Naše društvo je izgleda toliko otupjelo da veliča grijeh a ono što je dobro i prirodno smatra bolešću. Živjeti čistoću nije štetno, Bog je stvorio nas i naše organe da imaju svrhu, a ne za sterilno zatvaranje u sebe kao kod masturbacije. Fiziološki, kad god je tijelu potrebno prirodno dolazi do ejakulacije odnosno polucije.
Naprotiv masturbiranje jest neuredno i štetno, ponovit ću
što sam već pisao o tome:
Masturbacija je protunaravna jer umjesto da je sredstvo zajedništva, ljubavi i života, za što je naša seksualnost namjenjena, ona kida to usmjerenje ljubavi i životu i zatvara nas u sebični krug naslade.
Masturbacija je pomanjkanje ljubavi, egoistično traži seksualni užitak kao cilj, a nije komunikacija i sredstvo ljubavi između dvije osobe. Zato je masturbacija štetna, jer zatvara osobu u nju samu, a to rađa nezadovoljstvom, nezrelošću, egoizmom i onemogućuje razvoj osobe prema drugome. To nije čin ljubavi i darivanja, već izolacija u egoistične svrhe. Stoga takav čin ne odgovara smislu seksualnosti koja je otvorena prema drugima. Radi se zapravo o izokretanju seksualnog čina koji je po svojoj naravi socijalan, pa ostaje samo sterilna ljubav prema samome sebi.
Kako se onda boriti protiv te navike?
Treba uvidjeti uzroke, a ne se usredotočiti na sam čin. Uzroci mogu biti npr. u napetostima, u navici, u nedostatku interesa za druge stvari, osamljenosti ili vanjskim seksualnim izazovima kojima smo danas sve više izloženi.
Pošto je masturbacija najuže povezana s egoizmom i zatvorenošću u sebe, stoga je protiv toga najbolji lijek otvorenost prema drugima.
Zato se najbolje što više otvoriti Bogu, drugima i zajednici, da se može onda pomalo odricati sebe i svojih interesa u korist drugih i zalagati za zajedničko dobro.I ovaj je forum zamro,pa čitam stare postove.Ova definicija masturbacije,već sam je vidjela od Giovija i već smo pričali o toj temi.Ali mislim da nije potpuno obrađeno.Ima sasvim male djece(mlađe od 4 god.),koja masturbiraju.Znam iz osobnog iskustva,ali i pričanja roditelja druge djece.Da,i ja sam to radila,valjda sam našla tako utjehu zbog nesnosnog stanja u kući.Kad sam bila starija(oko 6 god.),ulovila me nona na djelu,izvukla golu vani i tukla pred ljudima.Eto,dobro sam ispala i kakva sam ispala.Ne krivim nonu,no iako je mislila da je to kršćanski ispravno,sad znam da nije.(Mislim na način kažnjavanja).Ako postoji nešto na tijelu,što daje ugodu,dijete,valjda nesvjesno,pribjegava tome,da pobjegne od realnosti.Pa i kad naraste.Nije uvijek stvar u seksu,egoizmu...I još nešto...svaki psihijatar-psiholog reći će vam danas da je masturbacija(normalno,ne opsesivna)korisna,a ne štetna.A u "ženskim"novinama,a i ostalim,daju i upute,tipa,kako upoznati svoje tijelo,kako masturbirati...ne možemo se zatvoriti od svijeta.