Mihael je napisao/la:
Nekada je bila velika sramota da djevojka izgubi nevinost prije braka npr. dečko ju ostavi, a bili su u odnosima. Ja mislim da je to bila sramota za cijelu obitelj..
Da,bila je sramota svakako…Samo sto je bilo nepravedno,sto je tu sramotu samo trpila zenska strana…a muskarac se samo povukao ,i nikome nista..Zar on isto nije imao duznost da to djevicanstvo sacuva..?Nema muskarac tu nikakvu privelegiju,cak sta vise..ako ulazi u brak,on postaje glava obitelji..Znaci odgovornost je jednaka..
Citat:
Danas to nije sramota, a trebala bi biti. Pa vi više nemate danas djevice. Ima, ali malo.
Ako nema zene djevice,onda nema ni muskaraca s cistocom..? Jer jos uvjek djevojka s muskarcem gubi svoju cistocu..Znaci muskarcu ne bi smjelo smetati to,jer je sve na pogresnom putu..Samo zivljenje zajedno ,nekoliko godina prije braka je pogresno..jer tu se tesko sacuva,covjek popusti napastima i kusnjama...pa se preda..nevolji....pozude..
Citat:
Meni se jedan prijatelj hvali kako je razdjevičio dvije cure. Vidite koji je to nivo razmišljanja. I onda kad si ja mislim takav čovjek je imao sreće da naleti na 2 djevice, a netko ko želi djevicu naleti na već curu s ne znam koliko veza iza sebe.
Koje li sramote…Vidis,to je sramota..
velika sramota…unistiti dvije djevojke,i jos k tome se hvaliti okolo…Jer,da osjeca griznju savjesti ,to bi i pokazao ..( ili mozda je,ne znam?) pokajao se..ali tada bi i sutio od sramote..
Citat:
Mene osobno smeta da mi je žena ili cura imala odnose prije nego je mene upoznala - JAKO ME TO SMETA.
Michaele..mnogi tako prolaze..Ni zenama nije nista lakse…kada sazna da je muz legao u krevet s drugim zenama prije braka..a ona svoje djevicanstvo cuvala ,samo za onga s kim ulazi u brak.,za njega.Tebi to mnogo znaci,i to je ispravno da je tako..,nazalost danas cesto biva tako.
Ipak ,ne ulazi se samo u brak zbog cistoce,nego i zobg ljubavi..To obadvoje je uvjet za Brak…i jedno bez drugog ne idu...covjeku kojemu je brak svetinja...