Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto pro 10, 2024 07:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 219 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 25, 2024 07:34 

Molitva i post mogu zaustaviti ratove i okrenuti smjer povijesti. Ali premalo ljudi u to vjeruje, premalo ljudi se odaziva.
Bojim se da smo krenuli putem bez povratka. Pitanje je samo kojom dinamikom će se sve skupa odvijati.
Ne znam ni ima li smisla više svoditi događanja na pojedinačne države, ionako one više ne upravljaju događanjima nego događaji upravljaju državama.
Stalno mi se vrti kroz glavu ta ideja vodilja masonstva: red iz kaosa. Hoće li ljudi prepoznati što znači taj red?

To je istina..krenuli smo putem bez povratka...istina je da pojedinačne države ne vode politiku europe...vodi je jedan centar moći...gospodari kaosa su na djelu i u punoj snazi!
Neki dan sam objašnjavao da rusija i putin neće dopustiti i da izgube ono za što ratuju več 2,5 godine ( izginulo je barem 200 000 rusa, ranjeno barem x 4)
i očekivati da će se rući puvući sa krima ili donbasa je puka utopija ( a što u paltformi na nedavnom samitu u europi za primirje traži ukrajina, EU,NATO/USA)...putin neće pristati ni na puno manje gubitke, a kamoli da bi dopustio gubitak svih teritorija za koji ratuje godinama
svaki budući gubitak rusa i putina nas sve bliže vodi upotrebi najjačih raketa i bombi i prema europii i NATO bazama, pa i nuklearnim taktičkim bombama
Da dođe do situacije da izgubi krim ili veći dio donbasa , a time i da bude smjenjen ili ubijen od strane svojih jastrebova ili nesklone opozicije, putin će biti vjerojatno spreman i na očajničke poteze ( upotreba atomskih bombi , pa bilo to samo nasjabijih, taktičkih)

https://www.geopolitika.news/razgovori/ ... -povratka/
https://www.index.hr/vijesti/clanak/rus ... omentari_d
https://www.vecernji.hr/vijesti/putin-i ... ak-1774823

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/s ... o-20240617

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15468917

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/visok ... 36966.html
https://www.geopolitika.news/vijesti/ra ... ljedicama/

https://www.geopolitika.news/analize/tj ... -svjetski/

Molimo za mir u europi i svijetu našu nebesku Majku, međugorsku Gospu, kraljicu mira...to je jedino što mi obični ljudi možemo uraditi
Imaju na YT kanali na kojima se mogu pratiti molitve pred kipom Gospe na Podbrdu ( medjugorjeinfo, zoom Chile itd), program je počinjao već od 22h i obično trajao do 24 15h...mislim da je jučer bio posljednji dan ...ali mislimda imaju raniji snimci na YT
Jedino božja intervencija nam može pomoći...političari teško

Vrh

PostPostano: Uto lip 25, 2024 09:54 

Jučer mi je došla zanimljiva poruka Mije Barade (stavljam ovdje tekst, a dobio sam je u audio formatu).

Citat:
Dubrovačka katedrala, 23.06.u 9h sveta misa. Vidio sam užasne demone kako idu paklenim hodnicima, duhovi rata, grozne maske, duhovi straha, nosili su rukama vatru rata. Kako se molilo, Erika i ostali zatvorila su se vrata pakla na koja su trebale izlaziti legije. U jednom trenutku pucaju vrata, otvaraju se još veća i u tom trenu izlaze horde. Vidim kako ide po cijelom svijetu vatra rata, stihija i čujem riječi: nikad u povijesti nije bilo takve pustoši kakva će biti u danima koji su pred vama. Molim sve vas koji slušate ovu poruku da provjerite njenu autentičnost, da molite i postite, još je vrijeme milosrđa, da se barem umanji gnjev Božji i da nas je što više koji mole, da što manje demona izađe i pustoši ovaj svijet. Zbijmo se redovnoj molitvi kako nas poziva Majčica u Međugorju. Sve vas lijepo pozdravljam, Mijo Barada. Budite blagoslovljeni.

Ako ima neka tema gdje bi bilo smislenije staviti poruku molim moderatora da je kopira.

Vrh

PostPostano: Uto lip 25, 2024 10:10 

Molimo za mir u europi i svijetu našu nebesku Majku, međugorsku Gospu, kraljicu mira...to je jedino što mi obični ljudi možemo uraditi

Potpis. Dizati ljude na molitvu. Osnivati molitvene grupe. Izaći na trgove i moliti.

Citat:
Poruka, 25. svibanj 2024
„Draga djeco! U ovom milosnom vremenu pozivam vas na molitvu srcem. Dječice, stvarajte molitvene grupe gdje ćete se poticati na dobro i rasti u radosti. Dječice, još ste daleko. Zato se iznova obraćajte i izaberite put svetosti i nade da bi vam Bog dao mira u obilju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Vrh

PostPostano: Uto lip 25, 2024 14:10 

Jučer mi je došla zanimljiva poruka Mije Barade...

Daj skuži od koga mu je došla poruka! Je to moguće?! :lol: Tip je jednom prilikom napisao, citiram;

Zelen sigurno nisam, debelo sam prevalio pedesetu.

Zelen nije, debelo je prevalio pedesetu i tip vjeruje u tipa koji se zove Mijo Barada. A evo te poruke koju je dobio, citiram;

Dubrovačka katedrala, 23.06.u 9h sveta misa. Vidio sam užasne demone kako idu paklenim hodnicima, duhovi rata, grozne maske, duhovi straha, nosili su rukama vatru rata. Kako se molilo, Erika i ostali zatvorila su se vrata pakla na koja su trebale izlaziti legije. U jednom trenutku pucaju vrata, otvaraju se još veća i u tom trenu izlaze horde. Vidim kako ide po cijelom svijetu vatra rata, stihija i čujem riječi: nikad u povijesti nije bilo takve pustoši kakva će biti u danima koji su pred vama. Molim sve vas koji slušate ovu poruku da provjerite njenu autentičnost, da molite i postite, još je vrijeme milosrđa, da se barem umanji gnjev Božji i da nas je što više koji mole, da što manje demona izađe i pustoši ovaj svijet. Zbijmo se redovnoj molitvi kako nas poziva Majčica u Međugorju. Sve vas lijepo pozdravljam, Mijo Barada. Budite blagoslovljeni.

Dobro je Tuđman rekao da smo stoka sitnog zuba. Narod vjeruje u sve, doslovno sve. Ne manje bitno, narod traži vođu, pa makar se taj vođa zvao Mijo Barada. :roll: :roll: Dobro da ti se ne obraća Rajko Bundalo ili Josip Lončar. :lol:

Koliko čovjek mora biti naivan da vjeruje u ta "viđenja" koja doživljava tip koji se zove Mijo Barada?! Reklo bi se, poprilično naivan. Jesi i tim "viđenjima" djeci trovao mozak?! :| Ljudi! Dajte najte!

Vrh

PostPostano: Uto lip 25, 2024 21:56 

Daj skuži od koga mu je došla poruka! Je to moguće?! :lol: Tip je jednom prilikom napisao, citiram;

Zelen nije, debelo je prevalio pedesetu i tip vjeruje u tipa koji se zove Mijo Barada. A evo te poruke koju je dobio, citiram;

Dobro je Tuđman rekao da smo stoka sitnog zuba. Narod vjeruje u sve, doslovno sve. Ne manje bitno, narod traži vođu, pa makar se taj vođa zvao Mijo Barada. :roll: :roll: Dobro da ti se ne obraća Rajko Bundalo ili Josip Lončar. :lol:

Koliko čovjek mora biti naivan da vjeruje u ta "viđenja" koja doživljava tip koji se zove Mijo Barada?! Reklo bi se, poprilično naivan. Jesi i tim "viđenjima" djeci trovao mozak?! :| Ljudi! Dajte najte!

a čuj ne možeš ni ljude baš kriviti zbog toga,dok god ih svećenici budu pozivali u crkve da održavaju duhovne obnove biti će i ljudi koji će vjerovati u njihovu priču.

Vrh

PostPostano: Sri lip 26, 2024 13:54 

a čuj ne možeš ni ljude baš kriviti zbog toga,dok god ih svećenici budu pozivali u crkve da održavaju duhovne obnove biti će i ljudi koji će vjerovati u njihovu priču.

Pravo kažeš prijatelju. Zabranit tim lešinarima svako djelovanje unutar Crkve.

Vrh

PostPostano: Uto srp 09, 2024 14:07 

https://www.youtube.com/watch?v=vWc2tyyuIXw

evo još jedan jak dokaz šta rade okultne snage na Zapadu...a šta čini Bog i Gospa koju šalje širom svijeta u ukazanjima

Vrh

PostPostano: Čet srp 11, 2024 12:51 

https://www.youtube.com/watch?v=vWc2tyyuIXw

evo još jedan jak dokaz šta rade okultne snage na Zapadu...a šta čini Bog i Gospa koju šalje širom svijeta u ukazanjima

I sad zamisli ovakvu emisiju na HRT-u, novoj ili rtlu. Čisto da shvatimo da smo, što se tiče mainstream medija, u potpunoj informativnoj blokadi. Kao da je rat. I to traje već godinama, ako je uopće i prestalo nakon pada komunizma.

Vrh

PostPostano: Čet srp 11, 2024 15:39 

I sad zamisli ovakvu emisiju na HRT-u, novoj ili rtlu. Čisto da shvatimo da smo, što se tiče mainstream medija, u potpunoj informativnoj blokadi. Kao da je rat. I to traje već godinama, ako je uopće i prestalo nakon pada komunizma.

A samo vi znate neka tajna znanja kako je to zapravo :DD

Vrh

PostPostano: Čet srp 11, 2024 23:33 

A samo vi znate neka tajna znanja kako je to zapravo :DD

Čemu taj cinizam u svakom tvom obraćanju meni? Zašto bi se radilo o tajnim znanjima, postoje razni mediji, svima dostupni, osim HRT-a, RTL i nove TV.

https://youtu.be/U21-RrB8E6Q?feature=shared

Evo u ovom videu umirovljeni njemački general objašnjava kako je uvlačenjem Ukrajine u NATO isprovocirana Rusija na rat. Ukrajina nije Aljaska, nije čak ni Poljska. Krimski poluotok je pripadao Skitima, Sarmatima, Kazarima, Pečenezima, Tatarima pa carskoj Rusiji, koja je naselila Ruse. Ukrajini je pripao, iako s uglavnom ruskim stanovništvom, tek negdje 1950. I ja bi ga tražio nazad da sam Rus. Imaju i Rusi mračnu stranu, sigurno, s tim svojim velikidržavljem, nepriznavanjem Ukrajinaca kao naroda (u tome imaju sličan odnos kao srpski nacionalisti prema nama, i tu sigurno leži specifična opasnost za nas), ali ipak su skoro sklopili mir da se nije umiješao Boris Johnson, sigurno ne na vlastitu inicijativu nego u ime EU, i natjerao Zelenskog da prekine pregovore. EU želi taj rat. Zašto, ne znam. Vjerojatno im smeta Rusija koju zapadni globalisti nemaju pod nadzorom.
Onda, tu je i taj Zelenski i njegova veza sa sektom Lubavičevaca

https://youtu.be/_8N3GAWBz4I?feature=shared

Svakako malo oroguglajte o toj židovskoj grupi i njihovom utjecaju u SAD, vezama s Netanyahuom, o njihovim planovima oko svjetske religije za sve nežidove, tzv Noahidizmom. I o vezama određenih židovskih grupa i masonerije.

Iskreno, ja mislim da između Zapada i Rusije, pogotovo u slučaju da Putin padne i zamijeni ga netko još gori, teško možemo izabrati manje zlo. Bojim se Rusije i njene veze sa Srbijom, ali bojim se i EU, i njenog masonskog zaleđa.

Vrh

PostPostano: Ned srp 14, 2024 10:57 

Čemu taj cinizam u svakom tvom obraćanju meni? Zašto bi se radilo o tajnim znanjima, postoje razni mediji, svima dostupni, osim HRT-a, RTL i nove TV.

https://youtu.be/U21-RrB8E6Q?feature=shared

Evo u ovom videu umirovljeni njemački general objašnjava kako je uvlačenjem Ukrajine u NATO isprovocirana Rusija na rat. Ukrajina nije Aljaska, nije čak ni Poljska. Krimski poluotok je pripadao Skitima, Sarmatima, Kazarima, Pečenezima, Tatarima pa carskoj Rusiji, koja je naselila Ruse. Ukrajini je pripao, iako s uglavnom ruskim stanovništvom, tek negdje 1950. I ja bi ga tražio nazad da sam Rus.

Jadno i žalosno je takvo razmišljanje koje ja s gnušanjem odbacujem. Ako imalo voliš logiku i racio onda se zapitaj koliki bi rat izbio da se svaka europska ili svjetska vlada počne ponašati kao ruska? Kakav bi tek onda rat nastao? Nepromjenjivost granica je stvarno dobar princip koji je dugo vremena osiguravao mir na europskom tlu pa ga treba zadržati i dalje.
Lars je napisao/la:
Onda, tu je i taj Zelenski i njegova veza sa sektom Lubavičevaca

https://youtu.be/_8N3GAWBz4I?feature=shared

Svakako malo oroguglajte o toj židovskoj grupi i njihovom utjecaju u SAD, vezama s Netanyahuom, o njihovim planovima oko svjetske religije za sve nežidove, tzv Noahidizmom. I o vezama određenih židovskih grupa i masonerije.

Ne čudim se ovakvim izljevima antisemitizma jer kada si se okrenuo tamnoj strani ona te sve više obuzima i nadahnjuje pa mrziš žene koje imaju nešto reći o vjeri i vjerskoj tradiciji, opravdavaš agresore i potičeš antisemitizam. Niz se samo nastavlja. Stani malo i propitaj se pred raspelom ili Predragocjenim tijelom Kristovim kakve to morbidne zaključke iznosiš i što te na njih nadahnjuje?

Vrh

PostPostano: Pet srp 19, 2024 16:46 

@Majkićka

Nepromjenjivost granica je načelo koje je utvrđeno nakon drugog svjetskog rata, zamišljeno kao garancija buduće stabilnosti. Čime su granice utvrđene 1940-ih smtrane konačnim. Hruščov je Krim dodijelio Ukrajini negdje 1955, dakle, već se tu radilo o kršenju tog načela. Doduše, nije se radilo o međunarodnoj granici tada, iako je on to postala nakon raspada sssr-a. Tako da ta analogija s drugim evropskim zemljama ne vrijedi, jer ni jednoj nije oduzet nikakav teritorij nakon 1945. Osim Krima Rusiji. Tako bi se vraćanjem Krima Rusiji u stvari potvrdila nepromjenjivost granica, uz povijesne i etničke razloge.

Zadnja izmjena: Lars; Pet srp 19, 2024 17:02; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet srp 19, 2024 16:59 

@Majkićka

Ako sam ja antisemit zato što smatram da dio Židova smatraju da njihova nacija ima pravo vladati svijetom, da se židovske duše razlikuju od duša ostalih ljudi, itd, jesi li ti isto tako antirus, s istim moralnim atributima koji pripadaju i antisemitizmu, zato što ti smatraš da dio Rusa potiče agresiju na Ukrajinu?

Vrh

PostPostano: Pet srp 26, 2024 06:51 

@Majkićka

Nepromjenjivost granica je načelo koje je utvrđeno nakon drugog svjetskog rata, zamišljeno kao garancija buduće stabilnosti. Čime su granice utvrđene 1940-ih smtrane konačnim. Hruščov je Krim dodijelio Ukrajini negdje 1955, dakle, već se tu radilo o kršenju tog načela. Doduše, nije se radilo o međunarodnoj granici tada, iako je on to postala nakon raspada sssr-a. Tako da ta analogija s drugim evropskim zemljama ne vrijedi, jer ni jednoj nije oduzet nikakav teritorij nakon 1945. Osim Krima Rusiji. Tako bi se vraćanjem Krima Rusiji u stvari potvrdila nepromjenjivost granica, uz povijesne i etničke razloge.

Kako ti tako pametan možeš napisati tako nepametan zaključak. Zato što želiš muljati i opravdavati zločinačku rusku agresiju pa te to čini nepametnim jer pristaješ na takvo nedostojno ponašanje.
Načelo nepromjenjivosti granica se primjenjuje na vanjske državne granice, a ne na unutarnje granice. Dakle promjene unutrašnjih granica su moguće pa i one iz doba sssra. Države su se raspadale i poslije 1945. i tada su se unutrašnje granice priznavale kao državne. Dakle Rusija je najmanje dva puta priznala Ukrajinske granice. Prvi puta kada se raspao sssr, a onda kada se odrekla nuklearnog oružja.
Ne znam zašto ti treba to muljanje i opravdavanje zločinačke ruske politike, ali ona te objektivno čini glupljim i pokvarenijim pa bi trebao prestati s tim jer agresorima u biti ne treba opravdanje. Oni izmišljaju neke stvari samo da imaju formalno i u biti nebitno opravdanje za agresiju i ubijanje.

Vrh

PostPostano: Uto srp 30, 2024 15:30 

Kako ti tako pametan možeš napisati tako nepametan zaključak. Zato što želiš muljati i opravdavati zločinačku rusku agresiju pa te to čini nepametnim jer pristaješ na takvo nedostojno ponašanje.
Načelo nepromjenjivosti granica se primjenjuje na vanjske državne granice, a ne na unutarnje granice. Dakle promjene unutrašnjih granica su moguće pa i one iz doba sssra. Države su se raspadale i poslije 1945. i tada su se unutrašnje granice priznavale kao državne. Dakle Rusija je najmanje dva puta priznala Ukrajinske granice. Prvi puta kada se raspao sssr, a onda kada se odrekla nuklearnog oružja.
Ne znam zašto ti treba to muljanje i opravdavanje zločinačke ruske politike, ali ona te objektivno čini glupljim i pokvarenijim pa bi trebao prestati s tim jer agresorima u biti ne treba opravdanje. Oni izmišljaju neke stvari samo da imaju formalno i u biti nebitno opravdanje za agresiju i ubijanje.

Kao što sam već rekao, strahujm od Rusije isto kao i ti. Samo što mislim da je zapad tj globalističke plutokracije koja njime vlada, još gori od Rusije, barem zasad.
Što se tiče Krima, pitanje njegove pripadnosti možda ne bi ni bilo pokrenuto da se nije počelo govoriti o ulasku Ukrajine u NATO, a Ukrajina sa smanjivanjem autonomije Krima. S obzirom na njegovo značenje na Crnom moru, crnomorsku flotu, njen arsenal. Onda, kad se još uzme u obzir većinsko rusko stanovništv, ruska prošlost Krima, ko ga je i kako oteo Tatarima, pa oslobodio od nacista, i to sve zato da bi ga na kraju, zahvaljujući Hruščovljevoj glupoj greški, pao u ruke SAD. Tj Jezebele Harris i njenih poslodavaca. Bojim se Rusa i ne volim ih, ali bi morali biti potpuno ludi da ostave Krim Ukrajini. I njenim zapadnim vladarima.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 219 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata