Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 21, 2025 06:45

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 53 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
PostPostano: Uto kol 25, 2020 09:30 

Meni je odlično predavanje fra Ante Vučković
gdje je u 3 dana prošao kroz Stari Zavjet tj. kroz 3 priče/pjesme povezujući ih sa time kakav naš život može biti: pakao, čistilište ili raj i to već sada:
https://www.youtube.com/watch?v=UuVRhOND_eo
https://www.youtube.com/watch?v=Jntmbw5_vOI
https://www.youtube.com/watch?v=vS40qTFNe-E

Zahvalan sam fra Anti Vučkoviću za dijeljenje odličnog razmišljanja :))
Tu se odlično vidi da ta stanja nisu kad umremo, već sada.
Sad je bitno kako mi je! :;

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2020 10:28 

Onda sam ja već od rođenja stavljena u pakao, jer do 4-te godine proživljavala sam pravi horror...Ni poslije nije bilo puno bolje, ali barem su se roditelji razveli.
Zašto onda Bog stavi nekog u takvu situaciju da mu je već na zemlji tako?

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2020 12:32 

Kad se posluša fra Ante Vučković - dobije se odličan iz Biblije odgovor na ovakva pitanja.
Znam da ima preko 3h slušanja, no vrijedi :))

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2020 12:46 

Bas sam poslusao jedno predavanje sta je viz stavio, bas zbog ovoga sto je napisao "kakav naš život može biti: pakao, čistilište ili raj i to već sada". Zaintrigiralo me, jer svatko tko ti nudi da zivis SAD raj, tko tvrdi da ima carobnu formulu je prodavac magle. Citirani dio sta je Viz napisao jest simplifikacija, i nacin na koji je on shvatio predavanje. Treba uzet u obzir da fra Ant govori odredenoj grupi ljudi, u odredenom kontekstu.

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2020 20:28 

Fra Ante govori određenoj grupi ljudi u određenom kontekstu osvrčući se na Biblijske tekstove - da to bi se i tako moglo reći.
Ali kad se malo promisli... Kojoj je određenoj skupini namjenjena Biblija u kojem određenom kontekstu?

Biblija je namjenjena meni i svim ljudima, a na slavu Bogu našemu :))
Hvala ti Bože na predivnim životnim smjernicama u Bibliji!

@Dux
Zgodno mi je za primjetiti kako odgovaraš na moj post, a služiš se izražavanjem u 3. licu jednine. Govoriš čitateljima o meni odgovarajući na moj post (kad se piše odmah ispod posta - smatra se odgovorom na zadnji post jedino ako se ne naznači kome je namjenjeno ili se citira ...).
Fra Ante poziva na test - eksperiment u 2. predavanju na 52:35
Eksperiment je kad troje razgovaraju tako da dvoje pričaju o trećem u 3. licu jednine. Eto napravio si taj eksperiment ovdje na forumu :;

Hvala ti Bože na lijepim i poučnim riječima fra Ante :))
2. predavanje je posebno lijepo za ovu temu - točno u sridu

Velika je Bože Tvoja Ljubav :DD

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2020 20:48 

Nisam. Jednostavno nisam citirao izmedunebaizemlje. Zelio sam joj rec da nije ona svojom krivicom prosla pakao, i da to fra Ante sigurno nije mislio. Dakle fra Ante je govorio, tj obracao se odraslim osobama, koje su u kontroli nad svojim zivotom. Ocito je da je izmedunebaizemlje aludirala na na svoje traume iz dijetinjstva, i da ih provlaci kroz svaku temu. Ne moze se fra Antina poruka prenit kao jednostavan odgovor na svaku patnju.

Vrh

PostPostano: Sri kol 26, 2020 10:49 

Idemo pretpostaviti kako bi bilo da nema patnje. Kad mi sve ide "od prve", kad nema problema. Kad redam uspjeh za uspjehom bez nepravde, bez lošeg... Kad sam nepogrešiv.
Netko bi rekao: taj život bi bio "raj na zemlji".

Ako inače nema puno onih koji slijede Boga Oca našega, koliko bi ih tek tada malo slijedilo? Job je primjer rijetkih koji i kad imaju i kad im ide, ne krše 1. Božju zapovijed. I dalje su ponizni u zahvalnosti i ljubavi.

Lakše je, po mom mišljenju, biti ponizan i moliti kad mi ne ide, kad krene "nizbrdo", kad se dogode razni nemili događaji...

No najbolje je kad se trudim i kad sve loše ("neprijatelje") blagoslivljam okrećući djelovanjem Duha Svetoga na dobro, tj. kad sam zaljubljen kad slavim i veličam Boga Oca :DD

Hvala ti Bože što si predivno uredio ovaj svijet :DD

Vrh

PostPostano: Sri ruj 02, 2020 07:12 

Onda sam ja već od rođenja stavljena u pakao, jer do 4-te godine proživljavala sam pravi horror...Ni poslije nije bilo puno bolje, ali barem su se roditelji razveli.
Zašto onda Bog stavi nekog u takvu situaciju da mu je već na zemlji tako?

Ne znam za tvoj toliki horor do baš 4 -te godine, ali svi ljudi imaju neki križ u životu ( samo mi ne znamo za njih :)) )
Ali, svako trpljenje , žrtva i bol iznjedri neko dobro...evo , da ti je u životu sve glatko išlo, možda se nikada nebi obratila, nikada postala vjernica
Obično nakon nekog šoka ljudi se okrenu Bogu jer vide da ne mogu sve svojim snagama...evo to ti je samo jedan primjer zašto neke loše situacije u konačnici mogu biti dobre...ništa nije bez kraja, uvijek poslije kiše dođe sunca u životu čovjeka
Bogu hvala

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 53 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4

Vrijeme na UTC + 01:00 sata