršio pobačaj ženi u dvadeset i nekom tjednu trudnoće i hitao nakon toga na treći kat da sretno porodi ženu u istom tom tjednu trudnoće. Sam je sbe pitao - zašto je to tako? Sam je sebi dao odgovor - zato jer žene, pacijentice tako žele...a onda mu se nametnulo slijedeće pitanje -da li je žena uistinu ta koja ima pravo donositi takve odluke.
Knjiga opisuje njegov intelektualni i duhovni rast od najvećeg stručnjaka za pobačaje do najvećeg zagovornika pro-life pokreta. Ono što mi je osobito drago da je tek nakon više od 10 godina nakon što je prestao vršiti pobačaje postao katolik. To je znak da čovjek može i snagom zdravog razuma spoznati veličinu tog zločina, ne treba biti vjernik. Kad bi se svi držali svog razuma i kad ne bi dozvolili da razni globalisti i liberalisti misle umjesto njih, zlo pobačaja bilo bi iskorjenjeno.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 269 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata