Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet ožu 20, 2025 12:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Pet vel 14, 2025 16:25 

totus tuus je napisao/la:
Svatko ima pravo na svoje mišljenje i svoj komentar ali postavljati se kao nečiji odvjetnik je u najmanju ruku smiješno.

Ma ne mislim mu uopće biti odvjetnica nego me zasmetalo što mu ovi muški spočitavaju kako ju ne voli, a sami su imali tko zna kave osjećaje, situacije i dvojbe. Plus Cristijan nije ništa pitao ni rekao što ne bi bilo prirodno za mušku narav. Treba ga jednostavno pustiti da sam odluči u nekom razumnom roku i to je sve.

Vrh

PostPostano: Pet vel 28, 2025 21:40 

A što te to toliko "smeta" u vezi njenog da je imala prije, a ti nisi??
Ako je zbilja voliš :))

jako dobro pitanje, evo ja ti iskreno ne znam jednostavno odgovorit na njega, puno sam razmisljo o tome,
valjda me smeta to sto se vec nekom darovala na neki nacin, sto je netko drugi imao s njom nesto sto bi volio imati samo ja, odnosno sto sam se nekako valjda podsvjesno nadao da cu imati samo ja, kazem podsvjesno jer nije da o tome razisljam nego je tu negdje sa strane u glavi..
tesko mi se izraziti kao sto vidis, mozda bas zbog toga nije neka ozbiljna briga, nego mi samo đavao želi uzet mir i skrenut pažnju na nešto sto "ne valja" kako ne bi bio radostan i zahvalan osobu poput je. al nekako opet mozda je to i malo muska stvar jer me mozda strah da ju necu moc ispuniti i usreciti jer je imala iskustvi s nekim prije.. ne znam evo iskreno ni ja

Vrh

PostPostano: Pet vel 28, 2025 21:43 

Christian, meni se čini da samo tražiš ispriku za izlaz iz veze.
Budi pošten prema sebi i prema djevojci i ne traži isprike, to nikada ne završi dobro.
Ako je voliš Bog ti ju je povjerio sa razlogom. Ako je ne voliš nemoj utopiti i sebe i nju.

Verbum je objavio krasnu knjigu Francine Rivers koja govori o ljubavi čednog muškarca,vjernika, i prostitutke.
Predivna priča o ljubavi, oprostu i samo-oprostu. Možda ti progovori nešto o tome što pitaš:
https://verbum.hr/iskupljenje-5455

Ako nisi od čitanja, po knjizi je snimljen i vrlo dobar film, mislim da je još uvijek na Netflix listi za HR tržište:
https://www.youtube.com/watch?v=6Z-0C02cqFo

hvala ti za preporuku to sam vec prije nekad htio pogledat, pa eto mozda je sad pravi trenutak
a ovo da ja trazim izlaz iz veze necu komentirat hahha, nema potrebe za pravdanjem valjda, hvala svakako

Vrh

PostPostano: Pet vel 28, 2025 21:44 

Svatko ima pravo na svoje mišljenje i svoj komentar ali postavljati se kao nečiji odvjetnik je u najmanju ruku smiješno.

Zapravo, što više razmišljam, ovo možda nema toliko veze s katoličanstvom, koliko sa opsesijom.
Mislim na pitanje.

onda se kao "opsesivan" lik preporucam u molitve, mozda pomogne..

Vrh

PostPostano: Pet vel 28, 2025 21:47 

hvala svima, al moli vas nemojte ovo koristit kao priliku za prepirke, narocito ne oko toga dal je neko usao u brak "cist"
bas pozalim sto sam ista objavio, po tome vidim da ste me krivo shvatili, ja sam svjestan da je problem u meni, a ne u njoj

Vrh

PostPostano: Pon ožu 03, 2025 15:00 

hvala svima, al moli vas nemojte ovo koristit kao priliku za prepirke, narocito ne oko toga dal je neko usao u brak "cist"
bas pozalim sto sam ista objavio, po tome vidim da ste me krivo shvatili, ja sam svjestan da je problem u meni, a ne u njoj

Nemoj žaliti što si pitao, već što možda nisi dobio odgovarajući odgovor. Normalno je da ti smeta što je tvoja djevojka bila s drugim intimna prije braka, uostalom o tome govori i don Damir kao i neki drugi duhovno zreli vjernici, da ne kažem karizmatici (vidi npr. ovaj isječak Link).
I meni to smeta kao muškarcu, ali sam se pomirio s tim da je u vremenu u kojem živimo gotovo nemoguće naći osobu koja se nije ogrješila o šestu zapovijed. Čak i oni čija svjedočanstva o čistom hodanju možemo naći na youtubeu su gotovo svi u pravilu prije čistog hodanja živjeli 'nečisto'. Prema tome, velika je milost naći takvu osobu, ali to ne znači da čovjek ne može biti sretan i s nekim tko je na tom polju pao. Bitno je prepoznati što je volja Božja u našem životu i taj put onda slijediti.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata