Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 15, 2008 11:26 

Adventisticka skupina AGAPE je 2.11.2008 god.odrzala dobrotvorni koncrt u V.Lisinskom s preko 1500 posjetitelja,u sklopu projekta Sretna kuca,pod vodjstvom maestra Zdravka Sljivca i orkestra HRT.

http://www.youtube.com/watch?v=X-4KTsLnj74
http://www.youtube.com/watch?v=HaNGSQEa ... re=related

Vrh

PostPostano: Pon stu 17, 2008 13:50 

ZAGREB, HRVATSKA [AP] – Vjernici Kršćanske adventističke
crkve iz Osijeka i Belišća bili su 25. listopada
2008.godine na kavi s predsjednikom Republike Hrvatske
Stjepanom Mesićem.
http://www.adventisti.hr

Vrh

PostPostano: Pon stu 17, 2008 13:57 

Nije valjda posjet presjedniku način na koji djeluju adventisti?! Pogotovo kad je naš presjednik, nepravomoćno osuđen za uvredu i poznat po umjeću pričanja neumjesnih viceva. Ili je važno biti viđen u medijima pa makar i s presjednikom kakvog mi imamo. :mrgreen:
Ono što sam ja primjetio da pojedini adventisti u svom nastupu koriste odista ružna podmetanja kad vide da im dokazi za njihova uvjerenja ne drže vodu. Takve javne blamaže kojima neki od njih sami sebe blamiraju su slične onima presjedničkim izjavama da su ga "seronje" optužile da je udbaš :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pon stu 17, 2008 14:09 

hm,čini mi se da predsjednik više voli duhovnost onog gurua, kako ga već zovu Babajoga pa teško da će postat adventist

Vrh

PostPostano: Pon pro 01, 2008 14:58 

Molim zato prije svega da se čine
prošnje, molitve, zagovori, i zahvaljivanja za sve ljude.
Za kraljeve i sve koji su na vlasti, da tihi i
mirni život provodimo u svakoj pobožnosti i čestitosti.
Jer ovo je dobro i ugodno pred Spasiteljem
našim Bogom.
Koji hoće da se svi ljudi spase i dođu do
spoznaje istine.
Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik Boga
i ljudi, čovjek Krist Isus.
1.Tim 2,1-5

Ma čini mi se da i predsjednik zaslužuje da se molimo za njega (kralj) kakav god bio...

Vrh

PostPostano: Uto pro 02, 2008 02:18 

Dali adventisti poštuju krst kao simbol hrišćanstva?Obrazloži.

Vrh

PostPostano: Uto pro 02, 2008 15:32 

Čini mi se da ga kao simbol krššćanstva poštivaju,
kao i svaki drugi simbol koji ukazuje na Isusovu pobjedu nad:
sotonom, smrti, grijehom
a Isusa kao živog Boga da štuju,
mislim da se tu stavlja naglasak na razliku između poštivanja i štovanja,
pošto u većini adventističkih crkava postoji istaknut križ kao obilježje,
jer on sam predstavlja simbol pobjede nad smću koju je izborio Bog Isus.
Ali nema neko liturgijsko značenje, pošto se smatra da predmeti nemaju neku ulogu u obraćanju
Bogu Sinu, nego tu ulogu prezima Bog Sveti Duh, koji povezuje čovjeka sa Bogom Sinom a on
posreduje kod Boga Oca...
ako sam u krivu sorry...

Vrh

PostPostano: Sri pro 03, 2008 12:55 

Je, kad adventisti imaju kriz u crkvi onda je to u redu. A kad su katolici u pitanju onda je raspelo idolopoklonstvo. :-)

Vrh

PostPostano: Sri pro 03, 2008 14:09 

crusadercro je napisao/la:
Je, kad adventisti imaju kriz u crkvi onda je to u redu. A kad su katolici u pitanju onda je raspelo idolopoklonstvo. :-)

Ali potpuno zavisi o koncepciji novozavjetnog svecenstva.

Vrh

PostPostano: Sri pro 03, 2008 16:10 

Ja ne vidim neku razliku kad adventist u crkvi kleci i moli se pred krizem koji je tamo postavljen, i kad katolik kleci u crkvi i moli se pred raspelom. Razlika je u tome sto adventisti su protiv "likova i oblicja" a u isto vrijeme imaju kriz u crkvama, a Isusove slike koriste u svojim knjigama. Kad su u pitanju slike i kipovi kao i u svemu ostalome mi katolici ravnamo se po Bibliji, kao sto je kolega obradio na blogu.. http://ecclesiaesuaesanctae.blog.hr/2008/02/index.html#dan5

Vrh

PostPostano: Sri pro 03, 2008 16:27 

Ja ne vidim neku razliku kad adventist u crkvi kleci i moli se pred krizem koji je tamo postavljen, i kad katolik kleci u crkvi i moli se pred raspelom. Razlika je u tome sto adventisti su protiv "likova i oblicja" a u isto vrijeme imaju kriz u crkvama, a Isusove slike koriste u svojim knjigama. Kad su u pitanju slike i kipovi kao i u svemu ostalome mi katolici ravnamo se po Bibliji, kao sto je kolega obradio na blogu.. http://ecclesiaesuaesanctae.blog.hr/2008/02/index.html#dan5

Ma mi u crkvama nemamo krizeve,niti klecimo pred njim nite se molimo.Imamo na tablama s natpisom Krscanska Adventisticka Crkva.Slike koje imamo u svojim knjigama nisu nase ikone,morao bi znati nas stav prema tome,tj nas odnos,a ne samo nas nego svih protestanata o ikonama i kipovima,a to se moze nauciti iz povijesti protestantizma.

Vrh

PostPostano: Sri pro 03, 2008 16:50 

Obicno je kriz u crkvi i onda klecite pred krizem kada kleknete na molitvu, vidio ja na svoje oci u crkvi Zagreb 1. To samo po sebi nije problem, problem je u tome sto za istu stvar nas katolike optuzujete za idolopoklonstvo, kao da se mi katolici klanjamo slikama i kipovima sto je neistina i apsurd jer mi gdje god da kleknemo klanjamo se Uskrslom Kristu a ne komdadu drveta i kamena. Tko bi se normalan klanjao komadu kamena ili drveta?

Vrh

PostPostano: Čet pro 04, 2008 20:15 

Obicno je kriz u crkvi i onda klecite pred krizem kada kleknete na molitvu, vidio ja na svoje oci u crkvi Zagreb 1. To samo po sebi nije problem, problem je u tome sto za istu stvar nas katolike optuzujete za idolopoklonstvo, kao da se mi katolici klanjamo slikama i kipovima sto je neistina i apsurd jer mi gdje god da kleknemo klanjamo se Uskrslom Kristu a ne komdadu drveta i kamena. Tko bi se normalan klanjao komadu kamena ili drveta?

I ako ima kriz sigurno,se krizu ne molimo.U principu na nasim crkvama samona tabli stoji kriz.Jer ovdje pokazujes malo nepoznavanje protestntizma,da nema posrednika u molitvi,a pogotovu ne od drveta ili bilo kog materijala.Mi se striktno dzimo dekalogo.Prema tome ova teorija do koje si dosao da se molimo krizu ne moze opstati.
Mi imamo stav da se pravi bogomoljci mole duhom i istinom.

Izaija 44.19
19 Takav ne razmišlja, nema u njega znanja ni razbora da sebi kaže: Polovinom od ovoga naložio sam oganj, na žeravici ispekao kruh, ispržio meso koje sam pojeo, pa zar ću od ostatka načiniti gnusobu? Zar ću se komadu drveta klanjati?

Vrh

PostPostano: Čet pro 04, 2008 21:08 

Dina je napisao/la:
I ako ima kriz sigurno,se krizu ne molimo.U principu na nasim crkvama samona tabli stoji kriz.Jer ovdje pokazujes malo nepoznavanje protestntizma,da nema posrednika u molitvi,a pogotovu ne od drveta ili bilo kog materijala.Mi se striktno dzimo dekalogo.Prema tome ova teorija do koje si dosao da se molimo krizu ne moze opstati.

Poznajem ja protestizam jako dobro, ovo sam uzeo kao usporedbu, jer za istu stvar lazno optuzujete katolike. Zar se mi katolici molimo krizu? Dali nam je kriz posrednik u molitvi? Takve lazi sire oni koji ne poznaju katolicizam. Niti se klanjamo i molimo kipovima i slikama ni krizevima, niti su nam bilo kakvi kipovi, slike i krizevi posrednici. Neznam samo koji je motiv lazno prikazivati katolicizam i katolicki nauk.

Vrh

PostPostano: Čet pro 04, 2008 21:25 

Dina je napisao/la:

Poznajem ja protestizam jako dobro, ovo sam uzeo kao usporedbu, jer za istu stvar lazno optuzujete katolike. Zar se mi katolici molimo krizu? Dali nam je kriz posrednik u molitvi? Takve lazi sire oni koji ne poznaju katolicizam. Niti se klanjamo i molimo kipovima i slikama ni krizevima, niti su nam bilo kakvi kipovi, slike i krizevi posrednici. Neznam samo koji je motiv lazno prikazivati katolicizam i katolicki nauk.

Mislim da si ovdje malo ipak pretjerao.Ti dobro znas da adventisti nemaju nikakve svete stvari i svete predmete.Klecanje na molitvi ti vise smeta,ali to je samo znak postivanja prema Bogu na Bogosluzju.I ne mora biti uvijek.Adventisti mogu imati i slobodna bogosuzja,gdje i da si dosao drugom prilikom bi bilo drugacijeg tipa.Znaci nema kao kod ortodoksa i katiolika,strogi propis ili ne znam kako bi to rekla .
Citat:
Neznam samo koji je motiv lazno prikazivati katolicizam i katolicki nauk.[/

Vjerujem da je ovo za drugi topik,kad govoris o ikonam,a ja niti sto govorim lazno o katolickom nauku, niti mogu sto govoriti,mislim da imam premalo znanja o katolicanstvu.
Ali koji je tvoj motiv adventistima staviti kriz na ledja?
Za prihvatanje drugog i drugacijeg,covjek mora imati ipak jednu sirinu u kulturi.Nije to sto ja vidim kod katolika jednom,dogma.
Ali tu dlazi u pitanju i sirina karaktera,i poimanje kulture i mnogih faktor jos.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata