I ovdje se očituje licemjerje pobožnjaka koji mogu imati jedno , dvoje ili najviše troje djece i koji uredno koriste prirodnu metodu sprečavanja začeća i pri tome su ispunili sva pravila jer misle nismo sagriješili a to što ne rađaju i ako je Bog rekao plodite se i množite nikome ništa.
Ali najveće zlo je što ja koristim kondom i ako imam petoro djece.
Moj problem je što sam veliki bludnik i kršim sva pravila i zato ću odgovarati pred Bogom ali vi pobožnjaci se nemate čega bojati jer zapravo nemate nikakvog grijeha zato radujte se što niste kao ja.
Odvratno ponašanje nekoga tko glumi velikog vjernika, a u suštini pristaje na najniže porive.
Katolicima, naravno, ne treba biblijski dokaz iz Svetog pisma da bi znali da je umjetna kontracepcija grješna. To je nepromjenjiv i nauk Katoličke Crkve, koji se temelji na prirodnom zakonu, uči se od samog početka, te je ponavljan u brojnim papinskim dokumentima. Dakle katolici moraju znati zašto Crkva uči da je kontracepcija pogrešna. Vjerni katolici su često pod velikim pritiskom davanja razloga za učenja koja su tako udaljena od modernih pogleda na seksualnost.