crusadercro je napisao/la:
Dina je napisao/la:
I ako ima kriz sigurno,se krizu ne molimo.U principu na nasim crkvama samona tabli stoji kriz.Jer ovdje pokazujes malo nepoznavanje protestntizma,da nema posrednika u molitvi,a pogotovu ne od drveta ili bilo kog materijala.Mi se striktno dzimo dekalogo.Prema tome ova teorija do koje si dosao da se molimo krizu ne moze opstati.
Mi imamo stav da se pravi bogomoljci mole duhom i istinom.
Poznajem ja protestizam jako dobro, ovo sam uzeo kao usporedbu, jer za istu stvar lazno optuzujete katolike. Zar se mi katolici molimo krizu? Dali nam je kriz posrednik u molitvi? Takve lazi sire oni koji ne poznaju katolicizam. Niti se klanjamo i molimo kipovima i slikama ni krizevima, niti su nam bilo kakvi kipovi, slike i krizevi posrednici. Neznam samo koji je motiv lazno prikazivati katolicizam i katolicki nauk.
Mislim da si ovdje malo ipak pretjerao.Ti dobro znas da adventisti nemaju nikakve svete stvari i svete predmete.Klecanje na molitvi ti vise smeta,ali to je samo znak postivanja prema Bogu na Bogosluzju.I ne mora biti uvijek.Adventisti mogu imati i slobodna bogosuzja,gdje i da si dosao drugom prilikom bi bilo drugacijeg tipa.Znaci nema kao kod ortodoksa i katiolika,strogi propis ili ne znam kako bi to rekla .
Citat:
Neznam samo koji je motiv lazno prikazivati katolicizam i katolicki nauk.[/
Vjerujem da je ovo za drugi topik,kad govoris o ikonam,a ja niti sto govorim lazno o katolickom nauku, niti mogu sto govoriti,mislim da imam premalo znanja o katolicanstvu.
Ali koji je tvoj motiv adventistima staviti kriz na ledja?
Za prihvatanje drugog i drugacijeg,covjek mora imati ipak jednu sirinu u kulturi.Nije to sto ja vidim kod katolika jednom,dogma.
Ali tu dlazi u pitanju i sirina karaktera,i poimanje kulture i mnogih faktor jos.