Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 11:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 115 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon ožu 23, 2015 23:01 

Da ponovno pitam, kada je sve tako crno onda mi reci kako je uspjela KC preživjeti sve do danas? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 23, 2015 23:12 

Crni Barun je napisao/la:
Da ponovno pitam, kada je sve tako crno onda mi reci kako je uspjela KC preživjeti sve do danas? :wink:

Nije tako crno,bilo je i bijelog,npr. Franjo Asiški,ili Filip Neri i mnogi slični!Mnogi anononimni vjernici su bili Kristovi sluge!Ali u doba nakaradnih Papa kao Borgije i sl. te prije toga križarski ratovi i poslije inkvizicija,svakako su odraz,crnog!Pogledaj film :"Sveti Filip Neri!" .lako ga je nać na J.Tjubu!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 09:45 

Pitam se.
Po meni ima ako se dijalog void uz obostrano uvažavanje.Npr. moj prijatelj student psihologije nije bio vjernik,otac Srbin,mama Hrvatica pa nikad u crkvu nije išao!Pomogao sam mu da spozna Boga.Kasnije je završio i psihologiju i Protestantsku teologiju.Njegova supruga također protestantsku teologiju.Nakon desetak godina ona je postala katolički karizmatik I nagovorila I njega da pređe katolicima.Super,ne vidim u tome nikakav problem jer vidim da su istinski vjernici.
E sad,pričamo o razlikama unutar kršćanstva pa se dotaknemo molitvi svecima.Ja to ne prakticiram,oni da.Malo sam u čudu jer su studirali na ETEF-u.
Oni kažu:"Ako ja tebe ili ti mene mogu zamoliti za pomoć,ako vjerujemo da je netko tko je sveto živio,živ kod Boga,zašto nebi za pomoć mogli zamoliti njega?"
Vrlo dobar odgovor i nakon toga mogu prihvatiti taj stav.Mogu razumiti one koji se mole svecima.No ja se i dalje molim samo Bogu!Dakle,prepucavanje ima smisla ako se zna slušati.Ako nije u svadljivom tonu!
Budući da kod protestanata ima dosta razlika u nebitnom uglavnom,često zna između mene i nekih i zna to biti jako mučno jer mnogi su izrazito"pravovjerni!"

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 11:38 

patriot_1 je napisao/la:

Nije tako crno,bilo je i bijelog,npr. Franjo Asiški,ili Filip Neri i mnogi slični!Mnogi anononimni vjernici su bili Kristovi sluge!Ali u doba nakaradnih Papa kao Borgije i sl. te prije toga križarski ratovi i poslije inkvizicija,svakako su odraz,crnog!Pogledaj film :"Sveti Filip Neri!" .lako ga je nać na J.Tjubu!

Crnoga ima oduvijek. Zli neprestano djeluje.
Ne bojimo se! Imamo Boga koji nas štiti i čuva jer smo njegova djeca i On nas ljubi.

GOSPODIN JE PASTIR MOJ,

ZLA SE NE BOJIM

JER ON JE SA MNOM.

PA DA MI JE I DOLINOM SMRTI PROĆI

ZLA SE NE BOJIM JER TI SI SA MNOM

TVOJ ŠTAP I PALICA TVOJA

UTJEHA SU MENI.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 11:44 

Moram te pohvaliti!
Prvo što si postao konstruktivan, vjerujem da je milošću Božjom!
I drugo, što rabiš riječ rječoborstvo!

Što se tiče ostaloga, sigurno znaš da mi ljudi vidimo trun u tuđem oku dok iz našeg viri balvan...

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 13:58 

Kresimir Fly je napisao/la:
Moram te pohvaliti!
Prvo što si postao konstruktivan, vjerujem da je milošću Božjom!
I drugo, što rabiš riječ rječoborstvo!

Što se tiče ostaloga, sigurno znaš da mi ljudi vidimo trun u tuđem oku dok iz našeg viri balvan...

I ja sam bio takav dok nisam shvatio,da nisam nešto,da sam daleko od prave spoznaje i pravog kršćnstva!
Petrovo iskustvo,JA i samo JA!A onda se odreče Krista!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 14:02 

patriot_1 je napisao/la:
I ja sam bio takav dok nisam shvatio,da nisam nešto,da sam daleko od prave spoznaje i pravog kršćnstva!

Pa ga onda Krist postavi za prvog među jednakima!
Kolika li je ljubav Boga prema čovjeku?!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 19:19 

patriot_1 je napisao/la:

pošto riba smrdi od glave, kako to da su takvi loši učitelji i vođe uspjeli sačuvati KC? Pa nije svo težište opstanka bilo na "mnogim anonimnim vjernicima"?
Uostalom, zar se i ti u jednu ruku ne solidaliziraš s tom izjavom upravo s onima koji vide u protestantima "sotonski okot" :arrow: kao što su vjerske vođe KC-a bile sve "crne", tako su i protestanti sami po sebi "crni" ili ako hoćeš - "sotonski okot" :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 20:58 

patriot_1 je napisao/la:

Super,samo ponizan čovjek može biti duhovni pastir!

A sad ovako,neki Katolici imaju stav(i ti vidim) "Mi i samo MI".=Ma tko ste vi Protestanti?Boranija (kak bi rekel Šešelj)."
Ja sam upoznao dosta protestanata i ovdje i iz vana,divni ljudi i dobri kršćani!A bome i katolika!Imam dojam da ti I tebi slični ne misle da je dobar protestant = dobar kršćanin.I da mu ne treba povratak u "Majku crkvu!"
Jeri ima sve,pravovjeran je.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 21:02 

patriot_1 je napisao/la:

pošto riba smrdi od glave, kako to da su takvi loši učitelji i vođe uspjeli sačuvati KC? Pa nije svo težište opstanka bilo na "mnogim anonimnim vjernicima"?
Uostalom, zar se i ti u jednu ruku ne solidaliziraš s tom izjavom upravo s onima koji vide u protestantima "sotonski okot" :arrow: kao što su vjerske vođe KC-a bile sve "crne", tako su i protestanti sami po sebi "crni" ili ako hoćeš - "sotonski okot" :wink:

I što ti to govori?Pa i komunizam i dan danas postoji,jel to dokaz da je dobar?Ono što ja hoću reći,<Katolička crkva nije jedina i nije svetija od npr. pravoslavne i protestantske!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 21:12 

patriot_1 je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

I što ti to govori?Pa i komunizam i dan danas postoji,jel to dokaz da je dobar?Ono što ja hoću reći,<Katolička crkva nije jedina i nije svetija od npr. pravoslavne i protestantske!

koje protestantske?mislim nije da postoji samo jedna?

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 21:15 

patriot_1 je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Super,samo ponizan čovjek može biti duhovni pastir!

A sad ovako,neki Katolici imaju stav(i ti vidim) "Mi i samo MI".=Ma tko ste vi Protestanti?Boranija (kak bi rekel Šešelj)."
Ja sam upoznao dosta protestanata i ovdje i iz vana,divni ljudi i dobri kršćani!A bome i katolika!Imam dojam da ti I tebi slični ne misle da je dobar protestant = dobar kršćanin.I da mu ne treba povratak u "Majku crkvu!"
Jeri ima sve,pravovjeran je.

Ti znaš treba li ti.
Mislim da treba, no tvoj je to problem.
Ne mogu odlučivati za tebe.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 21:19 

patriot_1 je napisao/la:

Dokazivanje je jednostavno: nismo se odijelili ni zbog koga, ni zbog čega.
Pravoslavne i tih protestantskih stotine ili tisuće - jesu!
A ostale razlike su navedene ranije.
Svatko odgovara za svoje postupke, tako i ja, pa i ti.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 24, 2015 21:55 

patriot_1 je napisao/la:

ovo ti je dosta klimava argumentacija. Naime, komunizam kao takav nije nikada postojao - radi se o društvenom uređenju u kojem "svatko radi koliko može, a dobija koliko mu treba". Odnosno, radi se o raju na zemlji stvorenom od ljudskih ruku, odnosno, utopiji.
Ono što pod komunizam smatramo obično se odnosi na marksizam, boljševizam, lenjinizam, donekle maoizam i sl. No, od svih mahom nabrojenih nije ostao nitko! SSSR i druge komunističke zemlje su propale, odnosno, došlo je do transformacije režima i uništenje ideologije.
Npr. spomenuti maoizam je u stvari sinteza kineskog nacionalizma i socijalizma; dok u S. Koreji su knjige K. Marxa zabranjene i ta država više ni službeno ne priznaje socijalističko-marksističku doktrinu, već je razvila svoju koja se zove juanizam.
Danas su i Kina i Kuba postale kapitalističke države, gdje bivša komunistička stranka postoji samo nominalno s ciljem zadržavanja postojeće pol. elite na vlasti.
Što se doktrine (marksizma) tiče, davno je i to kod intelektualnih predstavnika ljevice napušteno, te se danas ljevica ne bavi više pravima radnika koliko pravima homoseksualaca i sl. nastranih manjina.
Isto tako, ne treba smetnuti s uma da danas svijet lagano prelazi iz doba industrijalizacije preko doba informatizacije do doba robotizacije - više ni radnika u tvornicama neće trebati jer će sve raditi roboti a upitno je hoćemo li trebati i trgovine (osim možda pekara) zbog novih 3d printera koji su, po nekima, preteča replikatora iz zvjezdanih staza (oni su "printali" i hranu!). Jasno je da u svijetu gdje čovjek neće raditi komunizam ne može ni nastati - a to K. Marx nije mogao predvidjeti.
Ukratko, komunizam iako možda još i životari, uskoro će i biti mrtav...samo je pitanje vremena.

S druge strane, KC je prošla sve od robovlasničkog društva preko feudalnog pa do današnjeg (post)industrijskog. Kako? Kako je moguće da KC koju su po tvome vodili maltene demoni koji u sebi nemaju ništ dobra, uspjela dogurati do danas?
Dakle, ponavljam, u tvojoj jednadžbi nešto ne štima... A sam sam ti već natuknio gdje je greška, ali si odbio na to reagirati. :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sri ožu 25, 2015 13:48 

patriot_1 je napisao/la:

ovo ti je dosta klimava argumentacija. Naime, komunizam kao takav nije nikada postojao - radi se o društvenom uređenju u kojem "svatko radi koliko može, a dobija koliko mu treba". Odnosno, radi se o raju na zemlji stvorenom od ljudskih ruku, odnosno, utopiji.
Ono što pod komunizam smatramo obično se odnosi na marksizam, boljševizam, lenjinizam, donekle maoizam i sl. No, od svih mahom nabrojenih nije ostao nitko! SSSR i druge komunističke zemlje su propale, odnosno, došlo je do transformacije režima i uništenje ideologije.
Npr. spomenuti maoizam je u stvari sinteza kineskog nacionalizma i socijalizma; dok u S. Koreji su knjige K. Marxa zabranjene i ta država više ni službeno ne priznaje socijalističko-marksističku doktrinu, već je razvila svoju koja se zove juanizam.
Danas su i Kina i Kuba postale kapitalističke države, gdje bivša komunistička stranka postoji samo nominalno s ciljem zadržavanja postojeće pol. elite na vlasti.
Što se doktrine (marksizma) tiče, davno je i to kod intelektualnih predstavnika ljevice napušteno, te se danas ljevica ne bavi više pravima radnika koliko pravima homoseksualaca i sl. nastranih manjina.
Isto tako, ne treba smetnuti s uma da danas svijet lagano prelazi iz doba industrijalizacije preko doba informatizacije do doba robotizacije - više ni radnika u tvornicama neće trebati jer će sve raditi roboti a upitno je hoćemo li trebati i trgovine (osim možda pekara) zbog novih 3d printera koji su, po nekima, preteča replikatora iz zvjezdanih staza (oni su "printali" i hranu!). Jasno je da u svijetu gdje čovjek neće raditi komunizam ne može ni nastati - a to K. Marx nije mogao predvidjeti.
Ukratko, komunizam iako možda još i životari, uskoro će i biti mrtav...samo je pitanje vremena.

S druge strane, KC je prošla sve od robovlasničkog društva preko feudalnog pa do današnjeg (post)industrijskog. Kako? Kako je moguće da KC koju su po tvome vodili maltene demoni koji u sebi nemaju ništ dobra, uspjela dogurati do danas?
Dakle, ponavljam, u tvojoj jednadžbi nešto ne štima... A sam sam ti već natuknio gdje je greška, ali si odbio na to reagirati. :wink:

Ma daj ne laži na tako primitivan i pokvaren način!I bezobrazan!
Gdje sam ja napisao da istu vode demoni?Bilo je divnih Papa a I ovaj sad mi je super,Papa Ivana sam cjenio I išao ga dočekati sa našom zajednicom "Bračni Susreti!"a to da su Neki Pape bili sramotni,zna svatko!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 115 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata