Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 11:33

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub svi 08, 2010 14:10 

Mariamne je napisao/la:
Nikada ne generaliziram ljude.
U svakoj religiji ima boljih ili lošijih ljudi.

Tako je. Ja sam npr. u jednoj manjoj adventističkoj sekti koja se odvojila od SDA, Reformirani pokret adventista sedmog dana (ima ih nešto preko 100 000, nastali u vrijeme 1. svjetskog rata, jednom računali Kristov povratak) vidio mnogo ljudi koji su iskreni i žive moralno. Međutim, u sektama ljudima ispiru mozak, ljudi gube individualnost, slobodu i vlastito mišljenje i to je problem. Zato ti opet kažem pogleda ovaj video:

http://video.google.com/videoplay?docid ... i+&view=2#

A možeš pročitati i ovo:

http://www.katolik.hr/crkvamnu/svjedoca ... adventizma

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 14:13 
Hvala na linkovima.

Pročitala i pogledala :wink:

Tako možda netko govori i za nas.
Ja sam za dijalog, zajedničku molitvu za obraćenje griješnika i psovača, ne za prepucavanje, nametanje nekih vlastitih stavova koji bolji ili gori.
Svi smo samo ljudi, a zajedničko nam je da vjerujemo u Isusa Krista.

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 14:48 

Za pogledati, zanimljiv dokumentarac o adventistima koji su snimili protestanti u americi, preporucam onima koji razumiju engleski... http://video.google.com/videoplay?docid ... 079252546#

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 14:52 
Crusadercro :)

evo gledam :)

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 17:00 
Jako zanimljiv video.

To je kao neko ludilo, polude, pa se osvjeste i vrate.
Sa ludilom se svuda susrećem u posljednje vrijeme :D

Što će tko , gdje i kuda, njegov/njen izbor.
Ja samo znam za sebe, da ne odstupam od svoje vjere pa ni po cijenu života :wink:

To su neke slabe ličnosti, koje padaju pod utjecaj razno raznih, kak mi je rekao jedan svećenik: to ti je šuć muć pa prolij.. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 21:09 

Mislim da ovfo treba razumijeti sto govori prof.Ivancic.

http://video.google.com/videoplay?docid ... 6470190035

Slazem se s vama sekte su opasne,ali adventisti ne pripadaju onima koji nisu krscani,koji koriste ime Isusa da bi prevarili svijet.Svatko tko lazno svjedoci,nema u sebi krscanskog kodeksa,ne moze za sebe reci da je Kristov sljedbenik i da ide putem ka Kristu.
Vazna je cinjenica da nasi kajevi nisu prosli zrelo epohu prosvjetiteljstva,pa nisu razvijeni fini kriteriji pravednosti,pa smo nekako neotesani, grubi,spremni na prijetnje progone,i to utjece na to da ljudi grubo reagiraju a i neintelektualno,posezu za zabranama,korupcija i svjetovnost su teski problem svim drustvima koji su pod tim teretom.
Treba povijesnim pregledom pogledati,kad i zasto ljudi posezu za nekrscanskim sektama i treba ih nastojati sacuvati.
Najbolje ih je pozivati Kristu.
A to se moze rijecima i djelima.

Vrh

PostPostano: Ned svi 09, 2010 07:41 
Slažem se s Dinom.

Samo meni je besmisleno mijenjati vjeru u kojoj si rođen. Osobito ako je kršćanska vjera. Tu mislim najviše kad iz katoličke prelaze u ne znam koje.
A ovo s Uskrsom u videu je nažalost tako u 90% vjernika, ali to nije samo u KC., tako je i u svakoj dugoj vjeri.

Vrh

PostPostano: Ned svi 09, 2010 17:32 

Prosvjetiteljstvo ili otpadnistvo od Crkve?

Stvar je u tome da Crkva ima milijardu i nekih 114 milijuna vjernika danas i raste, katolicka jel, ovog Uskrsa se krstilo bar 3000 odraslih negdje u Americi, citala ja. A jos u ostalim krajevima svijeta? Znaci oni su poslusni papi, Njegovom namjesniku na Zemlji po Isusovoj zelji od pocetka. Znaci oni su poslusni Bogu.

Ta stvar s denominacijama, "prosvijecenim" ljudima i sl. se pocelo zamjetnije siriti u nasim krajevima tek poslije II. svjetskog rata, kad su svi bili ranjeni i izgubljeni od toliko patnje i stradanja i hvatali se oslabljene vjere i bez razuma za sve i svasta.
Ljudi bi sami neovisno svojim malenim mozgom isli proucavati Boga, nesto tako kompleksno na svim mogucim razinama kao sto je Biblija, Bozja Rijec. Rijec koja trazi mudro pristupanje svetom, s beskrajnim postovanjem i opreznoscu, mudroscu u Duhu Svetom. Mudro je poslusati tisuce godina iskustva tisuca i tisuca vjernika i onda graditi svoj zivot pomocu Istine, biti istinski trazitelj u ovom zivotu. Istina pobjedjuje, i za mene je pobijedila kad sam otvorila um i srce, onda me je vratila u Crkvu, kao rasipnog sina iz one Isusove pripovijesti.

Ako se i grijesi, nije rjesenje odcjepljenje vec popravak, izljecenje iznutra. To je osnovna pogreska odcijepljenih. Neposlusnost. Time su vise nastetili Isusovom Tijelu razdiruci Ga, vise no sto mogu pojmiti. Daleko vise od nepristojnih katolika. ;) Bog nije Bog razdora vec Bog pomirenja i oprosta.
I onda se jos oni nadju uvrijedjeni kad ih se takne u pogresno ucenje, kad ih Duh Sveti istinom pokusava uvjeriti da se vrate kuci. Eee, tu nesto ne stima, zar ne? Mozda je jos netko upleo svoje prste u razdor i zeli ga zadrzati, netko zlocesti?

Vrh

PostPostano: Čet svi 13, 2010 15:59 

Citat:
Prosvjetiteljstvo ili otpadnistvo od Crkve?

purple,molim te konkretno nam pojasni.Mislis li na francuske enciklopediste,ateisticki racionalizam iracionalizam ili Kantovu etiku,ili sto?
A ako si htjela reinterpretirati Benediktovu opasku na prosvetiteljstvu, i dio sekularizma koji se razvio unutar protestanizma,onda si trebala ukljuciti i fenomen dehelinizacije za koje nisu krivi samo protestanti.

Vrh

PostPostano: Sub svi 29, 2010 12:10 

http://www.zaslike.com/files/zflrrm90t0itw1l6cfk.jpg

Vrh

PostPostano: Sub svi 29, 2010 15:12 

Barnaba je napisao/la:
http://www.zaslike.com/files/zflrrm90t0itw1l6cfk.jpg

Ovo sam postavila kao temu,ali dobro,ti si ovdje gazda,neka bude kako kazes,evo jos jedan oblik prisurtnosti adventista na netu,nadam se da nece izazvati kontraproduktivne misli moderatora.
http://www.youtube.comuser/Adventstiinfo

Vrh

PostPostano: Sub svi 29, 2010 16:15 

Dina, ne znam sto te zbunjuje. Jasno je pod kojom temom su ovi postovi. Ako si zeljela pokazati svojim sarolikim upitom kako si puno toga procitala, aj dobro, puno toga si procitala. Zadovoljena? ;)

Nije vazno koliko toga imas u glavi, vazno je kako je to poslozeno. I kojim alatom je poslozeno. To bi bila Ljubav, jasno. Nekad ti je sasvim malo pokretanja u tom smjeru dovoljno. A nekad ljubavi svog zivota gledas u oci godinama i vidis samo prijatelja. Nadajmo se prijatelja. :) Nekom se otvore oci, a nekom ne. Nazalost.

Koliko si spremna riskirati sve sto dosad poznajes kao covjek? Tocnije, koliko si spremna predati se Bogu? Danas? Sad?
Da li je pouzdanje u Boga vece ili manje od tvog uvjerenja kakav je On?
Da li Mu dajes slobodu da te oblikuje i usmjerava ili si kamenito uvjerena u svoje ideje o Njemu?

Puno puta sam cula, Bog je Bog iznenadjenja. On nas dotakne kad se najmanje nadamo i na nevjerojatne nacine.
Kad dodje vrijeme, klekni pred Boga dok se molis i trazi da ti On bude Pastir, a ne ti sama sebi sa svojim mukotrpno skupljenim informacijama. Uh, uh. :)

Dopusti Duhu Svetom da ti objasni. Za to ti ne treba puno informacija. On ima sve informacije koje ti trebaju. On nas drzi skupa i kad se nekad bas i ne ponosimo sobom. I kad smo u krizi vjere. Katolicka crkva je postojana zbog prisutnosti Duha Svetoga. Boga. Zbog Isusovog obecanja da nam ostavlja Duha Svetog. Pitanje je, da li ti vjerujes Isusu da je Duh Sveti prisutan? Sto Duh Sveti cini, jel znas?
Sto te sprecava da pitas, iskrenim srcem?
Pitaj Ga, gdje sam ja? Gdje si Ti?

Interesantan je Hvalospjev ljubavi. I tako tezak nekima.

Vrh

PostPostano: Sub svi 29, 2010 20:54 

purple je napisao/la:
Dina, ne znam sto te zbunjuje. Jasno je pod kojom temom su ovi postovi. Ako si zeljela pokazati svojim sarolikim upitom kako si puno toga procitala, aj dobro, puno toga si procitala. Zadovoljena? ;)

Nije vazno koliko toga imas u glavi, vazno je kako je to poslozeno. I kojim alatom je poslozeno. To bi bila Ljubav, jasno. Nekad ti je sasvim malo pokretanja u tom smjeru dovoljno. A nekad ljubavi svog zivota gledas u oci godinama i vidis samo prijatelja. Nadajmo se prijatelja. :) Nekom se otvore oci, a nekom ne. Nazalost.

Koliko si spremna riskirati sve sto dosad poznajes kao covjek? Tocnije, koliko si spremna predati se Bogu? Danas? Sad?
Da li je pouzdanje u Boga vece ili manje od tvog uvjerenja kakav je On?
Da li Mu dajes slobodu da te oblikuje i usmjerava ili si kamenito uvjerena u svoje ideje o Njemu?

Puno puta sam cula, Bog je Bog iznenadjenja. On nas dotakne kad se najmanje nadamo i na nevjerojatne nacine.
Kad dodje vrijeme, klekni pred Boga dok se molis i trazi da ti On bude Pastir, a ne ti sama sebi sa svojim mukotrpno skupljenim informacijama. Uh, uh. :)

Dopusti Duhu Svetom da ti objasni. Za to ti ne treba puno informacija. On ima sve informacije koje ti trebaju. On nas drzi skupa i kad se nekad bas i ne ponosimo sobom. I kad smo u krizi vjere. Katolicka crkva je postojana zbog prisutnosti Duha Svetoga. Boga. Zbog Isusovog obecanja da nam ostavlja Duha Svetog. Pitanje je, da li ti vjerujes Isusu da je Duh Sveti prisutan? Sto Duh Sveti cini, jel znas?
Sto te sprecava da pitas, iskrenim srcem?
Pitaj Ga, gdje sam ja? Gdje si Ti?

Interesantan je Hvalospjev ljubavi. I tako tezak nekima.

Odlicno si ovo darga rekla,ravnoteza izmedju razuma i vjere,to je ono,i najvece medju njima je..... ,,cascu cinite jedan drugoga vecim od sebe'',za razliku od onoga sto mi jedni drugima cinimo u virtualnom svijetu,uopce nije bitno koliko sam procitala ili nisam,bitno je shvatila sam,kako crkveni oci,vide u svakom covjeku potencijalnog stanovnika neba,izbor spasenja,ne daje i niti omogucava covijek jedan drugom,ali mozemo zaustaviti jedan drugoga ,svojim prizemnim ponasanjem na putu ka spasenju.
Dakako Duh Sveti ima mjesta u zivotu svakog covjeka koji ga prihvati,ali vidim kako mnogi samo rijecima imaju Duha Svetoga,ali barem u virtualnom svijetu verbalno ne mnogo.Ako si netko dopustiti,lazno napraviti blog ili mel,reci mi o kakvoj sili Duha Svetoga mozemo govoriti,nije li to laz i prevara,a to su glavna orudja,neprijatelja ljudske duse.
Citat:
Interesantan je Hvalospjev ljubavi

Slazem se.

Vrh

PostPostano: Sub svi 29, 2010 22:11 

A da ovu temu prebacimo na http://www.k_veselom_sektašu.com/ ili http://www.agresivni_protestanti_net/?

Vrh

PostPostano: Ned svi 30, 2010 06:57 

Daba je u pravu ovdje se radi o agresivnom nastupu i djelovanju. Dina je ovakvu temu ("o Patrologiji") otvorila valjda na svim forumima na kojima djeluje a ujedno proziva nekoga imaginarnog a sama je i na ovom forumu više puta iznosila laži i klevete o ljudima a da nikada nije iznijela dokaze za svoje tvrdnje, iako sam je ja osobno molio da to učini ili da prestane. Prema tome, mislim da bi trebala prvo prestati s tako licemjernim nastupanjem, ispričati se, a onda otvarati teme u kojoj joj "kao nešto nije jasno".

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata