Katolički odgovori
http://www.katolicki.info/forum/

Želim živjeti - zašto je to nekima problem?
http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=16&t=2005
Strana 1 od 1

Autor:  Barnaba [ Čet vel 04, 2016 10:07 ]
Naslov:  Želim živjeti - zašto je to nekima problem?

Pro-Life pjesma koja prije svega skreće pozornost na ljepotu i vrijednost novog, ali i svakog drugog života - jer život je dar od Boga!
Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=eS3i70xQzEc
https://www.youtube.com/watch?v=eS3i70xQzEc
Normalan čovjek ne može shvatiti kako je nekima problem ta pjesma? Neki bi nas stvarno htjeli Hrvatsku pretvoriti u društvo dekadencije i propasti gdje se veliča ubijanje nerođene djece, drogiranje i pijančevanja, a zabranjuje ikakvu aktivnost u svrhu promocije života. Tko to normalan može tvrditi kako abortus nešto poželjno i korisno? Zar i u onim društvima koja dozvoljavaju abortus ne bi trebalo promovirati ponašanja koja će dovoditi do što manjeg broja abortusa?

Autor:  Giovi [ Čet vel 04, 2016 14:37 ]
Naslov:  Re: Želim živjeti - zašto je to nekima problem?

Problem je kako prići takvim ljudima, ima oko nas ljudi koji su učinili abortus ili ga misle učiniti i njima je najmanji spomen vrijednosti života rana koja stvara obrambenu reakciju ili napad na druge.
Mediji su po običaju napuhali priču izvukavši par osoba koji su tako reagirali, ali vjerujem da je većini pjesma sasvim ok i pozitivna, pa makar i ne bili vjernici. Pjesma je inače vezana za novu molitvenu inicijativu 40 dana za život koja će započeti 10. veljače.
Bilo bi lijepo kad bi u medijima bilo više ovakvog promoviranja života umjesto kulture smrti koja nam se nameće.

Autor:  Giovi [ Sri vel 10, 2016 14:39 ]
Naslov:  Re: Želim živjeti - zašto je to nekima problem?

Danas je započelo korizmeno molitveno bdijenje "40 dana za život" u više gradova, tko ne ide pred bolnicu može se za nerođene pomoliti i kod kuće.
"Uz 40 dana molitve i posta za prestanak pobačaja, za iscjeljenje rana majki i očeva koji su pristali na pobačaj, za obraćenje medicinskog osoblja koje ga vrši i svih koji zagovaraju pobačaj, pred bolnicama je organizirano miroljubivo bdjenje, ne kao prosvjed ili bunt, već kao posljednji znak nade majkama koje dolaze s namjerom da pobace te kao znak Božje ljubavi i milosrđa koji poziva na obraćenje sve one koji čine i podržavaju pobačaj. Također, cilj je osvješćivanje lokalne zajednice i cijele države o potrebi zaštite nerođenog života i problemu pobačaja. Trudnicama se nudi duhovna, moralna i materijalna pomoć."

U vezi pjesme koja je nekim pojedincima zasmetala pa su mediji kojima je u interesu to napuhali, Nina Badrić je odgovorila:
"mislim da sve govori to što je Danijela Dvornik za par sati izbrisala svoj status na facebooku, ali je napravila već samim time jednu štetu, ali nema veze, ja poštujem svačije mišljenje, poštujem svačije pravo da svatko piskara i govori što god želi u životu", te kako je apsolutno "protiv mržnje, protiv hejtanja, protiv pljuvanja, protiv omalovažavanja bilo koga na bilo kojoj razini".

Strana 1 od 1 Vrijeme na UTC + 01:00 sata
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/