Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 23:56

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 280 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon lip 15, 2015 14:26 

Braćo, pa ne možemo mi imat iste želje kao i ne katolici. Pa što Vam je? Simbol naše vjere je križ, simbol naše vjere je raspeti Bog, koji i sam pati, tako da patnja dobiva jedan dublji smisao. Nije simbol naše vjere penthouse sa miljun dolara i blagostanjem..Ne zaboravimo to...

Ne traži se penth, ni milja dolara..traži se dijete oko kojeg će imati križ, muku ali i radost...
Po tebi je bolje biti nekatolik, pa ćeš imati sve ?

Vrh

PostPostano: Pon lip 15, 2015 15:23 

Ne traži se penth, ni milja dolara..traži se dijete oko kojeg će imati križ, muku ali i radost...
Po tebi je bolje biti nekatolik, pa ćeš imati sve ?

Što ti vrijedi kad ima svo bla zemaljsko, bualo :mrgreen:
Ona krivo shvaća vjeru, i smatra da mora dobit ako nešto traži. Nije ovo sladunjava vjera, ovo je religija patnje prije svega. Čudim se ovim tipovima...Nije ti Bog zlatna ribica, malo krivo shvaćate vjeru..

Vrh

PostPostano: Pon lip 15, 2015 18:23 

Što ti vrijedi kad ima svo bla zemaljsko, bualo :mrgreen:
Ona krivo shvaća vjeru, i smatra da mora dobit ako nešto traži. Nije ovo sladunjava vjera, ovo je religija patnje prije svega. Čudim se ovim tipovima...Nije ti Bog zlatna ribica, malo krivo shvaćate vjeru..

nigdje ona ne tvrdi da MORA imati...ona se bori da ima ,teži tome
to je legitimno,ljudski
i tio bi se borio svim silama da si oženjen i da ne možeš imati djecu
naravno da se ništa ne mora osim umrijeti...

Vrh

PostPostano: Pon lip 15, 2015 19:04 

nigdje ona ne tvrdi da MORA imati...ona se bori da ima ,teži tome
to je legitimno,ljudski
i tio bi se borio svim silama da si oženjen i da ne možeš imati djecu
naravno da se ništa ne mora osim umrijeti...

je li ljudski ubijati ljudska bića da bi se zadovoljile nečije želje?

Vrh

PostPostano: Uto lip 16, 2015 07:09 

je li ljudski ubijati ljudska bića da bi se zadovoljile nečije želje?

nije ljudski
ali nije ljudski ni činiti sve druge grijehe , pa ih ljudi čine!...i ponavljaju najčešće!
i Bog im daje mogućnost da se pokaju za svoje grijehe i ispovijede?

Vrh

PostPostano: Uto lip 16, 2015 15:02 

pa mogu li oni nešto učiniti da pridonesu da im Bog da taj dar nezasluženo ?
Ako je dijete samo Božji dar , znači nije ništa na nama?...mi u biti ne možemo ništa učiniti...Bit će kako Bog odluči...tebi dajem ,a tebi ne??

Upravo tako.

Vrh

PostPostano: Uto lip 16, 2015 21:20 

nije ljudski
ali nije ljudski ni činiti sve druge grijehe , pa ih ljudi čine!...i ponavljaju najčešće!
i Bog im daje mogućnost da se pokaju za svoje grijehe i ispovijede?

e pa onda slobodno koristi sve blagodati koje grijeh pruža jer će ti Bog ionako sve oprostiti kad se pokaješ i ispovijediš,najbitnije je da dobiješ što želiš bez obzira na cijenu

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2015 06:42 

Svoje srce možda možemo zavaravati, jednako tako i ljude oko nas, ali Boga kojemu ćemo dati račun za svoj život nikako ne možemo zavarati.
Jer ako svojevoljno griješimo pošto primismo spoznanje istine, nema više žrtve za grijehe, nego strašno isčekivanje suda i bijesa ognja što će proždrijeti protivnike. Je li tko prekršio Zakon Mojsijev, bez milosrđa »biva pogubljen na osnovi dvojice ili trojice svjedoka.« Zamislite koliko li će goru kaznu zavrijediti tko Sina Božjega pogazi, i nečistom smatra »krv Saveza« kojom je posvećen, i Duha milosti pogrdi? Ta poznajemo Onoga koji je rekao: »Moja je odmazda, ja ću je vratiti;« i još: »Sudit će Gospodin svome puku.« Strašno je upasti u ruke Boga živoga. (Heb 10:26-31)

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2015 13:00 

e pa onda slobodno koristi sve blagodati koje grijeh pruža jer će ti Bog ionako sve oprostiti kad se pokaješ i ispovijediš,najbitnije je da dobiješ što želiš bez obzira na cijenu

a ti si kao svetac??...nikada ne počiniš i ne ponoviš NIJEDAN grijeh?
ti svaki grijeh kad jednom ispovijediš, VIŠE NIKADA , baš nikada ne ponoviš??

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2015 13:01 

Svoje srce možda možemo zavaravati, jednako tako i ljude oko nas, ali Boga kojemu ćemo dati račun za svoj život nikako ne možemo zavarati.
Jer ako svojevoljno griješimo pošto primismo spoznanje istine, nema više žrtve za grijehe, nego strašno isčekivanje suda i bijesa ognja što će proždrijeti protivnike. Je li tko prekršio Zakon Mojsijev, bez milosrđa »biva pogubljen na osnovi dvojice ili trojice svjedoka.« Zamislite koliko li će goru kaznu zavrijediti tko Sina Božjega pogazi, i nečistom smatra »krv Saveza« kojom je posvećen, i Duha milosti pogrdi? Ta poznajemo Onoga koji je rekao: »Moja je odmazda, ja ću je vratiti;« i još: »Sudit će Gospodin svome puku.« Strašno je upasti u ruke Boga živoga. (Heb 10:26-31)

po tome će i tebi suditi Gospodin Pravda- Sudac , a ne oprostiti Božje milosrđe!

