angelus je napisao/la:
Citat:
Dina je napisao/la:
[
Neki kao da vode svoju KC ne cuju nikakva dokumenta,iz Vatikana....blizu sam izvora i dozivljavam ljude katolike predivno,svi smo mi krscani,zasto ne bi isli paralelno?Ka Bogu,ka pozivanju ljudi,u gajenju doma ,braka,pomoci zenama da ne rade abortuse,uzdizati krscanske vrijednosti,neko gnjaviti jedne druge,zar ne vidite kako krscani stradaju u Iraku,Iranu,Filipinima?

Sve je to točno što ti kažeš i tako se trebamo vladati, i ne samo prema kršćanima drugih crkava, nego i prema ostalim religijama, samo što smo dužni paziti na ispravnost svoje vjere. To nije osuda, to jednostavno spada u istinu naše vjere, što nipošto ne znači da su oni drugi gori od nas ili da ih zato ne moramo poštivati, cijeniti i pomagati im kao da nisu naši bližnji.
Dobar vjernik će uvijek znati uskladiti svoje pravovjerje s ljubavlju prema bližnjemu kako nas je Isus učio. Tu nije potrebno relativiziranje ili namjerno prešućivanje razlika koje su teološke naravi i koje postoje između katolika i adventista. Dapače, to bi bio grijeh, a posebno one koji su slabije vjerski poučeni na taj način zavoditi u krivovjerje.
Vidis dragi angelus,mislim da smo svi svjesni teoloskih razlika,i to nije nista tragicno,kako zele prikazati neki ljudi nadahnuti duhom netrpeljivosti.A znas sto mi najvise smeta,medjusobno nerazumjevanje ,oholost nekih vjernika,ti isti koji ne trpe nista sto je drugacije.Svakako treba reci te teoloske razlike,ali se ne slazem da ce nekoga to ili zadrzati ili otjerati od svog pravog uvjerenja,ipak si ti iskusan covjek u dusebriznistvu i znas sto fali vjernicima.
To sto cu ja proganjati drugog i drugacijeg od mene,nije put spasenju.Ljudima treba pokazati nauk i zivljenje u nauku.
Poznam osobu,forumski,koja maltretira koga stigne i koga sretne na forumu koji ne djeli njegovo misljenje,reci mi ti angelus,kako Bog gleda na to....ma mogu imati sva znanja svijeta,djela i vjera nesmiju biti u raskoraku to je A&O,medoperzijski zakon,i tu nema kompromisa.
Treba u miru diskutirati o razlikama,ali najprije traziti slicnosti,zasto ne bi jedni drugima bili uzor ka boljemu,zasto ne bi pokazali svijetu Krista raspetoga i obavili njegovu misiju i zadacu na zemlji.
Zar se spasenje stice progonom drugoga i drugacijega,NE niti s jedne strane.I zasto ne bi jedni s drugima u ljubavi bratskoj,na nivou dostojnog krscana razgovarali,bez davanja kojekakvih spicname,pokazivali skepsu jedni prema drugima,sve do,da se ima prilike neki bi sad se malo salim ...ujedali od besa,drugog i drugacijeg.Gdje je tu krscanstvo,gdje je tu nase pobozno zivljenje.Ponekad imam dojam da su neki ljudi veci od Boga,da se razumijemo,takve ne prihvatam niti u svojoj denominaciji,najradje bi nosili bic okolo i bicevali ljude,samo da vjeruju ono sto oni vjeruju,a da im vidis njihov zivot u vertikali,i cesto puta dolazim do zakljucka,takvi ljudi batinjaju okolo,jer se premalo bave sobom i svojim uzrastanjem vjere.Covjek treba svakog trenutka ispitivati sebe u odnosu na ono sto se trazi u krscanstvu od njega.
A Krist nece dopustiti,izgubiti se niti jedna dusa,koja iskreno trazi spasenje i zivi po njegovoj rijeci.
Znas i ti angelus i ja iz misionskih polja rada,koliko je ljudi vec islo poboznim putem,prije nego su dosli uopce u kontakt s krscanima.OK.mozes reci to su price iz ranijih vremena,ali ja tu vidim preveliku ljubav Bozju,koja u svakom srcu zna sto ima.