:wink: Sinke, ja ne tražim Istinu, jer čvrsto vjerujem da sam član Crkve u kojoj je punina istine po Duhu Svetomu koji ju vodi.
Terminologija kojom se služim, a kamo spada i termin sekta, je nazivlje Katoličke Crkve kojoj pripadam i apologetike koju sam studirao.
Već sam u jednom od predhodnih postova pojasnio što za nas znači termin sekta, a kako ga doživljuju oni na koje se to odnosi.
Ja se ne želim miješati i uplitati u tvoje pojmove dijaloga s inovjercima, pa bi i tebe uljudno molio da mi ne držiš lekcije kako i što ću kazati. Jednako tako nije mi potrebno tvoje ocjenjivanje mojih stavova.
Ti samo nastavi razgovarati s tim vjernikom. Jedini moj komentar na sve to je da g. Tomijasu nije do dijaloga, to mu je tek odskočna daska, a jedini cilj nekoga pridobiti za svoju vjeru. Zato je došao iz Amerike ili odkud već.
Verujem da imaš i dovoljno vremena za ''dijalogiziranje'', dok ti ja za to nemam. Moji su odgovori čvrsti, jasani i ne zaboravi oni su moji.

Nisi centar svijeta da bi sve moralo biti po tvome. To posebno imaj na umu dok mi se obraćaš.
Vidim da si neki mladac i to nadobudni. Neka te to ne uvrijedi, jer ja sam bio još bedastiji.
Svako ti dobro želim.
Pristane li taj Tomijas otiči na tvoj nagovor na svetu misu u Zagrebu ili Splitu, barem kao promatrač, u čast tog događaja skačem s vrha zagrebačke katedrale.

Pa sretno!
Meni nije u interesu da se natežem. Pozvani smo da propovijedamo Evanđelje, a ne katoličku teološku terminologiju. Ako čovjeka nazovemo sektašem, i radi ovog on ne pogleda naše vrijednosti već se stavi u obranu na osobnoj razini, tada ne činimo ništa što gradi Crkvu. Pavao je sa Židovima bio Židov, a s Grcima Grk ne bi li im doveo Evanđelje. Ako bi se Židovi ili Grci uvrijedili na riječ sekta, Pavao ih ne bi tako nazvao, taman da razgovara s ne znam kakvim religijskim sustavom.
Mislim da nisam centar svijeta, a ako već jesam tako umišljen, budi uvjeren da ću ohrabrivati svoju krotkost pred svima. Ne samo pred tobom, ma koliko bio mudriji od mene.
A sad pričekajmo da nam Tomias odgovori na moja pitanja.