Vrh

PostPostano: Sri lip 17, 2015 14:59 

treba razlikovati grijeh koji ljudi čine nenamjerno i zbog slabosti i grijeh u koji se ide svjesno i s namjerom

Vrh

PostPostano: Čet lip 18, 2015 07:16 

treba razlikovati grijeh koji ljudi čine nenamjerno i zbog slabosti i grijeh u koji se ide svjesno i s namjerom

pričaš gluposti
u svaki grijeh se ide namjerno i slobodnom voljom...ako toga nema onda nije grijeh!

škrtost, oholost, neumjerenost u jelu i piću, ljubomora itd ...sve su to grijesi koje činiš svjesno
spominajjenje Gospodina uzalud, ne iči na misu, ne poštivati roditelje, ukrasti, ubiti-svađati se, sagriješiti bludno itd ...sve su to grijesi koji se čine svjesno i namjerno

ako bi rekli da ih činimo samo zbog slabosti kako ti kažeš...ajde recimo samo radi polemike da je tako ( mada nije!)
zar se onda i za MPO ne može reći da se čini iz slabosti???...slab si da se odupreš želji da imaš djecu , isto kao što je netko slab da se odupre krađi, bludnosti ili lzavisti na druge ljude!
eto , ako ćeš i tako gledati , vidiš da nema razlike između grijeha!!

razlika je što će onaj koji ide da dobije dijete MPO učiniti to 1, 2 ili triput u CIJELOM ŽIVOTU , a netko drugi će biti zavidan, škrt ili sagriješiti bludno barem 100 puta?
i čije je grijeh veći?...onoga što sagriješi 1 ili evv. 3 puta, ili onoga što stalno ponavlja isti grijeh i sagriješi 50, 100 ili čak 500 puta u svome životu?

ajde reci pošteno i iskreno

Vrh

PostPostano: Čet lip 18, 2015 15:10 

pričaš gluposti
u svaki grijeh se ide namjerno i slobodnom voljom...ako toga nema onda nije grijeh!

škrtost, oholost, neumjerenost u jelu i piću, ljubomora itd ...sve su to grijesi koje činiš svjesno
spominajjenje Gospodina uzalud, ne iči na misu, ne poštivati roditelje, ukrasti, ubiti-svađati se, sagriješiti bludno itd ...sve su to grijesi koji se čine svjesno i namjerno

ako bi rekli da ih činimo samo zbog slabosti kako ti kažeš...ajde recimo samo radi polemike da je tako ( mada nije!)
zar se onda i za MPO ne može reći da se čini iz slabosti???...slab si da se odupreš želji da imaš djecu , isto kao što je netko slab da se odupre krađi, bludnosti ili lzavisti na druge ljude!
eto , ako ćeš i tako gledati , vidiš da nema razlike između grijeha!!

razlika je što će onaj koji ide da dobije dijete MPO učiniti to 1, 2 ili triput u CIJELOM ŽIVOTU , a netko drugi će biti zavidan, škrt ili sagriješiti bludno barem 100 puta?
i čije je grijeh veći?...onoga što sagriješi 1 ili evv. 3 puta, ili onoga što stalno ponavlja isti grijeh i sagriješi 50, 100 ili čak 500 puta u svome životu?

ajde reci pošteno i iskreno

MPO se čini iz slabosti???Prema čemu?Misliš prema djeci?Ono slab sam na djecu pa ću ih nekoliko zamrznuti a jedno dvoje ću pokušati roditi?

Vrh

PostPostano: Čet lip 18, 2015 18:19 

po tome će i tebi suditi Gospodin Pravda- Sudac , a ne oprostiti Božje milosrđe!

Ne mislim da sam svetac. Navodim stih kao primjer da se svoje srce i drugog čovjeka može prevariti, ali Boga ne. Ipak ideš predaleko u kritici na moj račun.

Vrh

PostPostano: Pet lip 19, 2015 06:53 

MPO se čini iz slabosti???Prema čemu?Misliš prema djeci?Ono slab sam na djecu pa ću ih nekoliko zamrznuti a jedno dvoje ću pokušati roditi?

to očito ne čitaš dobro šta sam rekao, pa evo pogledaj još jednom moje riječi:

svatko čini grijeh jer želi sebi ugoditi , želi da bude kako on hoće...nabrojao sam ti 10-ak grijeha i vidiš da je to sve isto ili slično
A , ne kako ti govoriš da ovaj grijeh nije isti kao drugi...potpuno je isti, čak u neku ruku shvatljiviji

ovaj grijeh je u svakom slučaju lakše shvatljiv ljudima , pa vjerujem i Bogu...jer ga bračni drugovi čine u želji da imaju potomstvo!
i šta je loše u toj namjeri da imaju potomstvo?...loš je način izvedbe ,ali namjera je dobra
a , svi drugi grijesi su u svakom slučaju gori jer kod nekih ni početna namjera nije dobra!
osim toga svi drugi grijesi se čine 100, tisuću puta više od ovog grijeha!
evo samo npr. 2 primjera: netko tko stalno ogovara druge ljude i ljubomoran je ili zavidan na druge , ili netko tko stalno čini blud i samoblud i tako stotine puta ,ili tisuće puta , po čemu su ti bolji od onih koji žele dijete i čine to na način koji tada medicinski mogu?
i sada ti meni reci šta je na neki način"moralnije"?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 280 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata