Naravno, još ništa zvanično nije objavljeno o toj "Bibliji" - sasvim moguće da su apokrifi u pitanju. Možda čak i piše to što kažu da piše unutra o Isusu ali to opet ne dokazuje to što oni tvrde. Ta nije li već sv.Pavao u svojim pismima preklinjao one koji šire krivu vjeru i tvrde da Isus Krist nije uskrsnuo da to ne rade.
sara je napisao/la:
Želiš reći da je pravi stav: udri, pljuj, vrijeđaj, proganjaj... - meni nespojivo s Onim kojemu vjerujem!
Naravno da je nespojivo s Bogom i naravno da to nije pravi stav.
Uostalom, ne vidim da je itko pozvao bilo koga na proganjanje muslimana niti na pljuvanje i vrijeđanje. Govori oca Zakaria su takvi kakvi jesu, ali uvijek potkrijepljeni dokazima iz njihovih (muslimanskih) izvora, svetih knjiga i njihovog učiteljstva i predaje. Ne smatram to proganjanjem.
Pogledaj poneki video, čovjek je zaista zanimljiv.
Ne vidim niti da je netko od nas pozvao na progon muslimana. Naprotiv, znamo kako se svaki kulturan čovjek treba odnositi prema bližnjemu, a naročito bi si to trebali posvijestiti kršćani.
Uostalom, ja živim s muslimanima. Živim u mjestu u kojem barem trećinu stanovništva čine muslimani. I ne živim "pored njih" nego baš s njima - družimo se, dolaze mi u kuću, idem im u kuću.
Čast svakome, ali naravno da ne vjerujem u to u što oni vjeruju. Isto tako mi je jasno da oni ne vjeruju u to što ja vjerujem.
No, nitko se nije bunio što nas, dok pijemo čaj i družimo se u mojoj sobi, sa zida gleda križ i ikona Isusa Krista.
Nadam se da to što radim svojim prijateljima nije pljuvanje i proganjanje. Zaista ne bih to želio.
Ali da Muhameda ne cijenim i savršeno ne vjerujem - to je istina. Mogu poštovati nečija uvjerenja, ali ne moram ih prihvaćati.
No, sad smo već debelo off topic. (Ajde, malo chatanja neće poremetiti savršeni mir ovog već pomalo zamrlog i sterilnog foruma).