Worship je napisao/la:
Da odmah pojasnimo jer vidim da ti generaliziraš. Mi smo odabrani da približimo Bibliju ljudima, tj. da "budemo Njegovi predstavnici". To se također slaže sa "povjerene su njima da ih objave".
Sad ćeš dobit još citata, mada je i iz ovog jasno za onog kome sekta nije isprala mozak:
"Bog ima svoju Crkvu na Zemlji, koja uzdiže Njegov pogaženi zakon i predstavlja ljudima Božje jagnje koje uzima na sebe grijehe svijeta...
Postoji samo jedna Crkva na svijetu koja u ovo vrijeme stoji na prolomu i popravlja ograde i podiže stare razvaline...
Neka svi paze da ne viču protiv ostatka, koji drži zapovjedi Božje i ima vjeru Isusovu...
Bog ima odvojen narod, Crkvu na Zemlji..." (Ellen White, Svjedočanstva za propovjednike, 50,58,59 str. 1893.)
"Bog je svojoj Crkvi dao poseban autoritet i moć, i nitko se ne može opravdati ako ga ne poštuje ili prezire jer bi, čineći tako, prezreo Božji glas." (Ellen White, 3 Svjedočanstva za Crkvu 417 str. 1875.)
"Bog je svojoj Crkvi na Zemlji dao najveću vlast pod nebom. Božji glas preko Njegovog sjedinjenog naroda, koji djeluje u svojstvu Crkve treba se poštovati." (Ellen White, 3 Svjedočanstva za Crkvu 451 STR. 1875.)
"Mene hrabri i čini sretnom saznanje da Bog Izraela i dalje vodi svoj narod (misli na advetiste, moja opaska) i da će sa njim biti sve do kraja." ( Ellen White, Odabrane poruke, knjiga druga, 406. str. 1913.)
Vidiš ne smiješ čitati samo "Govor na gori" i "Čežnju vijekova", za ove knjige ako si i čuo, sigurno ih nisi čitao.
Citat:
Hajde za početak daj jedan konkretan primjer, da ga raspravimo.
Dao sam ti niz primjera, zašto se praviš grbav, evo ponovo:
Ellen White često proturječi Bibliji u svojim spisima: Babilonska kula je po njoj sagrađena prije potopa, Bog je poslao anđela da razgovara s Kajinom ("Jahve reče…" Post 4:6), Otkupljenje nije završio na križ ("..., Ali je, nakon što je ponudio žrtvu za grijehe jednom za sva vremena..." Heb. 10:12, Sotona nosi naše grijehe ("... I on sam ponese naše grijehe u svom tijelu na križ..." 1Pt 2:24 ) tko ukine samo jednu zapovjed neće ući u kraljevstvo Božje (biti će najmanji Matej 5:19), Isus po Ellen White imao grešnu narav… Tvrdi da je Mihael Isus (Sina Čovječiji kaže Danijelu: “...Mihael, jedan od prvih Knezova, dođe Mi u pomoć.” (Dan 10:13) A to Krist kaze, kaze za drugo biće, ne za Sebe!
Citat:
Rado. Ako te smijem zamoliti da mi odgovoriš na već prije postavljeno pitanje (na koje, naravno, nitko nije odgovorio):
Što se tiče Lazara, duša tri dana nakon smrti ne ide ni u raj ni u pakao po židovskom vjerovanju, već se nalazi u nekoj vrsti čistilišta ili kod pravoslavaca minarstava, a osim toga na "onom svijetu" nema vremena, ono što je nama tri dana njima može biti tri sekunde ili tri tisuće godina.
Šta se događa sa ljudima koji umru nak operaciji imaš u dvije odlične knjige dvostrukog doktora (psihijatrije i filozofije) Raymonda A. Moodya, jr. Život poslije života i Svjetlost s onu stranu života, molim te da to pročitaš, više nikad nećeš na pitanje zagrobnog života gledati istim očima. Svako učenje bilo religijsko ili filozofsko koje negira postojanje duše i zagrobnog života je neozbiljno i ne zasužuje da ga se uopće uzima u razmatranje.
Citat:
Ti nemaš osnovu za ovo, jer su adventisti priznata religija u Hrvatskoj, imamo ugovor (isto kao i katolici), te nam država financira srednju školu. Ako nastaviš provocirati, ovo bi već moglo postati nezakonito. Jer, svako ima pravo na vjersku slobodu, a adventisti su priznati.
Adventisti jesu sekta, već ti je objašnjeno:
- imate svojstveni pogled na svijet koji proizlazi iz naučavanja jedne od glavnih religija svijeta, ali nije s njime identičan
- nastali ste odvajanjem od većinske religije
- drugačije tumačite glavne tvrdnje religije iz koje ste proizašli
- slijedite učenje žene iz 19. stoljeća (ako ga ne slijedite, reci šta je Ellen White naučavala, a da vi odbacujete)
- slijedbenike vrbujete na tri osnovna sektaška načina: preko kreacionizma, bombardiranja ljubavlju i eshatologije (priče o smaku svijeta)
Evo ti video o sektama, možda bude otriježnjujuće za tebe:
http://video.google.com/videoplay?docid ... i+&view=2#