Ma slušaj sektašu, nisi ti ovdje da uvodiš pravila, niti da procjenjuješ tko je kakav, da govoriš kako da tko odgovara, pa ako ne želi da ti onda nalijepiš etiketu, ko luther teze na vrata, to je izgleda vaš tip duhovnosti! To što si došao ovdje i navlačiš ljude na svoj mlin, da igraju neku tvoju igru, pa se onda praviš pametan, to prodavaj babama na tržnici, a ne ovdje! Takvi kao ti su meni razbibriga, nikako ljudi za ozbiljan dijalog, jer toga kod vas nema, dok god s visoka tako naduti nastupate i prosipate pamet bez ikakvog zaleđa, temelja i autoriteta! Uzeli ste Bibliju od katolika, razdvojili se od Katoličke Crkve, pa ste se onda među sobom razdvojili na 40 000 sekti ili "crkvica" gdje svaki takav kao ti nadobudno prosipa pamet! I sad kad više nemate što izmisliti, kada ste "zaredili" žene za "svečenice i biskupe", kad ste počeli vjenčavati homoseksualce" kad vam se država uvukla u religiju i kada nemate nadzor jedni nad drugima, sad u to svo blato pokušavate uvući i katolike, mučeći Bibliju da vam govori ono što želite kako bi sam sebi dokazali nešto, što ni sami ne znate što. Ali ne prijatelju, ne ide to tako, previše ste prozirni i previše ste između sebe oholosti pokazali da bi vam bilo tko drugi vijerovao! Sagni glavu, ponizi se i počni vjerovati katoličkoj predaji i naučiteljstvu, a ne hirovima u vlastitoj glavi koji izmišljaju toplu vodu, i vrati se u Katoličku Crkvu, na Ispovijed i Pričest, i kada osjetiš taj mir, e tada možemo razgovarati! A do tada te svoje fore pokušavaj proturit negdje drugdje, nekima koji nemaju autoritet i temelj za jasan nauk Biblije, privatne mudrolije nitko ne voli, jer vidiš šta vam se zbog toga dogodilo, i još se nisi naučio pameti! I na kraju, ja ću ti pružiti odgovor kada je žalim, a ne kada ti kažeš da trebam ili ne, jel jasno siromašni brate!?
|