Ma da, u pravu ste! Ali nije lako svaki dan da bude dobar dan.
Imam sreću da sam u zadnje vrijeme u kontaktu /tu Božja providnost nastupa/ s naša dva izvrsna psihologa,svećenika i logoterapeuta te sam u vrlo kratko vrijeme otkrila izbliza logoterapiju (i taj pogled na svijet) + što mi je to jednim malim dijelom srodno s onim što radim i što sam studirala tako da sam vrlo blizu edukaciji (samo moram vidit kako realizaciju uklopiti u "stil života") i nakon dugo vremena se veselim "učenju"!
”Odgovornost čovjeka je nešto strašno, ali u isto vrijeme nešto divno. Zastrašujuće je to da sam u svakom trenutku odgovoran za svoga bližnjega, da je svaka odluka – od najmanje do najveće – odluka zauvijek, i da u svakom trenutku iskoristim ili potrošim tu priliku. Svaki trenutak donosi tisuće mogućnosti, ali mogu izabrati samo jednu – sve ostale zauvijek osuđujem na propast. Međutim, to je ujedno i divna spoznaja – da je moja budućnost i budućnost stvari i ljudi oko mene – u svakom trenutku ovisna o mojoj odluci. To što spoznam u tom trenutku i to što dozovem u život, to postaje stvarnost zaštićena od prolaznosti i propadanja.”Upravo ova gore Franklova rečenica koju sam među prvima pročitala je bila taj val koji je osobno mene pokrenuo. Jednom kada otvorimo oči shvatimo koliko su velike razlike između ljudi i koliko nam treba mudrosti jer na koncu - svatko je kovač svoje sreće (koliko god to ovlašt zvučalo), a tanka je granica između poniznosti i samopoštovanja.