Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri vel 12, 2025 18:44

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 256 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto sij 14, 2025 15:58 

Znači : ginimo u desecima tisuća i dalje ...do posljednjeg ukrajinca i rusa?
To je jedino rješenje?

Rješenje bi bile jake sankcije Rusiji, izolacija, cijeli svijet bi trebao jače reagirati. Ali kao i sa Palestinom.
Na strani sam Ukrajinskih domoljuba, kao što sam bila i za nas, bila sam spremna ginuti.
Kako ovdje nismo u poziciji išta napraviti, ne znam čemu razglabanje...
Ni u svojoj zemlji ne možemo urediti stvari.

Vrh

PostPostano: Sri sij 15, 2025 12:55 

Rješenje bi bile jake sankcije Rusiji, izolacija, cijeli svijet bi trebao jače reagirati. Ali kao i sa Palestinom.
Na strani sam Ukrajinskih domoljuba, kao što sam bila i za nas, bila sam spremna ginuti.
Kako ovdje nismo u poziciji išta napraviti, ne znam čemu razglabanje...
Ni u svojoj zemlji ne možemo urediti stvari.

Pa imamo već značajne sankcije skoro 3 godine!
Nema rezultata...
Ti si onda za daljnje ginjenje i razaranje?
Misliš li da je Ukrajini sada bolje nego 2022?
Hoće li im biti bolje ako nastave rat još 2,3 godine?

Vrh

PostPostano: Sri sij 15, 2025 17:36 

Puno si nešto zabrinut.
Ali najgore što znam da to ima jedino veze sa you tube uradcima podcast velebit itd...
A misliš da je bolje da prepusti Rusima, još najbolje da se cijela njima preda.
Onda ti miran.

Vrh

PostPostano: Čet sij 23, 2025 15:49 

https://www.24sata.hr/news/plenkovic-u- ... je-1028650

evo pojavljuje se zrno soli i kod naših političara?
Možda ipak ima šanse da se EU /NATO ne uvuče u veliki rat ?

Vrh

PostPostano: Čet sij 23, 2025 21:13 

Kukavice će naći drugi razlog za pribojavanje i plašenje s velikim ratom.

Vrh

PostPostano: Pet sij 24, 2025 08:41 

Kukavice će naći drugi razlog za pribojavanje i plašenje s velikim ratom.

Lako je pričati kada si daleko od bojišnice i kada tuđi sinovi ginu
Kada bi ti vidjela kako rat izgleda uživo na terenu ne bi se borila da rat traje još godinama !

Kada bi tvoji sinovi bilo na fronti i borili se protiv 2. vojne sile svijeta sigurno nebi tako pričala, nego bi se molila Bogu da rat što prije okonča i da ti se sinovi vtae živi i čitavi doma!

Vrh

PostPostano: Pet sij 24, 2025 12:10 

Ima ljudi koji hrabro brane svoju zemlju, kao što je bilo i kod nas.
Kukavica uvijek ima i kod nas i kod ukrajinaca, pa imamo ih ovdje kod mene koliko hoćeš, grade kućetine, peru novac...
Isus: “Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.” (Iv 15,13).

Vrh

PostPostano: Pet sij 24, 2025 12:43 

Ima ljudi koji hrabro brane svoju zemlju, kao što je bilo i kod nas.
Kukavica uvijek ima i kod nas i kod ukrajinaca, pa imamo ih ovdje kod mene koliko hoćeš, grade kućetine, peru novac...
Isus: “Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.” (Iv 15,13).

Ima ih preko 30 ooo kod nas...a gdje ostali broj u ostalim zemljama svijeta
ZATO I GOVORIM DA NE TREBAJU ZEMLJE EU/NATA, PA NI MI slati svoje ljude da ginu za tuđe interese!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... rva_pasica

Vrh

PostPostano: Pet sij 24, 2025 17:14 

Lako je pričati kada si daleko od bojišnice i kada tuđi sinovi ginu
Kada bi ti vidjela kako rat izgleda uživo na terenu ne bi se borila da rat traje još godinama !

Kada bi tvoji sinovi bilo na fronti i borili se protiv 2. vojne sile svijeta sigurno nebi tako pričala, nego bi se molila Bogu da rat što prije okonča i da ti se sinovi vtae živi i čitavi doma!

Nećeš uspjeti s podlačkim atakom na moju majčinsku sentimentalnost koja tebi služi kao isprazni argument kojim se nadaš pobijediti u raspravi.
To ti je krajnje šuplje i glupo jer nitko ne treba djelovati i misliti iz straha kako bi mu se moglo desiti nekakvo zlo, ako ga to zlo nije pogodilo niti objektivno nije tu. Gdje nas Bog poziva na kukavičluk? Nigdje. Svakom će Bog dopustiti onoliko kušnje koliko može nositi. Mi smo pozvani na slobodu i opiranje zlu, a ne na zavlačenje u mišje rupe jer je fizički jači neprijatelj vjere.
Nadam se da ćeš jednom shvatiti koliko ti je stav kukavičji i podao jer govoriš da se ljudi trebaju prepustiti zlu agresora ako je on jak. Zar su te učili da ne braniš svoju ženu ili kćerku od nasilnika ako je on drugi najjači čovjek?

