patriot_1 je napisao/la:
Giovi je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Iako nema veze sa mozgom i Duhom Svetim!
Patriot1, upozoravam te da raspravljaš razumno i bez vrijeđanja. Nazivanje Kristovih riječi
"Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im." "seljačkom duhovnošću" ili da ta Kristova želja "nema veze sa mozgom i Duhom Svetim" se neće tolerirati. Nije to nečija filozofija ili mišljenje nego direktna Kristova odredba.
Isus je odredio potrebu Crkve kojoj je preko Petra i apostola dao vlast odriješivanja i vezanja:
"Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima." (Mt 16,19.)Bez Crkve svatko pada u opasnost birati što mu paše kao na švedskom stolu, to je problem protestantizma i zato ima toliko odijeljivanja. Ako te zanima o tome preporučam pročitati svjedočanstvo obraćenja jednog baptista na katoličanstvo:
http://www.whyimcatholic.com/index.php/ ... -steve-rayJa sam se na ovu izjavu referirao od navodnog kršćanina krešimira:
"Nije ispravno jer ne slijediš Boga!
Crkvu je ustanovio sam Isus, naš Spasitelj i Otkupitelj. Postavio je temelje Svete Crkve i odredio da njeni službenici otpuštaju grijehe u Ime Boga. Tako nas uči naša crkva i ja se toga držim jer je ispravno.
Bog je Ljubav i Milosrđe, zato imamo načine spasenja u vidu Svetih Sakramenata."
Dakle po Flayu,tko ne slijedi Katolički nauk,ne slijedi Boga!
Neće ići,jer I Protestanti slijede Boga!I Pravoslavci!Nitko nema pravo Krista svojatati!
Bog je Ljubav i Milosrdje, ali i Pravedan (Dobar). Svovremeno i istovremeno, a ne samo po potrebi!
Ja bih te pitao: Koji je to duh vodio protestante u podjelu? I jeli "istovremeno" u sebi razdijeljen, kada je isti kod katolika kao i kod 30000 protestantskih crkava? (Molim odgovor)
Ovisi li o nasem dojmu ili je On taj koji nas bira?
Zar Isus nije rekao tko se mene posrami pred ljudima i ja cu se njega pred Ocem? A ti tvrdis kako se dovoljno pokajati pred Bogom, a sramis se pokajati pred "jednim" svecenikom. Samo sto ne shvacas, da se Katolici ispovjedaju samo Bogu, a Bog im odgovara preko svecenika. (Ima li veceg milosrdja za tolike uvrede, dobiti par molitava za pokoru?) Kao sto je rijedak bolesnik koji je sam sebe uspio izlijeciti, tako je jos rijedi gresnik koji je "sam" (u svom EGU i pameti) nasao Boga...a da isti nije bio sredstvo u Bozjim rukama.
Ocekivati od Boga to cudo, je ono sto se zove kusati Boga, kao sto je jedan vec zatrazio "ako si Bog, ucini da ovo kamenje postane kruh" -iako nam predstoji pomijesati brasno, sol, vodu i kvasac koju nam je Bog vec dao (po svojoj milosti), mi u okorjelosti svoga srca to ne zamjecujemo (nikako ispeci) -odlucimo cekati milost (vec prisutnu), koja po nasem grijehu propusta, postaje nasa propast (sve po Bozjoj pravdi). "Ne kusaj, Gospodina Boga svoga, uzalud."
Bog nas u svojoj dobroti dalje poucava: " Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima zivot vjecni; i ja cu ga uskrisiti u posljednji dan." Iv 6, 54- Znas li koliku sablazan ova recenica izazvala kod Zidova? Istu onoliku koliko Katolike danas sablaznjuje izjava o simbolicnoj prisutnosti Krista u Hostiji. (Koliko god mozda ne primjecujes, ali i kod protestanata Bog po krivim crtama pise pravo. Odbacivanje ispovjedi, dovodi i do pojave simbolicne prisutnosti u misi, sto ih dobri Bog sacuva od najveceg svetogrdja- primanja svojeg Tijela u stanju grijeha.) Ta pisano je: “Doista, kad god jedete ovaj kruh i pijete casu, smrt Gospodnju navjescujete dok on ne dode. Stoga, tko god jede kruh ili pije casu Gospodnju nedostojno, bit ce krivac tijela i krvi Gospodnje. Neka se dakle svatko ispita pa tada od kruha jede i iz case pije. Jer tko jede i pije, sud sebi jede i pije ako ne razlikuje Tijela.” (1 Kor, 11 26-29)
Tako da Krscanin ne posjeduje Boga vec Bog posjeduje Krscanina. A Isusovim ucenikom postaje svatko tko se prizna gresnikom i odluci se rjesiti sebe i svoga JA, birajuci Crkvu koja ce mjenjati svijet (mene), a ne onu koju ce mijenjati svijet (crkvu po mojoj volji). Pa se Krscaninom (vojujuca Crkva) ne postaje niti prestaje biti po nasoj, vec po Volji Bozjoj - "mnogo je zvanih, a malo odbranih" (koji su se odazvali pozivu).
Iz tvog pisanja se vidi kako nemas lose namjere, ali te od Istine odvajaju lose predodzbe (iskustva), pa odbacujes ono sto nisi niti upoznao (a imas tu milost).
Svi mi trazimo taj uski put i niska vrata. I kada se pozivamo na Istinu, ne uskracujemo ju bliznjemu da ju i on pronadje (nismo vlasnici). Ali kada ju dobijemo za ucitelja, bili bi lasci kada bi u trenutku gledanja u nju tvrdili da se ona nalazi negdje drugdje. To bi bila laz, lazni ekumenizam, pored ovih ociju. Ja te ne osudjujem vec te pozivam...u suprotnom bih sebe lagao (mozes li razumjeti?)-Samo ce nas Istina osloboditi i slijedeci Njegov Put, naci cemo Zivot.
Razliciti su putevi (poslanja), ali samo jedna karta; Crkva- jedna, sveta, katolicka, apostolska (molimo u vjerovanju).