Barnaba je napisao/la:
Živac je napisao/la:
Glede teme, Bog je dao ljudima slobodu da čine svakakva zla, ubijaju, muče, abortiraju, blude... Vi želite ljudima zabraniti nešto od toga što im je Bog dozvolio. Na temelju čega?
Ovako nešto odavno nisam pročitao i osim začuđenosti i zapanjenosti nemam što reći.

Aj ti radije odgovori na pitanje umjesto da se zgražaš.
Inače, da ne bi bilo prejudiciranja, ja nisam iznio svoj stav po ovom pitanju i zapravo ga ni nemam. Ali na gornje pitanje se svakako mora odgovoriti, jer ne možemo nešto zabranjivati samo zato što je moralno zlo. Po toj logici bismo kamenovali sve ljude koji su učinili preljub. To nije Božja volja.
Citat:
Citat:
Još jedno pitanje, koja su to nova znanstvena dostignuća koja vele da život počinje začećem?
Nadam se da ne očekuješ da ti podastrem članke iz stručnih časopisa koji to dokazuju, i da ćete zadovoljiti ako promotrimo znanstveno gledajući, kako je nastao život? Spontanom reakcijom iz nežive prirode, pri karakterističnim uvjetima - nastao je jednostanični organizam. Zašto bi jednom rekli da je jednostanični organizam živo biće, a drugi puta u slučaju začeća da nije? Pogotovo kad zigota (oplođena jajna stanica) sadrži sav ljudski genetski materijal?
Ne znam.
Iznosiš neka wanna be retorička pitanja kao argument. Nisu baš retorička, nego su neodgovoriva.
Što ti zoveš živim bićem? Odakle ti da svako živo biće ima pravo na život? Po ovoj logici bi i spermiji imali pravo na život.
Nadalje, svaka ljudska stanica sadrži sav ljudski genetski materijal. To sa genetskim materijalnom niš ne znači.
I ovo uopće nisu neka nova znanstvena znanja. Imam dojam da se ljudi vole razbacivati frazom "moderna znanost je pokazala". Radije budite iskreni i recite "moj zdrav razum". Kad se ljudi sa drugačijim svjetonazorom paušalno pozivaju na znanost jako smo bjesni, pa onda nemojmo mi raditi iste greške.