Vrh

PostPostano: Pet sij 24, 2025 18:30 

Ima ih preko 30 ooo kod nas...a gdje ostali broj u ostalim zemljama svijeta
ZATO I GOVORIM DA NE TREBAJU ZEMLJE EU/NATA, PA NI MI slati svoje ljude da ginu za tuđe interese!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... rva_pasica

Kada se radi o interesima super sila onda je dobro biti po strani ma kako nam se činilo nepravedno, ne vidim da su kad je bio slučaj u Vijetnamu trčali raditi pomoć žrtvi agresora nego se čekalo i pregovaralo.

Ukrajinci su po svemu najbliži Rusima i obrnuto nešto slično kao Njemačka i Austrija, uzmi primjer da Njemačka ponovo postane super sila i krene na Austriju što bi mi trebali učiniti.

Vrh

PostPostano: Sri sij 29, 2025 07:59 

Kada se radi o interesima super sila onda je dobro biti po strani ma kako nam se činilo nepravedno, ne vidim da su kad je bio slučaj u Vijetnamu trčali raditi pomoć žrtvi agresora nego se čekalo i pregovaralo.

Ukrajinci su po svemu najbliži Rusima i obrnuto nešto slično kao Njemačka i Austrija, uzmi primjer da Njemačka ponovo postane super sila i krene na Austriju što bi mi trebali učiniti.

slažem se
Tu se obračunavaju velike sile preko EU i malih država kojih se malo pita
Europa treba svakako izbjeći veliki rat

Vrh

PostPostano: Sri sij 29, 2025 12:22 

Nećeš uspjeti s podlačkim atakom na moju majčinsku sentimentalnost koja tebi služi kao isprazni argument kojim se nadaš pobijediti u raspravi.
To ti je krajnje šuplje i glupo jer nitko ne treba djelovati i misliti iz straha kako bi mu se moglo desiti nekakvo zlo, ako ga to zlo nije pogodilo niti objektivno nije tu. Gdje nas Bog poziva na kukavičluk? Nigdje. Svakom će Bog dopustiti onoliko kušnje koliko može nositi. Mi smo pozvani na slobodu i opiranje zlu, a ne na zavlačenje u mišje rupe jer je fizički jači neprijatelj vjere.
Nadam se da ćeš jednom shvatiti koliko ti je stav kukavičji i podao jer govoriš da se ljudi trebaju prepustiti zlu agresora ako je on jak. Zar su te učili da ne braniš svoju ženu ili kćerku od nasilnika ako je on drugi najjači čovjek?

Odlično rečeno.
Samo, bojim se da se ovdje radi o političkoj propagandi neuvjerljivo zamaskiranoj o brizi za ljude koji će eventualno poginuti.
Prema podacima koje je analizirao BBC, više od 70.000 ruskih vojnika poginulo je u ratu u Ukrajini.
Ali nekoga je kvazi briga samo za poginule ukrajince...pa bi se oni trebali prestati braniti umjesto da se agresor povuče. Pila naopako.
Putin se rješava svojih političkih protivnika trovanjima, ubojstvima...Despot koji vlada nasilno pusto godina i vrši agresiju na drugu, neovisnu državu, nekima je izgleda ok. :oo

Vrh

PostPostano: Sri sij 29, 2025 12:24 

A što je ovo???!!!
Ovo je kao teza o građanskom ratu u HR, između "dva bratska naroda".

Vrh

PostPostano: Sri sij 29, 2025 17:50 

totus tuus je napisao/la:
Ovo je kao teza o građanskom ratu u HR, između "dva bratska naroda".

Baš tako to oni shvaćaju. Ne čudi me što najveći svetosavski propagandist i ruskom propagandom zaslijepljeni strašljivac imaju isto mišljenje po pitanju rata u Ukrajini.
Mi ovdje naravno ne odlučujemo o državnoj politici, ali zauzimamo stav i to je sve što možemo. Nije dostojanstven niti katolički stav koji podržava Rusiju u agresiji.

Vrh

PostPostano: Čet vel 06, 2025 10:56 

Šta ćeš reći papi Franji u vezi njegovog istog stava?? :;
I on je barem 5 puta urbi et orbi zazivao primirje i prekida rata...za razliku od tebe ( čija djeca nisu na tom frontu!)

Naravno ti si najpametnija ( čitaj: najoholija na ovom forumu) pa znaš bolje i od svoga duhovnog poglavara :shock:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 256 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata