Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:14

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon kol 25, 2008 04:29 

Jos samo da se nadovezem. Adventisti djeluju po raznim forumima pa i katolickim kao vuci u janjecoj kozi. Skrivaju svoja lazna ucenja da je papa antikrist, Katolicka Crkva babilonska bludnica a svetkovanje Nedjelje zig zvijeri, nijekanje pakla i besmrtnosti duse. Zamaskiraju se, i prodaju hereze pod Biblijski nauk. Zato ljudi budite oprezni.

Vrh

PostPostano: Pon kol 25, 2008 13:26 

angelus je napisao/la:
Citat:
Dina je napisao/la:
[

Neki kao da vode svoju KC ne cuju nikakva dokumenta,iz Vatikana....blizu sam izvora i dozivljavam ljude katolike predivno,svi smo mi krscani,zasto ne bi isli paralelno?Ka Bogu,ka pozivanju ljudi,u gajenju doma ,braka,pomoci zenama da ne rade abortuse,uzdizati krscanske vrijednosti,neko gnjaviti jedne druge,zar ne vidite kako krscani stradaju u Iraku,Iranu,Filipinima?

:wink: Sve je to točno što ti kažeš i tako se trebamo vladati, i ne samo prema kršćanima drugih crkava, nego i prema ostalim religijama, samo što smo dužni paziti na ispravnost svoje vjere. To nije osuda, to jednostavno spada u istinu naše vjere, što nipošto ne znači da su oni drugi gori od nas ili da ih zato ne moramo poštivati, cijeniti i pomagati im kao da nisu naši bližnji.
Dobar vjernik će uvijek znati uskladiti svoje pravovjerje s ljubavlju prema bližnjemu kako nas je Isus učio. Tu nije potrebno relativiziranje ili namjerno prešućivanje razlika koje su teološke naravi i koje postoje između katolika i adventista. Dapače, to bi bio grijeh, a posebno one koji su slabije vjerski poučeni na taj način zavoditi u krivovjerje.

Vidis dragi angelus,mislim da smo svi svjesni teoloskih razlika,i to nije nista tragicno,kako zele prikazati neki ljudi nadahnuti duhom netrpeljivosti.A znas sto mi najvise smeta,medjusobno nerazumjevanje ,oholost nekih vjernika,ti isti koji ne trpe nista sto je drugacije.Svakako treba reci te teoloske razlike,ali se ne slazem da ce nekoga to ili zadrzati ili otjerati od svog pravog uvjerenja,ipak si ti iskusan covjek u dusebriznistvu i znas sto fali vjernicima.
To sto cu ja proganjati drugog i drugacijeg od mene,nije put spasenju.Ljudima treba pokazati nauk i zivljenje u nauku.
Poznam osobu,forumski,koja maltretira koga stigne i koga sretne na forumu koji ne djeli njegovo misljenje,reci mi ti angelus,kako Bog gleda na to....ma mogu imati sva znanja svijeta,djela i vjera nesmiju biti u raskoraku to je A&O,medoperzijski zakon,i tu nema kompromisa.
Treba u miru diskutirati o razlikama,ali najprije traziti slicnosti,zasto ne bi jedni drugima bili uzor ka boljemu,zasto ne bi pokazali svijetu Krista raspetoga i obavili njegovu misiju i zadacu na zemlji.
Zar se spasenje stice progonom drugoga i drugacijega,NE niti s jedne strane.I zasto ne bi jedni s drugima u ljubavi bratskoj,na nivou dostojnog krscana razgovarali,bez davanja kojekakvih spicname,pokazivali skepsu jedni prema drugima,sve do,da se ima prilike neki bi sad se malo salim ...ujedali od besa,drugog i drugacijeg.Gdje je tu krscanstvo,gdje je tu nase pobozno zivljenje.Ponekad imam dojam da su neki ljudi veci od Boga,da se razumijemo,takve ne prihvatam niti u svojoj denominaciji,najradje bi nosili bic okolo i bicevali ljude,samo da vjeruju ono sto oni vjeruju,a da im vidis njihov zivot u vertikali,i cesto puta dolazim do zakljucka,takvi ljudi batinjaju okolo,jer se premalo bave sobom i svojim uzrastanjem vjere.Covjek treba svakog trenutka ispitivati sebe u odnosu na ono sto se trazi u krscanstvu od njega.
A Krist nece dopustiti,izgubiti se niti jedna dusa,koja iskreno trazi spasenje i zivi po njegovoj rijeci.
Znas i ti angelus i ja iz misionskih polja rada,koliko je ljudi vec islo poboznim putem,prije nego su dosli uopce u kontakt s krscanima.OK.mozes reci to su price iz ranijih vremena,ali ja tu vidim preveliku ljubav Bozju,koja u svakom srcu zna sto ima.

Vrh

PostPostano: Pon kol 25, 2008 15:11 

Dina ja sam te lijepo pitao jeste li se odrekli onih lazi koje je Ellen White pisala, tj. da je Rimska Crkva babilonska bludnica, papa antikrist a svetkovanje nedjelje zig zvijeri? Imamo pravo znati, jer su takve sektaske lazi uvredljive i nemaju veze sa istinom.

Vrh

PostPostano: Pon kol 25, 2008 16:22 

Dinina je umjesto odgovora, ponovo trolanja temu pišući ponovo ono što je već pisala na ovoj temi, poput općih adventističkih vjerovanja, i prenoseći svađe i odgovore s drugih foruma.
Iz tog razloga sam njene postove maknuo!
Na ovom forumu nastojimo gajiti zdrav dijalog a ne svađu.
Dina znam da ti ovaj forum smeta zato si me bez ikakva razloga banirala s svog kvaziinterdominacijskog foruma.
Dakle, ili odgovori jasno i koncizno na ova pitanja koja je crusadercro odgovorio ili nas pusti da u miru raspravljamo o drugim temama koje nas zanimaju.
Već si upozorena da ne kopiraš plahte od postova, uglavnom pravila su ti jasna, možeš napisati što je krivo ali ne možeš ovdje zatrpavati tekstovima koji nisu u vezi teme. Dolaziti na forum i prijetiti nije kršćanski i bit će maknuto jer ovdje gajimo razgovor a ne trolanje.
Lijepi pozdrav.

Vrh

PostPostano: Pon kol 25, 2008 18:37 

crusadercro je napisao/la:
Jos samo da se nadovezem. Adventisti djeluju po raznim forumima pa i katolickim kao vuci u janjecoj kozi. Skrivaju svoja lazna ucenja da je papa antikrist, Katolicka Crkva babilonska bludnica a svetkovanje Nedjelje zig zvijeri, nijekanje pakla i besmrtnosti duse. Zamaskiraju se, i prodaju hereze pod Biblijski nauk. Zato ljudi budite oprezni.

a zašto si se ti tako okomio na adventiste...ti kao anđeočuvar si nazočan na svim adventističkim forumima i pisao si što si htjeo....a moje iskustvo na katoličkim forumima da ti i ne pričam....skrešu te odmah na početku....čovjek ne može dati nikakav argument, a da ga se ne opomene kako širi nekatolički nauk....

Vrh

PostPostano: Pon kol 25, 2008 19:01 

Krizostom je napisao/la:
crusadercro je napisao/la:

a zašto si se ti tako okomio na adventiste...ti kao anđeočuvar si nazočan na svim adventističkim forumima i pisao si što si htjeo....a moje iskustvo na katoličkim forumima da ti i ne pričam....skrešu te odmah na početku....čovjek ne može dati nikakav argument, a da ga se ne opomene kako širi nekatolički nauk....

Molio bih članove da u međusobnoj komunikaciji ne napadaju jedan drugoga niti prozivaju druge. Ako je nešto netko krivo napisao onda se osvrnite na taj dio i jasno napišite što je krivo. Uvijek komentirajte pisanje a ne člana kao pojedinca.
Krizostome upozoravam te da se držiš teme o kojoj se raspravlja.

Vrh

PostPostano: Pon kol 25, 2008 23:58 

Vidim da adventisti ne zele javno i konkretno odgovoriti na odredena pitanja. Iz temeljnih vjerovanja adventista moze se vidjeti da vjeruju u prorocki dar Ellen White i smatraju njena pisanja autoritativnim izvorom istine. Dakle podrzavaju njena pisanja a tu spadaju i one nebuloze da je papa antikrist a K.C. babilonska bludnica i svetkovanje nedjelje zig zvijeri. Ako vjerujete drugacije recite.

Vrh

PostPostano: Uto kol 26, 2008 01:17 

Evo ovo je samo dio onoga sto je Ellen White u ciji dar prorostva adventisti vjeruju pisala o papi i o Rimskoj Crkvi. http://www.whiteestate.org/books/gc/gc3.html

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2008 08:47 

Ovdje su dava odgovora zabrinutim roditeljima iz Glasa Koncila, dotiču se i ove teme pa dajem link na njih:
Jesu li adventisti »opasni«?

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2008 18:40 

A da ne skrenemo sa teme evo jos malo kritickog pogleda na adventizam. http://adventizam.blog.hr

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2008 18:00 

Surfajuci po netu naisao sam na jedan zanimljiv sajt, koji se bavi adventistima, na prvi pogled djeluje kao da su ga napravili braca Pravoslavci ali nisam siguran pa preporucam da pogledate, ima zanimljivih informacija. I naglasavam, nikad nismo protiv covjeka, pozvani smo da osudimo samo krive nauke koji su suprotni nauku Isusa Krista i njegove Crkve. http://true.faithweb.com/

Vrh

PostPostano: Pet kol 29, 2008 18:23 

:wink: Draga Dina, vidim da si ti osjetljiva dušica i da te nerviraju neka pitanja. Moje osobno mišljenje je odgovoriti na njih.
Osobno slabo poznajem adventističku crkvu, tako da sam iznenađen, ne samo time što sve vjeruju, a u suprotnosti je katoličkim naukom; nego još gore ( ako je istina dakako) kakvim se ružnim nazivima nabaciju na katoličku Crkvu, sv. oca... Ako je to stvarno istina, onda bi početak nekakvog dijaloga bio ograditi se od toga.....

Vrh

PostPostano: Sub kol 30, 2008 13:07 

Neki adventisticki vjernici djeluju i pisanjem blogova, uglavnom protiv pape i Katolicke Crkve. Evo jednog primjera, covjek za sebe pise da je adventist. http://protestantzg.blog.hr A vi sami procijenite po kojem duhu je takvo sto pisano.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 08, 2008 10:42 

a čudna mi je ova tema kako adventisti djeluju....pa evo nalazim se na adventističkom učilištu u Maruševcu.....u sklopu učilišta djeluju srednja škola s pravom javnosti (gimnazija i medicinski smjer) i teološki fakultet....znači tu se nalaze ženski i muški internati, i ove godine se upisalo dosta đaka....osim adventista tu su i đaci drughih vjeroispovijesti....osim adventističkog vjeronauka ima i katolički...u školi se dosta stavlja naglasak na zdrav život....i dosta seljana dolazi tu u školu....iako adventistička crkva je jedna od manjih protestantskih crkava, ono što će vas možda iznenaditi jeste to da je po broju zdravstveno - obrazovnih ustanova odmah iza katoličke.....na području Like djeluje ADRA, dobrotvorna organizacija, i sam predjsednik Stipe Mesić je pohvalio rad....možda se razlikujemo u doktrinama, ali Krist nas poziva da činimo dobro svakom čovjeku....

Vrh

PostPostano: Pon ruj 08, 2008 11:19 

Zahvaljujem se Krizostome na tvom doprinosu, ovoj temi, dobro je i ovakve podatke znati.
Možeš li mi odgovoriti da li kroz ove ustanove koje si nabrojio nastojite evangelizirati ljude i uključiti ih u Adventističku crkvu sedmog dana?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata