Ako/kad i nađes svećenika i on će te prvo pitati: Zar to nisi znao i shvatio još dok ste hodali kao... barem kao zaručnici?
1. Umjesto traženja rješenja sa suprugom ti ode tražiti utjehu s drugom? Ne zamjeri, no nije li vaše neslaganje i "naklapanje" tvoje supruge samo opravdanje za TU drugu vezu u kojoj "utapaš" tugu?
Ne zamjeri - ja sam otvoren i konkretan, ne uvijam, pitam direktno i nedvosmisleno, kao što i pretpostavljam, trebaš/trebate biti i ti i supruga biti. I našlo bi se rješenje UZ KOMPROMISE S OBJE strane.
Ne
znam postoji li "svećenik-stručnjak" za bračne probleme (jer ni jedan nije bio oženjen

).
2. "Nakon nekog vremena sam pao, poceo sam se dopisivati sa drugim curama, sve u granicama normale..."
Što je tu
normala? Što Isus kaže ako samo pogledaš drugu ženu s požudom? U braku si...Pa ipak dopisivanje s drugim djevojkama/ženama? Razmisli!
Mislim da mnoge odgovore na vaše "probleme" ti zapravo znaš sam??? Ccc
Zanima me ZAŠTO se nisi počeo dopisivati sa svojom suprugom (preko FB-a ili mailovima)? Da ste to učinili, bi li bilo ovog tvog teksta kao tove/star teme na ovom forumu?
Sam si uočio dodatni "problem" - obostrano
nepoštovanje. Kako zamišljaš da to riješi STRUČNJAK-svećenik?
Nadam se da nisi očekivao/tražio rame za plakanje... Pisah sve nastavno tvom postu i njegovim dijelovima koji su tako uočljivi kao srž, izvor, mjesta gdje leži poteškoća. A u njoj je istovjetno i odgovor. Sve ovisi o tebi, o vama.
I sad konačno - koliko je i tebi u supruzi Bog u srcu, na kojem je mjestu on? Ako ste vas dvoje prvi...onda se ne čudi(mo) nastaloj situaciji...
U očekivanju uključenja drugih forumaša u temu, mir i svako ti dobro, jer se, dragi naš Inžinjeru, pribojavam tvoje reakcije na moj post)!
Hvala na osvrtu na moj problem,cijenim svaku kritiku kao i svaki savjet.
Jedan od razloga zašto u prvom postu nisam napisao iz kojeg razloga tražim kontakt svećenika je upravo ovaj, da ne moram ispovijedati svoje grijehe i rješavati svoje probleme na forumu, jerbo sam se na sličnoj situaciji i opekao sa suprugom, samo što sad ne kontaktiram sa ženskom nego sa muškom osobom.
Već ću te u prvoj rečenici demantirati, išao sam i prije na razgovore i govorio probleme svom duhovniku, uz puno molitve sam nekako odlučio da je ona žena za mene, jer ona ima puno dobrih strana, da se razumijemo.
Nisam ovdje došao tražiti razumijevanje niti opravdanje za svoje grijehe/probleme sa obje strane u braku.
Moram te opet demantirati u ovoj rečenici: "Ne znam postoji li "svećenik-stručnjak" za bračne probleme(jer ni jedan nije bio oženjen

)
Jednom davno je taj svećenik gledao svoje roditelje, njihov odnos i uzajamno poštovanje roditelja, na kraju krajeva postoje svećenici koji se bave ovakvim problemima, ispovjedaju ljude, po mom mišljenju imaju puno večeg iskustva nego bilo koji psiholog.
Nemoj se ljutiti, nisam došao ovdje raspravljati nego samo tražim kontakt svećenika za kojeg znate da mu je struka "Ljubav, brak, spolnost..." (Može i u PP)
Moj post primi u najboljoj namjeri =)
Pozdrav.