Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned ruj 20, 2026 01:38

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet ruj 19, 2024 16:24 

Rađe jedno dijete uz korištenje prirodne metode nego više koja su rođena u grijehu kontracepcije.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 19, 2024 20:19 
Administrator

Ovakvo trolanje i vrijeđanje ne toleriram, niti im je mjesto na bilo kojem forumu.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 20, 2024 11:13 

Ne kužim?

Vrh

PostPostano: Pet srp 31, 2026 09:54 

Rađe jedno dijete uz korištenje prirodne metode nego više koja su rođena u grijehu kontracepcije.

uh pogana jezika,

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2026 17:25 

Ne sviđaju mi se ovakve mjere. Lijepo je vidjeti da je vladi stalo, ali u izvedbenom smislu ovakve mjere su osuđene na propast.
Za što god država raspiše bilo kakvu mjeru sufinanciranja, cijena toga skoči taman koliko treba. I na kraju benefit nemaju obitelji nego dealeri.
Onda krene cirkus, prozivanja, država ograničava cijene... Pratite cijene automobila sa sedam sjedala idućih godinu dana.

Uostalom sve velike obitelji su u potrebi, a ne treba svima automobil jer ga mnogi već imaju.
Jedini normalan način je kroz poreznu politiku i određene novčane potpore, tako da svatko pokrpa ono što ga najviše muči, a da nitko na tržištu ne može nanjušiti gdje će novac otići.

Pint si zabil gde mi živimo, čim pre svatiš to gde živimo mam ti bu sve jasno.

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2026 20:28 

Pint si zabil gde mi živimo, čim pre svatiš to gde živimo mam ti bu sve jasno.
Ne voliš Hrvatsku, jesi živio negdje drugo gdje je bolje

Vrh

PostPostano: Pon kol 03, 2026 22:25 

Ne voliš Hrvatsku, jesi živio negdje drugo gdje je bolje

Što znači voljeti Hrvatsku....možeš li mi to objasniti.
Ja sam bio u 113. Šibenskoj....Čista Mala, Čista Velika, Zaton, Ćurkuša Sedlo itd...gdje si ti bio?

Vrh

PostPostano: Uto kol 04, 2026 06:38 

Što znači voljeti Hrvatsku....možeš li mi to objasniti.
Ja sam bio u 113. Šibenskoj....Čista Mala, Čista Velika, Zaton, Ćurkuša Sedlo itd...gdje si ti bio?
Jes teškose bort protiv svojih

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2026 10:37 

Jes teškose bort protiv svojih

Zašto ti Siman udaraš na čoika?! Kad ćeš ti napravit samo 10% od onog šta je Kopitar napravio, onda se slobodno javi.

... radio sam i mnogo radikalnije stvari npr. posudio novce Romima otprilike 3 tisuće maraka a nakon toga doveo te iste Rome u svoj stan, obitel sa sedmoro djece ( malo za reći da su susjedi dobili rogove) od kojeg sam jednom bio kršteni kum, smjestio sam u svoj jednosobni stan a je otišao živjeti kod oca, kad sam poslije toga našao smještaj za te Rome, primio sam u svoj stan beskućnika (invalida domovinskog rata i alkoholičara) koji nije riješio papire u hr. jer je bio iz BiH i po narodnosti musliman koji se poslije krstio a ja mu bio korizmeni kum i tako smo živjeli par godina dok se nije preselio na nebo (susjedi opet dobili rogove), poslije se oženio i u četri pet godina dobio petero djece ( susjedi opet dobili rogove) i evo me sada u Vrapču. (:

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2026 11:31 

Zašto ti Siman udaraš na čoika?! Kad ćeš ti napravit samo 10% od onog šta je Kopitar napravio, onda se slobodno javi.

Svaka čast prijatelju za ovo, stvarno čovjek mora biti lud da napravi ovo što sam ja napravio ako ko ne vjeruje neka pita Snežanu ciganku koja prosi ispred Palmotićeva ili gore kod kaptola ispred knjižare gdje se sad privremeno služi misa i neka je pita koji je kum nju djecu i muža doveo u svoj stan.

Ili ko želi neka pogleda nedjeljom u 2 od 5. ožujka 2017 gost je Jure Zovko koji je također bio kum Snežani ciganki i njezino 9. djete nosi ime po njemu a osmo po meni.

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2026 13:49 

... radio sam i mnogo radikalnije stvari npr. posudio novce Romima otprilike 3 tisuće maraka a nakon toga doveo te iste Rome u svoj stan, obitel sa sedmoro djece ( malo za reći da su susjedi dobili rogove) od kojeg sam jednom bio kršteni kum, smjestio sam u svoj jednosobni stan a je otišao živjeti kod oca, kad sam poslije toga našao smještaj za te Rome, primio sam u svoj stan beskućnika (invalida domovinskog rata i alkoholičara) koji nije riješio papire u hr. jer je bio iz BiH i po narodnosti musliman koji se poslije krstio a ja mu bio korizmeni kum i tako smo živjeli par godina dok se nije preselio na nebo (susjedi opet dobili rogove), poslije se oženio i u četri pet godina dobio petero djece ( susjedi opet dobili rogove) i evo me sada u Vrapču. (:

kopitar svaka ti čast za ovo, kapa do poda. Pravi primjer kršćanske ljubavi kako su i sveci činili.

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2026 14:42 

kopitar svaka ti čast za ovo, kapa do poda. Pravi primjer kršćanske ljubavi kako su i sveci činili.

To je malo izvučeno iz konteksta u kojem sam govorio kroz što sam sve prošao a ovo je činila oholost i fanatizam da bi poslije svega shvatio da sam obična bitanga.....prošao sam vjerski fanatizam , pretjeranu pobožnost, bio nacionalista i tradicionalista zatim pretjerani ekumenista i sve to da bi na kraju shvatio da sam kao što sam rekao obična bitanga isto ono što za sebe kaže Fran a ne govorim to iz lažne skromnosti tipa ja sam veliki grešnik i sl nego iz potpunog uvjerenja ko sam i što sam.....je sam se tu na forumu oholio i pametovo bez mjere, jesam glumio povređenost i nepravdu zbog admina, jesam otvarao nevjerojatno čudne teme koje su sablažnjivale pobožne....znaš ko mi je pomogao da prestanem sa nekakvom " osvetom" zbog nepravde....najveći triol i veća bitanga nego ja ...bilo je dovoljno da u par navrata kaže i pokaže da smo svi koji pišemo na ovoj žabokrečini pod nekakvim nikovima obični zgubidani.

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2026 16:55 

To je malo izvučeno iz konteksta u kojem sam govorio kroz što sam sve prošao a ovo je činila oholost i fanatizam da bi poslije svega shvatio da sam obična bitanga.....prošao sam vjerski fanatizam , pretjeranu pobožnost, bio nacionalista i tradicionalista zatim pretjerani ekumenista i sve to da bi na kraju shvatio da sam kao što sam rekao obična bitanga isto ono što za sebe kaže Fran a ne govorim to iz lažne skromnosti tipa ja sam veliki grešnik i sl nego iz potpunog uvjerenja ko sam i što sam.....je sam se tu na forumu oholio i pametovo bez mjere, jesam glumio povređenost i nepravdu zbog admina, jesam otvarao nevjerojatno čudne teme koje su sablažnjivale pobožne....znaš ko mi je pomogao da prestanem sa nekakvom " osvetom" zbog nepravde....najveći triol i veća bitanga nego ja ...bilo je dovoljno da u par navrata kaže i pokaže da smo svi koji pišemo na ovoj žabokrečini pod nekakvim nikovima obični zgubidani.

To je odlično, nešto si iz svega ipak naučio pa ispada da ti je ovaj forum pomogao da prepoznaš svoju malenost. Bogu hvala!

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2026 17:17 

To je odlično, nešto si iz svega ipak naučio pa ispada da ti je ovaj forum pomogao da prepoznaš svoju malenost. Bogu hvala!

„Dobro mi je što sam ponižen da bi tvoja poštivao pravila".

Prijatelju nisi me baš razumio jer ono što je moj župnik rekao za katoličke portale vrijedi i za ovaj forum zato ne treba stvari uzimati srcu niti se čuditi nad ljudskom glupošću....ovdje prebiva najgori od svih grijeha duhovna oholost.

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2026 21:53 

Svaka čast prijatelju za ovo...

Stavio sam mu to pred "nos" jer vidim da udara po tebi a nema pojima. Drugim rečima: mećese pamet an a nije. :roll:

stvarno čovjek mora biti lud da napravi ovo što sam ja napravio...

Vjerovatno mora. Ali Gospodin kaže;

Mt 25,40 `Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!`

Pa ako nakane nisu bile skroz čiste, ako su bile ovakve ili onakve, kako kažeš, oholost ili prkos nekome ili nečemu, ti najbolje znadeš. Nakava zasluga te ipak pripada. Kako kažeš, citiram;

Prijatelju! Na dobrom si putu. Sjeti se toga posta kojeg si danas napisao, sjeti ga se često. I ja ću ga se sjetiti. To je prava istina o tebi i meni. Svima nama. Tko je kome šta objasnio u ovoj žabokrečini?! Pa jel moguće da tip koji ni znaš tko je ni šta je, objašnjava drugom tipu koj je jednak kao i on, smisao života, nauk Crkve, citira katekizam ovo i ono. Jel to normalno?! Nemojmo se lagat. Mi smo ovda iz samo jednog jedinog razloga - jer smo oholice i dangube. Kako bi rekao moj dobri prijatelj Siman ili ti ga H.Pintaric: mećemo se pametni a nismo.

Tko će koga ovde obratit, i na što će ga obratit?! I tko je koga ovde u šta uvjerio?! Pa ovo je samo internet-žabokrečina. Šta smo mi ovde: društveni kritičri ili šta?! Mjerilo pravovjerja?!! Ljudi! Pa ako netko u to doista vjeruje, taj je totalno skrenuo. Mi smo dangube koje se volimo praviti da nešto znamo, ništa više od toga. Koji normalan čovjek, bio on vjernik ili nevjernik, provodi dane u žabokrečini?! Ajde da ga vidim. Pogotovo vjernik bi trebao imati daleko pametnijeg posla u životu od prosipanja "pameti".

Isus kaže:

Lk 17, 10 Tako i vi: kad izvršite sve što vam je naređeno, recite: ‘Sluge smo beskorisne! Učinismo što smo bili dužni učiniti!’

Ali mi nismo učinili sve što nam je naređeno, naprotiv, mi nismo učinili ništa od toga što nam je naređeno. Jedino šta smo svih tih godina učinili jest dangubljenje na ovom forumu. To je istina o nama. Nekome možda gorka istina, ego pati, ali ipak istina, pa makar i gorka.

DS 384 Kan. 14. "Nijedan bijednik neće biti oslobođen nikakve bijede, osim ako ga ne predusretne Božje milosrđe"...

DS 392 Od sebe nitko nema ništa osim laži i grijeha.

Ps 62, 10 Sinovi su ljudski samo dašak, laž su djeca čovječja: svi da stanu na tezulju, od daha bi lakši bili.

Uistinu si grešnik i mnogim strastima podložan i vezan. Po sebi uvijek težiš za onim što ništa ne vrijedi: brzo padaš, brzo bivaš pobijeđen; brzo bivaš smeten, brzo raspušten. Nemaš ničega čime bi se mogao hvaliti, ali mnogo toga radi čega moraš sebe prezirati: jer si mnogo bjedniji nego možeš shvatiti. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"

Ovo mogu zbilja istinski misliti i reći: Gospode, ništica sam, ništa ne mogu, nisam po sebi sposoban za bilo kakvo dobro; nego u svemu malakšem i uvijek smjeram na ništavilo. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"

Moram samoga sebe uvjeriti da bih, bez posebne ljubavi koju mi je Isus pokazao, danas bio ništa drugo nego siromašan seljak, najgrublji, najneukiji i možda najopakiji od svih. Ja uopće nisam ono što mislim da jesam niti ono za što bi moja oholost htjela da me drugi smatraju. Moj otac je seljak koji provodi svoje dane kopajući i radeći teške poslove, a ja, daleko od toga da sam bolji od svoga oca, vrijedim mnogo manje; jer moj otac je barem jednostavan i dobar, dok u meni nema ničega osim zloće. Sv. Ivan XXIII., " Dnevnik duše i ostali pobožni spisi"

U našem je srcu korjen svega zla. Trebali bismo shvatiti kolika je pokvarenost ljudskog srca pa bismo znali koliko nam je potrebna čistoća. Ima u nama beskrajno puno zloće koju ne vidimo jer nikad ozbiljno ne ulazimo u svoju dušu. Kad bismo ušli, našli bismo bezbroj neurednih želja za čašću, nasladom, udobnošću, koje bez prestanka vriju u našem srcu. Toliko smo puni krivih mišljenja i lažnih sudova, neurednih osjećaja, strasti i zloće da bismo se sami sebe postidjeli kad bismo vidjeli svoju pravu sliku. "Nauk o duhovnom životu" Louis Lallemant

Zapamti;

Tko sebe dobro poznaje, taj sebe malo cijeni. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata