purple je napisao/la:
Dina, ne znam sto te zbunjuje. Jasno je pod kojom temom su ovi postovi. Ako si zeljela pokazati svojim sarolikim upitom kako si puno toga procitala, aj dobro, puno toga si procitala. Zadovoljena?

Nije vazno koliko toga imas u glavi, vazno je kako je to poslozeno. I kojim alatom je poslozeno. To bi bila Ljubav, jasno. Nekad ti je sasvim malo pokretanja u tom smjeru dovoljno. A nekad ljubavi svog zivota gledas u oci godinama i vidis samo prijatelja. Nadajmo se prijatelja.

Nekom se otvore oci, a nekom ne. Nazalost.
Koliko si spremna riskirati sve sto dosad poznajes kao covjek? Tocnije, koliko si spremna predati se Bogu? Danas? Sad?
Da li je pouzdanje u Boga vece ili manje od tvog uvjerenja kakav je On?
Da li Mu dajes slobodu da te oblikuje i usmjerava ili si kamenito uvjerena u svoje ideje o Njemu?
Puno puta sam cula, Bog je Bog iznenadjenja. On nas dotakne kad se najmanje nadamo i na nevjerojatne nacine.
Kad dodje vrijeme, klekni pred Boga dok se molis i trazi da ti On bude Pastir, a ne ti sama sebi sa svojim mukotrpno skupljenim informacijama. Uh, uh.

Dopusti Duhu Svetom da ti objasni. Za to ti ne treba puno informacija. On ima sve informacije koje ti trebaju. On nas drzi skupa i kad se nekad bas i ne ponosimo sobom. I kad smo u krizi vjere. Katolicka crkva je postojana zbog prisutnosti Duha Svetoga. Boga. Zbog Isusovog obecanja da nam ostavlja Duha Svetog. Pitanje je, da li ti vjerujes Isusu da je Duh Sveti prisutan? Sto Duh Sveti cini, jel znas?
Sto te sprecava da pitas, iskrenim srcem?
Pitaj Ga, gdje sam ja? Gdje si Ti?
Interesantan je Hvalospjev ljubavi. I tako tezak nekima.
Odlicno si ovo darga rekla,ravnoteza izmedju razuma i vjere,to je ono,i najvece medju njima je..... ,,cascu cinite jedan drugoga vecim od sebe'',za razliku od onoga sto mi jedni drugima cinimo u virtualnom svijetu,uopce nije bitno koliko sam procitala ili nisam,bitno je shvatila sam,kako crkveni oci,vide u svakom covjeku potencijalnog stanovnika neba,izbor spasenja,ne daje i niti omogucava covijek jedan drugom,ali mozemo zaustaviti jedan drugoga ,svojim prizemnim ponasanjem na putu ka spasenju.
Dakako Duh Sveti ima mjesta u zivotu svakog covjeka koji ga prihvati,ali vidim kako mnogi samo rijecima imaju Duha Svetoga,ali barem u virtualnom svijetu verbalno ne mnogo.Ako si netko dopustiti,lazno napraviti blog ili mel,reci mi o kakvoj sili Duha Svetoga mozemo govoriti,nije li to laz i prevara,a to su glavna orudja,neprijatelja ljudske duse.
Citat:
Interesantan je Hvalospjev ljubavi
Slazem se.