Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri lip 10, 2026 14:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet stu 12, 2009 10:14 

Dragi Barnaba, imena i drugo što si obrisao, ionako će izaći van, prije ili kasnije. Možda ne ovdje, ali drugdje hoće. Nadam se da je čim više ljudi to vidjelo, prije nego što si obrisao.

Vrh

PostPostano: Čet stu 12, 2009 10:41 

haim je napisao/la:
Dragi Barnaba, imena i drugo što si obrisao, ionako će izaći van, prije ili kasnije. Možda ne ovdje, ali drugdje hoće. Nadam se da je čim više ljudi to vidjelo, prije nego što si obrisao.

Točno tako!

Svatko tko surfa internetom lako će doći do tih stranica i imena, a riječ je o krajnje antikatoličkim stranicama.

Inače, u svom prethodnom postu nisam generalizirao kada sam govorio o Adventistima, jasno piše da su ''neki'' od njih medicinski slučajevi (nije generalna ocjena), a to ću reći za svakoga tko povezuje rasizam i vjeru.

Na jednoj od tih stranica sam vidio izuzetno rasističke i mržnjom obojane napise o Židovima, a što je najgore, autor je sve povezao sa vjerom.

Vrh

PostPostano: Čet stu 12, 2009 11:46 

modus vivendi je napisao/la:
haim je napisao/la:

Točno tako!

Svatko tko surfa internetom lako će doći do tih stranica i imena, a riječ je o krajnje antikatoličkim stranicama.

Inače, u svom prethodnom postu nisam generalizirao kada sam govorio o Adventistima, jasno piše da su ''neki'' od njih medicinski slučajevi (nije generalna ocjena), a to ću reći za svakoga tko povezuje rasizam i vjeru.

Na jednoj od tih stranica sam vidio izuzetno rasističke i mržnjom obojane napise o Židovima, a što je najgore, autor je sve povezao sa vjerom.

Vjerujem da su vam obojici poznata pravila pisanja na forumima anonimnog karaktera i koje su prednosti i mane takvog pisanja.
Neki navedeni linkovi jesu krajnje antikatolički pa i rasistički ali ne postoji veza između njih i adventista osim u slučaju protestant.zg koji je sam tamo napisao da je adventist. Ali nije na meni da utvrđujem istinitost svega što je napisano već da postupim po pravilima koja važe za sve što pišu na internetu.
E sad ukoliko neko od vas dvojice ili zajedno smatrate da treba objaviti imena onda otvorite web stranicu s svojim imenom i objavite to, jer to bi bilo fer, a ne insinuirati kako se brani nečije loše ponašanje zato što sam maknuo osobna imena u skladu s normama pisanja na forumu!

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 13:30 

Izvadak iz adventističke knjige "Ispovijest palog anđela" koja je pisana u formi sotoninog monologa:

Rimsko carstvo se prema proročanstvu raspalo. Pod naletom varvarskih plemena ono je u potpunosti rasformirano. Nastojao sam Crkvi, koja je tada već imala razvodnjenu istinu, dati i državnu vlast. Tada bih se mogao u potpunosti obračunati sa malim brojem onih koji nisu prihvatili zablude koje sam uneo u Crkvu. U sledećim naraštajima Crkva je prestala biti ono što je Stvoritelj želeo, a postala je ono što sam ja želeo. Ali, morao sam se pre toga pobrinuti da Crkva, čije sam sedište premestio u Rim, bude odsečena od Istoka. Nisam hteo ostaviti ni najmanju mogućnost da se hrišćanstvo, pa makar i razvodnjeno proširi i na Istok.

...
Crkvi u Rimu sam dao religijsku i državnu vlast i moć koja uz to ide. Ubrzo je postala sušta suprotnost onome što je Stvoritelj želeo da ona bude. Zbog autoriteta koji je imala i lažnih dekreta koje sam joj sugerisao da izda kako bi potvrdila svoju vlast i nad Crkvom i nad državom, imala je veliki uticaj u celom tada poznatom svetu. Svi su priznavali njen autoritet i verovanja koja sam ja preko nje širio. Moja pobeda bila je gotovo potpuna.
Ipak, ovakvoj crkvi koja se uzdigla u moći i sili, nedostajala je mogućnost da širenje prave istine spreči na delotvoran način. Budući da sam preko nje organizovao nova progonstva onih koji su se protivili onome što je crkva učila, pravi Otkupiteljevi sledbenici su istinu mogli propovedati i učiti jedino u tajnosti. Pristalice Božje istine živeli su u krajnjoj bedi pa su samo na tom nivou i mogli širiti istine o Stvoritelju koje sam želeo sakriti. Naravno, doskočio sam i tome. Pod izgovorom obnove u crkvi podstaknuo sam ljude da pod crkvenim okriljem osnivaju različite redove siromašnog sveštenstva i da se s onima koji su propovedali pravu istinu obračunaju i na tom nivou.
Crkvu sam unizio do te mere da je u Stvoriteljevo ime vršila najsramotnije ratove i istrebljenja. U Njegovo ime sam organizovao krstaške ratove i na taj način produbljivao jaz između Istoka i Zapada. Između ljudi i crkve generalno. Između čoveka i Stvoritelja. Mnogi su zbog ogorčenosti onim što je crkva bila u stanju da radi prestajali verovati da Stvoritelj uopšte postoji. Njima sam predstavljao crkvena učenja kao veštu, i od ljudi smišljenu, tvorevinu. Mom uticaju je tako postao izložen svaki čovek. Želeo on biti vernik ili ne.
Oduzevši narodu spise kojima se Stvoritelj želeo objaviti ljudima bio sam u mogućnosti širiti predrasude i zablude najrazličitijih vrsta. Uz već spomenuta prihvatanja paganskih običaja dodao sam još mnoštvo drugih zabluda i neistina - okrutni Stvoritelj koji kažnjava, Stvoritelj koga je potrebno umilostiviti, opravdanje delima, plaćanje da bi se dobilo oproštenje, zagrobni život, molitve za mrtve, ljudski posrednici pred Stvoriteljem – sveci, obožavanje Otkupiteljeve majke. Obrede koje je sam Otkupitelj uspostavio uspeo sam neprimetno promeniti kako bi izgubili svoju pravu simboliku. Sve su to zablude koje sam uspeo uneti u Crkvu i čvrsto ih ukoreniti pa čak i prividno dokazati ostalim delovima Stvoriteljevih spisa kako bi bile što verodostojnije. Budući da sam oko Stvoriteljevih spisa uspeo stvoriti predrasudu da ih ispravno mogu tumačiti samo za to ovlašteni ljudi – poglavari crkve, nije bio problem održati te zablude sve do danas.
Osim što sam celo vreme Stvoriteljeve spise uspeo držati podalje od ljudi, običan narod sam u to vreme uspeo održati nepismenim dok su oni koji su znali čitati i pisati uglavnom bili pod mojim uticajem. Usmena predaja kao i mali broj spisa koje su Stvoriteljevi sledbenici pomno čuvali i uz pomoć pismenih vernika prepisivali, bili su gotovo beznačajni pokušaji da se istina o Stvoritelju i Otkupitelju održi. Bilo je trenutaka kada sam mislio da je sve konačno gotovo, ali je uvek nekolicina njih nalazila načina da istinu održi nepromenjenom. Kako je svetlost Stvoriteljeve istine tinjala sve slabije i slabije, s nestrpljenjem sam čekao trenutak kada će se u potpunosti ugasiti.
Na moje iznenađenje, Stvoritelj se uskoro poslužio iskrenošću jednog rimskog sveštenika koji je proučavao Njegove spise kako bi pokrenuo novi talas širenja istine. Mom besu nije bilo kraja. Gotovo pred samim uništenjem i nestankom Njegovih sledbenika, Stvoritelj je želeo da uz pomoć autoriteta koje sam ja uspostavio širi svoju istinu. Martin Luter je ustao protiv učinja vlastite crkve. Otkrio je ono što sam vrlo pažljivo skrivao. Istinu o opravdanju verom. Njome je raskrinkana zabluda o okrutnom Bogu i prikazana istina o Otkupitelju koji sam plaća kaznu za greh. Počeo je prevoditi Stvoriteljeve spise na narodni jezik. Želeo ih je učiniti dostupnim svima. To sam morao sprečiti. Želeo sam ih uništiti, ali Stvoritelj to nije dozvoljavao. Nalazio je uvek nove puteve da Njegova istina dođe do naroda. Uskoro su se u raznim delovima Evrope podizali slični pokreti. Uz pomoć moje crkve pokrenuo sam rat protiv svih onih koji su učili drugačije. Morao sam početi iz početka.

Uz pomoć inkvizicije, koja je do tada već bila uspostavljena, uspeo sam uništiti veliki broj onih koji su se usudili stati na stranu reformatora, ali moć koju sam imao preko svoje crkve nije bila dovoljna da u potpunosti zaustavi širenje istine, iako sam protiv nekih organizovao i pravi krstaški rat.

Ubrzo je otkrivena nova zemlja. Amerika. Deo Stvoriteljevih sledbenika je odlučio da se odseli, i tamo, bez ometanja, u potpunoj slobodi, propovedati istine o Stvoritelju.

22. poglavlje, Srednji vek

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 13:37 

http://www.angelfire.com/film/antro/

Da je ovo stranica adventista Miloša Bogdanovića nije nikakva tajna, jer na njoj možeš naći njegovo ime, video, knjige, čak i broj telefona, ista stvar je i sa stranicom bivšeg adventista Petrovića:

http://www.creation6days.com/

Iako je Petrović bivši adventist, knjiga koje možete skinuti sa njegove stranice su adventističke (i poneka protestanskih fundamentalista).

Zadnja izmjena: Silas; Pet stu 13, 2009 14:59; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 14:57 

Barnaba je napisao/la:
Neki navedeni linkovi jesu krajnje antikatolički pa i rasistički ali ne postoji veza između njih i adventista osim u slučaju protestant.zg koji je sam tamo napisao da je adventist. Ali nije na meni da utvrđujem istinitost svega što je napisano već da postupim po pravilima koja važe za sve što pišu na internetu.

Sve što je napisano je istina, autori tih stranica su članovi adventističke crkve, ili u slučaju Petrovića XXX isključeni adventisti, koji naravno nisu isključeni zbog svojih stavova, već zbog nediscipline.

Budući da se ne razumješ u ovu materiju pusti stručnjaka da piše.

Prvo, ne znaš ništa o adventistima, pogotovo njihovim unutarnjim problemima.

Drugo ne znaš da kada se kaže adventisti ne misli se samo na KAC kako se kod nas zove najveća adventistička sekta SDA od dvedesetak milijuna članova i simpatizera, već i na sve ostale skupine proizašle iz pokreta Williama Millera, a kasnije i iz pokreta Ellen White.

Ovdje pišem o svim adventistima; adventistima sedmog dana, reformnom pokretu adventista sedmog dana, crkvi božjoj, crkvi božjoj sedmog dana, world last chance, adventistima kršćanima, evanđeoskim adventistima, životnom adventističkom jedinstvu, adventističkoj braći vremena, XXX…

XXX - maknuto na zahtijev autora
Moderator

Zadnja izmjena: Silas; Pet stu 13, 2009 15:07; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 15:05 

Barnaba je napisao/la:

Moram ukazati na par činjenica. Niti u slučaju adventista (niti bilo kojeg kolektiviteta) ne treba generalizirati stvari i lijepiti etikete kolektivne krivnje zbog nekorektnosti pojedinaca, moramo u tome biti dosljedni jer smo i sami kao katolici izloženi etiketiranju zbog grijeha pojedinaca.

Druga stvar nemojte pisati ničija osobna imena jer za to nema razloga a stvari koje se pripisuju pojedincima je teško provjeriti i postoji velika mogućnost da se pogriješi. Pogotovo je nedopušteno uz osobna imena vezati uvredljive atribute jer se nikoga ne treba osobno osuđivati već loše i grešno djelo.

Sve su to norme dobrog ponašanja na internetu te ih se treba držati kod pisanja na forumu.

Moderator

Nije istina. Službena adventistička učenja su učenja o papi kao antikristu, malom rogu, nedjelji kao žigu zvjeri, dakle u slučaju adventista možemo generalizirati!
Ja ne pišem o grijesima pojedinaca, kada bih počeo pisati o griesi pojedinaca, nemoralnosti pojedinih pastora i sl. ne bi mi cijeli forum bio dosta.

Kao što ti je dokazano, sva imena se mogu pročitati na spomenutim stranicama, imaš čak i brojeve telefona, njihove slike i video materijale, neke se stranice čak i zovu po autoru, pa ne vidim čemu cenzura sa tvoje strene, kad već oni izlaze u javnost sa svojim antikatoličkim stavovima.

Baci oko i na ovo, jedna frakcija adventista:

http://www.worldslastchance.com/

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 16:04 

Postoji jedan adventist, član najveće adventističke sekte (SDA, kod nas KAC), Walter Veith (Fajt) koji drži predavanja protiv Katoličke crkve u adventističkim crkvama po cijelom svijetu. Čovjek optužuje crkvu za sve, od stvaranja islama, do 11.9.

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 18:19 

U slijedećim postovima ću ja objasniti ZABLUDE pisca ovih tekstova, jer ih ima PREVIŠE. Vidi se da je pisac vrlo neobrazovan.

Kao prvo, volio bih upozoriti Silasa da više ne radi copy/paste niti postove za koje mi treba 10 sati da ih pročitam, nego da konkretno postavi stvari.
No kako je tako je, pa ću očito i ja morati napraviti trometarski post da bih analizirao njegov. I da, malo ne razumijem neke izraze, pa bih preferirao da se ovdje priča na hrvatskom jeziku.

Kao prvo, već na početku vidim neprijateljski stav, pa je očito da ću i ja morati biti malo grub.

Citat:
Adventisti smatraju da je baš njima poverena najtačnija i najveća istina o Bogu, pa u skladu s tim oni i nastupaju.

Kao prvo, ovo je laž. Mi nikad nismo rekli da smo izabrani narod ili nešto slično tome, nego smo mi nekakva vrsta "pokreta" koji žele drugim ljudima približiti Bibliju i sve što piše u njoj.

Citat:
pošto smatraju da je Jelena Vajt baš ta izabranica i prorok preko koga je Bog objavio svoje poslednje istine i uputstva za čovečanstvo. U skladu sa ovim stavom oni ne priznaju više nijednog "proroka" posle nje. Na osnovu njenih spisa je konstruisana celokupna "teologija" koja se uglavnom vrti oko svetkovanja subote kao glavne sporedne stvari (ako je to uopšte za njih sporedna stvar), pored verovanja u opravdanje Hristovom žrtvom na krstu

Kao prvo, to je Ellen G. White. Kao drugo, ona NIKAD nije napisala nešto što nije u skladu s Biblijom, te je nama Biblija na prvom mjestu, a ne ona. Istina, mi prihvaćamo nju kao ženu kojoj je Bog povjerio neke istine, ali napomenimo da ona ipak nikad ništa nije pisala protiv Biblije.

Citat:
Na primer, svinja je nečista životinja ne samo zbog telesnih osobina (ne preživa kao krava ili ovca), nego zato što je svaštojed. A zna se da svaštojed poput svinje poneki put voli da "prezalogaji" i svoj izmet. Kokoška je, s druge strane, "čista" životinja, ali niko ne spominje da i ona često to isto radi (da barem samo to jede!)

To još uvijek ne objašnjava dokaz iz Biblije.

Citat:
Svaki od tih "propovednika" (kad su "Jehovini svedoci" u pitanju) podnosi nedeljni izveštaj

Sramota.
Ovdje se govori o adventistima, a ne o Jehovinim svjedocima!

Citat:
Izgleda da samo njima Bog toleriše grehove i da samo njima oprašta, pošto jedino oni "znaju" šta je "pravo pokajanje".

Znaju svi koji su pročitali Bibliju. A Bog će oprostiti grijehe i nevjernicima, ako su bili dobri ljud. Opet sramota.

Citat:
dovoljno je da ih negde neko negativno pomene ili, ne daj Bože, optuži (osnovano ili neosnovano), i oni odmah počinju da između sebe šapuću o tome kako se kraj sveta približio, jer, evo, tu su prvi znaci "progonstva"

Hajde molim te, postavi bilo koji dokaz da smo u krivu, pa da raspravimo. Jer vdijet ćeš da ja ne trebam s nekim šaputati da bih znao odgovoriti na pitanja o Bibliji.

Citat:
Posle toga, ako se i desi da sa nekim razgovarate, nemate utisak da i on razgovara sa vama, nego da on nesvesno počinje da vas ubeđuje kako mnogo propuštate što niste u sekti.

Opet sramota. Adventisti nisu sekta.

Citat:
Iz knjige "Biblija bez Boga, Hrišćanstvo bez Crkve"

(Pravoslavlje i sekte: novoprotestantizam danas i ovde, knjiga 2), Cetinje 1997.

Ovo samo dokazuje da je pisac toliko neobrazovan da ne zna sam napisati svoje mišljenje. Jer, ja sam upravo analizirao knjigu - možemo li sada prijeći normalan razgovor?

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 18:53 

Pošto sam primjetio da ima previše copy/pasteova, više neću analizirati takve postove, jer to nema smisla.

Citat:
najveća su pseudokršćanska sekta na svijetu

Žalosno.
Dotični Silas je toliko neobrazovan da nas proziva sektom, dok smo mi priznati kao religija.

Pa, iako vidim da nema smisla analizirati postove nekog tko ne zna ni što smo, ipak ću to učiniti. No, preskočit ću nebitne djelove.

Citat:
No kako bilo da bilo, moramo se prema svima odnositi s poštovanjem i uvažavanjem

Bilo bi stvarno čudo kada biste to počeli raditi.

Citat:
Više o tome može se saznati u njihovim knjigama, gomili beskorisnog smeća, prazno i plitkog, punog hereza, patetike i jadikovki

Kao prvo, voli bih ta Silas bude banovan sa ovog foruma, zbog "ružnih" (da se lošije ne izrazim) pridjeva punih mrže, što ne dolikuje kršćanskom forumu.

Citat:
to je sekta s najviše otvorenih foruma na netu

Opet nas prozivate sektom. Jao, ovo je stvarno žalosno.

Barnaba je napisao/la:
Niti u slučaju adventista (niti bilo kojeg kolektiviteta) ne treba generalizirati stvari i lijepiti etikete kolektivne krivnje zbog nekorektnosti pojedinaca, moramo u tome biti dosljedni jer smo i sami kao katolici izloženi etiketiranju zbog grijeha pojedinaca.

Druga stvar nemojte pisati ničija osobna imena jer za to nema razloga a stvari koje se pripisuju pojedincima je teško provjeriti i postoji velika mogućnost da se pogriješi. Pogotovo je nedopušteno uz osobna imena vezati uvredljive atribute jer se nikoga ne treba osobno osuđivati već loše i grešno djelo.

Bravo Barnaba. Ajde da ima i poštenih ljudi na ovome forumu.

I da, volio bih da se postave konkretna pitanja ili slično, a ne neki prepisani tekstovi. Hvala.

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 20:48 

Worship je napisao/la:
Kao prvo, ovo je laž. Mi nikad nismo rekli da smo izabrani narod ili nešto slično tome, nego smo mi nekakva vrsta "pokreta" koji žele drugim ljudima približiti Bibliju i sve što piše u njoj.

"Bog je odabrao adventiste sedmog dana da budu poseban narod, odvojen od svijeta. Velikim sječivom istine istesao ih je iz kamenoloma svijeta i doveo u vezu sa sobom. On ih je proglasio svojim ambasadorima i pozvao da budu Njegovi predstavnici u posljednjem djelu spasenja. NAJVEĆE BLAGO ISTINE KOJE JE IKAD BILO POVJERENO SMRTNICIMA, najozbiljnije i najstrašnije opomene koje je Bog ikad poslao čovjeku, povjerene su njima da ih objave." (Ellen White, Svjedočanstva za Crkvu 7, 138 str.-1902.).

Treba još ili si sam te dovoljno osramotio, samo daj, ima još desetke ovakvih citata iz vaše literature.

Citat:
Kao drugo, ona NIKAD nije napisala nešto što nije u skladu s Biblijom, te je nama Biblija na prvom mjestu, a ne ona. Istina, mi prihvaćamo nju kao ženu kojoj je Bog povjerio neke istine, ali napomenimo da ona ipak nikad ništa nije pisala protiv Biblije.

Ellen White često proturječi Bibliji u svojim spisima: Babilonska kula je po njoj sagrađena prije potopa, Bog je poslao anđela da razgovara s Kajinom ("Jahve reče…" Post 4:6), Otkupljenje nije završio na križ ("..., Ali je, nakon što je ponudio žrtvu za grijehe jednom za sva vremena..." Heb. 10:12, Sotona nosi naše grijehe ("... I on sam ponese naše grijehe u svom tijelu na križ..." 1Pt 2:24 ) tko ukine samo jednu zapovjed neće ući u kraljevstvo Božje (biti će najmanji Matej 5:19), Isus po Ellen White imao grešnu narav… Tvrdi da je Mihael Isus (Sina Čovječiji kaže Danijelu: “...Mihael, jedan od prvih Knezova, dođe Mi u pomoć.” (Dan 10:13) A to Krist kaze, kaze za drugo biće, ne za Sebe!

Citat:
Ovdje se govori o adventistima, a ne o Jehovinim svjedocima!

Jehovini svjedoci su jedan od pokreta nastali iz adventizma. Ovo je bilo svjedočanstvo bivšeg adventista koji je iznio svoje mišljenje. Dobio si odgovore na ono što te mučilo. AKO TI SE RASPRAVLJA O BILIJSKIM TEMAMAMA, MOŽE, RECIMO RADO ĆU TI BIBLIJOM POBITI SUBOTU I DOKAZATI NEOPRAVDANOST NJEZINOG SVETKOVANJA.

Zadnja izmjena: Silas; Pet stu 13, 2009 21:11; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 20:59 

Worship je napisao/la:
Pošto sam primjetio da ima previše copy/pasteova, više neću analizirati takve postove, jer to nema smisla.

I da, volio bih da se postave konkretna pitanja ili slično, a ne neki prepisani tekstovi. Hvala.

Osim onih prvih postova koje sam naznačio, svi ostali postovi su moji, napisani iz glave.

Što se tiče vaše literature, šta reći o knjigama koje sam spomenuo, najbolje ih je uzeti u ruke, pa će ljudi vidjeti koliko nevrijede.

To da ste sekta je istina, jer zadovoljavate sve kriterije sekte, a i kulta:

- imate svojstveni pogled na svijet koji proizlazi iz naučavanja jedne od glavnih religija svijeta, ali nije s njime identičan

- nastali ste odvajanjem od većinske religije

- drugačije tumačite glavne tvrdnje religije iz koje ste proizašli

- slijedite učenje žene iz 19. stoljeća (ako ga ne slijedite, reci šta je Ellen White naučavala, a da vi odbacujete)

- slijedbenike vrbujete na tri osnovna sektaška načina: preko kreacionizma, bombardiranja ljubavlju i eshatologije (priče o smaku svijeta)

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 22:01 

Ja bi svima preporucio da pogledaju dokumentarac o adventistima "Seventh day Adventism - The Spirit Behind the Church" iako je snimljen u protestantskoj produkciji preporucam ga, dostupan je na youtube-u. Slika govori vise nego rijeci.

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 22:51 

Citat:
"Bog je odabrao adventiste sedmog dana da budu poseban narod, odvojen od svijeta. Velikim sječivom istine istesao ih je iz kamenoloma svijeta i doveo u vezu sa sobom. On ih je proglasio svojim ambasadorima i pozvao da budu Njegovi predstavnici u posljednjem djelu spasenja. NAJVEĆE BLAGO ISTINE KOJE JE IKAD BILO POVJERENO SMRTNICIMA, najozbiljnije i najstrašnije opomene koje je Bog ikad poslao čovjeku, povjerene su njima da ih objave." (Ellen White, Svjedočanstva za Crkvu 7, 138 str.-1902.).

Da odmah pojasnimo jer vidim da ti generaliziraš. Mi smo odabrani da približimo Bibliju ljudima, tj. da "budemo Njegovi predstavnici". To se također slaže sa "povjerene su njima da ih objave".

Citat:
ima još desetke ovakvih citata iz vaše literature.

Slobodno.

Citat:
Ellen White često proturječi Bibliji u svojim spisima

Hajde za početak daj jedan konkretan primjer, da ga raspravimo.

Citat:
AKO TI SE RASPRAVLJA O BILIJSKIM TEMAMAMA, MOŽE, RECIMO RADO ĆU TI BIBLIJOM POBITI SUBOTU I DOKAZATI NEOPRAVDANOST NJEZINOG SVETKOVANJA.

Rado. Ako te smijem zamoliti da mi odgovoriš na već prije postavljeno pitanje (na koje, naravno, nitko nije odgovorio):
Worship je napisao/la:
Ako postoji život poslije smrti, odnosno pakao, čistilište i raj, objasnite mi što se je dogodilo Lazaru. Isus ga je uskrsnuo nakon smrti, što znači da je Lazar prvo otišao u raj, pa ga je Isus vratio na zemlju. Da je to tako bilo, mogu si zamisliti izraz Lazarovog lica kada ga je Isus "izbacio" iz raja i vratio nazad u "pakao". Čak i da je bio u čistilištu, nadohvat ruke raju, ista stvar. Ne vjerujem da je išao u pakao, zato jer ne vjerujem da bi Isusov najbolji prijatelj bio neki zločinac (na kraju krajeva nigdje se u Bibliji ne spominje nešto skandalozno o Lazaru).
Isto pitanje je i za ljude koji umru tijekom operacije. Zar oni na nekoliko trenutaka odu u raj, pa kad ih ožive, onda se ponovno vrate? Hm...

E da, još u vezi ovoga:
Citat:
To da ste sekta je istina

Ti nemaš osnovu za ovo, jer su adventisti priznata religija u Hrvatskoj, imamo ugovor (isto kao i katolici), te nam država financira srednju školu. Ako nastaviš provocirati, ovo bi već moglo postati nezakonito. Jer, svako ima pravo na vjersku slobodu, a adventisti su priznati.

Vrh

PostPostano: Pet stu 13, 2009 23:50 

Worship je napisao/la:
Da odmah pojasnimo jer vidim da ti generaliziraš. Mi smo odabrani da približimo Bibliju ljudima, tj. da "budemo Njegovi predstavnici". To se također slaže sa "povjerene su njima da ih objave".

Sad ćeš dobit još citata, mada je i iz ovog jasno za onog kome sekta nije isprala mozak:

"Bog ima svoju Crkvu na Zemlji, koja uzdiže Njegov pogaženi zakon i predstavlja ljudima Božje jagnje koje uzima na sebe grijehe svijeta...

Postoji samo jedna Crkva na svijetu koja u ovo vrijeme stoji na prolomu i popravlja ograde i podiže stare razvaline...

Neka svi paze da ne viču protiv ostatka, koji drži zapovjedi Božje i ima vjeru Isusovu... Bog ima odvojen narod, Crkvu na Zemlji..." (Ellen White, Svjedočanstva za propovjednike, 50,58,59 str. 1893.)

"Bog je svojoj Crkvi dao poseban autoritet i moć, i nitko se ne može opravdati ako ga ne poštuje ili prezire jer bi, čineći tako, prezreo Božji glas." (Ellen White, 3 Svjedočanstva za Crkvu 417 str. 1875.)

"Bog je svojoj Crkvi na Zemlji dao najveću vlast pod nebom. Božji glas preko Njegovog sjedinjenog naroda, koji djeluje u svojstvu Crkve treba se poštovati." (Ellen White, 3 Svjedočanstva za Crkvu 451 STR. 1875.)

"Mene hrabri i čini sretnom saznanje da Bog Izraela i dalje vodi svoj narod (misli na advetiste, moja opaska) i da će sa njim biti sve do kraja." ( Ellen White, Odabrane poruke, knjiga druga, 406. str. 1913.)

Vidiš ne smiješ čitati samo "Govor na gori" i "Čežnju vijekova", za ove knjige ako si i čuo, sigurno ih nisi čitao.

Citat:
Hajde za početak daj jedan konkretan primjer, da ga raspravimo.

Dao sam ti niz primjera, zašto se praviš grbav, evo ponovo:

Ellen White često proturječi Bibliji u svojim spisima: Babilonska kula je po njoj sagrađena prije potopa, Bog je poslao anđela da razgovara s Kajinom ("Jahve reče…" Post 4:6), Otkupljenje nije završio na križ ("..., Ali je, nakon što je ponudio žrtvu za grijehe jednom za sva vremena..." Heb. 10:12, Sotona nosi naše grijehe ("... I on sam ponese naše grijehe u svom tijelu na križ..." 1Pt 2:24 ) tko ukine samo jednu zapovjed neće ući u kraljevstvo Božje (biti će najmanji Matej 5:19), Isus po Ellen White imao grešnu narav… Tvrdi da je Mihael Isus (Sina Čovječiji kaže Danijelu: “...Mihael, jedan od prvih Knezova, dođe Mi u pomoć.” (Dan 10:13) A to Krist kaze, kaze za drugo biće, ne za Sebe!

Citat:
Rado. Ako te smijem zamoliti da mi odgovoriš na već prije postavljeno pitanje (na koje, naravno, nitko nije odgovorio):

Što se tiče Lazara, duša tri dana nakon smrti ne ide ni u raj ni u pakao po židovskom vjerovanju, već se nalazi u nekoj vrsti čistilišta ili kod pravoslavaca minarstava, a osim toga na "onom svijetu" nema vremena, ono što je nama tri dana njima može biti tri sekunde ili tri tisuće godina.

Šta se događa sa ljudima koji umru nak operaciji imaš u dvije odlične knjige dvostrukog doktora (psihijatrije i filozofije) Raymonda A. Moodya, jr. Život poslije života i Svjetlost s onu stranu života, molim te da to pročitaš, više nikad nećeš na pitanje zagrobnog života gledati istim očima. Svako učenje bilo religijsko ili filozofsko koje negira postojanje duše i zagrobnog života je neozbiljno i ne zasužuje da ga se uopće uzima u razmatranje.

Citat:
Ti nemaš osnovu za ovo, jer su adventisti priznata religija u Hrvatskoj, imamo ugovor (isto kao i katolici), te nam država financira srednju školu. Ako nastaviš provocirati, ovo bi već moglo postati nezakonito. Jer, svako ima pravo na vjersku slobodu, a adventisti su priznati.

Adventisti jesu sekta, već ti je objašnjeno:

- imate svojstveni pogled na svijet koji proizlazi iz naučavanja jedne od glavnih religija svijeta, ali nije s njime identičan

- nastali ste odvajanjem od većinske religije

- drugačije tumačite glavne tvrdnje religije iz koje ste proizašli

- slijedite učenje žene iz 19. stoljeća (ako ga ne slijedite, reci šta je Ellen White naučavala, a da vi odbacujete)

- slijedbenike vrbujete na tri osnovna sektaška načina: preko kreacionizma, bombardiranja ljubavlju i eshatologije (priče o smaku svijeta)

Evo ti video o sektama, možda bude otriježnjujuće za tebe:

http://video.google.com/videoplay?docid ... i+&view=2#

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata