Braslav je napisao/la:
Da znam, ništa protiv znanosti jer je znanost najsigurnij način objektivne spoznaje, no znanost ne može dotaknuti pitanje Boga. I upravo zato ima dovoljno znanstvenika koji vjeruju u Boga tako da se ne može tvrditi da je vjera u Boga protivna znanosti.
.
Dragi moji, što je znanost, što je znanstvenik ako ne obični skupljač već "obrađenih" podataka od strane drugih, ali su i oni uzeti iz i od prirode!
Znanstvenik je obični "lopov" koji krade u prirodi uočene međuodnose i među-djelovanja, pokušava ih "rasvjetliti" svojim umom i na svoj način prezentirati svijetu (drugima). Dakako, dok se ne nađe UMNIJI, pa to ospori i / ili upotpuni.
Pojam "znanstveno" je danas postala čarobna formula za opravdanje doista baš svega i svačega.
"Plodite se i množite…" - reče Bog u Knjizi postanka, ali dovršava u pogledu našeg planeta: "…Napućite ju i sebi ju PODLOŽITE"!
Podložiti znači znati ju pripitomiti, iz nje izvući korist za ljude, a kako ako se zemlja ne upozna? Bog (tj. Duhom nadahnuti pisac) kao da kaže: "Da biste to mogli vi razvijte svoju znanost i sebi ju na taj način lakše podložite"!
.
Braslav je napisao/la:
Suma sumarum nema rasprave ne jer sam ja zadrt pa ne dopuštam svjetlosti argumenata da prosvijetle moj um već sam doživio Boga dakle argumentirati meni da Bog ne postoji je slično da naiđem na osobu koja će argumentima navoditi da se nisam još rodio.
.
Tko je izmislio prvi kotač, tko otkrio vatru? Bezimene osobe! Nema dokaza za to, nema ni patenta, zar ćemo nijekati postojanje kotača ili vatre? No tko je izmislio ljubav, mržnju; tko osvetu? Tko solidarnost? OK, ovo su već emocije…ne vidimo ih ali postoje.
No,
nema dokaza za postojanje gravitacije. Samo mogućnost mjerenja njene jačine. Nema nekakvih gravitona, čestica ili zračenja (barem famozna znanost to još nije otkrila). I što sad, zar nema gravitacije jer ju
ne možemo ZNANSTVENO potvrditi instrumentima osim vage?
Nema dokaza ni da ima ni da nema Boga.
Kako će ateista dokazati da NEMA Boga, ali znanstveno, činjenično? Stoga, Braslave, potpisujem tvoj post.